Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

malawaszka napisał(a):
no mam nadzieję, ze owoców nie będzie :shock:

kurrde ale Vectra o co biega?????? wiosna im wali na dekle czy co?

nie wiem co jest ... Franek odczepił się od Marysi , to zbok Emilka wszystkich gwałci :mdleje:

idę płakać w poduszkę dalej :( Pirania w nowym domu już jest .....

Posted

było napisane wyżej wsio już kupiec młody, przystojny, zabrał automobil, łez nie było, było ściśnięte gardło jak odjeżdżali, ale .... lepsze to niż miałabym na złom odstawiać

Ale wizyty przedadopcyjnej nie zrobiiłaś :shake: Wiesz jak to bywa, wszystko cacy, fajni goście, a tak naprawdę nie wiadomo co w nich drzemie :evil_lol::evil_lol: :diabloti:

Ciesz się że tylko śnieg tam macie i to się topi, u nas wszystko obsr... :angryy:

Posted

Nie zaglądałam długo, bo mamy teraz straszny młyn. Grace rodziła ponad 24 godziny + na koniec cesarka, bo łożyska nie odchodziły i blokowały wyjście szczeniakom). Nie wiem, jak biedna wytrzymała to wszystko; wet próbował wyjmować jej te łożyska ręcznie i pobudzać coraz słabsze skurcze bardzo męczącymi metodami przez wiele godzin, już po wielogodzinnym rodzeniu 11 szczeniąt.
W sumie miało być 13 szczeniąt, a jest 10 piszczących czarnuchów, które dostawiamy do ssania na zmianę, dokarmiamy, a przedtem jeszcze 3 dni walczyliśmy o życie jednego malucha, niestety bezskutecznie.

Mam pytanie. Na krótkiej stronce swojej hodowli (na razie strona jest tylko u mnie na kompie, a chciałabym ją już opublikować) chciałabym umieścić kilka linków do przyjaznych stron www (mam na myśli stronę adopcyjną szcznaucerów oraz stronę hodowli z Litwy, z której pochodzi tato maluchów oraz Ekstrawagancję). Jeśli nie miałabyś nic przeciwko tej pierwszej - będę bardzo zaszczycona (oczywiście możesz odmówić nie podając przyczyn).

Na razie muszę opublikować tę stronę pod tymczasowym adresem, bo nie dostałam jeszcze potwierdzenia przydomka hodowlanego, a taką zamierzam zarejestrować domenę. Jeśli chcesz najpierw zobaczyć te moje wypociny (sama tworzyłam stronkę, a brak mi umiejętności i talentu), zanim się zgodzisz - wypuszczę wersję bez linków i poczekam na Twoją decyzję wtedy.
Dzięki.

Posted

kochana pewnie, że chcę żebyś dała link do strony adopcyjnej - bardzo będę wdzięczna!!!

Pokaż maluszki! Niech się zdrowo chowają skarbeczki - ależ ich dużo! mieliście trudne chwile, ale daliście radę i oby tak dalej!!!! :calus: dla Was, dla dzielnej Mamy i dla maluszków

Posted

malawaszka napisał(a):
kochana pewnie, że chcę żebyś dała link do strony adopcyjnej - bardzo będę wdzięczna!!!

Cała przyjemność po mojej stronie. W końcu to Tajgę mam dzięki tej stronce, a to anioł, nie sunia.

malawaszka napisał(a):
Pokaż maluszki!

Pokazuję (jak wejdzie mi link do zdjęcia - ostatnio nie chciał). Niestety nie udało się. Jakoś inaczej wygląda to okno wstawiania grafiki (czy mam wybrać URL, wkleić link bezpośredni z imageshacka i odznaczyć tę v na dole? - tak robię i nic)

Posted

Znalazłam nawet wątek z instrukcją, jak wklejać fotki i wydaje mi się, że właśnie tak robię. Chyba, że ten link bezpośredni, to nie jest to (ale jak wpisuję go w pasek adresu przeglądarki, to pokazuje obrazek, więc fizycznie pod tym adresem on jest).
Niestety kolejna próba zawiodła. Wpiszę więc adresy do obrazków z maluszkami.
[FONT=Times New Roman]http://img294.imageshack.us/img294/3582/maluszki3.jpg[/FONT]
[FONT=Times New Roman][FONT=Times New Roman]http://img237.imageshack.us/img237/1320/maluszek1.jpg[/FONT][/FONT]
[FONT=Times New Roman][FONT=Times New Roman][/FONT][/FONT]

Posted

[FONT=Times New Roman]Zapomniałam napisać, że na tych zdjęciach maluchy mają 4 dni. I oczywiście nie mieszczą się przy cycach jednocześnie, więc nie ma wszystkich na fotce. [/FONT]
[FONT=Times New Roman]Wczoraj je oznakowaliśmy wstążeczkami, żeby kontrolować, jak przybierają na wadze. Wcześniej robiliśmy to "na oko" przystawiając je do sutków na dwie tury, począwszy od chudszych z wyglądu. Teraz ważymy już wiadomo kogo i karmimy metodycznie. Od pierwszego dnia przybrały do dziś prawie dwukrotnie (zapewne jutro, czyli tydzień po porodzie podwoją wagę urodzeniową).[/FONT]

Posted

[FONT=Times New Roman]Elitesse, czy to ma być już po kliknięciu w ikonkę wstawiania grafiki, w polu do wstawiania url, czy tak po prostu w poście?[/FONT]
[FONT=Times New Roman][/FONT]
[FONT=Times New Roman][/FONT]

Posted

[quote name='marako'][FONT=Times New Roman]Zapomniałam napisać, że na tych zdjęciach maluchy mają 4 dni. I oczywiście nie mieszczą się przy cycach jednocześnie, więc nie ma wszystkich na fotce. [/FONT]
[FONT=Times New Roman]Wczoraj je oznakowaliśmy wstążeczkami, żeby kontrolować, jak przybierają na wadze. Wcześniej robiliśmy to "na oko" przystawiając je do sutków na dwie tury, począwszy od chudszych z wyglądu. Teraz ważymy już wiadomo kogo i karmimy metodycznie. Od pierwszego dnia przybrały do dziś prawie dwukrotnie (zapewne jutro, czyli tydzień po porodzie podwoją wagę urodzeniową).[/FONT]

aż mnie coś ahhh jak widzę te klusinki kochane aaaaa :mdleje: niech zdrowo rosną!!!!!! cudne!!! ale będziecie mieć zabawę jak zaczną śmigać po domu :lol:

Posted

malawaszka napisał(a):
ale będziecie mieć zabawę jak zaczną śmigać po domu :lol:

10sztuk :mdleje: i szczerze podziwiam :evil_lol:

ale fakt cudniaste , piękne i słodziutkie :)

Posted

witaj
korzystam z tego ze tu sie Marako odezwala i gratuluje serdecznie!!!!
wiem ile teraz maja roboty[raz mnie sie zdazylo miec 14 boksiow, tyz nie wszytskie przezyly niestety] a potem jaki sajgon bedzie hihihi
czarnuszki pikne a mam nadzieje ze bedzie wiecej zdjec alebo chetnie bym wiedziala jak znalezc Medorowa???

Posted

Lomatko !!!
to kuruj sie i to szybko bo wiosna idzie!!!!
co to sie dzieje ze tak wiele choruje? ja se juz daje calkiem dobrze rade i mysle ze sie wszystko pokonczy i to dobrze pokonczy razem z wiosna i sloncem bo ma w koncu zaczac swiecic!!!!! w przyszlym tygodniu

Posted

Lomatko !!!
to kuruj sie i to szybko bo wiosna idzie!!!!
co to sie dzieje ze tak wiele choruje? ja se juz daje calkiem dobrze rade i mysle ze sie wszystko pokonczy i to dobrze pokonczy razem z wiosna i sloncem bo ma w koncu zaczac swiecic!!!!! w przyszlym tygodniu

kuruj sie szybko i duzej poprawy zycze:lol: