Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

mam mam mam wieści od małej kiciulinki Silvusi kochanej :loveu::loveu::loveu: :multi:

dzwoniła niedawno Pani Renata i słuchajcie CUD!!!!! Pani Renata pojechała na urlop i zostawiła maleństwo pod opieką znajomych - mocno zwierzolubnych ludzi - Pan jest psychiatrą i homeopatą i słuchajcie on zaczął podawać maleństwu homeopatyki i :crazyeye: ona chodzi!!!!!!!!!! nie będzie nigdy super sprawna jak inne kotki, ale nie przewraca się co krok!!!! ja się popłakałam bo tak się martwiłam :placz: a tu TAKIE wieści :loveu::loveu::loveu: Pani Renata obiecała że się dowie co było podawane - ale to za jakis czas będzie o tym i mam obiecane zdjęcia - no i Silvusia została u tych Państwa bo oni mają lepsze warunki dla niepełnosprawnego kociaczka i bardzo ją pokochali i będą dalej leczyć, Pan teraz pojechał na jakieś sympozjum dot. homeopatii w weterynarii - kurcze ta mała ma szczęście do ludzi :loveu: :multi::multi::multi:

Posted

no - czekam na fotki - mam nadzieję, że będą w ciągu kilku dni bo bardzo jestem ciekawa jak mała wygląda :loveu:

a u mnie jak zwykle nudy nie ma :shock: aksolotl się pochorował :shake: i podejrzewam, że mogły się do tego przyczynić te elektrofurminatory antykomarze :placz: mam nadzieję, że zareagowałam wystarczająco szybko, zeby zdązyć go uratować bo jeszcze kilka lat życia mu zostało... także Surowy ma turnus sanatorium w lodówce, kąpiele w soli fizjologicznej i płynie ringera - oby się udało :kciuki:

a śLoozaki od dwóch dni składają jajka :shock:

Psy żyją i mają się nieźle :lol: focić mi się nie chce, Luna letko zarosła...

Fifka dziś w nocy umysliła sobie że chce na dwór :mad: nie wiem która była godzina, dość długo próbowałam ją odwieźć od tego pomysłu bo nie chcę, żeby po nocy się szlajała... ale nie dała sobie wytłumaczyć i łaziła, marudziła, deptała mnie - tylko czekać aż by wyjęła kij baseballowy jak ten kotek z kreskówki :evil_lol: więc wypuściłam ją bo już chciałam spać... wróciła o 8 rano - śpi do teraz :lol: chyba ją obudzę bo znowu będzie w nocy śworować - nie dam jej się przestawić ooo nie nie nie :mad:

Posted

bo lodówkowanie aksolotla to jedyny sposób na poprawienie jego kondycji - wtedy spowalniają metabolizm, odstresowują się, to są stworzonka z zimnego jeziora i zimną wodę lubią najbardziej, taka im słuzy - kieeedyś chciałabym kupić chłodziarkę do wody terrarystyczną, ale najtańsza kosztuje bagatela 1300 zł :roll: póki co będę próbowała skonstruować coś, żeby wykorzystać zimne powietrze, jakie wychodzi z pompy siepła, która nam grzieje wodę :hmmmm:

a kota nie będę tresować, ale nie dam mu się nauczyć tego czego nie chcę żeby się nauczył :diabloti: i tej wersji się będę trzymać :roflt:

Posted

malawaszka napisał(a):
bo lodówkowanie aksolotla to jedyny sposób na poprawienie jego kondycji - wtedy spowalniają metabolizm, odstresowują się, to są stworzonka z zimnego jeziora i zimną wodę lubią najbardziej, taka im słuzy (...)

Mamo pojedyncza :-o Co to za stwór??? Masz jakies jego foto?

Posted

:crazyeye:

Vectra napisał(a):
to u mnie taki obcy , w przedpokoju miał by jak w raju :evil_lol: bo ja tam trzymam np napoje , zimniejsze niż z lodówki :diabloti:

nooo miałby - ja mam zimno w piwnicy tylko, ogólnie tu i tak jest chłodniej w domu niż w bloku, ale lepiej by się czuł w takiej temp jak w piwnicy... ale oby tylko przeżył to ja mu już podprowadzę rureczkę z zimnym tlenem z pompy :loveu:

Posted

przepraszam ale nie przeczytam wszystkiego co zaległe ale nocki by mi nie starczyło :cool3:
jednakże w locie dostrzegam kotów stadko!! jak zawsze w opcji de luxe - same cuda :loveu:

i jakaś obrączka mi błysnęła w oku? wiesz ja sroka jestem to klejnoty mnie przyciągają :roll:

tak czy owak - GRATULUJĘ SERDECZNIE i wieeele wieeele szczęścia życzę Tobie, Twojemu TZtowi oraz obecnemu i przyszłemu inwentarzowi ;)

:drink1:

Posted

[quote name='weszka']Łomatko! Krioterapia hehehe :D

nooo krioterapia to by była w zamrazalce :evil_lol:

[quote name='Bliss']przepraszam ale nie przeczytam wszystkiego co zaległe ale nocki by mi nie starczyło :cool3:
jednakże w locie dostrzegam kotów stadko!! jak zawsze w opcji de luxe - same cuda :loveu:

i jakaś obrączka mi błysnęła w oku? wiesz ja sroka jestem to klejnoty mnie przyciągają :roll:

tak czy owak - GRATULUJĘ SERDECZNIE i wieeele wieeele szczęścia życzę Tobie, Twojemu TZtowi oraz obecnemu i przyszłemu inwentarzowi ;)

:drink1:

Dziękujemy :loveu: ja, TZ, obecny i przyszły inwentarz również :loveu: :lol:

a tymczasem zerknijcie na moją nową platoniczną miłość:
http://www.dogomania.pl/forum/f1160/sznaucer-mix-przeswietny-przepiekny-duzy-brok-szuka-domu-krakow-145080/

jest w schronisku w Krakowie, ale zobaczcie jak ten pies jest zbudowany :mdleje: - fajny energiczny no cudo!

i drugi:loveu:, którego od dziś mamy w hotelu - młody ok 2 letni średniak, cudeńko
http://www.dogomania.pl/forum/f28/sznaucer-sredni-piekny-czarny-gron-szuka-domu-krk-145106/

:loveu:

Posted

O dzysas :crazyeye:
3 strony nadrabiania.

Aaaaaa, wszystkiego najlepszego z okazji zaobrączkowania się :evil_lol: :loveu:
Wasze zdrówko :drinka: :drinking:
:laola:

Ale się cieszę że z małą jest lepiej :multi::multi:

Posted

anetta napisał(a):
O dzysas :crazyeye:
3 strony nadrabiania.

Aaaaaa, wszystkiego najlepszego z okazji zaobrączkowania się :evil_lol: :loveu:
Wasze zdrówko :drinka: :drinking:
:laola:

Ale się cieszę że z małą jest lepiej :multi::multi:

dzięki :loveu::loveu::loveu:

asiunia napisał(a):
Ależ cudny ten pierwszy czarnulek:loveu:

obydwa są świetne!

zerduszko napisał(a):
Weź się podziel skąpa kobieto :loveu: Choć 1 łapka moja :eviltong:

a bierz! ale tylko lewą tylną :diabloti:

Posted

normalnie 2 tygodnie człowieka nie było a tu zaręczyny :loveu::multi::multi::multi: GRATULACJE !!!!!!!!

Brok piękny ...tylko obcięliby mu ten pędzelek :oops::oops: (edit-teraz doczytałam na jego wątku że to ogon:D )

a co z tym koszalińskim cudem? :-(

Posted

Waszkomalaa wszystkiego najlepszego i życze Wam szczescia, gratuluje! :)
Kociaki cudne, ale zebym jakies zdjecie znalazla to musialam chyba z 20 stron przelecieć :mad:

Posted

eria napisał(a):
normalnie 2 tygodnie człowieka nie było a tu zaręczyny :loveu::multi::multi::multi: GRATULACJE !!!!!!!!

Brok piękny ...tylko obcięliby mu ten pędzelek :oops::oops: (edit-teraz doczytałam na jego wątku że to ogon:D )

a co z tym koszalińskim cudem? :-(

dzięki za gratki :loveu:

hahaha pędzel wyszedł naprawdę :hmmmm: pokaźny :evil_lol:

a o Koszalińskie cudo dopytuję

mrowka napisał(a):
Waszkomalaa wszystkiego najlepszego i życze Wam szczescia, gratuluje! :)
Kociaki cudne, ale zebym jakies zdjecie znalazla to musialam chyba z 20 stron przelecieć :mad:

Dziękówka mrówka :mdleje:

noo jakoś nie mam weny na foty ostatnio :oops: