Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

hahahha ale cyrk :roflt: właśnie Luna z Pepą przebiegły mi po mieszkaniu w radosnych podskokach - Pepa ewidentnie do Luny się dostawiała, a biedna Luncia myślała, że wreszcie Pepa chce się pobawić bo ona jużdawno miała na to ochotę i zaczepiała na dworze, tylko Pepisko stare psisko nie było zainteresowane :evil_lol::evil_lol::evil_lol: zdaje się że przyszły te najgorętsze dni co? a odmawianie jedzenia to też przez cieczkę? :mad:

Posted

Nie bardzo rozumiem o co chodzi w tym głosowaniu (na stronie forum (Krakvetu) jest informacja, że głosowanie będzie od 16 maja, a tu czytam, że już zagłosowaliście co poniektórzy). A przecież misieek jest już zgłoszona, więc chyba nie trzeba zgłaszać jej na maj po raz kolejny(czy się mylę?). A głosować dopiero za 10 dni można będzie. Więc w jakim miejscu głosowali ci, którzy piszą, że zagłosowali? A co w takim razie daje ankieta tutaj na dogo?
Nic nie rozumiem. Proszę, wyjaśnijcie mi to (ale tak jak osiołkowi, bez skrótów myślowych - może być na pw)
(Nawet zarejestrowałam się przed chwilą i zalogowałam na forum Krakvetu, ale nie wiem, co dalej)

Posted

marako napisał(a):
Nie bardzo rozumiem o co chodzi w tym głosowaniu (na stronie forum (Krakvetu) jest informacja, że głosowanie będzie od 16 maja, a tu czytam, że już zagłosowaliście co poniektórzy). A przecież misieek jest już zgłoszona, więc chyba nie trzeba zgłaszać jej na maj po raz kolejny(czy się mylę?). A głosować dopiero za 10 dni można będzie. Więc w jakim miejscu głosowali ci, którzy piszą, że zagłosowali? A co w takim razie daje ankieta tutaj na dogo?
Nic nie rozumiem. Proszę, wyjaśnijcie mi to (ale tak jak osiołkowi, bez skrótów myślowych - może być na pw)
(Nawet zarejestrowałam się przed chwilą i zalogowałam na forum Krakvetu, ale nie wiem, co dalej)

marako chodzi o to, że zanim rozpocznie się głosowanie na krakvecie to dogomania i kocie forum wybierają wspólnego kandydata i potem mniej lub bardziej zgodnie go popierają - więc teraz podałam link do wątku na dogomanii - wystarczy w niego kliknąc i tam jest ankieta - to takie jakby przed-głosowanie

Posted

Zagłosowalismy zgodnie z wytycznymi ;)

Sarenki... rodzynki... las... też mielismy takie atrakcje w niedzielę.:loveu: Niestety Gimli cieszy sie nimi na swój sposób:mad: Sarenki goni, rodzynkami sie delektuje... :angryy:

Znów miałam psa w pogoni za dziczyzną. Na szczescie odpuszcza pogoń i wraca, ale zawał serca mam za kazdym razem :placz:

Wyprałam łobuza :p Wypiekniał zdecydowanie:loveu: Za to porobiły mu sie takie loczki, ze maszynka poszła w ruch ;)

Oczywiscie po kąpieli najlepiej wytarzać sie w jakimś świństwie... Oczywiscie w lesie jest wiele okazji do tego... Na razie upilnowałam, ale on dale kombinuje - juz nawet na osiedlu szuka smrodków do tarzania. :angryy:
A w ogóle z tym tarzaniem to mu sie chyba szczenięctwo odezwało. Jako malec tak kombinował. Jakby dodawał sobie psiej powagi smrodkiem ;) Potem jako dorosły samiec sobie odpuscil - chyba czuł wyraźnie swój zapach. No a teraz, ponad pół roku po kastracji, chyba przypomniał mu się sposób na dodanie sobie samczej siły. :crazyeye::mad::shake:

Posted

ja już odpuściłam pilnowanie Luny na spacerach na wsi - a niech się perfumuje bo jakbym miała pilnować to zero przyjemności ze spaceru, tylko non stop darcie się by było :lol: ale w mieście pilnuję bo wyległy dziady na dwór jak się ciepło zrobiło i s*ają gdzie stoją :angryy:

też muszę futra wykąpac i Luniastą podciąć:shake:

Posted

Noooo dzikie chłopy to ponętny kąsek :cool3:
Zagłosowałam na Missieek ;)
Na Krakvecie też zagłosuję.
Ja już bym nie wróciła do bloku :shake: A psy zmieniły się w wiejskie burki wrzeszczące na obcych :evil_lol: Zwłaszcza Dee, która woli siedzieć na dworze niż w domu nawet kiedy jest zimno :roll:

Posted

beria napisał(a):
A psy zmieniły się w wiejskie burki wrzeszczące na obcych :evil_lol: Zwłaszcza Dee, która woli siedzieć na dworze niż w domu nawet kiedy jest zimno :roll:

moje takie są w mieście :roll: :lol: to strach pomyśleć co na wsi będzie się działo :lol: ale na dworze same nie chca siedzieć - jak chodze po domu na wsi to mam dwa ogony gęsiego za soba non stop :lol: a jak czasem im otworze taras i wypuszcze to zamiast iść posznupać to siedzą przodem do drzwi i sie gapią czy już im zniknęłam z oczu czy jeszcze nie :stupid:

Posted

Monika , ale moje w większości na wsi urodzone i wychowane i też nie chcą same siedzieć na dworze .... tam gdzie ja , tam i one .. nawet jak się opalam , to debile pod nogami leżą i skwierczą ... lub drzwi otwarte , furtka otwarta na drugie podwórko , a one mnie proszą o spacer :evil_lol: jak jestem z nimi na dworzei idę na chwilę do domu .. to całe 16 łap , podąża za mną .... w domu są prośby - no chodź , no chodź z nami :mad:

Posted

malawaszka napisał(a):
noo Pepa to akurat w tej chwili wolałaby inną "psią rozrywkę" :mad:

zupełnie nie rozumiem , dlaczego z takim uporem zabraniasz jej , być może jedyną przyjemność w życiu :shake: :shake:

a wiesz jakie by były śliczne szczeniaczki :loveu: :loveu: :loveu:

na wsi byś porozdawała , od razu byś urosła w oczach sąsiadów :evil_lol:

Posted

malawaszka napisał(a):
ja też nie rozumiem :shake: byłyby takie maluskie kudłate Pepki ze sterczącym uszkiem i świńskim ogonkiem, wyjadłyby wszystkie smieci na wsi :loveu::loveu::loveu:

a potem te małe mialyby małe i byłaby cała wsia zapepiona :loveu::loveu: