Vectra Posted May 3, 2009 Posted May 3, 2009 to teraz czekam na foty dużej familii jaszczurzej :diabloti: Quote
malawaszka Posted May 3, 2009 Author Posted May 3, 2009 Vectra napisał(a):to teraz czekam na foty dużej familii jaszczurzej :diabloti: tiaaa kocia mafia już zaczyna znosić do domu cząstki familii :mad: Quote
ariss Posted May 3, 2009 Posted May 3, 2009 bez bicia mówię, że nic nie czytałam:oops:ale fociszcze widziałam:loveu:i żmije:crazyeye: a teraz ide lulu-nadrobie jutro;) Quote
weszka Posted May 4, 2009 Posted May 4, 2009 Jaszczur bardzo fotogeniczny :p Co do urody bądź stanu utrzymania kwiatków się nie wypowiadam bo ja jestem lewus kwiatkowy :evil_lol: Przeprowadzka to jak wojna - koszmar jak się człowiek zrypie. Ale później już będzie fajnie. Siłek życzę! Quote
malawaszka Posted May 4, 2009 Author Posted May 4, 2009 No i wyjaśniła się (chyba) sprawa lodówki :lol: był dziś serwisant, pozaglądał i powiedział, że "ten typ tak ma" i ze fabryka ma taki akurat sposób na łączenie tych przewodów - i że mam się nie martwic, że tam się nic nie dzieje, lodówka działa bo sprawdziłam, zamrażalka mrozi bo sprawdziłam, więc chyba jest w porządku - ale nie omieszkam w to miejsce zajrzeć w jakiejś lodówce w sklepie jak będę przy okazji :roll: chyba się cieszę bo przynajmniej mogę sobie zrobić porządne zakupy na dłużej i zaszyć się w głuszy :loveu: Quote
malawaszka Posted May 4, 2009 Author Posted May 4, 2009 i jeszcze troszkę jaszczurowej :loveu: aha - czy ktoś może mi powiedzieć ile czasu trwa cieczka? :lol: Quote
Vectra Posted May 4, 2009 Posted May 4, 2009 chciejka jest kilka dni , ale trzeba uważać jakiś miesiąc :diabloti: Quote
malawaszka Posted May 4, 2009 Author Posted May 4, 2009 Vectra napisał(a):chciejka jest kilka dni , ale trzeba uważać jakiś miesiąc :diabloti: nie wierzę :lol::lol::lol: Pepa ma teraz około 14 dzień, chcicę ma od co najmniej 4 dni :roll: to już chyba będzie ku końcowi co? bo ja sie nie mogę do końca przez nią przeprowadzić :mad: Quote
Vectra Posted May 4, 2009 Posted May 4, 2009 malawaszka napisał(a):nie wierzę :lol::lol::lol: Pepa ma teraz około 14 dzień, chcicę ma od co najmniej 4 dni :roll: to już chyba będzie ku końcowi co? bo ja sie nie mogę do końca przez nią przeprowadzić :mad: No to już bliżej niż dalej ..... ta chcica trwa ok tygodnia .... też dużo zależy od suki ..... rany ja też wypytywałam miliony ludzi co mają suki , ile trwa ten cyrk :evil_lol: Quote
ariss Posted May 4, 2009 Posted May 4, 2009 cieczka trwa około 21 dni:diabloti:(u nas dokładnie tyle) dni płodne są pod koniec cieczki...więc miłej zabawy:evil_lol::evil_lol::evil_lol: Quote
Tekla64 Posted May 4, 2009 Posted May 4, 2009 z moich doswiadczen i tych dawnych i tych obecnych wynika niestety ze czym starsza suka tym pozniej ma te nieodparta ciagote do prokreacji i co niektore coraz dluzej ja maja. moje mlode suki mialy to od 8dnia i konczylo sie po kryciu ok 12 dnia a czym starsza tym pozniej ja krylam i wiecej czasu na to mi zostawalo ale oczywiscie ja mowie ino z wlasnych doswiadczen i byc moze to wcale nie bylo fachowe ale tak sie kiedys robilo. jedno co ci na pewno powiem to obserwuj swa suke i sama bedziesz wiedziala kiedy jej sie skonczy chcenie ale uwazaj na nia do konca bo mnie sie puscila stara bokserka[co to nigdy nie byla kryta] a nieodparta wole boza poczula w wieku 12lat[ i zalatwila to tak ze do konca nie mialam pojecia ze sie puscila taka sprytna byla] i urodzila bez wielkich problemow co prawda w wychowaniu pomogla jej jamniczka 15letnia z wielkimi problemami sutkowo rakowymi, mimo przetok dostala mleko i wychowywaly wspolnie szczenie , czasem sobie kradnac je nawzajem ale bez groznych akcetnow, piekne doswiadczenie dla mnie i niezapomniane przezycia. Quote
AnkaG Posted May 4, 2009 Posted May 4, 2009 Przeciętna cieczka 21 dni. Dni płodne klasycznie środkowy tydzień (czyli u Pepki się zgadza). Ale są suki co sie kryja 7 dnia a są takie co i 21. Sama zauważysz bo przestanie tak do facetów gonić ...:p Quote
madziamn Posted May 4, 2009 Posted May 4, 2009 dziewczyny prawde pisza cieczka trwa okolo miesiąca to jeszcze troche Wam zostało:roll: Quote
malawaszka Posted May 4, 2009 Author Posted May 4, 2009 madzia - miesiąc????? :crazyeye: :mdleje: no chyba trochę Cię poniosło co? :placz: 3 tygodnie to nie miesiąc! nie strasz :lol: Dobranoc :hand: Quote
Doginka Posted May 4, 2009 Posted May 4, 2009 Wszystko czytałam i wszystkie fotki obejrzałam i śmiem powiedzieć, że ta panienka od nogi jest najpiękniejsza na świecie :loveu: .................................................................................. zaraz po Oliv:loveu:;) Quote
weszka Posted May 5, 2009 Posted May 5, 2009 3 tygodnie masz na bank :diabloti: a czy dłużej to już zależy od damy Pepy :razz: Weź suce nie żałuj - tyle nie miała to niech sobie pocieczy hihi Quote
Vectra Posted May 5, 2009 Posted May 5, 2009 puzzle napisał(a):Jaka stopka:loveu:, tez chce miec takie stopy:mad: to sobie zrób :evil_lol: :evil_lol: Quote
puzzle Posted May 5, 2009 Posted May 5, 2009 Jaka stopka:loveu:, tez chce miec takie stopy:mad: Quote
malawaszka Posted May 5, 2009 Author Posted May 5, 2009 nie wytrzymam miesiąc :shake: Pepa odmawia powrotów do domu ze spacerów i tylko się rozgląda :lol: ale dziwi mnie jedno - z jednej strony to fajnie, ale z drugiej trochę mnie martwi, że takie wielkie zainteresowanie to głównie z Pepy strony a psy jakoś namolne nie są, łatwo odpuszczają i z daleka nie lecą zamroczone - powiedzcie że wymyślam :roll: Quote
ariss Posted May 5, 2009 Posted May 5, 2009 wymyślasz:eviltong:a jak będzie już zainteresowanie to będziesz dopiero miała sajgon:evil_lol: Quote
Vectra Posted May 5, 2009 Posted May 5, 2009 wiesz co , u mnie jest tak z Ajdą .... ona mało dupy przez kojec nie wciśnie jak widzi Lalkę :evil_lol: no w końcu , to ojciec Lalka , głowa psiej sfory ...... a CAO bardzo skrupulatnie wybierają geny :cooldevi: .. a psy wiejskie jakoś się nie schodziły ... kilka tyg wcześniej suka sąsiadów miała cieczkę .. to do tych boorków już miałam strzelać z karabiny , tak atakowały .... Przy pierwszej cieczce Ajdy .... były namole , przy drugiej cisza ... czekamy na trzecia :diabloti: PS Ajda ma raz w roku cieczkę ;) Quote
malawaszka Posted May 5, 2009 Author Posted May 5, 2009 no ja mam nadzieję, że Pepa nie będzie się wygłupiać dwa razy w roku... :roll: muszę pogadać z wetem czy ją można ciachnać jeszcze, ale wątpię, bo i nerki ma już słabe i w ogóle organizm przez tą chorobę już mocno obciążony :shake: moja lalunia :loveu: i sarenka - oczywiście jej nie widziałam a była dość blisko, dopiero jak zaczęła uciekać zauważyłam i zanim wzięłam aparat... ehhh :lol: i tyle ją widzieli oho! tędy biegła :roll: Quote
Recommended Posts