Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

malawaszka napisał(a):
ech starość to już chyba jest - zaczynamy gadać o dolegliwościach :evil_lol: znaczy się... ja zaczynam aaaaa

chyba lekko bredzisz-jaka starość :crazyeye:
może piwka:knajpa:

Posted

oo, ja widze że najszczęsliwszy z Twoich psiaków pod kątem nowych tymczasków to jest Drops - on sie zawsze dogada :lol:

piękne zdjęcia, ale te Nazirowe...

http://img827.imageshack.us/img827/1909/dsc0024ui.jpg - Monika - on jest śliczny!!!
i powiem Ci, że na tych zdjęciach strasznie mi sie podoba - jak psy w starym dobrym stylu, nie ma tych faflunów latającej sierści (oczywiście każdy może mieć inne zdanie ;) )

wilczy zew napisał(a):
nasz nie je surowego mięsa

Mój pies jadł praktycznie tylko surowe mięso - jako wkładke, do tego cała masa innych "rzeczy" - taka dieta, naprawde świetna i godna polecenia :)

malawaszka napisał(a):
na którymś z pierwszych spacerów Nazir walnął mnie w palec środkowy prawej ręki :lol: i nie wiem czy coś mi nie pękło albo nei wiem bo już 3 tydzień palec jest lekko spuchnięty i boli

dawno temu podczas spaceru trzymałam Arona na smyczy, wprost przed nosem przeleciał mu Chart, Aron chciał go pogonić, tak szyblo odskoczył i tak sie zawinął, że nie wiem jak, ale uszkodził mi smyczą palec... bolało straszliwie, palec trzykrotnie mi urósł, zmieniał kolory przez kilka ładnych dni i był sztywny, ogólnie do dziś mam zgnieciony paznokieć w tym miejscu...

malawaszka napisał(a):
a tego palucha nie mogę usztywnić - to mój palec funkcyjny niezbędny w pracy :lol:

mój tez był funkcyjny, odpowiedzialny za funkcje "F.O" :diabloti:

Posted

Mój tez był funkcyjny. toz to kciuk prawej reki a ja parworęczna byłam :)
tj jestem nadal;) wszystkie kolokwia pisałam a wykładowcy sie wsciekali bo mazałam niesamowicie;)

Posted

jambi napisał(a):
oo, ja widze że najszczęsliwszy z Twoich psiaków pod kątem nowych tymczasków to jest Drops - on sie zawsze dogada :lol:

no :) boski jest nie? :loveu: mój mały terapeuta :)

piękne zdjęcia, ale te Nazirowe...

http://img827.imageshack.us/img827/1909/dsc0024ui.jpg - Monika - on jest śliczny!!!
i powiem Ci, że na tych zdjęciach strasznie mi sie podoba - jak psy w starym dobrym stylu, nie ma tych faflunów latającej sierści (oczywiście każdy może mieć inne zdanie ;) )

no też tak to własnie widzę - stary typ sznupa - wersja sportowo-użytkowa :lol:

dawno temu podczas spaceru trzymałam Arona na smyczy, wprost przed nosem przeleciał mu Chart, Aron chciał go pogonić, tak szyblo odskoczył i tak sie zawinął, że nie wiem jak, ale uszkodził mi smyczą palec... bolało straszliwie, palec trzykrotnie mi urósł, zmieniał kolory przez kilka ładnych dni i był sztywny, ogólnie do dziś mam zgnieciony paznokieć w tym miejscu...

nie no... aż tak to nie mam bo nie zsiniał - no może na początku odrobinę był innej barwy ale bez szaleństw :lol:

mój tez był funkcyjny, odpowiedzialny za funkcje "F.O" :diabloti:

znowu nie wiem co Twój skrót oznacza :shake:

Saththa napisał(a):
Mój tez był funkcyjny. toz to kciuk prawej reki a ja parworęczna byłam :)
tj jestem nadal;) wszystkie kolokwia pisałam a wykładowcy sie wsciekali bo mazałam niesamowicie;)

same funkcyjne paluchy no no :lol:

Posted

mnie się podobają - dodają sznupom elegancji, ale na pewno łatwiejsze w utrzymaniu są te z mniej obfitym i twardszym kudłem, Nazirowi łapy obrosną trochę bo miał tam takie dłuższe tylko one były zniszczone, pokudlone i je obcięłam

Posted

zupelnie sie zgadam z malawaszka
te obficie owlosione cudne sa zwlaszcza w ruchu ale co do uzytkowowsci to maskara , chocby cudna broda Dony w moich warunkach wiecznie utytlana sierdzaca i mokra jak mop
Tekla az tak nie cuchnie ani Tokio az tak nie waniala a tez miala calkiem ladna brode ale nie taka jak Dona
juz w ogole nie mowie o tonach paichu blota i malej sznasie coby zdazyla wyschnac przed nastepnym wyjsciem na dwor, wnoszonych na tej masie kalkow na lapach,brzuchu i brodzie
ale fakt jak jest przez chwile czysta to sie pieknie prezentuje

Posted

jambi napisał(a):
dla ułatwienia F___ Off ... to jest środkowy palec...

aaaa ta funkcja :D no to mój też m.in. do niej potrzebny, ale jakby był usztywniony to można by właściwie bezkarnie uzewnętrzniać swoje emocje :errrr:

Tekla64 napisał(a):
zupelnie sie zgadam z malawaszka
te obficie owlosione cudne sa zwlaszcza w ruchu ale co do uzytkowowsci to maskara , chocby cudna broda Dony w moich warunkach wiecznie utytlana sierdzaca i mokra jak mop
Tekla az tak nie cuchnie ani Tokio az tak nie waniala a tez miala calkiem ladna brode ale nie taka jak Dona
juz w ogole nie mowie o tonach paichu blota i malej sznasie coby zdazyla wyschnac przed nastepnym wyjsciem na dwor, wnoszonych na tej masie kalkow na lapach,brzuchu i brodzie
ale fakt jak jest przez chwile czysta to sie pieknie prezentuje

coś za coś :loveu:

Posted

no tak, piękno to jedno, użytkowość to drugie ;) choć czasem w parze nie ida zupełnie... zresztą nie to piękne co piękne, lecz to co się komu podoba ;)

Posted

malawaszka napisał(a):
mnie się podobają - dodają sznupom elegancji, ale na pewno łatwiejsze w utrzymaniu są te z mniej obfitym i twardszym kudłem, Nazirowi łapy obrosną trochę bo miał tam takie dłuższe tylko one były zniszczone, pokudlone i je obcięłam

Niedługo jak afgany będą wyglądać ;) Mi się to nie podobało, podobać nie będzie.... to już nie sznup ino kudłosznaucer :lol: Zresztą wszystkie rasy, które poszły w tony futra mi się nie podobają. Takie czasy, wszystko musi być ekstremalne.

Posted

zerduszko napisał(a):
Niedługo jak afgany będą wyglądać ;) Mi się to nie podobało, podobać nie będzie.... to już nie sznup ino kudłosznaucer :lol: Zresztą wszystkie rasy, które poszły w tony futra mi się nie podobają. Takie czasy, wszystko musi być ekstremalne.

dla mnie prawda jest jedna, sznaucer ma mieć włos szorstki, twardy, a przy takim - faflunów nie wyhodujesz

Posted

zerduszko napisał(a):
Znam ten ból, teraz muszę iść do 3 :lol: Kiedyś się pizłam łokciem w futrynę i uszkodziłam sobie nerw. Od tego czasu mam lewą lewą dłoń ;)

Ja mam od urodzenia lewą dłoń ;).

Posted

zerduszko napisał(a):
Ale moja lewa dłoń jest teraz lewa :P

A ja myślałam, że Ty tak sie cieszysz, że masz lewą dłoń, że napisałaś to dwa raz ;)

Posted

Tekla64 napisał(a):
ale za to jaka piekna masakra hihihi

noo :loveu:

WATACHA napisał(a):
A ja myślałam, że Ty tak sie cieszysz, że masz lewą dłoń, że napisałaś to dwa raz ;)

hahahahhha

a Nazir to potwór! zostawiłam go w szelkach i co? i poszatkowane :shock: