Shania Posted November 9, 2010 Posted November 9, 2010 wiem, wczoraj spałam 2 i pół godziny, byłam nie tomna w robocie, dzisiaj tatuś mój przyjechał(już śpi)i przyjaciółka z kraka(już śpi)ona ma do mnie ponad sto, tata 400, a ja siedze na dogo, rzęsami zbierając okruchy ze stołu:) 17 jest protest w końcu kolejny, mają być media, mam nadzieję, ze uda sie ukrócić ten proceder, w tej chwili po dzisiejszej organizacji, jedzie auto jedno z Gliwic 4 osoby plus jedna zKatowic, ale dobrze byłoby jakby Sląsk pokazał solidarność, i więcej aut pojechało.. tej mendy nie można normalnie stamtąd obalić..ma swoje ,,układy,,a psy nadal cierpią..szkoda słów , na pewno słuchałaś o tej mordowni:(:(:( Quote
danka4u1 Posted November 9, 2010 Posted November 9, 2010 Shania, słyszałam nie tylko o tej mordowni,wystarczy wejść na dogo na niektóre wątki- wiele, za dużo jak na prozwierzęcy portal!!!- by zobaczyć, jak wygląda " od podszewki" miłość do zwierząt, biednych, porzuconych, niczyich. Ja juz czasem nie mam sił, by o tym słychać, a nie potrafię nie słyszeć i widzieć chociażby dookoła siebie tutaj na miejscu. Jako psychiczną samoobronę traktuje bywanie na niektórych swoich watkack, które nazywamy terapeutyczne..taka odskocznia od strasznej rzeczywistości. Nie wiem, kto ze Śląska wybiera się. Nie mam raczej żadnych kontaktów z rybnickim środowiskiem; jestem wolny strzelec, niezrzeszony, który upycha samodzielnie psy po znajomych bliższych i dalszych, ale coraz mniej tych miejsc. Ja jestem niezmotoryzowana i ograniczona pracą, domem swoim i trw rodzinnym- obowiązki wobec rodziców okolice 9o!!- a do tego domu grubo ponad 200 km i tak wędruję ...póki jeszcze mam na to siły, bo czasu dawno mi brakło. Quote
caromina Posted November 9, 2010 Posted November 9, 2010 Dodzwoniłam sie do metra. Rozmawiałam z Pania, która moze zechce pomóc nam w ogłoszeniu (standardowe są za drogie, nawet po zniżkach). Musimy tylko miec to ogłoszenie. I to jak najszybciej. Proszę coś zaproponujcie, żebym miała z czym wyjść Quote
_Goldenek2 Posted November 9, 2010 Posted November 9, 2010 http://www.dogomania.pl/threads/1960...3#post15697683 Cioteczki, proszę chociaż o 5 zł dla tej biedy. Quote
Angel Posted November 9, 2010 Posted November 9, 2010 sunie są wysterylizowane i zaszczepione w tym roku :) Caromino a co dokładniej ? Zdjęcie potrzebujemy jakieś i tekst ? Jaki długi może być i ile to ogłoszenie ? Quote
Elka_Ka Posted November 9, 2010 Posted November 9, 2010 [SIZE="3"]Zapraszamy na manifestację w sprawie mordowni w Dyminach. Przyłączcie się, pokażmy kieleckim urzędasom, ilu nas jest! http://www.dogomania.pl/threads/196014-Walka-o-schron-kielce-dyminy-organizujemy-manifestację-przyłącz-się-do-nas!!! [SIZE="2"]Wspomóż nas podpisując petycję http://www.petycje.pl/petycja/5853/petycja_w_sprawie_schroniska_dla_bezdomnych_zwierzĄt_w_kielcach_dyminy.html Quote
danka4u1 Posted November 9, 2010 Posted November 9, 2010 Witajcie, dopiero teraz szybciutko do Was wpadam...długi i męczący dzień..dzień jak codzień... Pytam za Angel: jaki długi tekst itd..? Quote
aniao Posted November 9, 2010 Posted November 9, 2010 cioteczki kochane, zapraszam Was na mój pierwszy w życiu bazarek :) http://www.dogomania.pl/threads/196154-Wszystko-dla-kobitki-ciuszki-buty-bielizna-bi%C5%BCu-na-2-bordogi-do-17.11?p=15703422#post15703422 Quote
caromina Posted November 9, 2010 Posted November 9, 2010 Niestety cały dzień tyrałam i nie miałam czasu do Was zajrzeć a tu sprawa na cito!! Pośpieszmy sie,zeby nikt zdania nie zmienił bo mam od Pani maila i moze uda sie za....darmo:))) Angel proszę o ogłoszenia z textem i zdjeciami. Zrobimy fajne, jak bedzie trzeba text skrócimy i poprawimy Quote
danka4u1 Posted November 9, 2010 Posted November 9, 2010 Kochana, tyrałaś, ale są wspaniałe rezultaty dla dwupaku. Moze i ten nasz dwupak doczeka się dobrego domu. To byłaby rewelacja- dwa w jednym do domku!! Pomarzyc mozna, ale bez Twojego działania pieski nie miałyby szans na takie ogłoszenie. Jak ogłoszenia dla husky ? " Robią się"? Jak znam osobę, będa profesjonalne. Powodzenia caromino. [quote name='caromina']Niestety cały dzień tyrałam i nie miałam czasu do Was zajrzeć a tu sprawa na cito!! Pośpieszmy sie,zeby nikt zdania nie zmienił bo mam od Pani maila i moze uda sie za....darmo:))) Angel proszę o ogłoszenia z textem i zdjeciami. Zrobimy fajne, jak bedzie trzeba text skrócimy i poprawimy Quote
Shania Posted November 9, 2010 Posted November 9, 2010 a ja zapraszam na manifest w Kielcach 17.11.10 Quote
zofia Posted November 9, 2010 Posted November 9, 2010 Shania a ja zapraszam na manifest w Kielcach 17.11.10 Przyłączyłam się wirtualnie. Za daleko mam niestety.:-( Quote
caromina Posted November 9, 2010 Posted November 9, 2010 Shania, proszę o konkretne info o manifeście, wrzucimy do nas na stronę. Danko ogłoszenia "robią się" Lidan jest prze-kochana, codziennie ludzi dzwonią i pytają. Czasem wypełnią ankietę, czasem nie, ale zaczynamy istnieć w portalach ogłoszeniowych, własnie dzięki Lidan. Danko o poradę natury językowej proszę - poprawnie jest Twój, Twoje czy twój, twoje. Z moich informacji wynika, że z dużej litery, mój oponent argumentuje, ze tozaimekosobowy i powinno byc z małej. Z góry dzięki Po adopcji Rudej Pani Zofii wpadliśmy na pewien pomysł na sforahusky. Jutro opisze szczegóły. Quote
danka4u1 Posted November 9, 2010 Posted November 9, 2010 Nie wiem, czy jestem autorytetem jezykowym, ale jeśli używasz tego zaimka jako wyraz szacunku albo formę grzecznościową wobec tego do kogo albo o kim piszesz, to stosujesz dużą literę. Ogólnie - używanie duzych liter, podyktowane względani uczuciowymi i grzecznościowymi jest sprawą dowolna i indywidualną. Zwyczaj społeczny jednak przychyla sie do tego, by stosowac wtedy wielkie litery. Cieszę sie caromino, ze praca nad sforahusky nabiera rumieńców. Co wymysliłaś ? Quote
Shania Posted November 10, 2010 Posted November 10, 2010 http://www.dogomania.pl/threads/196014-Walka-o-schron-kielce-dyminy-organizujemy-manifestacj%C4%99-przy%C5%82%C4%85cz-si%C4%99-do-nas!!! Tu masz link o proteście, tam jest wszystkie info...dziękuję za pomoc Quote
Angel Posted November 10, 2010 Posted November 10, 2010 więc zdjęcia moge wysłać od razu, tylko tekst... on ma być krótki ? Czy ten z allegro może być ? Quote
Angel Posted November 10, 2010 Posted November 10, 2010 Angel napisał(a):więc zdjęcia moge wysłać od razu, tylko tekst... on ma być krótki ? Czy ten z allegro może być ? ponawiam powyższe pytanie.. no i dziewczynki mają już 305 zł na koncie swoim :loveu: Quote
danka4u1 Posted November 10, 2010 Posted November 10, 2010 [quote name='Angel']więc zdjęcia moge wysłać od razu, tylko tekst... on ma być krótki ? Czy ten z allegro może być ? Cytuję Angel z poprzednich postów, żeby nie zginęło w natłoku innych- chociaz tłoku jakos nie widzę- myślę, ze można z allegro, bo tekst ładny, ale za długi. Ile ma miec znaków, czy czego tam innego??? Witam się z Wami i dwupakiem jednocześnie żegnam. Taki dzis był dzień " zapracowany"..ale myślami byłam tutaj cały czas. Czy będziesz Angel przez te wolne dni w schronie? Zrób jakieś zdjęcia. Wydaje mi się, że Peggi?? ma mało w porównaniu z Peggi. Chyba nic nie pokręciłam tzn imion psiaków. Quote
Angel Posted November 11, 2010 Posted November 11, 2010 danusiu..niestety nie możemy chodzić w wolne dni..urząd nasz stwierdził, że wolontariat może byc tylko i wyłącznie w soboty :( także dopiero w sobote będe. Porobie fotkiii.. caromino wejdź na wątek prosze i powiedz co z tym ogłoszeniem.. ile znaków itp . Im prędzej tym lepiej. Quote
aniao Posted November 11, 2010 Posted November 11, 2010 [quote name='caromina']Niestety cały dzień tyrałam i nie miałam czasu do Was zajrzeć a tu sprawa na cito!! Pośpieszmy sie,zeby nikt zdania nie zmienił bo mam od Pani maila i moze uda sie za....darmo:))) Angel proszę o ogłoszenia z textem i zdjeciami. Zrobimy fajne, jak bedzie trzeba text skrócimy i poprawimy Angel wyślij ten tekst z allegro, caromina skróci, jeśli będzie za długi. szkoda czasu ;) Quote
Szyna13222 Posted November 11, 2010 Posted November 11, 2010 Angel napisał(a):danusiu..niestety nie możemy chodzić w wolne dni..urząd nasz stwierdził, że wolontariat może byc tylko i wyłącznie w soboty :( także dopiero w sobote będe. Angel, w piątek też można przyjść do schronu :) O ile p.Hania nie będzie miała skróconego dnia pracy to można przyjść w godz.8-15. Ja w pt jadę do azorka Quote
Angel Posted November 11, 2010 Posted November 11, 2010 Szyna13222 napisał(a):Angel, w piątek też można przyjść do schronu :) O ile p.Hania nie będzie miała skróconego dnia pracy to można przyjść w godz.8-15. Ja w pt jadę do azorka no to świetnie !!! to też bd :) Quote
Recommended Posts