Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Poproszę o numer konta - jutro wpłacę obiecane 20 zł.

Cudownie rozkwitł ten wątek dzięki Danusi :-)!
Cieszę się, że Psinkom szykuje się nowe życie :-)!!!

Posted

[quote name='_Aga_']Ja niestety na razie nie mogę pomóc :sad:
Jeśli coś się zmieni, dam znać i się dorzucę..[/QUOTE]
Aga, byłam na wątkach Twoich tarnowskich psiaków i innych nieszczęść z azylu...nic nie pisałam, bezsilnośc jest straszna. Ten staruszek znaleziony na ulicy...

[quote name='margaret']danko -Tobie się jakiś dyplom czy medal należy, w każdym razie bardzo Ci jestem wdzięczna za taka pracę jaką tu robisz dla dwupaku[/QUOTE]
Proszę mnie nie zawstydzać...jest nas tutaj dużo i każdy robi to, co najlepiej potrafi. To zespołowa praca i jestem bardzo zadowolona, ze potrafimy sie tutaj dogadać normalnie, po ludzku. Dlatego widać efekty.

[quote name='jola_li']Poproszę o numer konta - jutro wpłacę obiecane 20 zł.

Cudownie rozkwitł ten wątek dzięki Danusi :-)!
Cieszę się, że Psinkom szykuje się nowe życie :-)!!![/QUOTE]
Joluś, a Ty to co ??? Bywasz zawsze u dwupaku, znajdujesz na to czas i serce i jeszcze wyposażasz je na nową drogę zycia.
Juz podaję Ci konto.

Posted

[quote name='danka4u1']
Joluś, a Ty to co ??? Bywasz zawsze u dwupaku, znajdujesz na to czas i serce i jeszcze wyposażasz je na nową drogę zycia.
Juz podaję Ci konto.[/QUOTE]

Eeee, aż mi głupio...
Gdybym tak mogła jak nie mogę, to by było...

Posted

witam. Ok, pożegnam się w schronisku. Jutro ide do urzedu je wykupić wyniesie to 60 zł. Wpływaja co rusz nowe wpłaty i mamy 2003 zł ; ) plus jeszcze z mojego bazarku 300 zł ! szalejemyy :loveu: Aluji dam 60 zł w schronisku za transport.. i potrzebuje pilnie dane Ulki do wykupu.. chyba ze na mnie mam je wykupic.. ?

nie moge zbyt wiele pisac bo.. łzy mi sie cisna do oczu.. z jednej strony radość ze wkońcu sie udało.. a z drugiej..aa zreszta nie bd pisac. Bo głupieje z lekka..

Posted

[quote name='ULKA12']Ja proponuję, abyś wykupiła je na siebie. Wtedy to Ty będziesz ich oficjalną opiekunką a nie ja.[/QUOTE]
Osoby niepelnoletnie nei moga psow wykupywac.

Posted

[quote name='Angel']witam. Ok, pożegnam się w schronisku. Jutro ide do urzedu je wykupić wyniesie to 60 zł. Wpływaja co rusz nowe wpłaty i mamy 2003 zł ; ) plus jeszcze z mojego bazarku 300 zł ! szalejemyy :loveu: Aluji dam 60 zł w schronisku za transport.. i potrzebuje pilnie dane Ulki do wykupu.. chyba ze na mnie mam je wykupic.. ?

nie moge zbyt wiele pisac bo.. łzy mi sie cisna do oczu.. z jednej strony radość ze wkońcu sie udało.. a z drugiej..aa zreszta nie bd pisac. Bo głupieje z lekka..[/QUOTE]:glaszcze:No tak już w życiu jest,że coś za coś niestety.Ale Ci nie zazdroszczę Angel.Wiem co czujesz!Pomyśl jednak,że zaraz będą następne psiaki, które też będą Ciebie potrzebowały nie mniej niż dwupaczek.:calus:

Posted

[quote name='kasia8579']I że dwupaczek będzie miał dt :)[/QUOTE]

bardzo sie z tego ciesze naprawde !

[quote name='kazik132']:glaszcze:No tak już w życiu jest,że coś za coś niestety.Ale Ci nie zazdroszczę Angel.Wiem co czujesz!Pomyśl jednak,że zaraz będą następne psiaki, które też będą Ciebie potrzebowały nie mniej niż dwupaczek.:calus:[/QUOTE]

czuje poprostu rozdarcie..

[quote name='ULKA12']Ja proponuję, abyś wykupiła je na siebie. Wtedy to Ty będziesz ich oficjalną opiekunką a nie ja.[/QUOTE]

okej :)

[quote name='xxxx52']Osoby niepelnoletnie nei moga psow wykupywac.[/QUOTE]

wykupie je bez problemu myśle.

[quote name='Ajula']od której godziny jest czynne schronisko? tzn. o której godzinie możemy odebrać panienki?[/QUOTE]

chyba od 10 jest otwarte. Ale ja postaram sie o klucz od hoteli i bd mogla byc o której chcecie.. także daj znać :)

Posted

[quote name='Angel']
chyba od 10 jest otwarte. Ale ja postaram sie o klucz od hoteli i bd mogla byc o której chcecie.. także daj znać :)[/QUOTE]
to się umówmy na 9.00

Posted

A ja tak jeszcze się upewnię. Rozumiem, że formalnie za sunie odpowiedzialna będzie Angel i to ona będzie dokonywała opłat za pobyt suniek? Również przed nią będę się "spowiadała" :-) oraz ona będzie miała decydujące zdanie w sprawach dotyczących psiaków. Oczywiście znając życie pewnie będzie te decyzje konsultowała z osobami obecnymi na wątku.

Posted

[quote name='ULKA12']A ja tak jeszcze się upewnię. Rozumiem, że formalnie za sunie odpowiedzialna będzie Angel i to ona będzie dokonywała opłat za pobyt suniek? Również przed nią będę się "spowiadała" :-) oraz ona będzie miała decydujące zdanie w sprawach dotyczących psiaków. Oczywiście znając życie pewnie będzie te decyzje konsultowała z osobami obecnymi na wątku.[/QUOTE]

tak oczywiście wszystko będe konsultowała z osobami na wątku a wpłaty będe robiła ja. Umawiamy sie na końcu czy początku każdego miesiaca ? uciakam paa ; ** jutro ide wykupic sunie. Ale wyslij mi pw z danymi wrazie co.. tzn imie nazwisko i i mijsce pobytu suniek.. jakby nie chcieli mi tego załatwic ze wzgledu na wiek..

Posted

[quote name='Angel']tak oczywiście wszystko będe konsultowała z osobami na wątku a wpłaty będe robiła ja. Umawiamy sie na końcu czy początku każdego miesiaca ? uciakam paa ; ** jutro ide wykupic sunie. Ale wyslij mi pw z danymi wrazie co.. tzn imie nazwisko i i mijsce pobytu suniek.. jakby nie chcieli mi tego załatwic ze wzgledu na wiek..[/QUOTE]

Angel - jutro będę myślami z Tobą, jeszcze bardziej niż zwykle... Płakać czasami jest lepiej, niż tłumić w sobie emocje... Będzie dobrze ;-)

Posted

[quote name='Angel']tak oczywiście wszystko będe konsultowała z osobami na wątku a wpłaty będe robiła ja. Umawiamy sie na końcu czy początku każdego miesiaca ? uciakam paa ; ** jutro ide wykupic sunie. Ale wyslij mi pw z danymi wrazie co.. tzn imie nazwisko i i mijsce pobytu suniek.. jakby nie chcieli mi tego załatwic ze wzgledu na wiek..[/QUOTE]
Angel wszystkie te dane oczywiście Ci prześlę ale nie mogę się zgodzić aby na mnie wyadoptowac te sunie, uważam, że było by to niedobre dla obu stron, zarówno dla mnie jako domu tymczasowego jak i dla Was jako formalnych opiekunów. Jeśli wyadoptujesz je na mnie, to sunie będą formalnie moje i Wy nie będziecie mieli do nich żadnych praw (patrz wątek Morii) z drugiej strony ja jako płatny dom tymczasowy nie będę miała podstaw prosić kogokolwiek o wpłaty za pobyt obu suń u mnie, bo przecież formalnie to "moje" psy Oczywiście nie przewiduję tego typu problemów , ale uważam, że "zdrowiej" i przejrzyściej będzie gdy sunie będą wyadoptowane na Ciebie lub inną osobę zaangażowaną w ratowanie suniek.

Posted

wtrącę się - Ulka ma 100% racji
my jesteśmy pełnoletni i możemy teoretycznie wziąść je na siebie - ale przyznam, nie palę się do tego
już raz tak mieliśmy, że pojechaliśmy po psa ze schroniska TYLKO jako transport, a potem mieliśmy taką jazdę, że szok :roll: w środku nocy na syrenie odbieraliśmy psa od nowej właścicielki - no bo skoro MY go przywieźliśmy, to MY mamy go zabrać, mieliśmy wtedy dużo kłopotów z tym nieszczęsnym psem

Posted

Angel - jeśli nie na ciebie, można wykupić na kogoś z wątkowiczów, nawet każdą sunię na inną osobę, ja jakby co służę namiarami
nie wiem jakie zwyczaje sa w schronisku u Ciebie, ja rzeczywiście spotkałam się do tej pory z sytuacjami gdy potrzebny był dowód osobisty, czyli opcja dla 18+
i była to umowa adopcyjna, jak to u was wygląda?

i kurcze to już za półtora dnia!!!! wielkie nieba!

Posted

Dopiero teraz mogłam dotrzeć do Was. Widzę, ze przygotowania i pożegnania idą pełną parą. Dochodzimy do wprawy...Angel, pamiętasz, ile było zamieszania przy wyjeździe Rudej? Nastepne Twoje psy pójdą jak burza do DT lub DS.......:evil_lol: :multi:
[quote name='kazik132']:glaszcze:No tak już w życiu jest,że coś za coś niestety.Ale Ci nie zazdroszczę Angel.Wiem co czujesz[B]!Pomyśl jednak,że zaraz będą następne[/B] [B]psiaki, które też będą Ciebie potrzebowały nie mniej niż dwupaczek[/B].:calus:[/QUOTE]
O tak !!! Jak znam Angel, już ma w zanadrzu kilka nowych psiach watków na cito dla nas. Zaraz Ci podeślę jeden, Kaziku. [B]Tam trzeba bardzo szybko działać[/B]
Przypominam, cioteczki, ze [B][COLOR=red]dwupak w euforii ogólnej [/COLOR][COLOR=black]nie ma pełnych deklaracji---żeby sprowadzić sprawę do poziomu fenansowego.[/COLOR][/B]
Wyruszac na akcję żebraczą. Noc nie noc, trzeba prosić:loveu: