Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

megi_winters napisał(a):
ooo super, na pewno cos kupię:) a tymczasem przesyłam paczke do ciebie:)

to zapraszam na bazarek:

http://www.dogomania.pl/threads/202535-psie-akcesoria-książki-prostownica-i-inne!-na-dwa-cele*-do-11.03-**-ZAPRASZAMY-D?p=16334989#post16334989

teraz uciekam już na tańce :loveu:
bd wieczorem raczej, ostry trening sie zapowiada przed jutrzejszym występem.

zapraszajcie na bazarek ludzi:evil_lol:

i pytanie: 20 zł od Magdaleny P ( nie ma nicku )
to wpłata od kogoś z dogo ?
bo nie wiem..

Posted

danko , spokojnie ja nie czuję się lekceważona, nie odbieram tego osobiście, troche mnie tylko zadziwiało to, że od paru dni rozmawiamy o ewentualnym hoteliku, padają różne propozycje - i bardzo dobrze - a o kikou ani słowa, ja z kikou wstępnie rozmawiałam i obie zgodnie doszłyśmy do wniosku, że lepiej będzie jak porozmawia z nią ktoś kto zna psy, u kikou jest trochę psów i chodzi też o zgranie tego stada, chodzi też oczywiście o wynegocjowanie warunków cenowych, ewentualnego terminu itp. jak na tamten czas gdy rozmawiałyśmy miejsce by sie znalazło, a za dwupak nawet może i jakiś rabat, ja nie znam tego hoteliku osobiście - w sensie nie byłam tam i na własne oczy nie widziałam, dobre rekomendacje słyszę od innych ludzi,

nam niewątpliwie potrzebny jest jak już parę osób zauważyło Kierownik, który negocjacje pociągnie od A do Z,

kikou z rzadka zajrzy do sieci, jak pisałam ma z tym problem techniczny obecnie a i też rozumiem niemało roboty, być może jest też tak, że dla nas tu na wątku to byłby minus? nie wiem....,
teraz czeka na telefon z naszej strony, bo tak zakończyłyśmy rozmowę,

jeśli Angel z róznych powodów trudno jest dzwonić - to czy jest inna osoba, która zna suczki i może toczyć telefoniczne negocjacje? jednak ten kontakt telefoniczny na róznych etapach sprawy wydaje mi się konieczny, i to niezależnie od DT czy hoteliku, zagadanie mailowe jest OK ale i tak w końcu przechodzi się na telefony

ja się na ten hotelik nie upieram:) cieszę się tez z burzy mózgów jaka wynikła, sądzę tez jednak że z etapu pomysłów trzeba ciągnąć dalej działania - rozmowy, sprawdzanie, negocjacje, sytuacja w hotelikach też się zmienia - psów ubywa, przybywa itp. to co jest aktualne dziś nie musi być aktualne jutro, i dogranie dt jest angażującym zajeciem - czasowo i cenowo jednak troszke też,
Angel masz swoje zobowiązanie teraz i ja to rozumiem, mam nadzieję, że też się nie obrazisz, ale kwestia wieku poruszona gdzieś wyżej moim zdaniem może mieć dla niektórych hotelikowców znaczenie - bo jeśli będą rozmawiać z dorosłą osobą - odruchowo ustawią się jak równy z równym, jeśli z nastolatką - odruchowo mogą ustawić się "nierówno", to może też mieć znaczenie w negocjowaniu ceny.... no takie zycie, nie twierdze że to uprawnione i sprawiedliwe, ale trzeba się z tym liczyć

Posted

margaret- tez tak sadze jak Ty ,ale nie wiem czy niepelnoletnie wolontariszki maja odpowiednio wystarczajace doswiadczenie ,zeby podejmowac decyzje o losach 2 psow.W schronisku obornickim dzialaja tez :Tola,MagdaK (uwazam ja dobra do pertraktacji)Szefowa TOZ ,i wiele innych osob.
Nastepna sprawa sa finanse,i swiadomosc ,ze psy moga dlugo przebywac w hoteliku ,gdyz wyadoptowac jedna i nie mloda suczke to jest sztuka,a co dopiero dwie suczki ,seniorki.Czy ze zbiegiem czasu osoby sponsurujace te seniorki sie nie wykrusza?
Oczywiscie idalnym rozwiazaniem byloby znalezc DT za utrzymanie psow tylko za oplacenie karmy.
Dobrze ,ze kikau zajmuje sie seniorami,ona kocha stare psiaczki ,sama dla mnie przewozila kilka lat temu staruszka.

Posted

Angel jest najbardziej odpowiednią osobą do tego aby opowiedzieć o zachowaniach suń bo je bdb zna. Wie czego można się po nich spodziewać w różnych sytuacjach bo ona dużo z nimi przebywa. A może jest ktoś starszy kto tak dobrze jak Angel zna suczki?

Posted

anndol napisał(a):
Witam.Nie będę komentowała rozważań o moderatorach i banach na tym forum.Jestem zaskoczona i zniesmaczona tym,co często widzę.Chętnie jednak pomogę.Ten dwupak bardzo leży mi na sercu od dawna,czytałam tylko dotąd.Mogę wysłać kilka złotych.Proszę tylko napisać gdzie?Pozdrawiam i życzę powodzenia.

Witaj Aniu, wiem kim jesteś i serdecznie dziękuje Ci za przybycie do nas. Rzeczywiście, nie będziemy tutaj rozmawiać o banach i moderatorach, bo priorytetem jest dla nas dobro M&P i temu służy ten wątek .
Dziękujemy za pomoc finansową. Ten dar serca jest podstawą, by nasze psiaki mogły opuścić bramy schroniska. Dane do przelewu podam Ci na pw.
mestudio napisał(a):
Angel jest najbardziej odpowiednią osobą do tego aby opowiedzieć o zachowaniach suń bo je bdb zna. Wie czego można się po nich spodziewać w różnych sytuacjach bo ona dużo z nimi przebywa. A może jest ktoś starszy kto tak dobrze jak Angel zna suczki?

Tez tak myślę, Angel mimo nastolatkowegu wieku jest osobą doswiadczoną w tych sprawach, wie, na co zwrócić uwagę i nie jest to jej pierwsza psia adopcja ani szukanie DT/hoteliku dla psiaków.
Powodzenia Angel.

Dziewczyny, dziś był dobry dzień dla dwupaku. Mimo banów- a może właśnie za ich pośrednictwem- przyszły do nas dwie nowe osoby chętne, by nam pomóc. Doceńmy to.
W imieniu swoim i naszego dwupaku dziękuję serdecznie za przybycie Irenie i Ani:loveu::loveu::loveu:

Posted

Ja znam P&M dosyć dobrze. Wiem jak się zachowuja i wiem jakie mamy wymagania w stosunku do dT dla suniek. Niestety to nic nie da bo mam tyle samo lat co Angel :(

Posted

to ja tylko na chwilkę tak offtopic - bardzo bardzo mnie ujmują młodzi ludzie nastoletni działający w wolontariatach, naprawdę - czapki z głów!, z perspektywy swoich lat zachodzę w głowę czemu mi kiedyś nie postało to wogle w głowie gdy byłam nastką, żałuje tego, bardzo, i wiem dziewczyny że wykonujecie bardzo bardzo dobrą i ważną robotę, nie tylko z psami - ale i przywracacie -czasem oklapnietą- wiarę w ludzi:) ja wam za to ogromnie dziękuję

Posted

danka4u1 napisał(a):
Dla mnie tacy młodzi wolontariusze są wzorem, który codziennie pozwala mi na nowo podchodzić z optymizmem do mojej pracy z młodzieżą- różną...

Wzorem sa bez watpienia , ja własnie jade w poniedziałek jade z tak młoda wolontariuszka (16 lat) do naszego schronu . Robi 100 razy więcej dla psów niz te starsze. ,niby z bagażem doświadczeń,więc nie negujcie wieku a pomózcie Angel , która odwala ogromną prace.

Posted

a danka znów na nocnym czuwaniu:) ja już w kimę, jutro niestety praca
Telefony wyślę jutro na PW do Angel, zdecyduje sama co z nimi zrobić
kolorowych snów - też dla Peggy i Meggy:)

Posted

danka4u1 napisał(a):
Gdzie jest post anndol, w którym deklarowała pomoc dwupakowi??? Czy post był sprzeczny z regulaminem???

anndol jest zbanowana, ale nie wiem z jakiego powodu, moderator Szamanka może wiedzieć - tak myślę.

Posted

Mersi1 napisał(a):
Ja znam P&M dosyć dobrze. Wiem jak się zachowuja i wiem jakie mamy wymagania w stosunku do dT dla suniek. Niestety to nic nie da bo mam tyle samo lat co Angel :(

To wspaniale,ze znasz dokladnie te psiaczki ,przeciez zeby wykonac dokladny opis psa nie potrzebne sa osoby pelnoletnie ,tylko opis musza wykonac osoby majace chociazby co sobote kontakt z psami, co sprawdzily psy.
wazne jest w opisie nie tylko ile psy maja lat,tylko jak zachowuja sie w stosunku do innych suczek,innych psow,w stosunku do obcych ludzi?dzieci?,kotow?,czy chodza na smyczy?czy mozna je zwolnic ze smyczy?,czy maja instynk lowiecki?,czy zalatwiac sie beda na dworze,sygnalizuja o swoich potrzebach(to bedzie trudno na to pytanie odpowiedziec ,ale psy szybko sie ucza czystosci)czy sa szczepione i p/jakim chorobom ,czy sa kastrowane?czy choruja i na co?

Posted

ja wam moge tutaj wszystko napisac o nich.. dowiedźcie sie od kikou co by chciała o suniach wiedziec i niech zadzwoni jakas dorosła osoba.. ja nie umiem negocjowac niestety ; p a przynajmniej nigdy tego nie robiłam..
chyba że zrobimy dwa tel.. ? :D
ktos zadzwoni zeby ponegocjowac i powie ze zadzwoni druga osoba, która odpowie (przynajmniej sie postara) odpowiedzieć na wszystkie pytania :D co wy na to ?

*Jak mówilam P&M są wysterylizowane
*w schronisku ok 6 lat już spędziły,
*one same maja 8/9 lat.
*Sa przyjazne do ludzi
*Meggi chorowała na świeżb- ale zostałą wyleczona
*co do szczepien to w zeszłym roku miały je napewno
*teraz na nic nie choruja
*nie maja instynktów łowieckich
*co do załatwiania potrzeb, nie wiem..
*nie wiem jak zachowuja sie do kotów
*do małych dzieci stosunek też jest nie znany, ale tak w przedziale od 8 lat napewno toleruja ( bo mamy takich młodych wolontariuszy w schronisku z którymi sunie maja stycznosć)
*do obcych podchodza z dystansem.. niekiedy nie czuja sie pewnie ale bardzo szybko sie przywiazuja..szczególnie Peggi jest taka bardziej "strachliwa"
*uwielbiaja pluskać się w rzekach : D
*inne psy toleruja, Megii wszystkie bez wyjątku-nawet spo za schroniska, a Peggi rożnie.. często lubi poszczekać na inne i niekiedy potrafi sie odgryźć jak coś się jej nie podoba..

Posted

xxxx52 napisał(a):
Angel-schronisko szczepi tylko p/wsciekliznie.Zorientuj sie dokladnie na co szczepi?To jest wazne
Czy jednakowo traktuja psy i suczki?

ok zorientuje sie jeszcze dziś ; )

Posted

xxxx52 napisał(a):
Angel-czy Magda k zechcialby porozmwaiac z kikou?

nie wiem, kim jest ta osoba szczerze mówiąc.
ale myśle że tak :)

szczepienia w schronisku są tylko przeciw wściekliźnie.

Posted

Angel wielkkie dzięki....chcesz coś robić i gratulacje, że masz jakies wzorce
A tutaj osobom co mieszają, należy podziękować, bo nie potrzeba takich...
Ja zadzwonię i sie dowiem, i załatwie jak b edzie potrzeba i porozmawiam z osobą zainteresowaną, dziękuje Angel za chęci ,ale mówieniem nic się samym nie zdziała,(absolutnie nie do Ciebie Angel...czyt.między wierszami) więc pewna osoba nie napisze jeszcze nicku, bo jestem spokojna, niech opuści ten wątek jak nie ma nic do dodania, ani zrobienia...
Nie cierpię jak ktoś jak hiena kogoś ocenia a sam nic nie robi...więc żegnamy...chyba wiesz o kim mówię....żegnam, bo jak mnie tu nie ma tak jak weszłam to czytać nie mogę...Prosze nie mieszać, bp dośc takich osób na dogo i tutaj chcemy konkrety i zbieramy pieniądze
Mam hotel 600 zł za dwie sunie...przyjmą od dziś..co Wy na to???