Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

danka4u1 napisał(a):
Weszłam jak codzień do mestudio, gdzie był nasz dwupak z Obornik- Lisio i Pieguska. Lisio odszedł:placz::placz:jak teraz będzie zachowywała się nierozłączna Pieguska ?
Juz nic nie będzie tak jak przedtem....:placz::placz:
:placz: :placz::placz: :placz:

Hm niedobrze .......Kamelek i Fax przetrwali tylko 2 miesiace jeden bez drugiego .............

Posted

Wybaczcie, ze niewiele napiszę, ale wiadomość od mestudio o Lisiu zwaliła mnie z nóg, chociaż przecież wiedzieliśmy, że Lisio jest wiekowy...na śmierć zawsze jest za wcześnie i tylko pocieszające, że odszedł w kochającym domu, ale teraz biedna Pieguska- nierozłączna towarzyszka Lisiowa. I Ewa razem z nią...
Na temat hotelików trzeba szybko wypowiedzieć się, jakich warunków szukamy dla psiaków, jakie same psiaki są, jak się zachowują i pisać/dzwonić, bo miejsce nigdzie nie czeka na nas...
Hotelik Ani ma też swoją stronę na forum jamora, a na dogo u Ani jest Bim z Rudy Śląskiej, chociaż przyznam się, ze ja widzę tylko jedno znane mi -najlepsze miejsce dla naszych znowu nierozłącznych. U mestudio. Ale nie mnie o tym decydować.

Posted

xxxx52 napisał(a):
Dlaczego umarl,co bylo przyczyna smierci?

Niestety nie umiem odpowiedzieć na to pytanie dlaczego ten staruszek odszedł w czasie snu. Może wylew, może serduszko - nie wiem, dopiero dziś TZ zdecydował się go pochować pod jabłonką obok naszego staruszka Brysia, który odszedł 2 lata temu chory na raka.
Nie wiem, tak samo jak nie wiem czy naprawdę miał te 16 lat.

Posted

Biedny Lisio, współczuję z całego serca :( Przynajmniej przez ostatni rok miał dzięki Mestudio to, czego nikt nie dał mu wcześniej - ciepły domek i miłość...

Śpij Maleńki
[*] :(

Posted

danka4u1 napisał(a):
Lisio odszedł:placz::placz:j:

;O Jak to?? Po prostu zwaliło mnie z nóg..... Biedny Lisio :(:( Zaraz zajrze na wątek Pieguski.....No właśnie....Teraz to juz tylko jej....

Posted

dla dwupaku szukamy domowego hoteliku, sądze że boks na dworze jest niepotrzebny.. bo to samo mają praktycznie w schronisku. To jak ? mestudio zastanów sie nad tym.. prosimy cie.. u cb mamy zaufane miejsce. Daj znać..

Posted

Olena84 napisał(a):
Danka, a jak Ty zapraszasz dogomaniakow po literach alfabetu? To ja zaczne od drugiego konca.

Jeżeli chodzi o wysyłanie pw, to chyba najlepiej tak:

klikamy na "Społeczeństwo"
wybieramy "Lista użytkowników"
klikamy na strzałeczkę przy "szukaj użytkowników" po prawej stronie (niebieski napis pod niebieskimi prostokącikami z literkami) i znów klikamy na szukanie zaawansowane i ----- to jest to, o co nam chodzi ;-).
Jest tam taka rubryka "ostatni post po" - trzeba tam wpisać datę w formacie rrrr-mm-dd --- chodzi o wybór osób, które były aktywne na dogomanii w ciągu - powiedzmy - ostatnich 3 miesięcy (a więc wpisujemy tam 2010-11-14), i klikamy na "szukaj teraz".
Jak już mamy tych użytkowników, to możemy wybierać konkretne litery.
Najlepiej skopiować nicki, a potem je wstawiać do wysyłanych pw.

Posted

Ja wysyłam do osób aktywnych w danej chwili- nowe posty u góry po lewej stronie. Idzie szybko i jest pewność, ze to nie martwa dusza tylko ktoś naprawdę aktywny.
Muszę spróbować tego sposobu podanego przez Jolę, ale wydaje mi się przekraczający moje umiejętności komputerowe...brzmi dla mnie tajemniczo, ale cóż- kwestia przyzwyczajenia.

Posted

Angel napisał(a):
dla dwupaku szukamy domowego hoteliku, sądze że boks na dworze jest niepotrzebny.. bo to samo mają praktycznie w schronisku. To jak ? mestudio zastanów sie nad tym.. prosimy cie.. u cb mamy zaufane miejsce. Daj znać..

Domowy dt. to nie takie proste; prowadzi go elinka, zuzka, wiem Astorah, czasami bierze psy do domu, czy ktos jeszcze zna inne domowe dt. Mnie sie wydaje, ze dobry dt. lub hotel gdzie ludzie sie psami zajmuja tez jest dobry, bo chodzi o to, zeby im dom, znalezc, psy lepiej poznac itd.

Posted

Gdybym tylko mogła adoptowałabym suczki, niestety mam już za dużo psów i kotów... wiem jak trudno znaleźć dom dla parki. Udostępniłam na Facebooku, może ktoś wypatrzy te cudeńka!

Posted

moni12 napisał(a):
Slyszalam ze mariamc ma kojce chyba za ok 200zl, moze tam zapytac .

Jezeli tylko mariamc by miala miejsce to ja jestem za, bo tam psom jest naprawde dobrze. No ale ktos musi wreszcie sie podjac tego zadania szukania miejsca dla suniek.

Posted

Witaj Szarotko, pusto tutaj i głucho. Ja tez mam parę spraw do szybkiego załatwienia - i domowych i innych- Czasu jeszcze mniej niż zwykle. Nawet dziś nie byłam u dwupaku w ciągu dnia i zaproszeń tez nie wysyłam...
Pisałam, że jestem ciotką od molestowania, mogę dbać o to, by wątek żył w miarę mojego czasu,mogę zadbać, by psiaki miały pieniądze na pobyt w DT, ale na DT/hotelach nie znam się i nie podejmuję się tego zadania, by rozmawiać o kojcach.
Przykro mi. Cały czas starałam się i dbałam o interesy M&P, ale teraz widzę, ze niewielu osobom na tym naprawdę zależy.
Szkoda psiaków i naszego wysiłku włozonego w wydobycie tego wątku z nicości...

Posted

Jezeli sie nikt nie podejmie, zeby zadecydowac dokad one maja pojsc i nie podejmie jakis dzialan to ten watek nie ma sensu...................................!!!!!!!!!!!!!
Ja z Kanady nie bede szukac hotelu i decydowac gdzie one maja pojsc.............

Posted

danka4u1 napisał(a):
Witaj Szarotko, pusto tutaj i głucho. Ja tez mam parę spraw do szybkiego załatwienia - i domowych i innych- Czasu jeszcze mniej niż zwykle. Nawet dziś nie byłam u dwupaku w ciągu dnia i zaproszeń tez nie wysyłam...
Pisałam, że jestem ciotką od molestowania, mogę dbać o to, by wątek żył w miarę mojego czasu,mogę zadbać, by psiaki miały pieniądze na pobyt w DT, ale na DT/hotelach nie znam się i nie podejmuję się tego zadania, by rozmawiać o kojcach.
Przykro mi. Cały czas starałam się i dbałam o interesy M&P, ale teraz widzę, ze niewielu osobom na tym naprawdę zależy.
Szkoda psiaków i naszego wysiłku włozonego w wydobycie tego wątku z nicości...

Zrobiło mi się bardzo przykro po przeczytaniu tego wpisu... Niestety, robię co mogę ( no może prócz leżenia krzyżem, ale to nie w moim stylu...), ale to też nie wystarcza... Danusiu - naprawdę nie wiem, co więcej zrobić... I chociaż nie jestem pewna, czy moje zdanie ma jakąś wagę, to na odchodnym powiem tylko, że zgadzam się z Angel - jeżeli dwupak ma iść znowu do boxu (który ma bez naszych opłat w schronie), to nie ma sensu przenosić go w takie same (albo niewiele zmienione) warunki, za które jeszcze trzeba płacić... jakoś nigdy nie przekonałam się do boxów, nawet w najlepszych hotelach - dla mnie to taki podkręcony schron, niby coś lepiej, ale ciągle ZA KRATAMI przez większość dnia....