Szarotka Posted February 11, 2011 Posted February 11, 2011 [quote name='jogolcia@pdx']No właśnie- dwupak ma wydarzenie na FB i to od dawna:http://www.facebook.com/event.php?eid=177488575602597 o czym pisałam na tym wątku zaraz po jego zrobieniu - nie wiem po co dublować takie rzeczy, ale może ma to sens.... Powinno byc w pierwszym poscie bo tak to trudno znalezc w tak dlugim watku. Quote
jogolcia@pdx Posted February 11, 2011 Posted February 11, 2011 Cleo2008 napisał(a):no wlasnie znalazlam dopiero, przegapilam jakos sorry, moze nic sie nie stanie zlego, co? to co , skasowac swoj??????????? jak pytalam to nikt nie powiedzial ze juz jest no jak chcecie... Ja myślę, że zostawić, zawsze więcej osób nasze psiepsiuły zobaczy (nie odpowiedziałam wcześniej bo jestem w innej strefie czasowej :evil_lol:) - i tak jak napisałam poprzednio może ma to sens, może dodatkowe wydarzenie coś ruszy na chwilkę chociaż...:eviltong: Szarotka napisał(a):Powinno byc w pierwszym poscie bo tak to trudno znalezc w tak dlugim watku. No powinno Szarotko, ale ja tu nawet nie sprzątam, jak Danusia ;-), więc nie mam na to żadnego wpływu :shake: Quote
Mersi1 Posted February 11, 2011 Posted February 11, 2011 danka4u1 napisał(a):Nie wiem, czy M&P nadają się do domowych warunków, ale nie dowiemy się tego, jak nie sprawdzimy- moze dziewczyny mające na codzień kontakt z psiakami wiedzą więcej- wiem, ze najwazniejszy jest dla nich bliski kontakt z człowiekiem, który pomógłby im przystosować się do bardziej domowych warunków. Nie mnie mądrzyć się tutaj, bo nie znam psiaków inaczej niż wirtualnie, ale tak wyobrazam sobie przygotowanie schroniskowych biedaków do ewntualnej przyszłej adopcji. Ja znam suczki dosyć i wydaje mi się, że może nie od razu, ale w krótkim czasie przyzwyczaiły by się do domowych wrunków. U nas w schronisku jest tzw. "kuchnia"( Ciepłe pomieszczenie dla pracowników i wolontariuszy) i kiedy Angel wchodzi tam razem z P&M to one bardzo się cieszą i nie chcą stamtąd wyjść. Wiem, że prawdziwy dom to nie to samo co posiedzenie 2 godzi. w pomieszczeniu, ale myśle i mam nadzieje że suczki by sie do tego przyzwyczaiły. Z drugiej strony gdyby P&M mogły by też być na dworze, bo przeciez w schronisku już od bardzo dawna niestety siedzą na zewnątrz :( A o wyborze hoteliku to chyba będzie najlepiej jak zadecyduje Angel, bo ona najlepiej je zna i najlepiej wybierze dla nich warunki. Quote
moni12 Posted February 11, 2011 Posted February 11, 2011 Jestem na chwilkę , bierzące info przeczytałam i trzymam kciuki za sunie, oby kaski przybywało i oby do przodu się ruszyło . Quote
danka4u1 Posted February 12, 2011 Posted February 12, 2011 [quote name='Cleo2008']no wlasnie znalazlam dopiero, przegapilam jakos sorry, moze nic sie nie stanie zlego, co? to co , skasowac swoj??????????? jak pytalam to nikt nie powiedzial ze juz jest no jak chcecie... Pewnie, ze niech zostanie. Pieknie dziękujemy, że pomyslałaś tak szybko o pomocy. Myślę, ze od tzw przybytku głowa nie boli. Niech idzie psinom na zdrowie. [quote name='Mersi1']Ja znam suczki dosyć i wydaje mi się, że może nie od razu, ale w krótkim czasie przyzwyczaiły by się do domowych wrunków. U nas w schronisku jest tzw. "kuchnia"( Ciepłe pomieszczenie dla pracowników i wolontariuszy) i kiedy Angel wchodzi tam razem z P&M to one bardzo się cieszą i nie chcą stamtąd wyjść. Wiem, że prawdziwy dom to nie to samo co posiedzenie 2 godzi. w pomieszczeniu, ale myśle i mam nadzieje że suczki by sie do tego przyzwyczaiły. Z drugiej strony gdyby P&M mogły by też być na dworze, bo przeciez w schronisku już od bardzo dawna niestety siedzą na zewnątrz :( A o wyborze hoteliku to chyba będzie najlepiej jak zadecyduje Angel, bo ona najlepiej je zna i najlepiej wybierze dla nich warunki. Masz rację Mersi, na dworze psiny mogą być, ale chodzi nam - myślę, ze nie tylko mnie- o częstszy kontakt z człowiekiem niż tylko przy karmieniu, obserwację na bieżąco ich zachowań w niektórych domowych sytuacjach czyli o przygotowanie do przyszłej adopcji, bo o niej chyba jednak myslimy. Jeszcze jedna sprawa. Angel, to do Ciebie- mistrzyni bazarków:multi::multi: Dostałam na pw taką wiadomość od megi_winters. Myslę, ze interesujaca i korzystna dla M&P. Odpowiedz jej tutaj na wątku; prosiłam, by jutro weszła do nas. Oto ta wiadomość: Mam 10 płyt (moja firma takie gifty dawała) - mogę mieć trochę więcej - DVD z ćwiczeniami mięśni dna miednicy, kręgsłupa i brzucha z Kari Bo: tutaj link: http://allegro.pl/pelvicore-techniqu...403362282.html - to moze zainteresowałoby młode mamy, po porodzie, bo ćwiczenia takie pod nie, oraz jedna fajną nie odpakowaną płytkę z muzyka do cwiczenia pilatesu z instrukcją - może bazarek dla Megi & Pegi?????????? sorry ze tak zrzucam na Ciebie taki pomysł ale tak na szybko i to przyszło do głowy. Ja jestem dosyć świeża tutaj więc nie bardzo umiem zakładać bazarek ale służę fantami. Jeśli cos jeszcze wymyślę to też dam znać. Postaram sie z jakieś przynajmniej 15 zł podesłać na "dziewczyny":smile:))) Quote
henikar Posted February 12, 2011 Posted February 12, 2011 Zapisuję, ale narazie muszę sobie poradzic ze swoją gromadką maluchóów. Quote
danka4u1 Posted February 12, 2011 Posted February 12, 2011 A ja Ci mowię dobranoc, bo mam dosyć.. Wypisałam plon dzisiejszego dnia powyzej; mam nadzieję, że Angel zauważy nowe wpłaty- tez w tresci dzisiejszego dnia- i propozycję fantów na bazarek. Warto skorzystać. No i że nasze dywagacje dotyczące DT nie ujdą niezauważone. Nic wiecej nie moge zrobic. Zajrzyj jeszcze Szarotko- Madziu tutaj- bo u Ciebie jeszcze nie noc- moze ktos zgłosi sie na wątek, bo powysyłałam jeszcze troche zaproszeń. Jak mąż? Wysłany w podróż? Quote
Szarotka Posted February 12, 2011 Posted February 12, 2011 Tz. wyjezdza w niedziele, dlatego pisalam, ze moge pomoc w rozsylaniu od poniedzialku. Teraz ide gotowac strawe dla stada :):) a potem jeszcze zajrze. Quote
danka4u1 Posted February 12, 2011 Posted February 12, 2011 Miło, ze u Ciebie nie noc głęboka...gdyby Dwupak był blizej i nie wirtualnie, miałby opiekę 24 godzin na dobę. Odwiedziłam Twoje zwierzaki na FB. Tez chciałabym takie slicznoty, ale gabaryty trochę za duze jak na moje " apartamenty"... Quote
Szarotka Posted February 12, 2011 Posted February 12, 2011 Nasz dom w sumie tez nie jest duzy, ale mieszkamy tylko w piatke. Nas dwoje, jeden pies i dwa koty :):) no i mamy w miare spory ogrod i parki dookola. Quote
Angel Posted February 12, 2011 Posted February 12, 2011 przepraszam za długa nieobecność ale sie nie wyrabiam.. wszystkie deklaracje są uwzględnione.. ale nie wiem kiedy moja mama raczy sprawdzic konto bo znowu ma jakieś fochy:angryy: ale będe dalej nalegać.. Quote
mestudio Posted February 12, 2011 Posted February 12, 2011 Angel, załóż sobie konto:-) i będzie bez fochów. Nie rozumiem po co dorośli są tacy kłopotliwi i złośliwi jeśli ktoś młody zamiast stać pod klatką robi coś sensownego. Sorry Agel, ale ja bym taką córkę na rękach nosiła bo mam porównanie do swojej. Quote
jogolcia@pdx Posted February 12, 2011 Posted February 12, 2011 mestudio napisał(a):Angel, załóż sobie konto:-) i będzie bez fochów. Nie rozumiem po co dorośli są tacy kłopotliwi i złośliwi jeśli ktoś młody zamiast stać pod klatką robi coś sensownego. Sorry Agel, ale ja bym taką córkę na rękach nosiła bo mam porównanie do swojej. Zgadzam sie całkowicie z mestudio - Angel, jesteś dla nas wszystkich (mam nadzieję) nadzieją na inną Polskę, wrażliwą, zaangażowaną, i po prostu superancką... tak trzymaj kochana...my to doceniamy! Quote
mestudio Posted February 12, 2011 Posted February 12, 2011 Dokładnie tak jest Angel, do dzieła młoda, sympatyczna dziewczynko. Quote
Cleo2008 Posted February 12, 2011 Posted February 12, 2011 aha, to angel jest z corek, a my reszta to mamy? ;) milo slyszec, ze sa tu corki na tym watku, ktorym dobro pieskow na sercu lezy. dwupak do gory;) dziendobry! ja jestem w europejskiej strefie czasowej;) i ciesze sie ze nie musze kasowac nowego eventu na fb dla peggy i meggy, bo jestem zdania ze dublowanie nie szkodzi wcale, tylko podwaja szanse. w koncu dwupak to 2 ogloszenia (zart) wlasnie sprawdzilam, na nowym evencie jest 99 osob i 500 jeszcze nie odpowiedzialo, na starym stanelo na 168 i 800 nie odpowiedzialo - dlaczego ludzie nie rozsylaja? te 700 osob to sila - nie wiedza jak to dziala? czy jak? czy moge prosic na zajrzenie do tego watku? , Dejzi z guzem wielkosci melona, bardzo mi wazne zebyscie zajrzaly kochane http://www.dogomania.pl/threads/201896-Dejzi-z-guzem-do-kolan-zbiera-na-drug%C4%85-operacj%C4%99-potrzebujemy-450-00 Quote
megi_winters Posted February 12, 2011 Posted February 12, 2011 Jeszcze jedna sprawa. Angel, to do Ciebie- mistrzyni bazarków:multi::multi: Dostałam na pw taką wiadomość od megi_winters. Myslę, ze interesujaca i korzystna dla M&P. Odpowiedz jej tutaj na wątku; prosiłam, by jutro weszła do nas. Oto ta wiadomość: Mam 10 płyt (moja firma takie gifty dawała) - mogę mieć trochę więcej - DVD z ćwiczeniami mięśni dna miednicy, kręgsłupa i brzucha z Kari Bo: tutaj link: http://allegro.pl/pelvicore-techniqu...403362282.html - to moze zainteresowałoby młode mamy, po porodzie, bo ćwiczenia takie pod nie, oraz jedna fajną nie odpakowaną płytkę z muzyka do cwiczenia pilatesu z instrukcją - może bazarek dla Megi & Pegi?????????? sorry ze tak zrzucam na Ciebie taki pomysł ale tak na szybko i to przyszło do głowy. Ja jestem dosyć świeża tutaj więc nie bardzo umiem zakładać bazarek ale służę fantami. Jeśli cos jeszcze wymyślę to też dam znać. Postaram sie z jakieś przynajmniej 15 zł podesłać na "dziewczyny":smile:))) hej, hej , zgłaszam się:)) przepraszam, ze dopiero teraz ale już jestem! potwiredzam że mam te płytki na bazarek - jeśli mogę poóc w ten sposób to chętie je przekażę, może jeszcze coś sensownego wygrzebię;) Quote
danka4u1 Posted February 12, 2011 Posted February 12, 2011 Witajcie wszyscy- w pierwszej kolejności oczywiście M&P, a potem jak leci -sympatycy, fanowie, opiekunki wirtualne i ta w realu Angel- mistrzyni bazarków i nie tylko. Miło, ze tak licznie dziś odwiedzacie psiny mestudio napisał(a):Angel, załóż sobie konto:-) Sorry Agel, ale ja bym taką córkę na rękach nosiła bo mam porównanie do swojej. Miałam Ci już dawno napisać, byś założyła sobie konto. Ułatwi to sprawę i odciąży mamę. Mestudio, nie narzekaj, moja córka jest dwa razy starsza pewnie od Twojej i uwierz, że wyszła na ludzi...uwierz starej mamie:evil_lol: megi_winters napisał(a):Jeszcze jedna sprawa. Angel, to do Ciebie- mistrzyni bazarków:multi::multi: Dostałam na pw taką wiadomość od megi_winters. Myslę, ze interesujaca i korzystna dla M&P. Odpowiedz jej tutaj na wątku; prosiłam, by jutro weszła do nas. Oto ta wiadomość: Mam 10 płyt (moja firma takie gifty dawała) - mogę mieć trochę więcej - DVD z ćwiczeniami mięśni dna miednicy, kręgsłupa i brzucha z Kari Bo: tutaj link: http://allegro.pl/pelvicore-techniqu...403362282.html - to moze zainteresowałoby młode mamy, po porodzie, bo ćwiczenia takie pod nie, oraz jedna fajną nie odpakowaną płytkę z muzyka do cwiczenia pilatesu z instrukcją - może bazarek dla Megi & Pegi?????????? sorry ze tak zrzucam na Ciebie taki pomysł ale tak na szybko i to przyszło do głowy. Ja jestem dosyć świeża tutaj więc nie bardzo umiem zakładać bazarek ale służę fantami. Jeśli cos jeszcze wymyślę to też dam znać. Postaram sie z jakieś przynajmniej 15 zł podesłać na "dziewczyny":smile:))) hej, hej , zgłaszam się:)) przepraszam, ze dopiero teraz ale już jestem! potwiredzam że mam te płytki na bazarek - jeśli mogę poóc w ten sposób to chętie je przekażę, może jeszcze coś sensownego wygrzebię;) Cytuję , by nie zginęło w tłumie licznie bywających dzis tutaj ciotek. Cleo, dobrze, ze zrobiłaś to wydarzenie na FB. Sama widzisz, że ludziska cisną się oknami i drzwiami do M&P. A niektórzy może jeszcze nie za bardzo wiedzą, jak poruszać się na FB, albo chroniczny brak czasu......wszyscy tak mamy. Quote
Szarotka Posted February 12, 2011 Posted February 12, 2011 Moja corka tez znacznie sie poprawila. Quote
margaret Posted February 12, 2011 Posted February 12, 2011 melduję sie u dziewczynek wiecie co możemy rozgłaszać, ale bez ustalenia co dalej, to w końcu ta para pójdzie w gwizdek, jak utrzymacie osoby, które obiecały comiesięczne deklaracje jeśli dziewczyny będa nadal tkwić w schronisku??? w końcu dotujący sie wycofają, ja z pewnością w którymś momencie -bo potraktuję to jak zamrożenie pieniędzy, które w tym czasie mogłyby pracować dla innego psiaka, potrzebny jest dyrygent - ktoś kto jest blisko z psami, zna je i ma czas wchodzić na wątek z jednej strony, z drugiej podzwonić po domkach tymczasowych czy hotelikach, jak pisałam ja ze swojej strony mogę podać namiary do hoteliku u kikou w dolnoślaskim, wiem, że psy mają sie tam dobrze, opłacam tamtejszych 2 rezydentów, natomiast nie jestem w stanie odpowiedzieć kikou na wszystkie pytania jakie do mnie postawiła bo nie znam suczek, nie wynegocjuję też ceny - z tego samego powodu, po prostu taki rekonesans po tymczasach trzeba zrobić - jeśli namawiacie ludzi na płacenie na psiaczki, pisałam dwukrotnie ale dalej nie wiem czy ktoś jest zainteresowany namiarem na ten hotelik czy nie? kto właściwie jest tu kierownikiem zamieszania:)? Quote
Szarotka Posted February 12, 2011 Posted February 12, 2011 No wiec wlasnie, trzeba wybrac hotel, ustalic cene i wtedy ostro wziac sie za szukanie pozostalych deklaracji. Kto sie tym zajmie ???????????????????????/ Quote
danka4u1 Posted February 12, 2011 Posted February 12, 2011 Dobrze Margaret piszesz- kto tu jest kierownikiem zamieszania?- ja włączyłam sie na wątek w monencie, gdy ledwie dyszał i postarałam sie go wydobyć z nicości, staram się w miarę możliwości utrzymywać go przy zyciu, zdobywam deklaracje. Tyle mogę, ale nie moge obiecać, ze tak będzie nadal i ciagle. Nie jestem nastolatką- kiedy to było??- życie koryguje mi coraz bardziej moje plany i muszę to uwzględnić Nie znam psiaków, a na temat DT/hoteli mam mgliste wyobrażenie. Dzisaj dostałam namiary na hotelik w Przebieczanach od Moniki z Katowic. Są tak nasze dogomaniackie psy, ale z tego co się zorientowałam, kontakt z hotelem jest tylko poprzez smsy, mmsy i osobisty kontakt, czyli wizyty w Przebieczanach. Kto z nas podejmie się tego, gdy nie będziemy mieć relacji o psach na wątku na codzień ? Hotel u kikou- na pytania dotyczące psów nie jestem w stanie udzielić odpowiedzi, bo nie znam ani psów, ani realiów hotelowych.. Nie wiem, co pisać dalej. Szkoda byłoby zaprzepaścić tak ładnie rozpoczętą sprawę i zlekceważyć tyle ludzi dobrej woli. Quote
Szarotka Posted February 12, 2011 Posted February 12, 2011 Mnie sie wydaje, ze jedynie osoby, ktore psy znaja moga nas naprowadzic na to, gdzie suniom byloby najlpiej i wtedy sie trzeba zdecydowac. Quote
danka4u1 Posted February 12, 2011 Posted February 12, 2011 Weszłam jak codzień do mestudio, gdzie był nasz dwupak z Obornik- Lisio i Pieguska. Lisio odszedł:placz::placz:jak teraz będzie zachowywała się nierozłączna Pieguska ? Juz nic nie będzie tak jak przedtem....:placz::placz: :placz: :placz::placz: :placz: Quote
Angel Posted February 13, 2011 Posted February 13, 2011 jestem wszystko zaaktualizowałam na pierwszej stronie.. ; ) przykro że z Lisiem tak wyszło ale.. teraz tak myśle ze zareagowaliśmy wszyscy w odpowiednim momencie z tym domkiem.. a Pieguska musi sobie poradzic ! da rade :loveu: Quote
Recommended Posts