Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

ja robiłam mu allegro ale wygasło,wystawie mu oczywiście nowe,ale tez czekam na wynik wizyty u dr.garncarza(chociaz wielkich nadzieji nie mam),ale tak czy tak jurys to fantastyczny pies,ta slepota zupełnie mu nie przszkadza w rozkochiwaniu w sobie ludzi i obdarowywaniu ich wielką psią miłością!!!

• Replies 1.7k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

A ja mam wielka nadzieje ,ze Jurus tak jak Latus chociaz czesciowo odzyska wzrok. Z calego serca tego mu zycze.On musi przeciez zobaczyc na jakich kanapach sie wyleguje.

Posted

świetna allegratka,ale dane kontaktowe moje,zmień kontakt na ronje bo teraz ona wie co w jurysiowej głowie piszczy......mój kochany słodki juryś,w najsmielszych marzeniach nie przewidziałm dla niego takiego scenariusza,tymczas w domeczku z takimi ludzmi,BEZCENNE!jeszcze wam pokaze jednego jurysia,dzisiaj dostałam zdjęcia od fotografa,który robił fotki do strony internetowej
wilczysko:lol:(foto by ohana)

Posted

stonka1125 napisał(a):
ajula,ale to nasz jurys, tylko na dobrym w diabły zdjęciu:evil_lol:

o ja głupia! :evil_lol:
jakis taki rudy bardziej mi się wydawał i pyszczek inny :evil_lol:

Posted

stonka1125 napisał(a):
świetna allegratka,ale dane kontaktowe moje,zmień kontakt na ronje bo teraz ona wie co w jurysiowej głowie piszczy......mój kochany słodki juryś,w najsmielszych marzeniach nie przewidziałm dla niego takiego scenariusza,tymczas w domeczku z takimi ludzmi,BEZCENNE!jeszcze wam pokaze jednego jurysia,dzisiaj dostałam zdjęcia od fotografa,który robił fotki do strony internetowej
wilczysko:lol:(foto by ohana)

Piękny i szczęśliwy :)
dobra robota :)
dzięki w jego imieniu

Posted

Ależ on jest piękny i jaki fotogeniczny :loveu:.

Czy Juryś będzie jutro u dr Garncarza? Jeśli tak to o której? Może będę miała okazję poznać chłopaka, bo będę tam o godz 20 z Kacperkiem.

Posted

EVA2406 napisał(a):
Ależ on jest piękny i jaki fotogeniczny :loveu:.

Czy Juryś będzie jutro u dr Garncarza? Jeśli tak to o której? Może będę miała okazję poznać chłopaka, bo będę tam o godz 20 z Kacperkiem.

Ewa, to chyba się zobaczymy, bo my na 19.45:lol:
a ja się cieszę, że zobaczę Kacperka

Posted

z Ewą, jej córką i Kacperkiem się widzieliśmy. Kacperek śliczny:loveu:

Juryś ma całkowitą degenerację siatkówki, znaczy to, ze nie widzi od dawna i nigdy nie będzie widział:shake: Ma również początki zaćmy soczewkowej - oczka bedą się robiły coraz bardziej wyłupiaste i jak białe karmelki.
Dr Garncarz powiedział, ze nie wiadoma jest przyczyna zaniku siatkówki, ze obserwuje to często u psów schroniskowych - nie wiadomo czy to uraz czy trauma czy zaniedbanie. Badania nad odbudową siatkówki raczkują.
nic nie da się zrobić.
Powiedział też, że widac, ze Juryś to wspaniały pies, pelen miłości i że ktoś kto go zobaczy nie oprze się temu urokowi. Żeby tak go oglaszać, a małymi literkami na końcu dopisac, że Juryś nie widzi.

Pan doktor nie policzyl nam nic za tę wizytę, za co mu jeszcze raz bardzo dziękujemy (normalnie taka wizyta kosztuje 80zł):Rose:

przejechaliśmy 65km w obie strony. paliwo sponsorujemy my tym razem;)

Posted

tak myślałam,mimo wszystko smutno że to takie nieodwracalne,a czy można chociaz tę zacmę powstrzymać,spowolnic czy cokolwiek?biedny juryś:shake:taki fantastyczny,wesoły i pełen zycia pies,jemu naprawde nie przeszkadza ta slepota,to dlaczego ludzie tacy głupi sa i im przeszkadza?juz za stara jestem i pewnych rzeczy nie pojmę:shake:
dzieki za paliwko,a i doktor kochany

Posted

stonka1125 napisał(a):
tak myślałam,mimo wszystko smutno że to takie nieodwracalne,a czy można chociaz tę zacmę powstrzymać,spowolnic czy cokolwiek?biedny juryś:shake:taki fantastyczny,wesoły i pełen zycia pies,jemu naprawde nie przeszkadza ta slepota,to dlaczego ludzie tacy głupi sa i im przeszkadza?juz za stara jestem i pewnych rzeczy nie pojmę:shake:
dzieki za paliwko,a i doktor kochany

zaćmy powstrzymać nie mozna, zresztą ona "nie przeszkadza".
po prostu zmieni się kolor Jurysiowych oczek.
Juryś był grzeczny i w samochodzie i u doktora.

trzeba szukac Jurysiowi domu.
przed lecznicą sprawdzaliśmy chodzenie po schodach, całkiem ładnie naprowadzany głosem sobie radzi

Posted

Lu_Gosiak napisał(a):
ja mam z bazarku odłożone na Jurysia 50zł - miało byc na leczenie, ale skoro nie da sie nic zrobić to moge przeznaczyc na kastarcje

dzięki wielkie:loveu:

Posted

kastrujemy,oczywiście!
baldek2,co ty na to????????
juryś naprawde ma tyle pieniążków,że stac go na ciachnięcie,tylko ciekawe czy jakby wiedział to byłby zadowolony:razz:

Posted

Poznałam Jurysia :lol:. To cudny, radosny pies i to że jego oczy nie widzą nic mu nie przeszkadza. Daje sobie radę wspaniale i tylko bardzo chce być blisko człowieka.
Ronja i Jej mąż to wspaniali, wrażliwi ludzie a Juraś jest zakochany w swoim Panu na maksa, nawet na kolankach siedział :evil_lol:.

Ja jak zwykle przy starszych psach mam wątpliwości i tutaj też to napiszę.
Czy myślicie, że kastracja w jego wypadku jest konieczna? To już starszy pies, a narkoza w pewnym wieku jest dość niebezpieczna ( osłabienie nerek, które prowadzi do niewydolnośći).
Jeśli już uznacie, że to niezbędne to chociaż zróbcie przed tym badania.

Posted

stonka1125 napisał(a):
kastrujemy,oczywiście!
baldek2,co ty na to????????
juryś naprawde ma tyle pieniążków,że stac go na ciachnięcie,tylko ciekawe czy jakby wiedział to byłby zadowolony:razz:

nic mu nie powiem;)