Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Lu_Gosiak']kurcze tak sobie mysle, że tyle szcześcia ostatnio ma ten psiak...tyle dobrych duszków zleciało sie na ten wątek, tyle osób zadeklarowało pomoc, ma wspaniały tymczas w pokoju......a najwiekszym szczesciem bedzie jak sie okaze, że może uda sie sprawic by Jurand widział...juz nie moge sie doczekac Jego wyjazdu ze schronu i wizyty;);)

No właśnie Lu, tak się zastanawiałam, jak wybierałaś ciotki do których wysyłałaś privy i zapraszałaś na wątek? Bo, że to był strzał w dziesiątkę to już wiemy:lol:
Bo wiesz, jest jeszcze trochę tych bid, a z Twoją intuicją czy jak to nazwać do ciotek, które mogą pomóc, można byłoby ich jeszcze trochę ze schronów powyciągać:p

• Replies 1.7k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='iwlajn']No właśnie Lu, tak się zastanawiałam, jak wybierałaś ciotki do których wysyłałaś privy i zapraszałaś na wątek? Bo, że to był strzał w dziesiątkę to już wiemy:lol:
Bo wiesz, jest jeszcze trochę tych bid, a z Twoją intuicją czy jak to nazwać do ciotek, które mogą pomóc, można byłoby ich jeszcze trochę ze schronów powyciągać:p

wysyłałam właśnie głównie do tych aktywnie pomagających, które znam z innych wątków;) i mimo, że maja mase innych psów to i tu nie odmówiły pomocy...:cool3:
że tych bid jeszcze cała masa to niestety wiem, ale wiekszość z nas ma juz "komplet" deklaracji miesiecznych, któryś z adoptowanych wirtualnie psiaków musiałby znaleść w koncu dom, żeby brac nastepnego, ale oczywiście mozna spróbowac....teraz w pare dni udało sie zebrac deklaracje dla Verterka z Katowic i juz od wczoraj jest w hoteliku u Megie, to jest właśnie super na dogo, że możemy w pare osób zmienić życie na lepsze dla tych biednych psiaków....

Posted

magda222 napisał(a):
A na konto jakiej fundacji będą zbierane pieniądze z allegro cegiełkowego?

nie musza być na koto fundacji, wystarczy napisac w allegro, że przedmiotem aukcji jest dyplom-cegiełka;)

Posted

magda222 napisał(a):
A na konto jakiej fundacji będą zbierane pieniądze z allegro cegiełkowego?

tak sobie myslę ,że dobrze by było,żeby szło juz na hotelikowe konto z cegiełkowej,ale to ronja musiałaby sie wypowiedziec,ja nie jestem pewna,ale cegielkowe chyba nie mogą iść na prywatne konto,ale głowy nie dam,niestety jurand nie jest pod opieką żadnej fundacji:shake:

Posted

stonka1125 napisał(a):
tak sobie myslę ,że dobrze by było,żeby szło juz na hotelikowe konto z cegiełkowej,ale to ronja musiałaby sie wypowiedziec,ja nie jestem pewna,ale cegielkowe chyba nie mogą iść na prywatne konto,ale głowy nie dam,niestety jurand nie jest pod opieką żadnej fundacji:shake:

deklaracje na utrzymanie Juranda w hoteliku są, allegro cegiełkowe może być potrzebne tylko wtedy, jesli Jurand bedzie wymagał operacji.
uważam, ze allegro cegiełkowe może być zbierane tylko na konto fundacji. jesli operacja bedzie potrzebna, mozna poprosić jakąś fundację, o uzyczenie konta - i wtedy koszty operacji bierze się na fakturę i fundacja z tych uzbieranych cegiełek zapłaci za operację. tak bedzie uczciwie i wiarygodnie

Posted

ronja napisał(a):
deklaracje na utrzymanie Juranda w hoteliku są, allegro cegiełkowe może być potrzebne tylko wtedy, jesli Jurand bedzie wymagał operacji.
uważam, ze allegro cegiełkowe może być zbierane tylko na konto fundacji. jesli operacja bedzie potrzebna, mozna poprosić jakąś fundację, o uzyczenie konta - i wtedy koszty operacji bierze się na fakturę i fundacja z tych uzbieranych cegiełek zapłaci za operację. tak bedzie uczciwie i wiarygodnie

w sumie racja,jurand i tak ma deklaracji więcej niz potrzeba,są jeszcze dotatkowe wpłaty jednorazowe,to wstrzymajmy sie z tymi cegiełkami na razie

Posted

[quote name='stonka1125']tak sobie myslę ,że dobrze by było,żeby szło juz na hotelikowe konto z cegiełkowej,ale to ronja musiałaby sie wypowiedziec,ja nie jestem pewna,ale cegielkowe chyba nie mogą iść na prywatne konto,ale głowy nie dam,niestety jurand nie jest pod opieką żadnej fundacji:shake:

powtórze sie ...do allegro cegiełkowego nie musi być Fundacja!! po prostu musi byc coś sprzedawane czyli np. dyplom cegiełka wysyłany na maila- robiłam mojej Sati tak nie raz i wszytsko było ok

poza tym Ronja ma racje póki co deklaracje są, więc zobaczymy co powie dr Garncarz - mam nadzieje, że powie to co wszyscy chcemy usłyszeć:cool3::cool3: - i wtedy mozna wystawic allegro cegiełkowe na operacje lub ewentualne leczenie

Posted

stonka1125 napisał(a):
allegro cegiełkowe zawsze się przyda:lol:
To potrzebny mi jest wzruszający tekst, kontakt i info w jakim mieście i woj. znajduje się Jurand

stonka1125 napisał(a):
Gdy robię Allegro cegiełkowe jakiemuś psu to zbieram pieniądze na swoje prywatne konto, później przelewam osobie, która zajmuje się psem. I Allegro cegiełkowe moze zrobić każda prywatna osoba, jeśli w aukcji nie będzie informacji, że jest to aukcja charytatywna ( bo to może tylko Fundacja) tylko będzie napisane, ze np. przedmiotem aukcji są cegiełki ( w moim przypadku jest to odpowiednio obrobione zdjęcia, w którym jest podziękowanie dla osoby kupujacej)

Posted

[quote name='Izabela124.']To potrzebny mi jest wzruszający tekst, kontakt i info w jakim mieście i woj. znajduje się Jurand

Gdy robię Allegro cegiełkowe jakiemuś psu to zbieram pieniądze na swoje prywatne konto, później przelewam osobie, która zajmuje się psem. I Allegro cegiełkowe moze zrobić każda prywatna osoba, jeśli w aukcji nie będzie informacji, że jest to aukcja charytatywna ( bo to może tylko Fundacja) tylko będzie napisane, ze np. przedmiotem aukcji są cegiełki ( w moim przypadku jest to odpowiednio obrobione zdjęcia, w którym jest podziękowanie dla osoby kupujacej)
w takim razie wszystko ok,myslę że ronja nie będzie miał nic przeciwko ale niech sie wypowie lepiej ,bo to ona bedzie nowa opiekunką juranda,ale nie wiem co pisac o miejscu pobytu,jeszcze jest w schronisku ale to juz niedługo...

doszedł przelew od agat21-10zł

Posted

[quote name='stonka1125']w takim razie wszystko ok,myslę że ronja nie będzie miał nic przeciwko ale niech sie wypowie lepiej ,bo to ona bedzie nowa opiekunką juranda,ale nie wiem co pisac o miejscu pobytu,jeszcze jest w schronisku ale to juz niedługo...

doszedł przelew od agat21-10złTo w takim razie może się wstrzymajmy z tym allegro. poczekajmy aż Jurand będzie w hoteliku i wtedy ruszymy :lol:;)

Posted

[quote name='Lu_Gosiak'] robiłam mojej Sati tak nie raz i wszytsko było ok

Włśnie właśnie...a co z Sati...cos mi sie wydaje, ze to właśnie dzięki Niej trafiłam na dogomanię...zaraz po niej był Jacuś...JAacuś już w domku...co u Sati???

Posted

[quote name='gonia66']Włśnie właśnie...a co z Sati...cos mi sie wydaje, ze to właśnie dzięki Niej trafiłam na dogomanię...zaraz po niej był Jacuś...JAacuś już w domku...co u Sati???
znasz mojego Jacusia?????:crazyeye::crazyeye: mojego kochanego Jacusia:loveu::loveu: Sati jest na DT dożywotnim u Renata5:evil_lol::evil_lol: i nie mamy deklaracji zadnych na Nia:evil_lol: zapraszam na watek
http://www.dogomania.pl/forum/f28/pomocy-stara-schorowana-w-dt-prosimy-o-pomoc-finansowa-nie-moze-wrocic-do-schronu-116566/index134.html :cool3::cool3:

Posted

[quote name='Lu_Gosiak']znasz mojego Jacusia?????:crazyeye::crazyeye: mojego kochanego Jacusia:loveu::loveu: Sati jest na DT dożywotnim u Renata5:evil_lol::evil_lol: i nie mamy deklaracji zadnych na Nia:evil_lol: zapraszam na watek
http://www.dogomania.pl/forum/f28/pomocy-stara-schorowana-w-dt-prosimy-o-pomoc-finansowa-nie-moze-wrocic-do-schronu-116566/index134.html :cool3::cool3:
Chyba nie myślimy o9 tym samym Jacuciu..??(Milusiu)..??

Posted

gonia66 napisał(a):
Chyba nie myślimy o9 tym samym Jacuciu..??(Milusiu)..??

Aha juz wiem o ktorym Jacusiu Ty mowisz, nie mowimy o tym samym, ale ten moj tez ma domek - sama go zawozilam;):multi::multi: