lolka Posted June 2, 2009 Author Posted June 2, 2009 bardzo dziękuje za pomoc :loveu: i wsparcie ......czekam na telefon od Anety, ona miała dzisiaj złapać faceta, nakarmić sunię i odpchlić .....ale cisza:shake:, ostatnio kilka dni biegała z jedzeniem dla suni i szukała ich wszędzie....dopiero po trzech dniach facet się wynurzył jest cień nadziei na DT na miejscu.....ale to nie do końca dobre warunki dla takiej kruszynki......mimo wszystko lepsze niż życie w melinie jeśli się uda to musiałabym zakupić jej karmę, dać grosza tym ludziom i kupić im fanty typu proszek do prania, kawa, słodycze dla dzieci......nie pytajcie co to za DT bo nogą się przeżegnacie:roll: Quote
zuziaM Posted June 2, 2009 Posted June 2, 2009 Aga, taka wiadomosc przed chwila znalazlam na tym watku : http://www.dogomania.pl/forum/f28/lancuch-glod-wyzlowaty-pies-odebrany-wlascicielowi-blaga-o-dt-136869/index8.html Cytat: Napisał NaamahsChild Witajcie, dostałam Twoje wiadomości Kasiu i już się melduję na wątku! Słuchajcie, mnie zwalnia się tymczas od dzisiaj, ale dla mniejszego psa.. Mam sesję, 5 egzaminów, fizycznie nie dam rady z dużym psem. Za miesiąc, owszem. Teraz nie, przepraszam was dziewczyny, ale nie poradzę sobie w tej chwili z 3 psami, w tym jednym dużym. Dziewczyna jest z Wroclawia. .................... Quote
NaamahsChild Posted June 2, 2009 Posted June 2, 2009 Mam wolne miejsce dla małej suni. Niestety - czego na wątku nie napisałam - tymczas jest płatny i wynosi 8,50 za dobę. Ponieważ ostatnia fundacja nie wywiązała się z finansowych zobowiązań (co skończyło się nienajlepiej, bo musiałam sobie odmawiać, by psy zjadły) - proszę o płatność z góry lub do 14. każdego miesiąca.. Wiem, że takie wymagania brzmią dziwacznie - ale niestety, przejechałam się na zaufaniu do dogomaniaków. Studiuję weterynarię, także psiaki sa pod ciągłą opieką, jedzą najlepsze karmy, są systematycznie odrobaczane i odpchlane. Z uwagi na fakt, że jestem studentką i aktualną sytuację mieszkaniową jestem zmuszona prowadzić płatne tymczasy:oops: Więcej tutaj: http://www.dogomania.pl/forum/f28/dt-u-naa-watek-zbiorczy-131066/ Quote
lolka Posted June 2, 2009 Author Posted June 2, 2009 jeszcze w tym tygodniu wysyłamy dwa bidule do hoteliku .....na trzeci płatny DT nas niestety nie stać.....nie daj boże żadnemu z trzech w ciągu miesiąca nie znajdziemy domu i będzie dramat......pod latarnią wylądujemy;) dziękuje NaamahsChild za ofertę pomocy jednak na dzien dzisiejszy nie podołamy Quote
NaamahsChild Posted June 2, 2009 Posted June 2, 2009 lolka napisał(a):jeszcze w tym tygodniu wysyłamy dwa bidule do hoteliku .....na trzeci płatny DT nas niestety nie stać.....nie daj boże żadnemu z trzech w ciągu miesiąca nie znajdziemy domu i będzie dramat......pod latarnią wylądujemy;) dziękuje NaamahsChild za ofertę pomocy jednak na dzien dzisiejszy nie podołamy Rozumiem i życzę powodzenia;) Trzymam kciuki za malutką! Quote
Seaside Posted June 2, 2009 Posted June 2, 2009 ja też pytam - przejełą się moja ciocia i będzie rozgłąszać, ale samam ma olbrzyma z dysplazją ze schroniska i 7 kotów, w tym jeden izolowany z nużycą :shake: NIe podoła więcej, ale łąńcuszek poszedł Quote
GrubbaRybba Posted June 2, 2009 Posted June 2, 2009 Ja mogę utrzymać sunię przez tydzień. Czy ktoś da kolejny grosik? Może zmieńcie tytuł, może ludzie się zlitują. Grosz do grosza i... Jezooo, nie poddawajmy się tak łatwo. Może zabrać sunię, ja zapłacę za tydzień i przez ten czas szukamy innego DT, a dodatkowo zbieramy kasę... Quote
majqa Posted June 2, 2009 Posted June 2, 2009 Lolka, jeśli wiadomy, o którym pisałyśmy z sobą DT nie wypali, dla oszczędzenia na płatnym tymczasie, na ten moment zostaję ja. Decyzja Twoja, rzecz jasna. Może trafi się ktoś bliżej? Ta cholerna odległość :-(, a ja z racji własnych zwierzów nie mam szansy ruszyć tyłka, by po nią jechać. Sprawdzałam trasę, ciut ponad 300km, droga przez Wrocław. Odkorkuję, jeśli jej włos z ogonka spadnie. :-( Quote
Poker Posted June 2, 2009 Posted June 2, 2009 Ja też dam na 1.tydzień DT, ratujcie ją jak najszybciej :placz: Quote
magda z. Posted June 2, 2009 Posted June 2, 2009 ja mogę jakieś 30zł wyskrobać, jeśli chodzi o Dt, a w poniedziałek chyba jadę do w-wia pociągiem, więc mogłabym niunkę przerzucić do NaamahsChild, psy juz woziłam;) Quote
majqa Posted June 2, 2009 Posted June 2, 2009 Kwiateńku, nie spadaj :shake:, pokaż się innym!!! Quote
Helga&Ares Posted June 2, 2009 Posted June 2, 2009 o rany, jaki cukierek... mój typ - cudo ja się piszę na ewentualne allegro dla niej... a jak cudo ma na imię? Quote
Helga&Ares Posted June 2, 2009 Posted June 2, 2009 majqa napisał(a):Dzięki Helguś, że zajrzałaś. :loveu: Majguś, chyba przez to nie zasnę... Co tu zrobić...hmm Quote
majqa Posted June 2, 2009 Posted June 2, 2009 Byle szybko zapadła decyzja, bo czasem, odpukać, w sytuacji tej niuni, o jeden kielich, łyk, jak zwał tak zwał, może być za późno. Quote
Seaside Posted June 2, 2009 Posted June 2, 2009 Jak lolka się pojawi to wyjaśnimy sprawę DT A o imieniu nic nie wiem :shake: Quote
lolka Posted June 2, 2009 Author Posted June 2, 2009 już jestem, przepraszam dopiero co wróciłam jutro z samego rana dzwonie do Anety czy aby nakarmiła sunię i dowiemy się jak wygląda sytuacja czy aby się nie pogorszyło ....imię suni znam ale niestety z wrażenia zapomniałam:oops: ...... ten tymczas na miejscu jest zależny od sytuacji innego psiaka...ogólnie nie dam rady nic na gwałt ponaglić marzeniem by było aby sunia trafila na DT do którejś z dogomaniaczek...to byłby raj ale na płatny nas nie stac póki co:cool3: a do Majgusi mamy hektary a żeby mało problemów to ja w piątek muszę wyjechać na trzy dni do austrii ...nie mam wyjścia muszę, w dobie kryzysu nie ma zlituj:oops: nie wiem jak to wszystko zorganizowac bo pracuje od rana do 17 , dzis jest wtorek.....w czwartek musze po pracy albo jak uciekne to w trakcie odwieżć dwa psy do ZuziM, piątek wyjeżdżam, więc pozostaje jutro ale gdzie ja mam ją jutro zabrać:placz: Quote
Helga&Ares Posted June 2, 2009 Posted June 2, 2009 Napisałam z zapytaniem o wolne miejsce w dt do dziewczyny niedawno go oferującej - sprawdzonej - czekam na odzew. Quote
Seaside Posted June 2, 2009 Posted June 2, 2009 moze lolka jednak do NaamashChild? Pomysl. jest kilka deklaracji..... Quote
majqa Posted June 2, 2009 Posted June 2, 2009 Psia mać, to się porobiło. Hm...były na wątku deklaracje pomocy finansowej, a gdyby tak, za zgodą deklarujących oczywiście (bo to bardzo ważna sprawa), wykorzystać to na koszty transportu? Może ktoś jeszcze zechciałby pomóc? Nic jednak na siłę. Wolałabym przeczytać, że nagle znalazł się bezpłatny DT Wam najbliższy. Co tu robić? Ona nie może się tak włóczyć, bo to igranie z losem. :-( Quote
lolka Posted June 2, 2009 Author Posted June 2, 2009 ale kochane ja sie przed niczym nie bronie ale po prostu boje sie straszecznie że nie damy rady........te dwa psy co jada ze schroo do ZuziM to takie malo adopcyjne, jeden z nich to wogóle cudu potzrebuje aby ktoś go zabrał......to 600 zł za miesiąc nie licząc wetów:roll: a tu dodatkowo ok 300 .....no boje sie jak diabli ...ale macie racje trtzeba niunie raotwac za wszelka cene.......ja np dostałam wczoraj mnóstwo gadżetów na bazarki ale nie mam kompletnie czasu ich wystawić....poprosze może jakąs tu okoliczną cioteczke o pomoc to jakos damy rade chyba:roll: Quote
Recommended Posts