Gosik71 Posted May 6, 2005 Posted May 6, 2005 Szczepienie przeciw wściekliźnie musi być wbite do paszportu (tydzień temu nam sprawdzali). Osobny dylemat to świadectwo zdrowia (od powiatowego tylko na wyjazd poza kraje UE) bo jedni weterynarze twierdzą że ma być bite w paszporcie a inni że to jest niepotrzebne. My już dwa razy trafiliśmy na nadgorliwych, raz nam to sprawdzał celnik, a raz wet przy wejściu na wystawę. Ostatnio miałam dla psa zwykłe świadectwo zdrowia (wet odmówił wpisu do paszportu) - tym razem się udało, ale jak będzie przy wjeździe na Węgry, czy przy wejściu na teren wystawy... kto to wie... Quote
orsini Posted May 6, 2005 Posted May 6, 2005 wegry to unia wiec tylko paszport ale ze wscieklizna Quote
jostra Posted May 6, 2005 Posted May 6, 2005 Sajko napisał(a):"Moje autko"- to jak w końcu się zbieramy? Kto gdzie będzie, czy nadal będzie czy zmienił zdanie i jak bierzecie klatki i stoły- podeślijcie mi wymiary orientacyjne, to się przymierzę, czy się zmieścimy... Ja jadę z 2 małymi sztukami :P + transporter składany 400 + stół składany 80x50 + jakaś torba sportowa z rzeczami (obiecuje, że będzie mała) Jak się okaże za dużo to u mnie zrobimy selekcję :evilbat: Ja mam pytanie czy nocujecie u mnie w poniedziałek, bo muszę się wcześniej przygotować ;) tzn. zakupić smalec dla orsini :lol: Quote
flashka-g Posted May 6, 2005 Posted May 6, 2005 Bogarka jak bedziesz cos wiedziec w sprawie mojego kołtuna to plis daj mi znac odrazu albo na priv albo na mail [email protected] Quote
orsini Posted May 6, 2005 Posted May 6, 2005 nocujemy, ale ja sie odchudzam:((((buuuu jostra Ty swinio:))))))) i zaraz z netu znikne i bede dopiero wieczorem w poniedzialek lub we wtorek tak czy siak ja jade z wawy Quote
Kika Posted May 6, 2005 Posted May 6, 2005 [quote name='Gosik71']Szczepienie przeciw wściekliźnie musi być wbite do paszportu (tydzień temu nam sprawdzali). Osobny dylemat to świadectwo zdrowia (od powiatowego tylko na wyjazd poza kraje UE) bo jedni weterynarze twierdzą że ma być bite w paszporcie a inni że to jest niepotrzebne. My już dwa razy trafiliśmy na nadgorliwych, raz nam to sprawdzał celnik, a raz wet przy wejściu na wystawę. Ostatnio miałam dla psa zwykłe świadectwo zdrowia (wet odmówił wpisu do paszportu) - tym razem się udało, ale jak będzie przy wjeździe na Węgry, czy przy wejściu na teren wystawy... kto to wie... Na Węgrzech paszport w zupełności wystarczy Quote
Kika Posted May 6, 2005 Posted May 6, 2005 Sajko napisał(a):Ludki, ja wiem, że już się pytałam, ale mam: - szczepienie p.wściekliźnie wbite w książeczkę zdrowia - paszport bez tego szczepienia, bo jeszcze nie ma nowego terminu jego czy przepuszczą mnie tak przez granicę? czy potrzebuję zaświadczenie od powiatowego weta czy coś w tym stylu? "Moje autko"- to jak w końcu się zbieramy? Kto gdzie będzie, czy nadal będzie czy zmienił zdanie i jak bierzecie klatki i stoły- podeślijcie mi wymiary orientacyjne, to się przymierzę, czy się zmieścimy... Wet powinien Ci przepisać do paszportu dotychczasowe szczepienie- mój tak zrobił i nikt nie miała wątpliwości co do poprawności zapisu. Quote
jostra Posted May 6, 2005 Posted May 6, 2005 Mam potwierdzenie Hurrrrra ! Ale do Banskiej muszę jechać na pałę :( Quote
Diana14 Posted May 6, 2005 Author Posted May 6, 2005 Martuś będę wiedziała w poniedzialek dopiero co z Wami bo hodowczyni też musi sie tego najpierw dowiedzieć... :roll: Quote
Fuka Posted May 6, 2005 Posted May 6, 2005 [quote name='Gosik71']My z międzynarodówek dostaliśmy potwierdzenia już jakieś 2 tygodnie temu, a z klubu dowiedzieliśmy się dzięki uprzejmości i pomocy Bogarki drogą meilową że pies jest zgłoszony. A mi ciagle nie odpisali :roll: Quote
Fuka Posted May 6, 2005 Posted May 6, 2005 [quote name='Sajko'] "Moje autko"- to jak w końcu się zbieramy? Kto gdzie będzie, czy nadal będzie czy zmienił zdanie i jak bierzecie klatki i stoły- podeślijcie mi wymiary orientacyjne, to się przymierzę, czy się zmieścimy... Sajko - ja bym dołaczyła do Was w Warszawie, albo - o ile sie wyrobie - pojechalabym na kilka dni pod Krosno nad Wisłokiem i wtedy byłabym na Waszej trasie do Barwinka. Jeszcze nie wiem jak to zrobic, marzy mi sie kilka dni laby na wsi, wiec jak nie teraz - to w drodze powrotnej bymchciala tam zostac. Mam pytanie - ile mam szykowac forsy na benzyne? Masz jakies wstepne obliczenia? Gdybys miala telefon w tepsie - prosze podaj mi nr - to dryndnełąbym do Ciebie wieczorkiem. Quote
flashka-g Posted May 6, 2005 Posted May 6, 2005 ja takze nadal nie mam na jdnego psiaka..mimo tego ze były zgłoszenia wysylane w jednej kopercie..na Pony doszło na kołtunka nie. Quote
Gosik71 Posted May 6, 2005 Posted May 6, 2005 PYTANIE DO KIEROWCÓW TEJ WYPRAWY: :roll: Którędy jedziecie? Gdzie przekraczacie granicę? My chcemy jechać na Nowy Sącz i na przejście w Piwnicznej. Może byśmy się wszyscy gdzieś na trasie spotkali? Co o tym myślicie? WCIĄŻ MAMY MIEJSCE DLA JEDNEJ OSOBY!!! Quote
flashka-g Posted May 7, 2005 Posted May 7, 2005 ja nie wiem..musze dojechac gdzies na trase katowicką (jezlei pojade wogole) zeby spotkac sie z ludzmi z warszawy co mnie zabiorą po drodze..najgorsze to ze do 14 jakos mam mature w piątek;/ Quote
Martyna Posted May 7, 2005 Posted May 7, 2005 hihi ale ta matura komplikuje zycie ;-) mi juz niestety przez to odpadlo pare wystaw :( Quote
Diana14 Posted May 7, 2005 Author Posted May 7, 2005 Gosik71 sytuacja uratowana i jade w starym składzie :lol: Dzięki wielke za pomoc !!! :calus: flashka współczuję... :roll: Ale na pewno dasz rade :P ;) Quote
flashka-g Posted May 7, 2005 Posted May 7, 2005 A Dianka mam inny wybór??? 8) raczej nie....w sumie nie chce mi sie na ta wystawe jechac, tyle kasy i problemów..ale w sumie mam ogromne szanse na skonczenie Int.Ch i Championa Wegier..buu... Quote
Diana14 Posted May 7, 2005 Author Posted May 7, 2005 No nie masz...:P A mnie sie nawet chce jechac..a nóż widelec będzie HJCh ;) Się zobaczy :lol: Quote
flashka-g Posted May 7, 2005 Posted May 7, 2005 a włąsnie na jakiej zasadzie jest Mł.Cz.Węgier?? jak np. zdobede zw.mł z klubówki to co? Quote
orsini Posted May 7, 2005 Posted May 7, 2005 flashka-g napisał(a):ja nie wiem..musze dojechac gdzies na trase katowicką (jezlei pojade wogole) zeby spotkac sie z ludzmi z warszawy co mnie zabiorą po drodze../ a z jakimi psami ci ludzie jada? :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Quote
flashka-g Posted May 8, 2005 Posted May 8, 2005 Krysienka dobrze wiesz z kim jade;]Nie wiem co maja zgłoszone;] Quote
Diana14 Posted May 8, 2005 Author Posted May 8, 2005 [quote name='flashka-g']a włąsnie na jakiej zasadzie jest Mł.Cz.Węgier?? jak np. zdobede zw.mł z klubówki to co? flashka Mł.Ch.Wegier jest na tej samej zasadzie co u nas w Polsce. Jak ktoś ma farta to moze w 3 dni zrobić na tej wystawie :lol: Quote
flashka-g Posted May 8, 2005 Posted May 8, 2005 aha,Bo ja slsyzlaam cos ze jak ma sie Zw.Mł z klubówkito ma sie odrazu Mł.Ch.Wegier...ale widocznie sie przesłyszalam... 8) Quote
flashka-g Posted May 8, 2005 Posted May 8, 2005 Hungarian Youth Champion (HJH) Trzy zwycięstwa młodzieży lub tytuł Młodzieżowego Zwycięzcy Klubu wystarczą do uzyskania tytułu Młodzieżowego Championa Węgier. Należy je uzyskać między 9-18 miesiącem życia psa od dwóch różnych sędziów. Jeden z tytułów Zwycięzca Młodzieży należy zdobyć na międzynarodowej lub klubowej wystawie. skopiowałam ze strony http://www.filabrasileiro.prv.pl/ Quote
Recommended Posts