Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Osz kurcze no to o tym przypadku drugim to nie słyszałam :o
No to fajnie..ale my na klubówce pewnie nic nie wywalczymy więc mam nadzieję na dwa HPJ w sobote i niedzielę...:lol:
Dzięki za info!!!

• Replies 667
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Sprawdziłam prognozę pogody i owszem, nawet ciepło ma być, ale wrysowali deszcz na wszystkie 3 dni wystaw :o może ktoś ma jakąś bardziej pocieszającą pogodę, bo spłyniemy z tym naszym domkiem campingowym :-?

Posted

Ja byłam 2 lata temu na podwójnej wielkanocnej wystawie w Szilvasvarad i wystawa była na dworze. Fakt, pogoda była wiosenna no i nie lało. Można się było nawet opalić, czego nie omieszkałam zrobić.
Pzdr.

Posted

No to nie wygląda to zbyt optymistycznie!!! Jakby były ładna pogoda, to owszem, choć mój pies zdecydowanie lepiej wystawia się w hali... ale jak będzie padał deszcz, to dziękuję... 3 dni tam moknąć??? :evil:

Posted

Dopiero wróciłam po Słowackich wojażach - bardzo udanych :D zresztą
Dzięki temu sprawdziłam część drogi do Szilvasvarad tj. Rzeszow-Barwinek-Presov - jechało się bardzo fajnie i szybko :P, już po remontach
Sajko już odpisałam :D

Posted

Ja już też pytałam, czy nie moglibyśmy się gdzieś spotkać, ale...echo! Gdziekolwiek i kto będzie przekraczał granicę, można by się spotkać gdzieś w Presov, bo wszyscy na tą drogę zjedziemy. Tylko pytanie o której wszyscy wyjeżdżamy, bo my chcemy jechać koło 1 w nocy...

I jeszcze pytanie - co z winietkami na węgierskich drogach? Od granicy rzut beretem, może te płatne da się ominąć...

Posted

Gosik71 napisał(a):

I jeszcze pytanie - co z winietkami na węgierskich drogach? Od granicy rzut beretem, może te płatne da się ominąć...

Winieta potrzebna by była dopiero jeśli by jechać autostradą M3 do Budapesztu, ale ona zaczyna się dopiero ZA Miszkolcem i nawet jazda do Szilvasvarad okrężną drogą przez Eger też nie zahacza o tę trasę, więc
winiet nie potrzeba.
No oczywiście mówimy o wjeździe na Węgry od północy ze Słowacji...

Aha! jesli planujecie przejazd po trasie Presov - Kosice, a nie macie zamiaru wydawać na te niecałe 30 km autostrady 30 PLN za winietę na 7 dni - to BAAARDZO pilnujcie aby NIE WJECHAĆ w Presovie na wiadukt, który jest początkiem autostrady (oznaczenie jest dopiero - jak już jest za poźno) .
Aby przechać OBOK autorady, którąś ze starych dróg należy skręcić W PRAWO na drogę na miejscowość HANISKA, albo W LEWO na PETROVANY.
Obie drogi prowadzą prowadzą w końcu do kónca autostrady parę kilkometrów przez Kosicami.
Opłata karna za brak winiety to 2x winieta + winieta.

Posted

PROGNOZA POGODY:
Piątek
obłoki zanikające. Max: 60° F / 16° C Wiatr ZdPnZd 13 mph / 21 km/h
Piątek wieczór i noc
obłoki zanikające. Min: 44° F / 7° C Wiatr ZdPnZd 6 mph / 10 km/h
Sobota
obłoki zanikające. Max: 60° F / 16° C Wiatr ZdPnZd 8 mph / 14 km/h
Sobota wieczór i noc
obłoki zanikające. Min: 44° F / 7° C Wiatr WsPnWs 4 mph / 7 km/h
Niedziela
obłoki zanikające. Max: 68° F / 20° C Wiatr zachodni 4 mph / 7 km/h

Posted

My jedziemy dzień wcześniej, więc trudno nam się z kimś umawiać :wink:

A w ramach pochwalenia się, dostałam potwierdzenia na 2xCACIB i Interrę 8)

Jostra, dzięki, dostałam, a może byś jeszcze podała, gdzie w tym Rzeszowie Cię znaleźć, bo ogromny to on nie jest, ale jak wysiądziemy krzycząc "Jostra" też pewnie nie zadziała :evilbat:

Posted

Wiem, wiem
Już dziś od rana myslę o tym :P
Wybieram najłatwiejszą drogę i wyślę Ci na maila, jak do mnie dojechać
WINIETKA 7 dniowa kosztuje 19zł, dopiero w sobotę kupowałam

Posted

Ale jak to nie wiedzą???
Pytała i podali, że nie masz zgłoszonego psa?
Jesli chodzi o zgłoszenie na klubówkę to musisz wysłać maila do Roberta Szabo.