Basenji Posted November 12, 2006 Author Posted November 12, 2006 M10M napisał(a): Jeszcze taka drobna dygresja: czy Gromez czasem nie chciałby Piesiaka wygryźć z roli pierwszoplanowej postaci serialu? Chyba za nim nie przepada. A może to są objawy takiej typowej "męskiej przyjaźni".... ;) Ciepło, ciepło............:lol: zdrówko Quote
Basenji Posted November 14, 2006 Author Posted November 14, 2006 Ekipa się stara, ale publika absolutnie! z 9-tej strony zupełnie nic nie widać. Wstyd, widzowie! choróbka! :mad: Quote
M10M Posted November 14, 2006 Posted November 14, 2006 Nie dziw się - całe DOGO zdominowała Światowa Wystawa w Poznaniu - pewnie wszyscy tam się siedzą i albo wklejają zdjęcia albo je oglądają.... :lol: ;) Quote
szaraduszka Posted November 14, 2006 Posted November 14, 2006 :shake: :-( :angryy: :placz: :nonono2: :cry: :wallbash: :madgo: :mdleje: :sadCyber: :bigcry: :stormy-sad: :chainsaw: :comp26: :2gunfire: :zly7: Więcej emotek, oddających odpowiednio mój stan ducha po nadrobieniu zaległości serialowych, w zbiorze Dogomanii nie znalazlam. Popełniłam błąd zgadzając się na udział Draki w serialu. Mam nadzieję, że wszystkie sceny z Jej udziałem zostały już wyemitowane. W innym wypadku konieczna będzie zmiana scenariusza, bo nie zgadzam się na Jej dalszy udział w serialu! Poczucie humoru scenarzystów do mnie nie trafia. Przykro, że widzowie nie zwrócili nawet na to uwagi. O jedno słowo za dużo, połączone akurat z moim psem. szaraduszka Quote
M10M Posted November 14, 2006 Posted November 14, 2006 No to się naraziliście.... Jak nic - chodzi o te kiełbaski :evil_lol: Ale kobieto - spokojnie, to tylko zabawa, spojrzyj na tytuł - wszyscy kociarze powinni się obrazić. Niemal każdy tekst Basenji o kotach aż ocieka pogardą dla kociego rodu a jak przyszło co do czego to natychmiast stanął w obronie swojego kocura (zostało to skrzętnie zapisane). ;) Quote
baskomaniak Posted November 14, 2006 Posted November 14, 2006 Chciałem emotki, to mam... :crazyeye: Twoja decyzja Szaraduszko jest dla mnie szczególnie dotkliwa, bo to ja wypertraktowałem specjalny wątek w scenariuszu, i to ja zabiegałem o udział w serialu Drakuni i koników... :cool1: Tak się składa, ze najbliższe 3 odcinki powiązane są z ich udziałem... :roll: Nie pozostaje mi nic innego, jak uszanować Twoją decyzję i wrócić do gotowych już scenek z nożyczkami, chociaż prościej byłoby je pominąć... :roll: ... Biedny Gromezik, cały wątek przygotowywany do następnego serialu szlag trafił... Ale może i dobrze się stało, mam wreszcie kubeł zimnej wody na głowę, bo zdecydowanie za bardzo się tym wszystkim przejmuję i za dużo czasu poświęcam na serial. Na szczęście kociokwik niedługo się kończy, a mnie zostały do zrobienia jeszcze TYLKO 3 scenki finałowe i z dużą przyjemnością w ostatniej umieszczę napis „KONIEC”, a potem, tak samo jak wszyscy pozostali widzowie będę czekał na emisję, by zobaczyć jak odcinek wygląda w pełnej wersji... :mad: Sory, jestem trochę zły i niech nikt nie sądzi, że na Szaraduszkę... Pozdrawiam. :angryy: Quote
szaraduszka Posted November 14, 2006 Posted November 14, 2006 [quote name='M10M']No to się naraziliście.... Jak nic - chodzi o te kiełbaski :evil_lol: Ale kobieto - spokojnie, to tylko zabawa, spojrzyj na tytuł - wszyscy kociarze powinni się obrazić. Niemal każdy tekst Basenji o kotach aż ocieka pogardą dla kociego rodu a jak przyszło co do czego to natychmiast stanął w obronie swojego kocura (zostało to skrzętnie zapisane). ;) Ze względu na to co wiecznie Basenji pisze na temat kotów, i niespełnienie mojej prośby o pewne oświadczenie, które jak najbardziej pasowałoby do konwencji serialu, bardzo długo Kociokwik omijałam... Z sympatii do Baskomaniaka i na Jego prośbę zgodziłam się na udział Draki, koni, no i jeszcze kilka plenerów i wróciłam do obserwacji serialu. Później tak się stało, że na dogo nie miałam czasu zupełnie, do tego nie sądziłam, że Draka ma pozostać w serialu na dłużej... nie zaglądałam tu długi czas. Tak o kiełbaski chodzi. Mnie to nie śmieszy, nie przypadkiem trafiło na Drakę... i jeszcze zostało podkreślone... strażniczka koni - rola dla mojego psa idealna, częstuje koniną - genialne, może by tak psie mięso, przecież w Chinach jedzą. Tekst był celowy, a przez wszystkich pominięty :roll: O koty ktoś się chociaż na początku kłócił... Baskomaniak przepraszam, zupełnie nie sądziłam, że Draka ma jeszcze w serialu zagościć... i to tak długo :roll: Wiedziałeś, że za Kociokwikiem nie przepadam i wiedziałeś dlaczego... Nie chcę Ci robić aż takich kłopotów... wiem ile pracy Cię kosztują te animacje... mam moje piękne koniska :razz: Tamten tekst naprawdę wyprowadził mnie z równowagi. Moje życie to moje psy, koty i konie... są w moim sercu na równi i może czasem mam na ich punkcie świra, ale ze zwierzętami dogaduję się lepiej niż z ludźmi. Zostaw już te gotowe odcinki... ale tamto MUSI ZNIKNĄĆ. Nikomu nie przeszkadzał tekst, nikomu nie bedzie przeszkadzał jego brak, a dla mnie to ważne. Quote
Patka Posted November 14, 2006 Posted November 14, 2006 :shake: - ale myśle ze będzie dobrze ... prawda duszko buziaki Quote
agabass Posted November 15, 2006 Posted November 15, 2006 [quote name='Basenji']Kociokwik II czyli zemsta na Napoleonie Walewicka łąka Gusio: Jodłuj, jodłuj! Gromez: Co? Gadaj po ludzku, znaczy piesiacku! Gusio:.....uf,......nadinspektor......! Gromez: No gadaj normalnie! Gusio: Zaraz przyleci tutaj! Gromez: Jasne!. Nasz gwiazdor, Piesiak nauczył się latać!:diabloti: Gusio: Helikopterem! Już go słychać! Gromez: Na kota! Wszyscy w gotowości! Zaczyna się! Gusio: Faculka, Faculka! Otrzep futerko! Przygotuj pchłę do akcji! cdn 16-01 zdrówko no i co dalej? Quote
Basenji Posted November 15, 2006 Author Posted November 15, 2006 Szaraduszko, a może trochę więcej dystansu to serialu? Tak jak w każdym "filmie" bohaterowie pokazują swoje mocniejsze i słabsze strony, są weselśi i smutniejsi itd, itp, etc. Nie wydaje mi się, aby twoja sunia grała rolę czarnego charakteru lub była jakoś obrażana przez innych bohaterów. Ale jeżeli uważasz, że coś takiego się stało i czujesz się urażona to BARDZO CIĘ PRZEPRASZAM. Zdrówko Quote
M10M Posted November 15, 2006 Posted November 15, 2006 Już 400 stron (przy standardowym ustawieniu) obserwujemy, jak toczy się odwieczna walka dobra ze złem, kotów z psami, egipskich bogów między sobą (niepotrzebne skreślić :evil_lol:) itd. Wielkie brawa dla wszystkich, którzy biorą w tym udział.....:BIG::klacz: ;) Quote
M10M Posted November 17, 2006 Posted November 17, 2006 No dobra, wystawa - wystawą (wielka była i zdjęć ilość o niej niesamowita - ponad 100 stron) ale weekend za pasem. Helikopter wylądował i co? :crazyeye: ;) Quote
tamiczek Posted November 17, 2006 Posted November 17, 2006 Basenji napisał(a):Ekipa się stara, ale publika absolutnie! z 9-tej strony zupełnie nic nie widać. Wstyd, widzowie! choróbka! :mad: Widze że zdrówko zachorowało ;) ;) Przepraszam ma słabą pamięc i nie moge sobie przypomnieć nic o Drace:-( Ale bardzo mi przykro że tak wyszło :-( :-( :-( Quote
Basenji Posted November 17, 2006 Author Posted November 17, 2006 Kociokwik II czyli zemsta na Napoleonie. Okolice Walewic Nadinspektor Piesiak: Szkoda czasu, zaczynajmy! Gromez: Koty jesteście gotowe? Odwagi, to będzie "szyneczka z łososiem". Facula: dawaj pchłę! ........................... Mruczysław: Miauuuuuuuuuuuu! Ona mnie gryzie! Gromez: Koty razem! Piesiak: Ratujmy Mruczysława! Farik: Zdejmij pchłę z Mruczysława! Farique: Wrrrrrrrrrr, nie chce zejść! Toć nie jadła od lat! Piesiak: Z kota zrobi się mumia zanim zalecimy na miejsce! Trzeba..... Gromez: Mam pomysł! Spotkamy się przy śmigłowcu! cdn 16-02 zdrówko Quote
M10M Posted November 17, 2006 Posted November 17, 2006 Fantastycznie :multi: Nareszcie akcja ruszy z kopyta.... Pchła może i trochę gryzie ale za to jaki blask rozsiewa...... Powodzenia psiaki i kociaki :evil_lol: ;) Quote
tamiczek Posted November 17, 2006 Posted November 17, 2006 Ten chomiczek jest fajny :loveu: :loveu: Kto jest jego właścicielem ?? Co znaczy pojecie "szyneczka z łososiem" :-o ? No własnie spotkajmy sie w śmigłowcu...i co dalej??:mad: Quote
Basenji Posted November 18, 2006 Author Posted November 18, 2006 My mówimy " bułka z masłem" a koty "szyneczka z łososiem". Zdrówko:lol: Quote
M10M Posted November 18, 2006 Posted November 18, 2006 Tylko szybko dajcie następny odcinek, bo co spoglądam na ten, to widzę, że kotów coraz mniej :evil_lol: ;) Quote
Basenji Posted November 18, 2006 Author Posted November 18, 2006 Ale z drugiej strony to świetna metoda na odchudzanie, nieprawdaż? zdrówko Quote
Basenji Posted November 20, 2006 Author Posted November 20, 2006 agabass napisał(a):no no ciekawe jaki to pomysł? .....być objadanym przez pchły. Zdrówko:diabloti: Quote
M10M Posted November 20, 2006 Posted November 20, 2006 Basenji napisał(a):.....być objadanym przez pchły. Zdrówko:diabloti: Gromez pozazdrościł kotom i chce być objadany przez pchły :crazyeye: ;) Quote
Basenji Posted November 20, 2006 Author Posted November 20, 2006 A co z ludźmi? Działałoby to? Zdrówko Quote
agabass Posted November 21, 2006 Posted November 21, 2006 Basenji napisał(a):.....być objadanym przez pchły. Zdrówko:diabloti: oj to chyba nie jego pomysł on ma taką delikatna skórę, że nie dał by jakiejś tam pchle nawet złotej ssać swej drogocennej szachetnej, ba nawet błękitnej krwi Quote
Recommended Posts