Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

To ja tak z innej beczki.... Jak 4. kwietnia urodziła się moja wnusia Amelka, to wrzuciłam tu foteczki, ale potem była awaria dogo i wszystko "poszło się ciąć"...
Wczoraj Niunia skończyła 2 m-ce i chciałam Ją pokazać w dresiku, który niedawno kupiłam od Ani [URL="http://www.dogomania.pl/forum/members/19491-Ania-Milva-i-Ulver"][B](Ania+Milva i Ulver) [/B][/URL]na bazarku dogo...
Anusia, poznajesz?
[IMG]http://desmond.imageshack.us/Himg840/scaled.php?server=840&filename=05062012087.jpg&res=landing[/IMG]

A tak w temacie, to ja też miałam dwa cięcia i pierwsze zupełnie z zaskoczenia... poszłam na wizytę kontrolną do lekarza i tętno zanikało, a właściwie, to tylko się pojawiało...
W ciągu godziny Artur (tato Amelki) był na świecie, włącznie z drogą z gabinetu do szpitala i ktg..., drugie cięcie po siedmiu latach - już planowane...
Teraz, jak rodziła się Amelka (byłam cały czas przy porodzie) wszystko szło dobrze, ale przez przewężenie miednicy i cofanie się akcji porodowej, w pewnym momencie była już niemal decyzja o cięciu, i właśnie chyba to, co najgorsze: z fotela na stół... jednak się w końcu udało, choć widziałam ile nadludzkiego wysiłku kosztowało to Olę...

Trzymajcie się dziewczyny - będzie dobrze!!! Musi być!!! Trzymam za was kciuki, bo choć nie piszę wątek podczytuję na bieżąco:)

Posted

:loveu::loveu::loveu:

swoją drogą nie wiem jak według podanego na dresiku rozmiaru 0-6 miałby w nie wejść pół roczny bobas...chyba ,że za granicom to jakieś mikrusy:eviltong: Amelka do takich na pewno nie należy- rośnie maleńka jak na drożdżach!!

Posted

[quote name='Sybel']A co ma robic taka herbata? Tak pytam, bo nie słyszałam o takiej opcji ;)[/QUOTE]

Wedłóg mojej położnej ma zmiękczyć szyjkę macicy, a co za tym idzie ułatwić trochę poród ;) A po porodzie ma poprawić laktacje ;)

Posted

Ja tam wyczytałam, ze od 38 tygodnia seks bardzo poród przyspiesza, bo sperma zawiera też jakis tam zmiękczacz szyjki :] Tylko było by latwiej, gdybyśmy nie zasypiali przed 22 ze zmęczenia :P Bo na razie kwestia pozostaje w sferze teorii.

A ja wczoraj miałam taką głupawkę, ze poskręcałam szuflady od łóżka, napichciłam obiad, a potem sie okazało, że po całym dniu stania mam znowu nogi jak baniaki, więc dziś leżę głównie, tylko przerwa na fotkę do dowodu była i będzie druga na KTG.

Posted

[quote name='Sybel']Ja tam wyczytałam, ze od 38 tygodnia seks bardzo poród przyspiesza, bo sperma zawiera też jakis tam zmiękczacz szyjki :] Tylko było by latwiej, gdybyśmy nie zasypiali przed 22 ze zmęczenia :P Bo na razie kwestia pozostaje w sferze teorii.

A ja wczoraj miałam taką głupawkę, ze poskręcałam szuflady od łóżka, napichciłam obiad, a potem sie okazało, że po całym dniu stania mam znowu nogi jak baniaki, więc dziś leżę głównie, tylko przerwa na fotkę do dowodu była i będzie druga na KTG.[/QUOTE]

Kolega się chwali, że on przy obu swoich synach przyspieszał poród właśnie seksem z żoną :) Narazie mi jeszcze troszkę brakuję do 38 tyg., więc niech mały jeszcze siedzi w brzuszku ;) A potem będę się zastanawiać czy jeszcze sobie pomóc w inny sposób niż herbatka :D

Ty się tyle nie przemęczaj :mad: Masz teraz odpoczywać :)

Posted

[quote name='magdabroy']Kolega się chwali, że on przy obu swoich synach przyspieszał poród właśnie seksem z żoną :) Narazie mi jeszcze troszkę brakuję do 38 tyg., więc niech mały jeszcze siedzi w brzuszku ;) A potem będę się zastanawiać czy jeszcze sobie pomóc w inny sposób niż herbatka :D

Ty się tyle nie przemęczaj :mad: Masz teraz odpoczywać :)[/QUOTE]

Ta, jak bylam na OCP, staliśmy sobie z mężem na schodach przy oknie i akurat szedł mój lekarz prowadzący. My sobie spokojnie gadamy, a ten z radosnym usmiechem "Cooo? Poród przyspieszamy?" No padłam, a mój małż oczywiście najpierw nie skumał i musiałam jak krowie na granicy tłumaczyć :P
Się nie przemęczam, po prostu nie mogłam usiedzieć, miałam straszną glupawkę. A dziś po raz pierwszy od dawna się wyspałam, wzięłam sobie no spę na noc, bo już mnie te skurcze nocne wykańczają. W dzień nie ma problemu, ale w nocy przewrócenie sie na bok ze sztwynym brzuchem zawsze mnie budzi :|

Posted

Mnie tak napierdziela miednica jak się obracam, że nie ma takiej opcji, żebym się nie obudziła podczas obracania się :/ Ale cóż... muszę wytrzymać jeszcze te kilka tygodni ;) Ale i tak dobrze, że mam tylko takie dolegliwości ;) Szwagierka do tej pory jest zdziwiona, że ja tak dobrze znoszę ciążę :) Chyba jestem do tego stworzona :D

Posted

Ja bym bardzo chciała już urodzić, bo mam dość. Przytyłam w sumie niecałe 14kg, więc przyzwoicie, ale po prostu męczy mnie już to wszystko. Rekompensują to tylko hulanki Młodego, jak zaczyna szaleć - uwielbiam to uczucie, już nigdy nie będzie tak bardzo mój, jak teraz. I nie będzie taki malutki, jak teraz :)

Posted

[quote name='Sybel']Ja bym bardzo chciała już urodzić, bo mam dość. Przytyłam w sumie niecałe 14kg, więc przyzwoicie, ale po prostu męczy mnie już to wszystko. Rekompensują to tylko hulanki Młodego, jak zaczyna szaleć - uwielbiam to uczucie, już nigdy nie będzie tak bardzo mój, jak teraz. I nie będzie taki malutki, jak teraz :)[/QUOTE]

Ja z jednej strony już bym chciała przytulić małego, ale z drugiej, właśnie to uczucie w brzuchu jak się rusza jest tylko MOJE i z nikim się nie muszę tym dzielić ;)
Kurcze, jeszcze niedawno pisałaś, że 11 a tu już 14kg. Ja sięgnęłam 7,5kg na tą chwilę. Może się zmieszczę w 10 ;)

Posted

No, mi od 7. miesiąca przyszło 7 kg, bo przez te puchnące nogi mniej chodzę, a jem tyle samo. Z drugiej strony w szpitalu miałam laskę, która do 7. przybrała ponad 20kg, więc chyba nie jest źle... Ale po ciąży idę do dietetyka, kupuje sobie krokomierz i zaczynam intensywne treningi z wózkiem. Zawsze miałam nadwagę, więc teraz pora zadbać o siebie, bo już mam tego dosyć. Jak raz spróbowałam Dukana, po dwóch tygodniach czułam się tak źle, że nigdy więcej diety bez nadzoru.

Posted

Eee tam z tym sexem to bujda
Jak maluch i Nasz organizm nie jest gotowy to i sex nie pomoże
\Wiem coś o tym, bo od 38 tyg męczyłam TZ codziennie i nic to nie dało
Aleks wyszedł po terminie i to przy pomocy lekarzy więc gupia prawda
Po schodach też łaziłam, na 16-ste piętro, podłogi myłam na kolanach i du.a

Dziewczyny powiem Wam tak cieszcie się maluchami, swobodą i spokojem ile możecie jak dzieciaczki już wyjdą wszystko będzie wyglądsało inaczej
)

A oto i mój prawie 2,5 msc kawaler ( swoją drogą wrzucałam tu jego foty po narodzinach ale dogo gdzieś wyrzuciło je)
[URL=http://imageshack.us/photo/my-images/6/smileoni.jpg/][IMG]http://img6.imageshack.us/img6/2972/smileoni.jpg[/IMG][/URL]

[URL=http://imageshack.us/photo/my-images/196/usmiechr.jpg/][IMG]http://img196.imageshack.us/img196/6804/usmiechr.jpg[/IMG][/URL]

Posted

Byłam dziś u lekarza i usłyszałam mniej więcej to, na co liczyłam :D Młody jest baaaardzo niziutko, a szyjka ma mniej, niż centymetr. Także pani doktor stwierdziła, ze w ciągu tygodnia Młody powinien być :)

Posted

[quote name='Sybel']Byłam dziś u lekarza i usłyszałam mniej więcej to, na co liczyłam :D Młody jest baaaardzo niziutko, a szyjka ma mniej, niż centymetr. Także pani doktor stwierdziła, ze w ciągu tygodnia Młody powinien być :)[/QUOTE]

No to super :multi:
Też bym chciała niedługo coś takiego usłyszeć ;) Ale najpierw w środę, że fiknął koziołka i jest w końcu głową w dół :mad:

Posted

No jasne :) Ja liczyłam na "o, ma pani lekkie rozwarcie", ale skrócona szyjka też może być ;) No główka jest tak nisko, że ledwo chodzę, a odejście na więcej, niż 25 m od wc jest ryzykowne :) No a chodzenie z psami, jak Mały podskakuje przy każdym kroku to masakra, ale już niedlugo :D
W zeszlym tygodniu kupiliśmy nowe łóżko z mega wygodnym materacem, więc na wszelki wypadek śpię na podkładzie. Jak by wody odeszły, czy coś...
W ogóle łóżko jest dość wysokie i mój Felek nie za bardzo może na nie wskoczyć, bo jest niskopodlogowcem. Ja go rano podsadziłam, bo tak płakał, że chce na górę, a ten co? Usiadł dooopą do mnie w nogach łóżka i się zaczął gapić na klatkę ze szczurami. Niestety w szczur.tv był akurat obraz kontrolny - szczury spały i po jakiejś godzinie wibrowania w nogach łózka pies się znudził. Bo on się trzęsie, jak się gapi na nie :)

Posted

hehe, ale trzęsie się bo chciałby zjeść? czy z ekscytacji , bo chce się bawić?:) rozśmieszyło mnie to :)

Dzodzo- kółeczko doszło dziś, dzięki;)

[IMG]https://lh6.googleusercontent.com/-Na6j9Pq5NuE/T9JE9KWPu2I/AAAAAAAAER0/QsqfpgcKb2A/s640/baa.JPG[/IMG]

[IMG]https://lh5.googleusercontent.com/-6-zkdImDNfc/T9JFE2d7fLI/AAAAAAAAER8/nFXa1Dr9DjQ/s640/bartuh1.JPG[/IMG]

[IMG]https://lh4.googleusercontent.com/-AQfMmeCicKQ/T9JFMeYAbRI/AAAAAAAAESE/vZAYzB2iyDs/s640/bartuh.JPG[/IMG]

Chyba idzie na ząb...jutro się przyjrzę dokładnie, bo wieczorem przed spaniem zauważyłam coś białego pod dziąsłem mocno...może to by tłumaczyło jego marudzenie i niezdecydowanie, i to , że dużo śpi w dzień?

Posted

[quote name='Ania+Milva i Ulver']Chyba idzie na ząb...jutro się przyjrzę dokładnie, bo wieczorem przed spaniem zauważyłam coś białego pod dziąsłem mocno...może to by tłumaczyło jego marudzenie i niezdecydowanie, i to , że dużo śpi w dzień?[/QUOTE]nam też idzie górna jedynka. coś okropnego! ja chcę z powrotem moją kochaną, wesołą, pogodną lenkę:placz:

Posted

Ania, on niby na nich poluje, ale jak u nas był i szczury stały w klatce na podłodze, Felek bohatersko wyglądał na nich zza stołka, bo na niego prychnęły. No w sumie nie wiem, czy by się odważył zaatakować, ale tak sobie wibruje. Na piłkę też wibruje. I na jeże, a potem na nie sika :|

Posted

[URL]https://lh4.googleusercontent.com/-AQfMmeCicKQ/T9JFMeYAbRI/AAAAAAAAESE/vZAYzB2iyDs/s640/bartuh.JPG[/URL]
Uroczy! :loveu:

[URL]http://img6.imageshack.us/img6/2972/smileoni.jpg[/URL]
Ale słodziak :)

Ja nawet nie zauważyłam, jak Zośce wyszły zęby, nie marudziła prawie w ogóle, i gdyby nie wielkie zielone koopy, nie wiedziałabym, że idą :evil_lol:

Teraz ma 8 (po 4 na górze i na dole) i idą jej kły, oczka jej troszkę ropiały, ale jest już OK.

Dziewczyny, wiem, że taki temat już był, ale możecie na szybko napisać, co polecacie na katar?
Od 3 dni Zocha jest przeziębiona, katar okropny (i stan podgorączkowy). Zakraplam wodą morską w sprayu, odsysam gily fridą, na noc smaruję (nie pamiętam czym) plecy i klatkę piersiową, podaję przed snem Nasivin soft i smaruję pod noskiem maścią majerankową. Coś jeszcze może jej pomóc?

Posted

[quote name='agnieszka32']
Dziewczyny, wiem, że taki temat już był, ale możecie na szybko napisać, co polecacie na katar?
Od 3 dni Zocha jest przeziębiona, katar okropny (i stan podgorączkowy). Zakraplam wodą morską w sprayu, odsysam gily fridą, na noc smaruję (nie pamiętam czym) plecy i klatkę piersiową, podaję przed snem Nasivin soft i smaruję pod noskiem maścią majerankową. Coś jeszcze może jej pomóc?[/QUOTE]to chyba niestety wszystkie możliwe sposoby. ja właśnie też walczę z leny katarem tak samo jak ty. tylko niczym jej nie smaruję ale za to na pieluszkę tetrową daję ciut maści vick i daję jej to do przytulania i ona się tym inhaluje. masakra, mała się wścieka bo ssać nie może, budzi się ciągle, od tygodnia od 5 rano już jest pobudka! do tego właśnie ząbek. dziś go w końcu dojrzałam i wydaje mi się że to górna dwójka! czy to możliwe, żeby dwójka wyszła przed jedynką?

aniu, bartuś widać zachwycony kołem :) ale jednak firanka ciekawsza:evil_lol:

Posted

O matko, to masakra z tym katarem...:roll:
Jeszcze używam nawilżacza powietrza, no i wietrzę często dom ;)

Zośka od dwóch dni nic nie je - to do niej niepodobne :evil_lol:

Co do zębów - czytałam, że mogą wychodzić różnie, niekoniecznie w tej "ustalonej" kolejności. A może to jednak jedynka, tylko wygląda na dwójkę? Ja też myślałam, że Zośce idzie 2, a wyszła jedynka ;)
Ale podobno najgorsze są trzonowe :shake: