Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Zabawa z nim zabawką- piszczałką, spacer po łąkach, zabawa z jego psią przyjaciółką- to bardzo kocha, duża wędzona kość, bądź duże ucho świńskie itp.

Posted

pójście do miotowej siostrzyczki, zabawa, wycieczki, głaskanie po brzuszku, wtedy leży na plecach i "psa nie ma" albo prezenty z zoologicznego, ostatnio jak zamówiłam paczkę i kurier przyniósł, to nie chciała się oderwać, wszystko musiała sprawdzić :P

Posted

1. posiadanie braciszka/siostrzyczki do zabawy bez konca:cool3:
2. codzienne rytualy (dlugie spacery o okreslonej porze, pyszne jedzonko po spacerze, psie ciasteczka w nagrode, zasady- co wolno w domu a czego nie wolno)
3. Czule pieszczoty od panci i pancia:loveu:
4. Smakolyki i zabawki

Posted

1. Stadko owiec do dyspozycji
2. Zamieszkanie w sklepie miesno-wędliniarskim
3. Gonienie kotów
4 (jedna suka) Tarzanie w g.....

Niestety, nie zgadzam sie na spełnianie tych życzen i wychodzi ze moje burki prowadza niezbyt szczesliwe zycie....
:roll:

Posted

1.uowiecki albo zwierzatka zastepcze:cool3::lol:.
2.pooozorancik:multi:
3.kulfonowanie po stopkach na sladziku do ktorego lezie sie wpozycji kangura lub jeczac i majac trzesiawe bo cierpliwosc nie jest najmocniejsza strona moich panienek:oops::cool1:
4.wpierniczanie sie do kazdego mokrego miejsca a najlepiej do wisly :mad: doprowadzajac do zawalu ludzi siedzacych na brzegu jak sie wypada ociekajac woda z krzaczorow:cool3:.
5.lansowanie sie na morderce zycia wszelakiego jak sie jest uwiazanym do drzewka oraz wszwendywanie sie przez przypadeczek w strone pieseczka ktoremu chce sie wgrzmocic[surykat]. badz latanie dookola drzewka z notorycznymi probami urwania sobie glowki i "jak moj zadek moze poruszac sie szybciej niz glowka":cool1:oraz darcie ryja ile wlezie[osio].
6.latanie z czymkolwiek w dziobach i zdziwko ze mama nie pozwala nigdy brac do geby szklanych butelek walajacych sie czasem
7.kopanie jam ziemnych na schron dla mamuta[surykat] i nieudolna proba kopaniach owych[osio].nieudolna z powodu uzywania do tego glownie paszczy co jest duza innowacja ale malo wydajna.

• 2 weeks later...
Posted

anndzia napisał(a):
Jakie macie sposoby na to, by uszczęśliwić swojego psa?

Zabierac go tam gdzie sie idzie (no tylko do szkoly nie :cool3:). To najlepsze dla mojego psa :eviltong:

Posted

Pozostawienie sam na sam z jak największym, otwartym worem jakiejkolwiek karmy... (takiego łakomczucha, jak Czata, w życiu nie widziałam).
Jako, że karmę ma wydzielaną od samego początku, to chyba nie jest szczęśliwa :shake:.......
A na poważnie - wywieźć nad morze i pozwolić przez dwa tygodnie na przemian moczyć się w wodzie, a nastepnie kopać transzeje.
A ja jestem najszczęśliwsza, gdy ładuję do samochodu mokrego i zapiaszczonego owczara.
A mój TZ uwielbia później ten samochód przez dwa kolejne tygodnie odkurzać :evil_lol:.

• 1 month later...
Posted

Długi spacer albo zabawa z drugim psem.
To go cieszy chyba najbardziej, bo jak tylko widzi smycz to się mordencja od razu uśmiecha ;)
a takich małych "przyjemności" jest baaardzo dużo, bo z niego to takie małe dziecko szczęścia i każda mała głupota go cieszy, chociażby zabawa plastikowym korkiem od butelki ;)

Posted

1. Długi spacer, najlepiej z całą rodzinką i kilkoma smakami :evil_lol:
2. Spotkanie ze znajomymi ludzmi
3. Zabawa z innym psem/psami
4. Utrwalanie komend/sztuczek i uczenie komend/sztuczek
5. Spanie w ciepełku :evil_lol:
6. Drapanie po pleckach :evil_lol:
7. Szarpanko zabawkami

Posted

1. woda , woda, woda, jak ja widzi to koniec , nawet czasem patyków rzucać nie muszę tak się głupia cieszy, że sama lezie , a jeszcze dwa miesiące temu nie wiedziała że pływać potrafi :evil_lol:
2. wyjazdy weekendowe ze znajomymi, właśnie jedziemy na Mazury, całe cztery dni nad jeziorem , chyba przywiozę do domu cień psa, jak tam będzie tak szaleć jak w Odrze :eviltong:
3. surowe jajeczko :loveu:
4.wspólne leżenie ze mna na pleckach, i mizianko po brzuchu ;)

Posted

*słowo 'spacer' albo hasło typu 'jedziemy do kolegów?'
* brzękot miski, otwieranie lodówki przez panią ( bo pani daje zawsze:roll: moja mama nie ja:eviltong:)
*powrót pana/pani do domu ( nie ważne czy po 5 minutach, czy kilku dniach
*zabawa z panem: skaczą po sobie i się gryzą (raczej Chester gryzie, nie na odwrót:evil_lol:) albo kimś innym ulubioną piłeczką
*wolność czyli spacer bez smyczy
*jeziorko w gorący dzień

Posted

KRAKSA:
BŁOTO!!!! Błoto, błoto, błoto!!!!!! :multi:
Jak nie ma błota, to mogą być mokradła, rozlewiska, kałuże, rzeka, jezioro itd....
Kradzież (przecież wiadomo, kradzione smaczniejsze :evil_lol:)
Jeże (ale pańcia zabrania aportować i podrzucać, buuu...)
Patycki (zwane zapałeckami, czyli coś o rozmiarach podkładu kolejowego, względnie średniego drzewa) najfajniej jak sie uda komus przywalić z rozpędu...
Kamycki (głaziki, dobra jest też solidna cegła, albo duży kawał betonu, albo duża kostka chodnikowa)
Ćwiczenia z pańcią (róbmy COŚ!!!!)
"jestem owcarkiem", czyli zaganianie w stado czego sie da, ze szczególnym uwzględnieniem znajomych psów :evil_lol:
Czesanko, drapanko...

PIKULEC:
Łóżeczko :evil_lol: nie ma to jak spanie pani na poduszce (pańcia zepchnięta)
Smaczne rzeczy (ale maja być NAPRAWDĘ smaczne :eviltong:)
Zabawa w "przyczajony tygrys ukryty smok"- naprzemienne czajenie się spod koca, lub polowanie "z zewnatrz" na rękę/nogę pańci pod tym kocem sie przemieszczajacą
Gałązki "uciekane" przez pańcię- powinny byc liściate, żeby można było po kolei obrywac listki i zagryzać gałąź goniąc za nimi
Koty (fajne som, nawet te z podwórka się mnie nie boją, a dwa to się ze mną bawią, o!)

Posted

1. Noszenie opon samochodowych w pysku.
2. Latanie za frisbee.
3. "Mordowanie" ludzi ( czyli doskakiwanie im do twarzy, by sprobowac makijaz - w przypadku kobiet i pociagnac za brode - w przypadku mezczyzn) i pilek ( najlepiej siatkowych i do nogi).
4. Jajka na twardo.
5. Wies!!!!
6. Skakanie, szczekanie skakanie , szczekanie, skakanie, szczekanie itd.
7. Bieganie po trawie, ale takiej, co by byla na tyle wysoka i smyra po brzusiu.zreszta im wyzsza , tym lepsza.
8. No i kolezanki, a zwlaszcza znajda Misia:) i szalenstwa z nimi.

Posted

Łóżko (w przypadku obydwu) i pełna micha żarcia (podstawa).
Prysznic z węża ogrodowego (w przypadku starszej), odkurzanie sierści ... odkurzaczem (w przypadku młodego).
Fotele do gryzienia (ostatnio dostały na taras dwa stare fotele - zniszczone za 2 dni, ale radocha :evil_lol: teraz dostały inne, potężniejsze dwa od sąsiadki - narazie całe :loveu:).
Patyk ... owoce z ogrodu, czereśnie i winogrona.
Pranie (mały złośliwiec uwielbia je ściągać).
Mrożone gówna (zimą starsza ma "raj" i nawet witamy nic tu nie pomagają).
Rower (dwie rundy wzdłuż działki i psiaki szczęśliwie zmęczone)
.... i wiele innych.

Posted

moja Dorcia po prostu uwielbia drapanie po brzuchu, jak pańcia (czyli ja) pozwoli jej wyjśc na sofę-na łóżko nie pozwalam, gdy pańcia rzuca jej ulubioną zabawkę a ona po raz setny ją przynosi i tak w kółko :) gryzienie ulubionych pantofli pańci, ale pana już nie :(
a tak ogólnie wszelkie piszczące zabawki i tony smakołyków :)

Posted

SONIA
-SPANIE( najlepiej u pani w łóżku)
-BIEGANIE( za wszystkim co się rusza):evil_lol:
-JEDZENIE( byle było dobre)
- SZCZEKANIE( na każdego kota ,wiewiórke, przechodnia za płotem):evil_lol:

ARES
- SPAĆ( zawsze wszędzie i o każdej porze)
- JEŚĆ( najlepiej to samo co pani):evil_lol:
- SPACERY( byle jak najdłuższe)
- PŁYWANIE