Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Nero
Frisbee, Frisbee i jeszcze raz frisbee! Wtedy to pies pełen szczęścia!
Jeszcze jazda przy rowerze, póki się piesol nie zmęczy. Nie ma to jak ciągnąć, ciągnąć coś szybszego niż pańcia a z pańcią, ciągnąć i biec cały czas, nie zatrzymywać się nigdzie! Too kocha!!
Ah, zapomniałam też o pływaniu za piłeczką itp. Skok z pomostu i płyń, płyń, piesku płyń!
Pirat
Temu do szczęścia nie potrzeba wiele: jedzenie, łóżko i jedzenie.
Sądzę też, że chciałby zwiedzić cały świat, zaglądaj wszędzie, ale tego z pewnych przyczyn mu nie sprawie XD

Posted

Holly:

- woda w każdej postaci, oprócz tej w wannie, ma się rozumieć. Trzeba uważać by w rozmowie nie padło hasło "rzeka" bo to naprawdę rozpala jej emocje.

- jak rzeka (lub strumień) to... nurkowanie, czyli zanurzanie całej głowy w poszukiwaniu kamorów i innych super skarbów wymacanych uprzednio łapą na dnie - na początku trochę się tego obawiałam, ale po prostu wyperswadowanie jej tego graniczy z cudem więc odpuściłam.

- foczka, kaczka i goryl - ukochane zabawki, które doskonale rozróżnia i doskonale wykorzystuje w różnych sytuacjach - kaczka i foczka są - delikatnie mówiąc - głośne, więc idealnie sprawdzają się w chwilach kiedy trzeba być cicho itp.:)

- last but not least - szuflada... Do niedawna największy skarb. Dolna szuflada w kuchni, załadowana smakołykami dla Holly, wykorzystywana umiarkowanie jeśli chodzi o ilość pochłanianych przekąsek, za to bardzo intensywnie jeśli chodzi o chwalenie się przed gośćmi - "jaka ja jestem mądra..." poprzez samodzielne otwieranie łapką. Teraz zawartość szuflady zniknęła bo pojawił się Maks a Holly, jakoś tak nie bardzo chciała się dzielić...

Maksymilian:

Tu sprawa jest bardziej skomplikowana bo znamy się dopiero od ponad miesiąca i wciąż się siebie uczymy. Po katorgach jakie Maks przeszedł wcześniej - myślę, że dla niego rajem jest to, że ma normalny, ciepły dom i ludzi, którzy go kochają...
Z bardziej prozaicznych rzeczy - zauważyłam, że bardzo mu się podoba urozmaicenie jeśli chodzi o legowiska. Mam ich w domu parę - śpi z równym upodobaniem na każdym:)

• 2 weeks later...
Posted

mój pies jest najszczęśliwszy na świecie gdy ktoś mu świeci laserkiem czy czymś świecącym a on za tym gania :evil_lol::evil_lol: o mój BOŻE co on wtedy wyprawia skacze szczeka turla się itp.