Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Odi']Kupiłam i przeczytałam.
Ajaks odmieniony - czy przypadkiem nie podmieniony?;) Przecież to nie ten sam pies:loveu:

Czarok - Oboje z Ajaksem wyglądacie przecudnie.

Medar - podwójne gratulacje.[/quote]

Dziękuję serdecznie, zapraszam do odwiedzin :loveu:

Posted

przeczytałam , i aż miło na serduchu się robi, choć wydzje mi się ze i kilka stron tekstu pisanego nie oddało by szczęścia na jakie trafił Ajax u czarok i medar :loveu:
piękne jest to Wasze wspolne zdięcie :bluepaw:

• 2 weeks later...
Posted

Medar, pięknie dziękuję za zaproszenie - z przyjemnością Was odwiedzimy.
Tymczasem pozdrawiam serdecznie Czarok, Ciebie i całą Waszą psią Rodzinkę:loveu:

Posted

[quote name='Odi']Medar, pięknie dziękuję za zaproszenie - z przyjemnością Was odwiedzimy.
Tymczasem pozdrawiam serdecznie Czarok, Ciebie i całą Waszą psią Rodzinkę:loveu:

Dla takich miłośników zwierząt drzwi zawsze stoją otworem, w dzień i w nocy :cool1:.
Janek szlaki ma przetarte, więc tylko wsiadać i jechać :razz:.

Posted

Czas na jakieś wieści od Ajaksa .
Ajaks pozdrawia wszystkich serdecznie i merda ogonem PODSKAKUJĄC na tylnych łapach !!!. Bo Ajaks zaczął podskakiwać i biegać! Z najnowszych wieści ważne jest również to, że Ajaks i Besi powolutku zaczynają się zaczepiać do zabawy, co nas niezmiernie cieszy, bo to większa dawka ruchu dla „staruszka”. A tak w ogóle, to doszłam do wniosku, że Ajaksowi namieszano w papierach i na pewno ma mniej niż 10 lat – z każdym dniem wydaje się być młodszy. Rano dziarsko biegnie za Miśkiem na koniec ogrodu, wita nas przy furtce łapiąc za rękawy i odprowadzając do domu, namiętnie kopie dziury ogroooomne w wypielęgnowanym trawniku Jurka ( nie przejmując się wrzaskami „ nogi ci z d**ska powyrywam kundlu zapchlony” ). Ajaks ostatnio dostał w prezencie swoją osobistą maskotkę ( bo zaczął nosić resztki pluszaków pozostałych ogonów) i tak się ucieszył jak dziecko – nie rozstawał się z nią nawet podczas jedzenia ( widać na fotkach ).
Z gorszych wieści, to co jakiś czas walczymy ze strupami na futrze ( coś mi się zdaje, że nie obędzie się bez posiewu – na mój nos to jakiś bakcyl ) – na razie mija po posmarowaniu dwu/trzykrotnym Clobedermem.
W najbliższym czasie będziemy myśleć o usunięciu gluta i rewizji paszczęki ( bo te cholerne bakcyle mogą być z zepsutych zębów).
Zaraz medar wstawi kilka fotek ( reszta jak zwykle w albumie picasa)

Posted

Łzy same płyną do oczu kiedy przypomnę sobie dzień, w którym weszłam do szpitala na Kosiarzy i zobaczyłam Ajaksia takiego biednego a on mi łapkę podawał. Nawet nie śniło mi się, że taki los go spotka:loveu:
A jeśli chodzi o wiek to od początku mówiłam, że jest młodszy;)
Wygląda przepięknie i chyba cudownie się czuje.
Przeogromnie się cieszę, że daliście mu dom:loveu:
A w Przyjacielu Psie wygląda wyjątkowo przystojnie:eviltong:

Posted

Anna_33 napisał(a):
Mam pytanie, czy zdjecia Ajaksa "po przemianie" mozemy wykorzystac na stronie?

Jasne, zdjęcia możecie wykorzystać :-). Podczytuję miau i wiem, że będzie strona i przymierzam się do tekstu o Ajaksie, ale jego leczenie nie jest jeszcze zakończone, a chciałabym napisać o całości ( klinika + u nas). Jutro wybieram się do weta z Ajaksem i chyba w sobotę będzie wycinany glut ( zobaczymy co nasz weterynarz na to, bo póki co, to jest mój pomysł) i po rekonwalescencji zebrałabym to wszystko jakoś razem w pigułkę na stronę....

PS. Zawsze pod choinkę nasze ogony dostają futrzaste maskoty :-) ( Ajaks teraz dostał poza kolejnością :-P). Nie mamy dzieci, a czasem po powrocie do domu czuję się jak w przedszkolu - całe mieszkanie zawalone zabawkami w najróżniejszych miejscach :)

Posted

Spokojnie trzy razy to napiszesz...dosc powoli nam idzie. Troche to moja wina..mhm:oops:

Moja sunia bez pluszaka na dwor nie wyjdzie, jak nie ma "pod lapa" to skarpetki mojego syna dekompletuje :mad:
Agnieszka z OS tez sprezentowala suni z Boguszyc, ktora sie opiekuje pluszaka. Jak te boguszyckie psy cenia swoja wlasnosc, z dzioba nie wypuszczaja, wreszcie maja cos wlasnego...Inny psiak boguszycki z wlasnym poslaniem wszedzie chodzi)) I to jest wlasnie w tym najwspanialsze, ze zaczynaja zachowywac sie jak normalne psy w normalnych, wlasnych domach.

Ale Ajaks..doslownie znad grobu wyciagniety.Nie ten pies teraz.
Na stronie, jako pierwsze zwierzaki maja byc na honorowych miejscach Ajaks i kotka Szansa. Oba byly z gory ''skazane".

Posted

E, Wy! Kim jesteście i co zrobiliście z Ajaksem???? Ja dobrze pamiętam jak Ajaks wygląda. Łysy i niemrawy jest :diabloti:
A serio, to ja też byłam zdania, że on nie ma dychy. ON-ki w tym wieku i z taka przeszłością gorzej chodzą najczęściej.
Ja do tej pory nie mogę uwierzyć w to, co się stało :loveu:

Posted

Oglądając jego zdjęcia w galerii Ajania, aż się wierzyć nie chce, że to ten sam pies:lol: Wygląda jak po niezłej kuracji odmładzającej. Jest piękny, szczęśliwy i najcudniejszy:loveu: Te jego oczy miałam przed sobą, kiedy zostawiałam go po spacerze w klinice... Nie chce nawet pamiętać, jakie to było straszne, że nie mogę go zabrać z tego małego pokoju... Tyle, że nigdy, przenigdy nie mogłabym dać mu takiej swobody i radości, ile jej zaznaje u WAS! Tak bardzo ciesze się, że jest taki radosny i otoczony miłością:loveu:
Uwielbiam oglądać jego zdjęcia, bo on ma w sobie coś takiego, co emanuje nawet ze zdjęć. Taka siła, spokój i mądrość.....

Posted

Ja też nigdy nie myślałam, że ona ma tyle lat. Szacuję go na jakieś 7 góra.
To cudowne, że ma przez 24 godziny na dobę do kogo się uśmiechać tymi oczyskami, gdzie biegać i w piernatach wylegiwać :loveu:
Czy jest możliwe zrobić albumik z "prawdziwymi" zdjęciami Ajaksa dla pana Józefa ? Myślę, że byłby to dla niego niesamowity prezent :lol:
A czarok i Medar niech się czują wyściskani i ucałowani :buzi: