meta Posted September 3, 2007 Posted September 3, 2007 "...dobra grzywa,[U]dobre pończochy, długi plumasz[/U]" Quote
Frytela Posted September 4, 2007 Posted September 4, 2007 [quote name='meta']"...dobra grzywa,[U]dobre pończochy, długi plumasz[/U]"[/quote] ze co :crazyeye::crazyeye::crazyeye: u mnie kawiatków bardzo w opisach nie ma, jedno co mnnie w opisie fryty rozbawiło - "w dniu dzisiejszym pozbawiona dynamiki" a takie inne to tego typu " za młodziezowa głowa" w kl mł ;) Quote
Shanara Posted September 5, 2007 Posted September 5, 2007 [quote name='meta']"...dobra grzywa,[U]dobre pończochy, długi plumasz[/U]"[/quote] a cóż to oznacza???? :crazyeye: :crazyeye: :crazyeye: Quote
meta Posted September 5, 2007 Posted September 5, 2007 z racji tego ze to grzywek byl to ponczochy to prawdopodobnie skarpetki czyli wlosy na lapach no a plumasz :cool3: wywnioskowalismy,bo wszystkie grzywacze dostaly taki opis, ze chodzi o wlos na ogonie ale nikt nie jest pewny :evil_lol: Quote
lothia Posted September 6, 2007 Posted September 6, 2007 z tego co udało mi się znaleźć plumasz[plumas/pluma w zalezności od języka, samego plumasz nie znalazłam ale może to w języku w którym nie szukałam wegierski,albo coś łacińskiego] to pióro,więc chyba jednak chodzi o pióra na ogonie Quote
Goldenka 02 Posted October 6, 2007 Posted October 6, 2007 My pewnie po Zabrzy coś tu dopiszemy... opisy potrafias nieżle rozbawić :evil_lol: Quote
Minio Posted October 9, 2007 Posted October 9, 2007 Moja suka dostała w opisie : "... sucza w wyrazie ..." Ja nie wiem co to jest suczy wyraz ... , że niby co ? Taka suka zniej ?????:p Quote
Nor(a) Posted October 9, 2007 Posted October 9, 2007 [quote name='Minio']Moja suka dostała w opisie : "... sucza w wyrazie ..." Ja nie wiem co to jest suczy wyraz ... , że niby co ? Taka suka zniej ?????:p[/QUOTE] Ten akurat opis nie zawiera jak dla mnie nic dziwnego. Mogła być "mało sucza w wyrazie", albo "mało sucza głowa" etc. a to dla suk nie jest az tak bardzo pożadana cecha.[img]http://www.dogomania.pl/forum/images/smilies/icon_razz.gif[/img]. No i jak to inaczej wyrazić? Moja dostala kiedyś w opisie: "bardzo suczy typ", bo taka jest. Quote
jefta Posted October 9, 2007 Posted October 9, 2007 moja poprzednia suka miała często opis "samcza w wyrazie" oczywiście wada, a sądząc po ogólnym opisie przyznawanych ocen dość duża: [SIZE=1]"Ocena „DOSKONAŁA” (DOSK.) może być przyznana psu bardzo bliskiemu ideałowi wzorca rasy, będącemu w doskonałej kondycji, który wykazuje harmonię oraz klasę w postawie i ruchu, odpowiedniej psychice. Jego zalety jako przedstawiciela rasy pozwalają zignorować drobne niedoskonałości,[B] ale piętno płci musi być wyraźne."[/B][/SIZE] Quote
mortikia Posted October 20, 2007 Posted October 20, 2007 Na wystawie w Warszawie sędzina powiedziala, że moje dwa husky, regularnie biegające w zaprzęgu, wysokie i smukłe, są w stanie krytycznego wychudzenia ;) Kiedy zapytalam dlaczego, odpwoiedziala: "ponieważ, kiedy dotykam je mocno po bokach, pod skorą wyczuwalne są żebra" :p Hmmm... moim zdaniem gorzej byłoby, gdyby żebra nie byly wyczuwalne, bo to znaczyłoby, że psiaki mają nadwagę ;-) A oto one: [IMG]http://images21.fotosik.pl/295/2a6d5f75810f237d.jpg[/IMG] [IMG]http://images20.fotosik.pl/32/19e095d567aaf995.jpg[/IMG] Quote
bajadera Posted October 20, 2007 Posted October 20, 2007 [quote name='Minio']Moja suka dostała w opisie : "... sucza w wyrazie ..." Ja nie wiem co to jest suczy wyraz ... , że niby co ? Taka suka zniej ?????:p[/quote] Minio, chodzi o to, że wyraźnie widać, bez zaglądania pod ogon, że to jest suka. Gorzej jak pies ma "suczy w wyrazie"......:evil_lol: Quote
lupak Posted October 20, 2007 Posted October 20, 2007 [quote name='mortikia']Na wystawie w Warszawie sędzina powiedziala, że moje dwa husky, regularnie biegające w zaprzęgu, wysokie i smukłe, są w stanie krytycznego wychudzenia ;) Kiedy zapytalam dlaczego, odpwoiedziala: "ponieważ, kiedy dotykam je mocno po bokach, pod skorą wyczuwalne są żebra" :p Hmmm... moim zdaniem gorzej byłoby, gdyby żebra nie byly wyczuwalne, bo to znaczyłoby, że psiaki mają nadwagę ;-) [/quote] Justynka, kiedys sędzina powiedziała, że "te psy są niewybiegane" i byla mocno zdziwiona dlaczego rozległ się śmiech wokół ringu. (bo one wybiegały właśnie mistrzostwo Europy :lol::lol::lol:) Quote
Marihuana Posted October 27, 2007 Posted October 27, 2007 Kiedys pewien sedzia umieścił w opisie mojej Marysi - "śnieżno białe zęby " :) Quote
Asiaczek Posted October 28, 2007 Posted October 28, 2007 Pochwała dla właściciela, że tak dba o uzębienie psiaka!:evil_lol: Pzdr. Quote
Agata Posted October 28, 2007 Posted October 28, 2007 [quote name='Goldenka 02']My pewnie po Zabrzy coś tu dopiszemy... opisy potrafias nieżle rozbawić :evil_lol:[/quote] hejjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjj:cool3: Quote
Goldenka 02 Posted October 28, 2007 Posted October 28, 2007 [quote name='Marihuana']Kiedys pewien sedzia umieścił w opisie mojej Marysi - "śnieżno białe zęby " :)[/quote] :evil_lol::evil_lol::evil_lol: czyżby szczoteczki szły w ruch ? :diabloti: Quote
tylko psy Posted October 28, 2007 Posted October 28, 2007 nam kiedyś sędzia pięknie napisał: "pies w nieco zbyt dobrej kondycji" czym sugerował że nasz piesek jest troszke za gruby:evil_lol: Quote
Goldenka 02 Posted October 29, 2007 Posted October 29, 2007 [quote name='majka127']A ja miałam dla swojej zbyt grubej suni bardzo sympatyczny opis. Suka w zbyt dobrej kondycji wystawowej.:lol:[/quote] od stępińskiego, prawda :diabloti: Quote
filbras Posted November 1, 2007 Posted November 1, 2007 [quote name='Asiaczek']Hej Filbras, dlaczego ja ciebie nigdzie nie widzę, co? Od naszego spotkania w NDM (?) nie mamy szczęścia do spotkań... Pzdr.[/quote] Hej Asiaczku, ja wciąż nie mogę zapomnieć Twojego pysznego ciasta :eating:, chyba jak się spotkamy w Poznaniu (będziesz?), to poproszę Cię o przepis. Ja się wybieram, ale tym razem sama bez Diamenta, więc będę mogła swobodnie pochodzić po wystawie i Cię poszukać. Pozdrawiam :) Quote
Savannah Posted November 1, 2007 Posted November 1, 2007 [quote name='filbras']Hej Asiaczku, ja wciąż nie mogę zapomnieć Twojego pysznego ciasta :eating:, chyba jak się spotkamy w Poznaniu (będziesz?), to poproszę Cię o przepis. Ja się wybieram, ale tym razem sama bez Diamenta, więc będę mogła swobodnie pochodzić po wystawie i Cię poszukać. Pozdrawiam :)[/quote] Masz szczescie - Asiaczek bedzie w Poznaniu !:lol: Quote
Czarne Gwiazdy Posted November 1, 2007 Posted November 1, 2007 [quote]Hej Asiaczku, ja wciąż nie mogę zapomnieć Twojego pysznego ciasta , chyba jak się spotkamy w Poznaniu (będziesz?), to poproszę Cię o przepis.[/quote] [url]http://www.dogomania.pl/forum/private.php?do=newpm&u=3717[/url] Quote
Asiaczek Posted November 1, 2007 Posted November 1, 2007 [quote name='filbras']Hej Asiaczku, ja wciąż nie mogę zapomnieć Twojego pysznego ciasta :eating:, chyba jak się spotkamy w Poznaniu (będziesz?), to poproszę Cię o przepis. Ja się wybieram, ale tym razem sama bez Diamenta, więc będę mogła swobodnie pochodzić po wystawie i Cię poszukać. Pozdrawiam :)[/quote] Tak będę, sobota. I ciasto na pewno bedzie; nie wiem tylko, jakie... pzdr. Quote
filbras Posted November 1, 2007 Posted November 1, 2007 :placz::placz::placz: To nic z tego, ja będę w niedzielę razem z molosami, buuuuuu... Quote
Musiałek Posted November 20, 2007 Posted November 20, 2007 jeszcze nie byłam na wystawie na ktorej byłabym tak rozczarowana jak w Kielcach!!! sędzia z Białorusi!! A. Soroko opis aussika: "normalna głowa, normalny grzbiet, normalne kątowania, normalny ruch" wystawiałam psa i sukę i w obu mam to samo!!! Dobrze jest wydać 300 zł aby się dowiedziec że się ma NORMALNE psy :angryy: Już teraz wiem żeby nie wiem jak była prestiżowa wystawa a zaproszą mi znów jakiegoś wynalazka - ja napewno tam psa nie zgłoszę :mad: Quote
Recommended Posts