Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 361
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='meta']"...dobra grzywa,[U]dobre pończochy, długi plumasz[/U]"[/quote]

ze co :crazyeye::crazyeye::crazyeye:
u mnie kawiatków bardzo w opisach nie ma, jedno co mnnie w opisie fryty rozbawiło - "w dniu dzisiejszym pozbawiona dynamiki"
a takie inne to tego typu " za młodziezowa głowa" w kl mł ;)

Posted

z racji tego ze to grzywek byl to ponczochy to prawdopodobnie skarpetki czyli wlosy na lapach no a plumasz :cool3: wywnioskowalismy,bo wszystkie grzywacze dostaly taki opis, ze chodzi o wlos na ogonie ale nikt nie jest pewny :evil_lol:

Posted

z tego co udało mi się znaleźć plumasz[plumas/pluma w zalezności od języka, samego plumasz nie znalazłam ale może to w języku w którym nie szukałam wegierski,albo coś łacińskiego] to pióro,więc chyba jednak chodzi o pióra na ogonie

• 1 month later...
Posted

[quote name='Minio']Moja suka dostała w opisie : "... sucza w wyrazie ..."
Ja nie wiem co to jest suczy wyraz ... , że niby co ? Taka suka zniej ?????:p[/QUOTE]

Ten akurat opis nie zawiera jak dla mnie nic dziwnego. Mogła być "mało sucza w wyrazie", albo "mało sucza głowa" etc. a to dla suk nie jest az tak bardzo pożadana cecha.[img]http://www.dogomania.pl/forum/images/smilies/icon_razz.gif[/img]. No i jak to inaczej wyrazić?
Moja dostala kiedyś w opisie: "bardzo suczy typ", bo taka jest.

Posted

moja poprzednia suka miała często opis "samcza w wyrazie" oczywiście wada, a sądząc po ogólnym opisie przyznawanych ocen dość duża:

[SIZE=1]"Ocena „DOSKONAŁA” (DOSK.) może być przyznana psu bardzo bliskiemu ideałowi wzorca rasy,
będącemu w doskonałej kondycji, który wykazuje harmonię oraz klasę w postawie i ruchu, odpowiedniej
psychice. Jego zalety jako przedstawiciela rasy pozwalają zignorować drobne niedoskonałości,[B] ale piętno
płci musi być wyraźne."[/B][/SIZE]

• 2 weeks later...
Posted

Na wystawie w Warszawie sędzina powiedziala, że moje dwa husky, regularnie biegające w zaprzęgu, wysokie i smukłe, są w stanie krytycznego wychudzenia ;) Kiedy zapytalam dlaczego, odpwoiedziala: "ponieważ, kiedy dotykam je mocno po bokach, pod skorą wyczuwalne są żebra" :p Hmmm... moim zdaniem gorzej byłoby, gdyby żebra nie byly wyczuwalne, bo to znaczyłoby, że psiaki mają nadwagę ;-)

A oto one:
[IMG]http://images21.fotosik.pl/295/2a6d5f75810f237d.jpg[/IMG]

[IMG]http://images20.fotosik.pl/32/19e095d567aaf995.jpg[/IMG]

Posted

[quote name='Minio']Moja suka dostała w opisie : "... sucza w wyrazie ..."
Ja nie wiem co to jest suczy wyraz ... , że niby co ? Taka suka zniej ?????:p[/quote]
Minio, chodzi o to, że wyraźnie widać, bez zaglądania pod ogon, że to jest suka. Gorzej jak pies ma "suczy w wyrazie"......:evil_lol:

Posted

[quote name='mortikia']Na wystawie w Warszawie sędzina powiedziala, że moje dwa husky, regularnie biegające w zaprzęgu, wysokie i smukłe, są w stanie krytycznego wychudzenia ;) Kiedy zapytalam dlaczego, odpwoiedziala: "ponieważ, kiedy dotykam je mocno po bokach, pod skorą wyczuwalne są żebra" :p Hmmm... moim zdaniem gorzej byłoby, gdyby żebra nie byly wyczuwalne, bo to znaczyłoby, że psiaki mają nadwagę ;-)
[/quote]
Justynka, kiedys sędzina powiedziała, że "te psy są niewybiegane" i byla mocno zdziwiona dlaczego rozległ się śmiech wokół ringu.
(bo one wybiegały właśnie mistrzostwo Europy :lol::lol::lol:)

Posted

[quote name='Goldenka 02']My pewnie po Zabrzy coś tu dopiszemy... opisy potrafias nieżle rozbawić :evil_lol:[/quote]
hejjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjj:cool3:

Posted

[quote name='Asiaczek']Hej Filbras, dlaczego ja ciebie nigdzie nie widzę, co? Od naszego spotkania w NDM (?) nie mamy szczęścia do spotkań...
Pzdr.[/quote]

Hej Asiaczku, ja wciąż nie mogę zapomnieć Twojego pysznego ciasta :eating:, chyba jak się spotkamy w Poznaniu (będziesz?), to poproszę Cię o przepis.
Ja się wybieram, ale tym razem sama bez Diamenta, więc będę mogła swobodnie pochodzić po wystawie i Cię poszukać.
Pozdrawiam :)

Posted

[quote name='filbras']Hej Asiaczku, ja wciąż nie mogę zapomnieć Twojego pysznego ciasta :eating:, chyba jak się spotkamy w Poznaniu (będziesz?), to poproszę Cię o przepis.
Ja się wybieram, ale tym razem sama bez Diamenta, więc będę mogła swobodnie pochodzić po wystawie i Cię poszukać.
Pozdrawiam :)[/quote]
Masz szczescie - Asiaczek bedzie w Poznaniu !:lol:

Posted

[quote]Hej Asiaczku, ja wciąż nie mogę zapomnieć Twojego pysznego ciasta , chyba jak się spotkamy w Poznaniu (będziesz?), to poproszę Cię o przepis.[/quote]
[url]http://www.dogomania.pl/forum/private.php?do=newpm&u=3717[/url]

Posted

[quote name='filbras']Hej Asiaczku, ja wciąż nie mogę zapomnieć Twojego pysznego ciasta :eating:, chyba jak się spotkamy w Poznaniu (będziesz?), to poproszę Cię o przepis.
Pozdrawiam :)[/quote]
Tak będę, sobota.
I ciasto na pewno bedzie; nie wiem tylko, jakie...
pzdr.

• 3 weeks later...
Posted

jeszcze nie byłam na wystawie na ktorej byłabym tak rozczarowana jak w Kielcach!!!

sędzia z Białorusi!! A. Soroko

opis aussika:
"normalna głowa, normalny grzbiet, normalne kątowania, normalny ruch"

wystawiałam psa i sukę i w obu mam to samo!!!

Dobrze jest wydać 300 zł aby się dowiedziec że się ma NORMALNE psy :angryy:

Już teraz wiem żeby nie wiem jak była prestiżowa wystawa a zaproszą mi znów jakiegoś wynalazka - ja napewno tam psa nie zgłoszę :mad: