Shanara Posted July 5, 2007 Posted July 5, 2007 [quote name='Saskja']Z tym tłowiem i sfobodą w róchu to wszystko jasne, ale co mógł mieć na myśli sędzia, że przetłumaczono na "niegotowaną" klatkę? :shocked!:[/quote] "niegotowana klatka" w wolnym tłumaczeniu oznacza: jeszcze nie w pełni umięśnioną (suczka 9-cio miesieczna) ..tzn.tak przypuszczam :evil_lol: Quote
Asiaczek Posted July 9, 2007 Posted July 9, 2007 ... a ja myślę, że sunia miała surowe mięsko pokryte włosem w miejscu klatki piersiowej i dlatego "niegotowana"... To żart, oczywiście. pzdr. Quote
Nugatowa Posted July 9, 2007 Posted July 9, 2007 a ja osotatnio odgrzebałam ładną gwiazdeczkę :razz: która jest wynikiem jakże "zdolnego" sekretarza. "Szlachetny pies, ładny głąb :evil_lol: " :grins: Quote
Nugatowa Posted July 9, 2007 Posted July 9, 2007 [quote name='Asiaczek']I tak napisali o Nugacie?:crazyeye: Pzdr.[/quote] Tak :lol: :lol: :lol: mam szlachetnego głąba na to wychodzi :-o ;) Quote
Asiaczek Posted July 9, 2007 Posted July 9, 2007 Noooo, teraz to i ja wiem, z kim się zadaję...:evil_lol: Pzdr. Quote
sylwekw Posted July 9, 2007 Posted July 9, 2007 Moje nie takie zabawne jak wiekszośc tutaj cytowanych ale co tam napiszę ... Shojo troche nie bardzo chciał biegac i podkskiwała radośnie .... a potem usłyszałem od sędziego: "... aco ona taka dziecinna, chyba się z nią dużo bawicie..." .... pomyslałem sobie po to mam psa, żeby się między innymi z nim bawić. Quote
Kati Posted July 10, 2007 Posted July 10, 2007 Mój pies miał opis: "... z ładną głową i pupą..." :evil_lol: Quote
Shanara Posted July 13, 2007 Posted July 13, 2007 [quote name='Nugatowa']a ja osotatnio odgrzebałam ładną gwiazdeczkę :razz: która jest wynikiem jakże "zdolnego" sekretarza. "Szlachetny pies, ładny głąb :evil_lol: " :grins:[/quote] całe szczęście,że głąb jest łądny..co mają powiedzieć Ci co maja nieładnę głąby :evil_lol: Quote
POMIAN Posted July 13, 2007 Posted July 13, 2007 Pan Król zawsze jak dawał moim psom ocenę doskonała CWC i BOBa zawsze daje taki sam opis. '' doskonala w szczegolach, efektowna w ruchu i w statyce''. Przy taki opisie nic innego dac nie moze. Quote
Neva Posted July 13, 2007 Posted July 13, 2007 Przeczytałam od poczatku do końca , ubawiłam sie bardzo. Jedno co mi do głowy przychodzi , to to , ze sędziowie to przed wystawa musza nieżle balować i na kacu to n ic lepszego nie dadzą rady napisaać, Bądżmy wyrozumiali:loveu: Quote
Goldenka 02 Posted August 8, 2007 Posted August 8, 2007 śmieszy mnie jak sędzia w opisie wybrzydza na psa, dużo krytyki mało zalet i daje ocene doskonałą i podium 8) Quote
jefta Posted August 8, 2007 Posted August 8, 2007 Zalety naszych psów znamy :sg168: to po co pisać? :diabloti: Quote
Shanara Posted August 10, 2007 Posted August 10, 2007 [quote name='jefta']Zalety naszych psów znamy :sg168: to po co pisać? :diabloti:[/quote] chociażby po to,żeby uzasadnić ocenę...dla mnie opis to zalety+niedoskonałości (ew.wady) a nie albo jedno albo drugie :p Quote
Elitesse Posted August 13, 2007 Posted August 13, 2007 to coprawda nie sedziowska opinia ale analfabetyzm sekretarza a wiec moja Zadra wczoraj w Sopocie dostala taki oto opis ( fragment): "bardzo dobrze [B]ogotowane kączyny[/B] " :diabloti: :diabloti: Quote
meta Posted August 13, 2007 Posted August 13, 2007 :razz: chyba dlugo musialas je gotowac ze tak dobrze ogotowane byly :evil_lol: Quote
meta Posted August 13, 2007 Posted August 13, 2007 inny przyklad , ale zaslyszany od kogos: "pies ogolnie doskonaly. ocena dobra" :lol: :lol: :lol: Quote
Musiałek Posted August 20, 2007 Posted August 20, 2007 a to ib ja coś dodam ze swoich ostatnich doswiadczeń pies w idealnym wzroście wzorcowym 37,5 cm (wzorzec przewiduje 36 - 39,5) na jednej wystawie opis zaczyna się : [B]duży pies[/B] tydzień póżniej na wystawie inny sędzia: [B]nieduzy piesek[/B] :lol: nie wiedziałam że w ciągu tygodnia psa którego wystawiam moze byc tak różny - szczególnie wzrostowo :lol: Quote
Asiaczek Posted August 20, 2007 Posted August 20, 2007 Może jednak sędziowie powinni mieć miarki do mierzenia wysokości psa. Bo - jak widać - ich oko jest zawodne i mylące...:evil_lol: Pzdr. Quote
filbras Posted August 20, 2007 Posted August 20, 2007 Niektórzy mają a niektórzy nawet ich używają- w ubiegłym roku w Lublinie p.Bukład mierzyła wysokość ocenianych przez siebie fili i WIELKIE BRAWA JEJ ZA TO:klacz: Quote
Asiaczek Posted August 20, 2007 Posted August 20, 2007 Hej Filbras, dlaczego ja ciebie nigdzie nie widzę, co? Od naszego spotkania w NDM (?) nie mamy szczęścia do spotkań... Pzdr. Quote
boksiedwa Posted August 29, 2007 Posted August 29, 2007 Moja Luska ma w jednym z opisów "średniej wielkości duża suka" :D Quote
Talagia Posted September 2, 2007 Posted September 2, 2007 "Piękna głowa z zaznaczonym GŁAZEM" xD xD Quote
gośku. Posted September 2, 2007 Posted September 2, 2007 Ale się uśmiałam z tych opisów. :lol: :lol: Quote
effa Posted September 3, 2007 Posted September 3, 2007 Opis z grupy tych sympatycznych :D "dobrze oswojona suka" - choć po spotkaniu z moim drugim psem nie dziwie się, że sedzia to podkreślił :evil_lol: Quote
Recommended Posts