Patisa Posted June 20, 2009 Posted June 20, 2009 CoolCaty napisał(a):Dom z Poznania już się nie odezwał niestety. Pani chciała wiedziec jak pies zachowuje się w domu, a ja niestety nie mogłam jej na to pytanie odpowiedziec :( szkoda...:-( Quote
CoolCaty Posted June 21, 2009 Author Posted June 21, 2009 Dziś Star, a w zasadzie Baksio opuścił na zawsze Boguszyce. Władował się do mojego samochodu, usiadł na przednim siedzeniu i patrzył na mnie z miną: "No na co czekasz! Jedźmy!" No to pojechaliśmy do schroniska w Łodzi. Jednak im bliżej Łodzi, tym większy dylemat. Baksio siedzi grzecznie, wygląda sobie przesz szybkę, spokojny jak aniołek. Ustalamy z Tomkiem, że wexmiemy go do mieszkania i zobaczymy czy nie pożre kotów. Baksio na koty ma totoalną zlewkę. Mój Suri walnął go po głowie łapą, a on nic; Abi zabrała mu kosteczkę a on nic. I w ten oto sposób Baksio jest u mnie od dziś w domu tymczasowym. Po godzinie przebywania u nas prezentuje się tak: Quote
DorkaWD Posted June 21, 2009 Posted June 21, 2009 AAAAAaaa co za wieści :multi: No to rozumiem--> http://upload.miau.pl/3/230644.jpg :loveu: A podobno on od urodzenia w schronie :roll: CoolCaty, niech Ci się w pieszczotach zwróci :cool3: Bardzo się cieszę, ochh.... nawet nie wiesz jak bardzo :multi: Jesteś CUDNA! Ale, ale...co ja widzę :crazyeye: on jest jeszcze "nabiałowy" :-o Wydawało mi się, że miał mieć kastrację ;) Z niecierpliwością wyczekuję porannych sprawozdań :razz: Śpijcie cicho, chrapanie zakazane co by Baksa nie obudzić :evil_lol: Quote
CoolCaty Posted June 21, 2009 Author Posted June 21, 2009 Dorka, jak widać na zdjęciach Baksio ma nadal jajeczka. Wiedziałam, że go zabiorę, więc wolałam już zrobic kastrację tu w Łodzi - w normalnych warunkachv:roll: Quote
Patisa Posted June 21, 2009 Posted June 21, 2009 o Chryste! TAAK! :multi: Szczęśliwy pies! http://upload.miau.pl/3/230642.jpg wreszcie ktoś zauważył jaki jest grzeczniusienki, jaki kochany, jaki łóżeczkowy... jeeej...takie cudo cierpiało w schronisku:-( Jesteś wielka! a co z niebieskooką Panną? Quote
CoolCaty Posted June 21, 2009 Author Posted June 21, 2009 Niebieskooka panienka przebywa w Gaju. Kontakt z nimi utrzymuje zarząd i Anna_33. Quote
Anna_33 Posted June 21, 2009 Posted June 21, 2009 Cos tam przebakiwali ostatnio o ds dla niej. Nie ukrywam, powinnam byla zadzwonic w tym tygodniu. Jutro nadrobie.. CC, tylko pilota mu nie zabierajcie :-) Jak sie szybko dobrze urzadzil))) Quote
CoolCaty Posted June 22, 2009 Author Posted June 22, 2009 Baksio połowę nocy przespał ze mną w łózeczku, a drugą połowę na fotelu, robiac takie figury, że pękaliśmy ze śmiechu. Nie nabrudził w nocy w domu :crazyeye: On się zachowuje jak normalny domowy psiak. Rano pośmigał na spacerek, a jak wrócił to dostał głupawki. Całował nas na zmianę, kręcił dupką, podskakiwał, wystawiał brzuszek do głaskania. Jedyny problem - nic nie chce jeść, ale już to przerabialiśmy z Boguszkami, więc damy radę. Quote
Soema Posted June 22, 2009 Posted June 22, 2009 Miło takie informację z rana czytać :) te psiaki są niesamowite.. CC jesteś wspaniała! Teraz i z ogłoszeniami nie będzie problemu, bo się go pozna w 'domowych warunkach' :) (:multi:) Quote
Zofia.Sasza Posted June 22, 2009 Posted June 22, 2009 CoolCaty, a skrzydełka Ci się czasami nie wyrzynają? ;) Obejrzyj sobie plecki w lustrze, co? :angel: Quote
giselle4 Posted June 22, 2009 Posted June 22, 2009 ...CC Super ze chlopak taki cudowny:loveu: dziekujemy:loveu: Quote
CoolCaty Posted June 22, 2009 Author Posted June 22, 2009 Baksio własnie wrócił z salonu piękności. Wykąpany, lśniący i pachnący - nawet koty go już całują. Dostał dziś nowe zabawki. Oszalał na punkcie piłeczek. Wariuje jak mały szczeniak i tarmosi piłki jak wściekły, aż się zasapał biedaczek. No i zjadł w końcu - surową wołowinkę podgrzaną w mikrofalówce - hrabiulek jeden! Quote
CoolCaty Posted June 23, 2009 Author Posted June 23, 2009 Dziś pośmigaliśmy roszkę z Baksiem na dworze. Młody wyszalał się az miło. Napierw fotki, a jak zgrają się filmiki, to wkleję - zobaczycie na niich jaki to świrusek :) Baksio ma totalna szjabę na punkcie piłeczek. Wariuje z nimi jak opętany. Jest słodki i kochany :loveu: Quote
Soema Posted June 23, 2009 Posted June 23, 2009 Jaki zadowolony :loveu: wygląda jakby nigdy 'tam' nie był.... Niesamowite . . . Quote
DorkaWD Posted June 23, 2009 Posted June 23, 2009 http://upload.miau.pl/3/231542.jpg Miło patrzeć na taki zadowolony pycholek :loveu: Quote
CoolCaty Posted June 24, 2009 Author Posted June 24, 2009 I dłuższy filmik, w któym atutem jest nasze rechotanie i głupie komentarze - polecam z głośnikami :lol: Quote
Anna_33 Posted June 26, 2009 Posted June 26, 2009 Boksio przepiekny. :loveu: Wczoraj dzwoniono do mnie z Gaju.Dostalam wyczerpujaca relacje na temat bletkitnookiej bokserki i szpiculi. Obie panny nadal szukaja domu. Jesli ktos ma dobry,naprawde dobry dom staly dla bokserki, to prosimy o kontakt. Psica czuje sie w Gaju jak u siebie w domu, rzadzi w schronisku, chodzi po calym. Jest bardzo radosna, kochana, przyjacielska i juz sie stawia. Ma wlasne zdanie i jest sprytna :razz: Oczywiscie zero agresji.Po prostu madrala )) Na pewno potrzebuje wlasciciela, ktory lubi dlugie spacery i zabawy. Szpicula rowniez juz w pelni zaakceptowala nowe miejsce. Ma swoja wybrana ukochana wolontariuszke. Gdy ta pojawia sie na terenie schronu, to nie mam mowy, Szpicula siedziec w boksie nie bedzie. Chodzi za nia krok w krok. Zaczela juz akceptowac mezczyzn, przytulac sie. Rowniez nadal szukamy ds. Quote
CoolCaty Posted June 26, 2009 Author Posted June 26, 2009 No i pojechał Baksiula. Nowi Duzi Baksiolotka mieli boksera, którego adoptowali ze schroniska. Miał na imię Jaskier i wzięli go mimo, że miał 8 lat i zdiagnozowaną nosówkę. Jaskier dożył 13 lat. Pokonał go nowotwór kości. Baksio zamieszka nad Zalewem Sulejowskim, w domu z 1500 metrowym ogrodem. Do towarzystwa bedzie miał 3 koty i dwa psiaki - wszystkie przygarnięte biedy. Baksio przywitał nowych państwa kręcąc dupeczką i rozdając całuski. Najmłodszego człowieczka - 7 miesięcznego synusia wycłował po buziulce, a mały zachwycony wpatrzywał się w psisko jak zaczarowany. Nowi duzi są instruktorami spadochroniarstwa. Może Baksio dostanie swój spadochronik :lol: Quote
DorkaWD Posted July 5, 2009 Posted July 5, 2009 No się poryczałam z radości :multi: Baksiulku, wszystkiego najlepszego na nowej drodze życia :lol: A co tam u Niebieskookiej? Quote
giselle4 Posted July 6, 2009 Posted July 6, 2009 CoolCaty napisał(a):No i pojechał Baksiula. Nowi Duzi Baksiolotka mieli boksera, którego adoptowali ze schroniska. Miał na imię Jaskier i wzięli go mimo, że miał 8 lat i zdiagnozowaną nosówkę. Jaskier dożył 13 lat. Pokonał go nowotwór kości. Baksio zamieszka nad Zalewem Sulejowskim, w domu z 1500 metrowym ogrodem. Do towarzystwa bedzie miał 3 koty i dwa psiaki - wszystkie przygarnięte biedy. Baksio przywitał nowych państwa kręcąc dupeczką i rozdając całuski. Najmłodszego człowieczka - 7 miesięcznego synusia wycłował po buziulce, a mały zachwycony wpatrzywał się w psisko jak zaczarowany. Nowi duzi są instruktorami spadochroniarstwa. Może Baksio dostanie swój spadochronik :lol: Dziekuje czasem tak mało trzeba aby ludzie pomogli psiakom On by siedział jeszcze w schronie i siedział rozczuliłam sie :-( Quote
GoniaP Posted July 10, 2009 Posted July 10, 2009 Oczko miała dom, z którego uciekła. Poszukiwania trwają. Quote
Recommended Posts