natalia_aa Posted December 9, 2009 Posted December 9, 2009 Nie wiem, czy te zdjęcia, były już wstawiane na wątek. Wydaje mi się, że nie. Zdjęcia z 1.10.09, o aktualne postaram się w weekend. Janach strasznie się zmieniła, chętnie podbiega do krat, wita każdego odwiedzającego. Na spacery wychodzi coraz radośniej i weselej, pierwsza pcha się do wyjścia. Spacery są coraz dłuższe, nie jest to już 5 minut, a nawet 20-30minut. Psychicznie niunia powoli dochodzi do siebie... Quote
feliksik Posted December 9, 2009 Posted December 9, 2009 czy ta sierść jej zarośnie? bo nie znam się - co mówi lekarz Quote
feliksik Posted December 9, 2009 Posted December 9, 2009 zrobiłam jej na wszelki wypadek cafeanimal http://www.cafeanimal.pl/ogloszenia/oddam-zwierzaka-do-adopcji/psy/Janach,5828, bo nie mogłam znaleźć czy gdzieś jest aktualna. Strasznie mi jej żal i musze jakoś pomóc Quote
natalia_aa Posted December 9, 2009 Posted December 9, 2009 Sierść na głowie praktycznie zarosła w pełni, proces idzie bardzo powoli, ale i na boku sierść odrasta. Ja sunia będzie wyglądać, trudno powiedzieć... Quote
obraczus87 Posted December 10, 2009 Posted December 10, 2009 Jestem i zapisuje. Czy pytalyscie we wszystkich DT ktore oglaszaja sie na dogo?? Quote
zerduszko Posted December 10, 2009 Posted December 10, 2009 [quote name='obraczus87']Jestem i zapisuje. Czy pytalyscie we wszystkich DT ktore oglaszaja sie na dogo??[/QUOTE] Nie, a jeśli już to dawno. Ona już tak długo czeka.... ;( Quote
feliksik Posted December 10, 2009 Posted December 10, 2009 poprosiłam Majqa o pomoc w stworzeniu nowego tekstu do ogłoszeń, jak będę go miała wrzucę małą na Onet, musi się coś ruszyć Quote
obraczus87 Posted December 10, 2009 Posted December 10, 2009 moze warto tutaj zapytac?? http://www.dogomania.pl/threads/134460-Wielkopolska-Opieka-domowa-DT-pA-atny-dla-maA-ego-nieagresywnego-zgodnego-psiaka Quote
feliksik Posted December 10, 2009 Posted December 10, 2009 Czy możecie mi udzielić odp na pytania: -czym się objawia jej lękliwość. Jakie są na ten temat konkrety? Jaka jest wobec innych zwierzaków? To może być ważne z punktu widzenia chętnych. Ponadto, ocalała z płonącego domu, czyli była w pełni mieszkaniowa, tak? Jest zaszczepiona? Odrobaczona? Po sterylce, czy nie miała? to jest potzrebne do tekstu - czy można prosić o szybką odp. Quote
AGA35 Posted December 10, 2009 Posted December 10, 2009 http://www.dogomania.pl/threads/173484-MA-ody-1-roczny-pies-szuka-domu/page5 Quote
zerduszko Posted December 10, 2009 Posted December 10, 2009 Banerki są Szczegółowych inf. moze udzielić natalia_aa, albo załozycielka watku - spróbuje się z nią skontaktować. Nie wiem która to miła ciotka wzbudziła takie zainteresowanie sunią, ale bardzo dziękuję :multi: Quote
natalia_aa Posted December 10, 2009 Posted December 10, 2009 Janach jest wysterylizowana. Sunia początkowo w ogóle nie podchodziła do człowieka, siedziała wbita w róg, a na wyciągnięta rękę się kuliła. Nie bylo mowy, by wyjść z nią na spacer, bo "przyklejala" się do ziemi ze strachu. Z samcami dogaduje się bez problemów, bo z takowym od początku dzieli boks i to między innymi dzięki niemu wyszła na prostą. Z suką wydaje nam się też by się dogadała, na koty także nie reaguje. Początkowo spacery trwały niecałe 5 minut i to tylko w towarzystwie psa z boksu, aktualnie spokojnie i radośnie sobie spaceruje, nawet bez innego czworonoga. Jest wesola i rozmerdana pierwsza pcha się do wyjścia. Aktualnie w schronisku i w okolicach czuje się pewnie i idze raczej stabilnie. Choć w dalszym ciągu nagłe ruchy, huk, ruch uliczny sprawia, że Janach się zatrzymuje, kuli, ale coraz latwiej idzie przelamywanie tych lęków. Początkowo nie podchodziła do obcych, w ogóle, uciekałą do budy, na chwilę obecną podchodzi, jak najbardziej, liże po rękach, choć nie ejst to ta sama radość, co do pracowników, których zna. Suka nie przebywała w mieszkaniu, była uwiązana, do jakiejś altanki, więc zapewne meiszkała z bezdomnymi. Quote
natalia_aa Posted December 11, 2009 Posted December 11, 2009 Dla Janach na chwilę obecną najważniejszy jest DS. Ona bardzo przeżywa zmianę miejsca, ludzi, otoczenia. W schronisku jest bezpieczna, wychodzi codziennie na spacery, więc myślę, że nie ma sensu jej stresować DT. Ona potrzebuje domu stałego ze złotymi klamkami! Quote
Aga-33-76 Posted December 11, 2009 Posted December 11, 2009 Janach, pędź sunieczko po domek !!! Quote
majqa Posted December 11, 2009 Posted December 11, 2009 Obiecany tekst będę starała się zrobić jutro/ najpóźniej w nd. Od pn. na bank będę bez kompa (chyba, że dorwę cudzy na czas naprawy mojego). Quote
zerduszko Posted December 11, 2009 Posted December 11, 2009 No to super, bo akurat miałam jej odnawiać ogłoszenia. Quote
majqa Posted December 11, 2009 Posted December 11, 2009 OK. Jeśli nie dam rady wrzucić go tutaj, zrobi to Feliksik. Quote
zerduszko Posted December 12, 2009 Posted December 12, 2009 Ona sie ślicznie usmiecha, kochana laleczka - aż chciałoby sie zabrać do domu i tulić bez końca :) Quote
Recommended Posts