Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Nie wiem, czy te zdjęcia, były już wstawiane na wątek. Wydaje mi się, że nie.

Zdjęcia z 1.10.09, o aktualne postaram się w weekend.

Janach strasznie się zmieniła, chętnie podbiega do krat, wita każdego odwiedzającego. Na spacery wychodzi coraz radośniej i weselej, pierwsza pcha się do wyjścia. Spacery są coraz dłuższe, nie jest to już 5 minut, a nawet 20-30minut. Psychicznie niunia powoli dochodzi do siebie...

• Replies 470
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Czy możecie mi udzielić odp na pytania:
-czym się objawia jej lękliwość. Jakie są na
ten temat konkrety?
Jaka jest wobec innych zwierzaków? To może być ważne z punktu widzenia
chętnych.
Ponadto, ocalała z płonącego domu, czyli była w pełni mieszkaniowa, tak?
Jest zaszczepiona? Odrobaczona? Po sterylce, czy nie miała?

to jest potzrebne do tekstu - czy można prosić o szybką odp.

Posted

Banerki są

Szczegółowych inf. moze udzielić natalia_aa, albo załozycielka watku - spróbuje się z nią skontaktować.

Nie wiem która to miła ciotka wzbudziła takie zainteresowanie sunią, ale bardzo dziękuję :multi:

Posted

Janach jest wysterylizowana.

Sunia początkowo w ogóle nie podchodziła do człowieka, siedziała wbita w róg, a na wyciągnięta rękę się kuliła. Nie bylo mowy, by wyjść z nią na spacer, bo "przyklejala" się do ziemi ze strachu.

Z samcami dogaduje się bez problemów, bo z takowym od początku dzieli boks i to między innymi dzięki niemu wyszła na prostą. Z suką wydaje nam się też by się dogadała, na koty także nie reaguje.

Początkowo spacery trwały niecałe 5 minut i to tylko w towarzystwie psa z boksu, aktualnie spokojnie i radośnie sobie spaceruje, nawet bez innego czworonoga. Jest wesola i rozmerdana pierwsza pcha się do wyjścia. Aktualnie w schronisku i w okolicach czuje się pewnie i idze raczej stabilnie. Choć w dalszym ciągu nagłe ruchy, huk, ruch uliczny sprawia, że Janach się zatrzymuje, kuli, ale coraz latwiej idzie przelamywanie tych lęków.

Początkowo nie podchodziła do obcych, w ogóle, uciekałą do budy, na chwilę obecną podchodzi, jak najbardziej, liże po rękach, choć nie ejst to ta sama radość, co do pracowników, których zna.

Suka nie przebywała w mieszkaniu, była uwiązana, do jakiejś altanki, więc zapewne meiszkała z bezdomnymi.

Posted

Dla Janach na chwilę obecną najważniejszy jest DS.
Ona bardzo przeżywa zmianę miejsca, ludzi, otoczenia. W schronisku jest bezpieczna, wychodzi codziennie na spacery, więc myślę, że nie ma sensu jej stresować DT.

Ona potrzebuje domu stałego ze złotymi klamkami!