Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

koosiek napisał(a):
Super, jutro zajrzę na tamten wątek i pewnie napiszę do niej.

Yogi ma chyba domek u pani, która go znalazła:p
Rzeczywiście Koosiek napisz do AniRe, ma w podpisie "Szkolenia psów, hotel dla zwierząt, terapia behawioralna"

• Replies 157
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

siekowa napisał(a):
Jego zachowanie się zmieniło bo stracił wzrok i ogłuchł, biedny pies. :( Nie wygląda już też jak na zdjęciach z pierwszego postu, teraz jest zarośnięty.

Chorował? Bo chyba bez powodu nie stracił wzroku i słuchu w przeciągu kilku miesięcy?
To nie jest taki stary pies...Koosiek proszę pisz do AniaRe:cool3:

Posted

Dla Fifusia jest potrzebny domowy tymczas, u Pati moim zdaniem się nie nadaje bo Pati ma hotel wiec ma u siebie kilka psów a Fifuś potrzebuje spokoju bardzo się denerwuje jak psy szczekają, i potrafi wtedy ugryśc. On potrzebuje osoby której zaufa bo jest całkiem ślepy, to musi byc osoba ktora bedzie poswiecac mu duzo czasu a u Pati watpie ze tak bedzie bo ona ma pod swoja opieka kilka psow a wiecie ile przy tym roboty. Wiec szczerze mowiac jestem przeciwny hotelowi dla Fifusia, trzeba znalesc mu tymczas domowy bez innych psów.

Posted

No właśnie, z czymś takim spotkałam się może raz czy dwa i były to zaczynające DT, które zamieniły się w DS - a Fifuś nie nadaje się dla osoby, która nigdy nie miała psa... Mimo wszystko sprawdzę tą AnięRe. Bo inaczej dla Fifusia nie pozostanie już nic poza dożywaniem w azylu...

Posted

Już w pierwszym poście było pisane, że Fifuś niedowidzi i niedosłyszy. Nie wiem czy był u okulisty. Może mieć trochę, więcej niż 10 lat, zębów też mu niewiele zostało.

Posted

siekowa napisał(a):
Już w pierwszym poście było pisane, że Fifuś niedowidzi i niedosłyszy. Nie wiem czy był u okulisty. Może mieć trochę, więcej niż 10 lat, zębów też mu niewiele zostało.

już doczytałam pierwszy post. Tak dopytuję o wzrok, może da się to leczyć. Mój pudel ma prawie 15 lat , w prawdzie, nie idealnie - ale widzie i słyszy. 10 lat dla pudla to nie dużo.

Posted

GPooLCLD napisał(a):
już doczytałam pierwszy post. Tak dopytuję o wzrok, może da się to leczyć. Mój pudel ma prawie 15 lat , w prawdzie, nie idealnie - ale widzie i słyszy. 10 lat dla pudla to nie dużo.

Ja czytałam, że niedowidzi i niedosłyszy, ale całkowita utrata tych zmysłów nie może być przecież bez przyczyny, to nie jest stary pies. Co mówi weterynarz?
On nie ma szans będąc w schronie na żadną adopcję. Dobrze byłoby go wyciągnąć, oczywiście najlepiej do dt domowego, ale nie ma co liczyć, że będzie bez psów.

Posted

Energy napisał(a):
Ja czytałam, że niedowidzi i niedosłyszy, ale całkowita utrata tych zmysłów nie może być przecież bez przyczyny, to nie jest stary pies. Co mówi weterynarz?
On nie ma szans będąc w schronie na żadną adopcję. Dobrze byłoby go wyciągnąć, oczywiście najlepiej do dt domowego, ale nie ma co liczyć, że będzie bez psów.

mnie też cały czas ten wzrok i słuch niepokoi

Może dałoby się go wyciągnąć na konsultację ?

Posted

Myślałam, że jego "właściciel" powiedział, że on ma 10 lat ale jednak na tyle oceniono go w azylu. Fifuś ma raczej kilkanaście lat i zostały mu dwa zęby. Dziś się kiepsko czuł pewnie jutro pojedzie do weta. Niektórzy uważają, że pozostało mu niewiele życia. On nie nadaje się na tymczas gdzie są inne zwierzęta no chyba, że byłby trzymany osobno.

Posted

siekowa napisał(a):
Myślałam, że jego "właściciel" powiedział, że on ma 10 lat ale jednak na tyle oceniono go w azylu. Fifuś ma raczej kilkanaście lat i zostały mu dwa zęby. Dziś się kiepsko czuł pewnie jutro pojedzie do weta. Niektórzy uważają, że pozostało mu niewiele życia. On nie nadaje się na tymczas gdzie są inne zwierzęta no chyba, że byłby trzymany osobno.

to jutro, jak pojedzie do weta można podpytać o te oczy.

A rzuca się też na inne zwierzęta ?

Posted

siekowa napisał(a):

Z moich wywiadow to Fifus ma duzo wiecej niz 10 lat....tylko DOMOWY DT.....Fifus i nikt wiecej....Siekowa ma racje...
Chyba go widzial Marcin F okulista ale nie jestem pewna....

Posted

coronaaj napisał(a):
Z moich wywiadow to Fifus ma duzo wiecej niz 10 lat....tylko DOMOWY DT.....Fifus i nikt wiecej....Siekowa ma racje...
Chyba go widzial Marcin F okulista ale nie jestem pewna....

tak, tylko gdzie tu szukać DT bez innych psów:shake:

Posted

[quote name='Mameczka']hej wystawilam Fifusia :)
Jesli cos jest nie tak bardzo prosze mowcie co a ja zaraz poprawie
http://www.allegro.pl/show_item.php?item=886311056

allegro jest ok :), ale przydałby się opis zachowanie.

[quote name='Energy']Super Mameczka:lol:
Tylko czy on sie nadaje do adopcji:roll:
Czy jest szansa na zdjęcia? Jak on teraz wygląda i w jakich jest warunkach i w jakim stanie?

i opis dokładny zachowania, to zaczniemy coś działać ?

Posted

Mameczka napisał(a):
Troche porprawilam.Mysle ,ze ma napewno znikome szanse na adopcje ale czasem ktos bardzo chce pomoc jakiemus biedakowi wiec jakas nadzieje trzeba miec ;)

mi się wydaje, że jakby ktoś z nim popracował, poczułby się bezpiecznie to pewnie nie kąsałby tak.

Posted

siekowa napisał(a):

No właśnie, przecież mógłby być trzymany osobno - w azylu i tak mieszka z całą masą innych psów... AniaRe na razie nie odpisała. Zastanawiam się, kto jeszcze miałby warunki i doświadczenie, żeby wziąć takiego psa na DT? Macie jakieś pomysły może jeszcze?