Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• 2 weeks later...
  • Replies 157
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• 2 weeks later...
Posted

Cytuję z wątku Supełka(*) i może tu się już przenieśmy;)ten wątek musi odżyć i trzeba ratować tego pudliszona.

koosiek napisał(a):
Energy, on nie ma w Azylu źle - w porównaniu z innymi schronami. Tylko powiedz mi, co to za życie... A jakie szanse na adopcję ma stary, schorowany pies, który wyprowadzany jest na poskromie, bo gryzie przy próbie dotyku? On wcześniej miał DT, nie wiem dlaczego wrócił do schronu, ale w domu zachowywał się podobno zupełnie inaczej. Jemu potrzebny dobry DT, który "wyprowadzi go na prostą" - inaczej do końca życia będzie siedział w klatce i na spacery wychodził na pętli :(

Ja się absolutnie z tym zgadzam. Tylko to chyba nie jest jeszcze taki stary pies, 10 lat u pudla to jeszcze normalnie siła wieku:cool3:. W jakich warunkach jest teraz Fifuś? Kiedy wrócił z dt do azylu?
Trzeba w takim razie próbować go wyciągać do dt...

Posted

coronaaj napisał(a):
Miala Fizie i lubi pudliszony...warto sprobowac...

Coronaaj gdzie znalazłaś ten wpis? To chyba bardzo stare, bo aż nie pamiętam, że pisałam:evil_lol:
Coronaaj a Ty przypadkiem nie masz jakiegoś pomysłu na dt?

Edit: z lipca, no to mam prawo nie pamiętać, w moim wieku:cool3:

Posted

Energy napisał(a):
Ja się absolutnie z tym zgadzam. Tylko to chyba nie jest jeszcze taki stary pies, 10 lat u pudla to jeszcze normalnie siła wieku:cool3:.

No to powiedzmy, że młody duchem ;) Bo, niestety - chorowity trochę :(

Energy napisał(a):
W jakich warunkach jest teraz Fifuś? Kiedy wrócił z dt do azylu?
Trzeba w takim razie próbować go wyciągać do dt...

Nie wiem, jakie dokładnie warunki ma teraz, dawno mnie w Azylu nie było, ale o ile się orientuję, to siedzi w klatce, ma regularne spacery, no ale na tym poskromie nieszczęsnym :( Jeżeli chodzi o opiekę wet, to tu raczej problemów nie ma. Czyli da się żyć, ale...

Nie wiem, kiedy wrócił z DT, ale chyba gdzieś na wątku ktoś napisał? Już widze, że z pierwszego postu wynika, że wrócił 20 lipca, czyli daaawno... Ale na początku był zupełnie inny, moja znajoma była z nim na spacerze i dał się głaskać, tylko jak zbliżyła rękę do ogona, to próbował złapać zębami - ale on miał problemy z prostatą, może jeszcze go bolało? A teraz tak zdziczał :(

Posted

Nie ma sensu wsadzac go to hotelu. Bedzie mial dokladnie tak samo jak w Azylu. W Azylu ma opieke, kontakt z czlowiekiem i leczenie. W hotelu mialby dokladnie to samo tylko za pieniadze.

Lepiej szukac mu DT w domu. To najlepsze rozwiazanie...

Posted

koosiek napisał(a):
Zgadzam się, dla niego tylko domowy DT! A jak jest u tej Pati? I ile kosztuje tymczas? Czy zgodziłaby się na psa problemowego?

u Pati jest domowy tymczas .

Posted

Dopiero teraz zagladam.Troche sie zapracowalam ostatnio ;) szkoda ,ze biedaczek tak zdziczal.Potrzebuje kogos kto zna sie na psach.Ja jak zwykle moglabym allegro zrobic i ewentualnie dorzucic grosik ale dzis i jutro nie bede miala czasu jak do czwartku nie bedzie allegro to zrobie a teraz musze uciekac bo dzieciaki chore mocno i wyja :(

Posted

Mameczka, dzięki :) Jakoś nie mogę się dopatrzeć, czy ma azylowe allegro, więc chyba nie ma.

A powiedzcie mi proszę, czy któraś z Was miał psa u Pati? Ew. czy wiecie, kto miał u niej psa? Chciałabym znać opinie osób, które korzystały z jej usług.

Posted

koosiek napisał(a):

A powiedzcie mi proszę, czy któraś z Was miał psa u Pati? Ew. czy wiecie, kto miał u niej psa? Chciałabym znać opinie osób, które korzystały z jej usług.

Fizia miała Fibi, morelową pudliczkę, pisz proszę do niej...