Jump to content
Dogomania

Przerażona, pogryziona KAMA w typie PONa. Ogonek amputowany. KAMA W SWOIM DOMU!!!

Recommended Posts

• Replies 246
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

No teraz na pewno nie będziemy fryzować, bo to byłby za duży stres dla suni, znowu jakaś wywózka itp.
Ale poczesać spróbuję. Na razie dam sobie spokój z przyzwyczajaniem jej do smyczy póki nie ośmieli się do człowieka. Do TZa wychodzi już z budy do ręki.

Posted

Murka napisał(a):
No teraz na pewno nie będziemy fryzować, bo to byłby za duży stres dla suni, znowu jakaś wywózka itp.
Ale poczesać spróbuję. Na razie dam sobie spokój z przyzwyczajaniem jej do smyczy póki nie ośmieli się do człowieka. Do TZa wychodzi już z budy do ręki.

Czyli czas i jeszcze raz czas.
I wiem ze niedługo doczekamy sie tej wspaniałej wiadomosci, ze Kama wyszła z boksu bez starchu:lol:
I zdjęc ze spacerku.
Tak przy okazji kamy myslę o naszym schronie:roll:
Ilu psom teraz nie bĘdziemy mogli pomóc...
Na decyzji dyr ZOO stacą te najbiedniejsze, najbardziej przerazone; najbardziej potrzebujące:-(
Ale kogo to w schronie obchodzi.

Posted

U Kamy na razie bez większych zmian. Postępy są, ale bardzo drobne. Czekam na tą chwilę, jak pozwoli się wyprowadzić na smyczy...

Przyszło 50 zł od Jo37 ;)

Posted

Dzisiaj w ramach oswajania się z człowiekiem wyczesałam pół Kamy (drugie pół uparcie ugniatało linoleum w boksie i nie chciałam psicy stresować próbą przekładania jej, zwłaszcza, że okazała anielską cierpliwość przy moich zabiegach). Sierść Kama ma FANTASTYCZNĄ. Było troszkę kołtunów i zdredziałej sierści, ale wszystko udało się rozczesać. Teraz ma takie mięciuchne futerko :loveu:
Ogonek pięknie się zagoił i zad porósł już czarnym meszkiem :cool3:

Posted

Murka by wysłała,ale czeka az mała sie troche osmieli.Teraz zdjecie było by pewnie podobne do poprzedniego,a mała pewnie aparat stresuje dodatkowo.Jej trzeba dac czas...,ale wiem jak sie czeka na zdjecia....;)

Posted

To fakt, Kama trochę boi sie aparatu. Zdjęcia będą, teraz mamy trochę zamieszania w hoteliku i wyjazdy codziennie. Na weekendzie znów spróbuję wyprowadzić Kamę z boksu.
Może wtedy uda mi się wyczesać drugą połówkę :lol:

Chciałabym Wam zrobić zdjęcie całej sylwetki, ale nie wiem czy mi się to uda, bo Kama boi się przestrzeni i woli być wcisnięta w jakiś kąt, byle ścianę itp.
Ona jest bardzo odważna w boksie, a zwłaszcza w swojej budzie. Jak zobaczy psa, to nawet obecność człowieka jej nie przeszkadza: odważnie wyskakuje z budy i szczeka.
Obecność człowieka ją coraz mniej krępuje, ale jeszcze dużo pracy przed nami.

Posted

Ok, to dziś będzie malutka zaszczepiona ;)
Myślę, że teraz nie ma co stresować ją sterylizacją, poczekamy ok 3-4 tygodnie od szczepienia aż się nieco oswoi z ludźmi i wtedy bedziemy ciachać.

Kamcia już wychodzi na spacerki. Tzn. spacerki to może za dużo powiedziane, w każdym razie wietrzy futro na świeżym powietrzu, a co najwazniejsze uczy się, że smycz to nic strasznego.
O chodzeniu na smyczy jako takim jeszcze nie ma mowy, ale nie ma już totalnego paraliżu, nie ma też paniki jak na początku, gryzienia smyczy itp. Wyrywa się jeszcze trochę i boi się, ale jest duża poprawa i myślę, że z dnia na dzień (teraz zamierzam ją wyprowadzać regularnie) będzie lepiej. Dzisiaj już całkiem ładnie weszła do boksu (ona stale szuka miejsca by się schować) i pozwoliła sobie odpiąć smycz.

A tak wygląda ogonek Kamy

Wyczesana połówka Kamy

Niewyczesana połówka Kamy

Kama i kupa futra z obu połówek :lol:

Kama miała masę martwego podszerstka, wszystko dało się pięknie rozczesać. Za uszkami i na łapkach ma trochę dredzików, ale to wytnę jej przy innej okazji.
W każdym razie psica super cieprliwie znosi wszelkie zabiegi przy sobie, bez lęku i uciekania. Jedyne co powoduje u niej strach i chęć ucieczki to napięcie smyczy. Ale już jest coraz lepiej i jakoś się przemieszczamy powoli.