Jump to content
Dogomania

Niufki: Zmorka, Szelma[*], kot Tommy[*], collak Aris[*] i puli Luśka .

Recommended Posts

Posted

Erhan napisał(a):
Zamieniasz jeepa na joowej:evil_lol:
Czyżby Zmorce i Szelmie przybyło na brzuszku, boczkach i pośladkach? :cool3::evil_lol:

Przecież nie wygram, ale pobawić się mogę :evil_lol: Już nawet widać, że to głosowanie polega na tym, kto ma więcej znajomych :evil_lol:

Dzisiaj dziewczyny były na szczepieniach ;) Szelmie wpisywano w kompa " pies" zamiast " suka" :mad: Zbulwersowałam się :cool1:

Posted

anetta napisał(a):
why?? :razz:

A co będziemy mieć z głosowania? :diabloti:

Quady jeżdżą szybko, niebezpiecznie, nie zwracają uwagi na ludzi i wjeżdżaja tam gdzie nie powinny niszczac przyrode :angryy: Ich właściciele przewaznie maja wszystko w d***e :cool1:

Z głosowania będziecie mieli moją usmiechniętą mine :)

Medorowa napisał(a):
Cze..... Ty moja:cool1:

Cze :loveu::multi:

Zmorka nie została dostatecznie dobrze w kąpieli wypłukana po szamponie i ma swędzenie :cool1: Wygryza się przy ogonie a obślinione futro się pieni :razz: Muszę ją dzisiaj do wanny wrzucic i przepłukać.... Nie wiem czy to pomoże bo pewnie skóra już podrażniona jak memli się :-(

Posted

Pysia napisał(a):
Quady jeżdżą szybko, niebezpiecznie, nie zwracają uwagi na ludzi i wjeżdżaja tam gdzie nie powinny niszczac przyrode :angryy: Ich właściciele przewaznie maja wszystko w d***e :cool1:

a na Pustyni Błędowskiej jeżdżą motocrossami i jeepami przede wszystkim - to powinnaś ich też nienawidzić :cool3: :turn-l:

kurde biedna Zmorka :shake:

Posted

malawaszka napisał(a):
a na Pustyni Błędowskiej jeżdżą motocrossami i jeepami przede wszystkim - to powinnaś ich też nienawidzić :cool3: :turn-l:

kurde biedna Zmorka :shake:

Kuna...Czy Ty przypadkiem nie mylisz jeepów z autami terenowymi? Bo zrzeszonych pytałam kto jeździ po błędowskiej i nikt nic nie wiedział...A wierz mi, że to tak jak większe spotkania psie - nie sposób w tym światku o nich nie wiedziec :diabloti: Zwłaszcza jak się mieszka nieopodal :evil_lol:

Monika- opowiem Ci oś.
Mówiłam Ci chyba o naszym sporym polu truskawek na wsi. Przestało istnieć jakieś 4 lata temu. Teraz jest tam dzika trawa. W maju - tamtej wiosny- pieliłam to ogromne pole przez dwa dni od świtu do nocy. Jak kilka razy w roku. Potem przez tydzień nie mogłam wytrzymać z bólu kolan i grzbietu. Na początku czerwca zadzwoniła tesciowa mówiac, że truskawek nie ma. Przyjechały 3 quady zaraz po deszczu i pełne bruzd, gliniane pole okazało się świetnym miejscem do popisów :angryy: Teściowa wyszła na plac, ale nie odwazyła sie wyjść na pole. Żaden z quadów nie miał rejestracji, więc szukaj wiatru w polu....
I na tym rzecz polega. Jak widzisz w miejscu zakazanym auto które jeździ i niszczy przyrode to zapisz rejestracje. Trzeba uczyc kretynów poszanowania dla natury. A qudy w 99% nie są zarejestrowane i czują się bezkarnie:mad: Mają wszystko i wszystkich w doopie bo na nogach nie dogonisz, autem nie dasz rady bo to małe i wjedzie wszędzie.... Bleah:cool1: A ile to robi huku :angryy:

Ot i se pogadałam :evil_lol:

Posted

Pysia napisał(a):
Kuna...Czy Ty przypadkiem nie mylisz jeepów z autami terenowymi?

jak zwał tak zwał - ja jestem "niezrzeszona" i nie lubię się w żaden sposób "zrzeszać" :evil_lol: jeep=auto terenowe - nie przyjmuję nomenklatury poJeepanych bo do nich zwyczajnie nie należę :eviltong: wiem co widziałam - dużą grupę jeepów/samochodów terenowych szalejących po pustyni błędowskiej na równi z crossami, quada żadnego chyba akurat nie było, ale wiem co wyprawiają i też mnie to denerwuje - czymkolwiek by nie jeździli to jeśli w miejscach zakazanych albo stwarzając zagrożenie dla innych to karygodne - ale jak tu spisać tablice rej jak się nic nie widzi bo zrobili zasłonę dymną a Ty musisz dodatkowo pilnować dwóch psów, dziecka i siebie nawzajem :shake: brak kultury i tyle - a Policja na pewno wie że tam się dzieją takie rzeczy i mają to w doopie :angryy:

i nie mówię że nienawidzę quadów, motocykli czy jeepów -wręcz przeciwnie - bardzo lubię, ale nie lubię jak jeżdżą nimi debile nie widzący dalej niż czubek własnego nosa tudzież zderzak maski swojego wozu :p

Posted

malawaszka napisał(a):
jak zwał tak zwał - ja jestem "niezrzeszona" i nie lubię się w żaden sposób "zrzeszać" :evil_lol: jeep=auto terenowe - nie przyjmuję nomenklatury poJeepanych bo do nich zwyczajnie nie należę :eviltong: wiem co widziałam - dużą grupę jeepów/samochodów terenowych szalejących po pustyni błędowskiej na równi z crossami, quada żadnego chyba akurat nie było, ale wiem co wyprawiają i też mnie to denerwuje - czymkolwiek by nie jeździli to jeśli w miejscach zakazanych albo stwarzając zagrożenie dla innych to karygodne - ale jak tu spisać tablice rej jak się nic nie widzi bo zrobili zasłonę dymną a Ty musisz dodatkowo pilnować dwóch psów, dziecka i siebie nawzajem :shake: brak kultury i tyle - a Policja na pewno wie że tam się dzieją takie rzeczy i mają to w doopie :angryy:

i nie mówię że nienawidzę quadów, motocykli czy jeepów -wręcz przeciwnie - bardzo lubię, ale nie lubię jak jeżdżą nimi debile nie widzący dalej niż czubek własnego nosa tudzież zderzak maski swojego wozu :p

Jeep to marka samochodu :) To tak, jakbyś mówiła ze wszystkie małe auta to fiaty :evil_lol: Ale wiem, że ludzie na każde auto wygladajace na terenowe ( nawet na SUVy) mówią dżipy :diabloti:
Nie powiem, że właściciele jeepów ( nie dżipów ;) ) są dobrzy. Ale wiekszość jednak stara sie szanowac tereny. Nie wiem czy wiesz ( pewnie nie ) ale jeepowcy co roku sadza tysiące drzew :) Chyba w poczuciu winy, że tyle spalin wydzielają w atmosfere :evil_lol: Wiekszość się stara, ale znajdą się i tacy co mają wszystko w doopie. Na jednym z rajdów 2 takich zaorało pole leśnikom. Skutek? Bojkot braci 4x4 ;) Sama ich obsmarowywałam nawet bo przez nich następny rajd był wyłącznie na torze...40 załóg posłuchało przepisów a dwie - nie. Cierpieli wszyscy. Ale quadowcy w większosci zasad żadnych nie mają. Widać to na rajdach mieszanych. I jak w przypadku terenówek kiedy kilka osób się wyłamie i nabruździ tak w przypadku quadów kilka osób się wyłamie i...nie nabruździ.... Jedź z nami na nastepny rajd mieszany i poobserwuj.... Rzuca sie kultura w oczy quadowców ( a raczej jej brak...). Ach...i jak oni sobie " pomagają" nawzajem :diabloti: I te braki taśmy ochraniającej drzewa w przypadku przypięcia stalowej linki od wyciągarki do niego....Wiadomo co takiemu drzewu się przytrafia :angryy: Oni nawet nie maja gdzie takiej taśmy schować a z plecakami przecież jeździc nie będą :cool1:
Hahahaha- nakręciłam się ;)
Dla niewtajemniczonych piszę, że auta i quady 4x4 jak zakopia się to maja specjalne wyciągarki. Przypinaja do drzewa stalowe linki opasajac je i wyciagarka zaczyna chodzić. Wióry lecą.... Żeby nie kaleczyc drzew są specjalne taśmy ochraniające drzewa. Dopiero na nie można nałożyc line od wyciągarki. Nie każdy z aut terenowych ma taka taśme, ale kierowcy samochodów maja taka zasade: w kupie raźniej i bezpieczniej!. Pomagają sobie nawzajem pożyczajac m.i. tasmy, i inne rzeczy. Dopóki wszyscy nie przejadą bez szwanku kolumna nie rusza dalej. To gra zespołowa mimo, że wygrywa tylko jeden.
W quadach wyglada to inaczej. Jak jeden się utopi to inni ryczą ze śmiechu i...jadą dalej. To dopiero zabawa.... A taśm nie ma gdzie schować....Innego sprzętu też. I wcale ich to nie tłumaczy moim zdaniem.

Wypłukałam Zmorke z szamponu. Trzymajcie kciuki aby podrażnienie było małe i żeby już sie nie wygryzała :placz:

Posted

Pysia napisał(a):
Jeep to marka samochodu :) To tak, jakbyś mówiła ze wszystkie małe auta to fiaty :evil_lol: Ale wiem, że ludzie na każde auto wygladajace na terenowe ( nawet na SUVy) mówią dżipy :diabloti:

już Ty się tu nie wymądrzaj bo na buty sportowe mówisz adidasy :eviltong:

Posted

malawaszka napisał(a):
już Ty się tu nie wymądrzaj bo na buty sportowe mówisz adidasy :eviltong:

Nio :) Tylko że ja mam buty sportowe marki adidas :diabloti:
Wymądrzać się będę :evil_lol: Bom mądra :diabloti:

Posted

[quote name='malawaszka']guzik prawda bo widziałam riboki albi jakieś inne najki :eviltong:
Riboki to nie adasie tylko riboki - są do kitu :cool1:

[quote name='anetta']Zagłosowałam :grins:
Chociaż foty innych też były ciekawe :diabloti:
:loveu::loveu::loveu: Ale te były moje :evil_lol:
Kuna...Znalazłam dużo lepsze w kompie....Ale wstawiłam aby wstawić :diabloti:

[quote name='Alicja']
hihihi ale śmieszne :diabloti:
Zagłosowałaś? :mad:

anetta - dzięki :multi:

Posted

Znalazłam taką fotke pośród innych w kompie :)

I taką :) Wyciąć ją i byłaby całkiem całkiem :)

To jest Prosiak :) Kiedyś był Nissanem :diabloti:

A ten mnie potraktował błotkiem po twarzy ;)

Posted

Doginka napisał(a):
:crazyeye::crazyeye::crazyeye:O ja cie, ale zajebiaszcze foty:crazyeye::crazyeye::crazyeye:

Dziękujemy tej pani za pochwałę :multi:
Ale teraz to ja już żadnej fotki Zmoroszelm tutaj nie wstawię :shake: Bo one mi za licho nie wychodzą :-(

Posted

[quote name='malawaszka']ktoś Ci podrzucił??? :turn-l: :evil_lol:

żartowałam :evil_lol: super są :loveu:
Pewnie że ktoś mi podrzucił bo ja nie umiem focić :evil_lol:

Posted

LAZY napisał(a):
Fajoskie terenówki! TZ pierwszy raz z zaciekawieniem zagląda mi przez ramie:diabloti:

Nie dziwię mu się ;)

Zrzuciłam właśnie karnisz w pokoju :crazyeye: Chciałam go umyć.... Spadł :mad: Miałam go wymienić. Nawet miałam drugi - drewniany z mieszkania. Ale TZ bez mojej wiedzy oddał go teściowej :angryy: Teraz muszę wydać ponad 200 zł. zeby kupić nowy bo ten pękł :cool1: Jest za długi do tego pokoju. Zajmuje mi 4 metry przy czym okno jest pojedyńcze. Szlag go więc trafił ale nie w chwili odpowiedniej :razz:

Posted

Jeszcze kilka fot terenowych, bo te psie za licho nie chcą mi wyjść :angryy:

Dobrze wychodzi mi tylko suka sąsiadów ( nie czarna i nie kudłata ;)).

Posted

sylwiaskalska napisał(a):
Zdjęcia czad, poszlałabym tak :)

To poszukaj toru off-roadowego w swoim pobliżu ;) Gdzieś musi być :) Przewaznie mają auta do wynajęcia do jazdy po torze ;) Wystarczy chciec ;)

malawaszka napisał(a):
fajne fajne te prysznice :loveu:

Kibice stojący za blisko mieli inne zdanie :evil_lol: Ja juz wiedziałam, że lepiej stać dalej :diabloti: