Jump to content
Dogomania

Galeria psów z Grupy 3 (prosimy zakladac oddzielne tematy)!

Recommended Posts

Posted

cholera człowiek się na chwilę odwróci (czyt 5 dni) a tu się dzieje ja się cieszę bo tyle powiadomień o nowych postach - myślę sobie zdjęcia zdjęcia i jeszcze raz zdjęcia a tu proszę delikatna awanturka :o w imię wolności słowa :-? hmmmm

tak swoją drogą to w końcu galeria możebyś Bo też pokazała swoje psiaki? wszyscy chyba ciekawi :wink:

mnie tu chwilkę nie bylo to walnę zdjęciami bo znalałam spacerówki z ubiegłej zimy kiedy jeszcze mieszkaliśmy pod Tatrami i nie musieliśmy się sami włóczyć po lesie tylko hasaliśmy z psio - ludzkimi przyjaciółmi ale było fajnie - tylko waciaki musiałam wtedy ku ich wielkiemu niezadowoleniu ubrać bo było zimno jak fiks.

A oto kompania w śniegu

kompania7jk.jpg

Moje waciaki z najlepszymi przyjaciółkami

przyjaciolki8ys.jpg

przyjaciolki28xd.jpg

furaahta0wl.jpg

Szkot wiszący u futra funki

furasola8mr.jpg

Cóż że mam takie krótkie łapki ale jaka jestem torpeda

pogon7se.jpg

fura20xt.jpg

A tu portretówki w znienawidzonych kubraczkach

fura4cw.jpg

waciak8eg.jpg

Poddajemy się pod ocenę dogomaniaków :wink:

• Replies 3.8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted
Murak :hmmmm: przydomek hodowlany, wazna sprawa, tym bardziej, ze od 2006 wszystkie musza byc zarejestrowane w FCI, moj niby taki prosty, a w Szwecjii juz taki jest i co d****pa musze dumac nad innym, bo samo dodanie pl nie nieda.

Krycie, nie jest takie straszne, co prawda krylam tylko 2 razy

Pierwszy raz bardzo doswiadczonym reproduktorem i bylo ok

Drugi raz siusiumajtkiem niedoswiadczonym i sama hodowczyni byla zdziwiona, ze tak latwo poszlo, bez pomocy(a suka duza)

Porody :o na sama mysl sie trzeslam, bo nasluchalam sie tylu rzeczy, ze po nocach spac nie moglam(a porodow naodbieralam sie juz hoho -lokalna akuszerka jestem-heheh)ale ze szkoty to tak ciezko i cesarki

Przy pierwszym porodzie, to mnie suka calkowicie olala, wlazla do klatki i duzo niebrakowalo, a ominelo by mnie to szczescie

Druga suka uparla sie rodzic nie tam gdzie trzeba, no ale coz jej wola, po wszystkim nie czulam nog i rak, ale poszlo ekstra.

Grunt to spokoj.

Wiem odbierałam już jeden poród ze wsparciem przez telefon i poszło super ,szczerze mówiąc nie mogę się doczekać następnej cieczki!

Sypnij czy kryłas?

Ten twój szykowny ulubieniec to też reproduktor?

A z tym przydomkiem to tak zwlekłam ,że jutro mam ostatni dzień w tym roku kiedy nasz związek przyjmuje papiery i teraz to już muszę się zdecydować chyba będe losować! :cry: za skórczybyka nie wiem co wybrać.

No i walnęłabyś jakimś zdjęciem bo znów brąz w ofensywie :wink:

Posted

Zajrzałam i zaraz znowu wrócilam

jakie tam są zdjęcia z nad morza(chyba jaiegoś cieplejszego niż nasze :wink: )- nie zaglądajcie będziecie płakać zaa latem!!!!

A tu co to macie z kompana? :D

qqq3ob.jpg

Posted

Murak,

popieram - foxydoxy cos ociaga sie z wklejaniem i tylko linki nam daje :-?

Narobiłaś mi strasznego smaka na zimę tymi zdjęciami. Ja wprawdzie marzę o ciepłych krajach zimą i czekam na wiosne - może tym razem będzie jakaś? ale jak się nie ma co sie lubi - to chociaż niech będzie biało :roll:

Posted

A teraz będzie trochę z innej beczki, przeglądając zdjęcia odkryłam, ze wcale nie wyhodowałam airedali tylko:

f5e7abbb.jpg

terriery półkowo-ręcznikowe

f5e7abbc.jpg

myslę, że to Ala, miała wtedy - miesiąc bez 3 dni

Posted

jest jeszcze jeden wariant - terriera półkowego

- terrier pusto-półeczny

f5e7abb1.jpg

to może być Akurat, ale nie musi....

f5e7a2e0.jpg

a to juz na pewno znowu murzynka Ala, ona zawsze musiała coś wymyślić - przez płot też pierwsza zaczęła przeskakiwac i skończyło się zostawianie szczurów bez opieki ludzkiej w ogrodzie.......

Posted

Sortis,

a'propos terrierów stołowych - są też podstołowe

f5e7a2de.jpg

zresztą ich matce zdarza sie ucinać sobie drzemke podczas trymowania na tym stole

f5e7abb5.jpg

Posted

To uciekające czarne to ZIUTA czyli ZGADUJ ZGADULA Koncept.

Miejsce: park w centrum Rzeszow

Czas: ostatniego lata

Zdjęcia na foxydoxy.republika.pl są z Poludniowej Dalmacji...

Korcula, Dubrovnik..

... ech - sam wzdycham za tym latem...

Zajrzałam i zaraz znowu wrócilam

jakie tam są zdjęcia z nad morza(chyba jaiegoś cieplejszego niż nasze :wink: )- nie zaglądajcie będziecie płakać zaa latem!!!!

A tu co to macie z kompana? :D

Posted

Jeśli ktoś ma życzenie na większą tapetkę - prześlę zdjęcia w oryginalnej

rozdzielczości :)

Wpominalem o mojej kamerce?

http://foxydoxy.republika.pl/Cam

To chyba jedyne teriery on-line w Polsce.

Mylę się?

Własnie zajrzałam na stronkę do Foxydoxy-masz co ty wklejać -super prosto na tapety!

Gdybym nie miała na pulpicie moich smoków to bym sobie zaraz to zrzuciła

http://foxydoxy.republika.pl/Samba/img/Pict0004.jpg

Posted

no to może mała prowokacja:-))

Manchesterka o wdziecznym i romantycznym imieniu Pająk oraz ufa (czyli owca) o imieniu EMS..... obie tak samo szurniete i obie potrafia sciagac kota z parapetu za ogon

owca04.jpg

Posted
Wojtek napisał:

Aluzja, bardzo ładnie EMS ... wytrymowana

Pająk też .

Fler, no co Ty? Przecież Menczesterów się nie trymuje :wink:

a owce sie trymuje?hihihihihihih

Posted

Foxydoxy-już nie wymieniaj tych barbarzyńsich nazw co na odległość je czuć ciepłem i wiatrem od morza bo zacznę chodzić po ogródku z suszarką do włosów żeby zainicjować wegetację roślin :roll:

A ta Zgadulka to wasza? Musiałyśmy się spotkać w Raciborzu ale ja byłam tak przejęta wystawianiem i z tyloma osobami gadałam,że mało co mogę sobie w pamięci poukładać.

:oops:

Z tą fox-kamerką to fajny pomysł, my mamy w planie odchowywanie maluchów przed kamerą ale na poród on-line chyba się nie zdecydujemy jednak to zbyt duże przeżycie (głównie mam nadzieję dla nas).

Fukaja wiedziałam ,że trójka to spora grupa ale te nowe rodzaje terierów półeczkowców i podstolikowców! :lol:

Coztego

Murak, jaki cudowny śnieżek A ten rudy bez ogona to kto?

RUDA-nasza lwica południa najlepiej ułożona owczarka środkowo azjatycka jaką spotkałam i najlepsza przyjaciółka mojej Furki.

Już to zdjęcie gdzieś wklejałam ale co tam strasznie je lubię

kolezanki.jpg

Wiecie kto się nie doczytał to z tą zimą to ściema bo ten śnieg to jest zeszłoroczny teraz u nas ślicznie ale raczej nie biało.

Mróz na zielonej trawce-też nieczego sobie.Z resztą teraz to ja nie mam czym takich fajnych zdjęć robić -mam tylko takiego foto-oskórka i strasznie marniutkie te zdjęcia wychodzą ale po sylwestrowej fuszce chyba się szarpnę wreszcie na coś lepszego i wtedy strzeż sie dogomanio!

Posted
Aluzja

a owce sie trymuje?hihihihihihih

owce to nie wiem ale np konie to tak jakby bo się im grzywy przerywa no nie?

Tak sobie myślę ,że depilacja to takie babskie trymowanie - tylko chyba oczekuję sie odwrotnych efektów :wink:

a i jeszcze coś tak mi się majaczy chyba się indianie północnoamerykańscy "trymowali" zamiast golić wiesz coś na ten temat Flaire? :)

Posted

Ziuta - nie nasza jest ci ona, ale Znajomej.

Ma w domu dwie briardki wiec uwijac sie musi za nimi.

A z moją Samba codziennie po parku wieczorem tluka sie

niemilosiernie.

Ziutka w Raciborzu wygrala klase mlodziezy z psem,

ale oczywiscie przegrala porównanie BOB z psem z klasy Ch.

Do czasu, oczywiscie.

W Raciborzu Rzeszow reprezentowala trójka terierek:

szorstka foksica, czarna szkotka i kerraczka (wzięla BIS szczeniat).

Foxydoxy-już nie wymieniaj tych barbarzyńsich nazw co na odległość je czuć ciepłem i wiatrem od morza bo zacznę chodzić po ogródku z suszarką do włosów żeby zainicjować wegetację roślin :roll:

A ta Zgadulka to wasza? Musiałyśmy się spotkać w Raciborzu ale ja byłam tak przejęta wystawianiem i z tyloma osobami gadałam,że mało co mogę sobie w pamięci poukładać.

:oops:

Z tą fox-kamerką to fajny pomysł, my mamy w planie odchowywanie maluchów przed kamerą ale na poród on-line chyba się nie zdecydujemy jednak to zbyt duże przeżycie (głównie mam nadzieję dla nas).

Posted

Cześć,

poniżej fotoreportaż z naszych jesienno/zimowych polowań :D

Oto właśnie moja małostkowość czyha na ryjówkę, czy jakieś inne straszne zwierze :o ,

jesien040063lr.jpg

Tu, wystawiająca jakiegoś okrutnego kreta :o ,

jesien040050yj.jpg

a w okolicznościach tak prikrasnej prirody (okalającej nasze ranczo),

jesien040179pw.jpg

czuła się wyśmienicie,

jesien040275as.jpg

hasając radośnie po lesie :D

jesien040315up.jpg

Posted

Wojtek,

Odświezam i odswieżam - niestety to nic nie pomaga - ja ich po prostu nie widzę, a chyba nie o podziwianie czerwonych krzyżyków w kwadracikach Ci chodziło....

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...