Murak Posted December 14, 2004 Posted December 14, 2004 cholera człowiek się na chwilę odwróci (czyt 5 dni) a tu się dzieje ja się cieszę bo tyle powiadomień o nowych postach - myślę sobie zdjęcia zdjęcia i jeszcze raz zdjęcia a tu proszę delikatna awanturka :o w imię wolności słowa :-? hmmmm tak swoją drogą to w końcu galeria możebyś Bo też pokazała swoje psiaki? wszyscy chyba ciekawi :wink: mnie tu chwilkę nie bylo to walnę zdjęciami bo znalałam spacerówki z ubiegłej zimy kiedy jeszcze mieszkaliśmy pod Tatrami i nie musieliśmy się sami włóczyć po lesie tylko hasaliśmy z psio - ludzkimi przyjaciółmi ale było fajnie - tylko waciaki musiałam wtedy ku ich wielkiemu niezadowoleniu ubrać bo było zimno jak fiks. A oto kompania w śniegu Moje waciaki z najlepszymi przyjaciółkami Szkot wiszący u futra funki Cóż że mam takie krótkie łapki ale jaka jestem torpeda A tu portretówki w znienawidzonych kubraczkach Poddajemy się pod ocenę dogomaniaków :wink:
Murak Posted December 14, 2004 Posted December 14, 2004 Murak :hmmmm: przydomek hodowlany, wazna sprawa, tym bardziej, ze od 2006 wszystkie musza byc zarejestrowane w FCI, moj niby taki prosty, a w Szwecjii juz taki jest i co d****pa musze dumac nad innym, bo samo dodanie pl nie nieda.Krycie, nie jest takie straszne, co prawda krylam tylko 2 razy Pierwszy raz bardzo doswiadczonym reproduktorem i bylo ok Drugi raz siusiumajtkiem niedoswiadczonym i sama hodowczyni byla zdziwiona, ze tak latwo poszlo, bez pomocy(a suka duza) Porody :o na sama mysl sie trzeslam, bo nasluchalam sie tylu rzeczy, ze po nocach spac nie moglam(a porodow naodbieralam sie juz hoho -lokalna akuszerka jestem-heheh)ale ze szkoty to tak ciezko i cesarki Przy pierwszym porodzie, to mnie suka calkowicie olala, wlazla do klatki i duzo niebrakowalo, a ominelo by mnie to szczescie Druga suka uparla sie rodzic nie tam gdzie trzeba, no ale coz jej wola, po wszystkim nie czulam nog i rak, ale poszlo ekstra. Grunt to spokoj. Wiem odbierałam już jeden poród ze wsparciem przez telefon i poszło super ,szczerze mówiąc nie mogę się doczekać następnej cieczki! Sypnij czy kryłas? Ten twój szykowny ulubieniec to też reproduktor? A z tym przydomkiem to tak zwlekłam ,że jutro mam ostatni dzień w tym roku kiedy nasz związek przyjmuje papiery i teraz to już muszę się zdecydować chyba będe losować! :cry: za skórczybyka nie wiem co wybrać. No i walnęłabyś jakimś zdjęciem bo znów brąz w ofensywie :wink:
Murak Posted December 14, 2004 Posted December 14, 2004 Własnie zajrzałam na stronkę do Foxydoxy-masz co ty wklejać -super prosto na tapety! Gdybym nie miała na pulpicie moich smoków to bym sobie zaraz to zrzuciła http://foxydoxy.republika.pl/Samba/img/Pict0004.jpg
Murak Posted December 14, 2004 Posted December 14, 2004 Zajrzałam i zaraz znowu wrócilam jakie tam są zdjęcia z nad morza(chyba jaiegoś cieplejszego niż nasze :wink: )- nie zaglądajcie będziecie płakać zaa latem!!!! A tu co to macie z kompana? :D
Fuka Posted December 15, 2004 Posted December 15, 2004 Murak, popieram - foxydoxy cos ociaga sie z wklejaniem i tylko linki nam daje :-? Narobiłaś mi strasznego smaka na zimę tymi zdjęciami. Ja wprawdzie marzę o ciepłych krajach zimą i czekam na wiosne - może tym razem będzie jakaś? ale jak się nie ma co sie lubi - to chociaż niech będzie biało :roll:
Fuka Posted December 15, 2004 Posted December 15, 2004 A teraz będzie trochę z innej beczki, przeglądając zdjęcia odkryłam, ze wcale nie wyhodowałam airedali tylko: terriery półkowo-ręcznikowe myslę, że to Ala, miała wtedy - miesiąc bez 3 dni
Fuka Posted December 15, 2004 Posted December 15, 2004 jest jeszcze jeden wariant - terriera półkowego - terrier pusto-półeczny to może być Akurat, ale nie musi.... a to juz na pewno znowu murzynka Ala, ona zawsze musiała coś wymyślić - przez płot też pierwsza zaczęła przeskakiwac i skończyło się zostawianie szczurów bez opieki ludzkiej w ogrodzie.......
Fuka Posted December 15, 2004 Posted December 15, 2004 Sortis, a'propos terrierów stołowych - są też podstołowe zresztą ich matce zdarza sie ucinać sobie drzemke podczas trymowania na tym stole
Fuka Posted December 15, 2004 Posted December 15, 2004 oraz terriery podręczne ja chcę zeby było lato!!!!!!!!!!
Wojtek Posted December 15, 2004 Posted December 15, 2004 Fuka, rozwalasz mnie dokumentnie tymi zdjęciami :D Te szczyle to układałaś wg jakiegoś wzoru co? :wink:
foxydoxy Posted December 15, 2004 Posted December 15, 2004 To uciekające czarne to ZIUTA czyli ZGADUJ ZGADULA Koncept. Miejsce: park w centrum Rzeszow Czas: ostatniego lata Zdjęcia na foxydoxy.republika.pl są z Poludniowej Dalmacji... Korcula, Dubrovnik.. ... ech - sam wzdycham za tym latem... Zajrzałam i zaraz znowu wrócilam jakie tam są zdjęcia z nad morza(chyba jaiegoś cieplejszego niż nasze :wink: )- nie zaglądajcie będziecie płakać zaa latem!!!! A tu co to macie z kompana? :D
foxydoxy Posted December 15, 2004 Posted December 15, 2004 Jeśli ktoś ma życzenie na większą tapetkę - prześlę zdjęcia w oryginalnej rozdzielczości :) Wpominalem o mojej kamerce? http://foxydoxy.republika.pl/Cam To chyba jedyne teriery on-line w Polsce. Mylę się? Własnie zajrzałam na stronkę do Foxydoxy-masz co ty wklejać -super prosto na tapety!Gdybym nie miała na pulpicie moich smoków to bym sobie zaraz to zrzuciła http://foxydoxy.republika.pl/Samba/img/Pict0004.jpg
Aluzja Posted December 15, 2004 Posted December 15, 2004 no to może mała prowokacja:-)) Manchesterka o wdziecznym i romantycznym imieniu Pająk oraz ufa (czyli owca) o imieniu EMS..... obie tak samo szurniete i obie potrafia sciagac kota z parapetu za ogon
Wojtek Posted December 15, 2004 Posted December 15, 2004 Aluzja, bardzo ładnie EMS ... wytrymowana :wink:
Flaire Posted December 15, 2004 Posted December 15, 2004 Aluzja, bardzo ładnie EMS ... wytrymowana :wink:Pająk też :wink: .
Wojtek Posted December 15, 2004 Posted December 15, 2004 Wojtek napisał: Aluzja, bardzo ładnie EMS ... wytrymowana Pająk też . Fler, no co Ty? Przecież Menczesterów się nie trymuje :wink:
coztego Posted December 15, 2004 Posted December 15, 2004 Murak, jaki cudowny śnieżek :) A ten rudy bez ogona to kto? Fuka - jak już Ty coś wkleisz to... :lol: :lol: :lol: Cuda 8)
Aluzja Posted December 15, 2004 Posted December 15, 2004 Wojtek napisał: Aluzja, bardzo ładnie EMS ... wytrymowana Pająk też . Fler, no co Ty? Przecież Menczesterów się nie trymuje :wink: a owce sie trymuje?hihihihihihih
Murak Posted December 15, 2004 Posted December 15, 2004 Foxydoxy-już nie wymieniaj tych barbarzyńsich nazw co na odległość je czuć ciepłem i wiatrem od morza bo zacznę chodzić po ogródku z suszarką do włosów żeby zainicjować wegetację roślin :roll: A ta Zgadulka to wasza? Musiałyśmy się spotkać w Raciborzu ale ja byłam tak przejęta wystawianiem i z tyloma osobami gadałam,że mało co mogę sobie w pamięci poukładać. :oops: Z tą fox-kamerką to fajny pomysł, my mamy w planie odchowywanie maluchów przed kamerą ale na poród on-line chyba się nie zdecydujemy jednak to zbyt duże przeżycie (głównie mam nadzieję dla nas). Fukaja wiedziałam ,że trójka to spora grupa ale te nowe rodzaje terierów półeczkowców i podstolikowców! :lol: Coztego Murak, jaki cudowny śnieżek A ten rudy bez ogona to kto? RUDA-nasza lwica południa najlepiej ułożona owczarka środkowo azjatycka jaką spotkałam i najlepsza przyjaciółka mojej Furki. Już to zdjęcie gdzieś wklejałam ale co tam strasznie je lubię Wiecie kto się nie doczytał to z tą zimą to ściema bo ten śnieg to jest zeszłoroczny teraz u nas ślicznie ale raczej nie biało. Mróz na zielonej trawce-też nieczego sobie.Z resztą teraz to ja nie mam czym takich fajnych zdjęć robić -mam tylko takiego foto-oskórka i strasznie marniutkie te zdjęcia wychodzą ale po sylwestrowej fuszce chyba się szarpnę wreszcie na coś lepszego i wtedy strzeż sie dogomanio!
Murak Posted December 15, 2004 Posted December 15, 2004 Aluzjaa owce sie trymuje?hihihihihihih owce to nie wiem ale np konie to tak jakby bo się im grzywy przerywa no nie? Tak sobie myślę ,że depilacja to takie babskie trymowanie - tylko chyba oczekuję sie odwrotnych efektów :wink: a i jeszcze coś tak mi się majaczy chyba się indianie północnoamerykańscy "trymowali" zamiast golić wiesz coś na ten temat Flaire? :)
foxydoxy Posted December 15, 2004 Posted December 15, 2004 Ziuta - nie nasza jest ci ona, ale Znajomej. Ma w domu dwie briardki wiec uwijac sie musi za nimi. A z moją Samba codziennie po parku wieczorem tluka sie niemilosiernie. Ziutka w Raciborzu wygrala klase mlodziezy z psem, ale oczywiscie przegrala porównanie BOB z psem z klasy Ch. Do czasu, oczywiscie. W Raciborzu Rzeszow reprezentowala trójka terierek: szorstka foksica, czarna szkotka i kerraczka (wzięla BIS szczeniat). Foxydoxy-już nie wymieniaj tych barbarzyńsich nazw co na odległość je czuć ciepłem i wiatrem od morza bo zacznę chodzić po ogródku z suszarką do włosów żeby zainicjować wegetację roślin :roll: A ta Zgadulka to wasza? Musiałyśmy się spotkać w Raciborzu ale ja byłam tak przejęta wystawianiem i z tyloma osobami gadałam,że mało co mogę sobie w pamięci poukładać. :oops: Z tą fox-kamerką to fajny pomysł, my mamy w planie odchowywanie maluchów przed kamerą ale na poród on-line chyba się nie zdecydujemy jednak to zbyt duże przeżycie (głównie mam nadzieję dla nas).
Murak Posted December 15, 2004 Posted December 15, 2004 Ziuta brawo!-narazie z tym psem nie mogła raczej wygrać nie jestem pewna ale on chyba wziął teraz grupę w Poznaniu :roll:
Wojtek Posted December 16, 2004 Posted December 16, 2004 Cześć, poniżej fotoreportaż z naszych jesienno/zimowych polowań :D Oto właśnie moja małostkowość czyha na ryjówkę, czy jakieś inne straszne zwierze :o , Tu, wystawiająca jakiegoś okrutnego kreta :o , a w okolicznościach tak prikrasnej prirody (okalającej nasze ranczo), czuła się wyśmienicie, hasając radośnie po lesie :D
Fuka Posted December 16, 2004 Posted December 16, 2004 Wojtek, Odświezam i odswieżam - niestety to nic nie pomaga - ja ich po prostu nie widzę, a chyba nie o podziwianie czerwonych krzyżyków w kwadracikach Ci chodziło....
Recommended Posts