Fuka Posted December 13, 2004 Posted December 13, 2004 albo zaczęły im sie rodzić welshe w łatki, a foxy rudo-czarne :evil_lol:
Minio Posted December 13, 2004 Posted December 13, 2004 ooo, Ja miałem foxa z vd Bismarckquelle... nie był brązowy :fadein:
Fuka Posted December 13, 2004 Posted December 13, 2004 Munio, ja przeciez żartowałam :lol: Ale teraz to ciekawość mnie zżera - napisz koniecznie jak sie nazywał, po kim był i kiedy to było? Może masz zdjęcia - powklejaj do szorstkich foxów, bo tam tak pusto :cry:
Nitencja Posted December 13, 2004 Posted December 13, 2004 Minio...... no pisz pisz co to za foksik byl :)
Minio Posted December 13, 2004 Posted December 13, 2004 Niestety fotek w formie elektroniznej nie mam, a byłem zbyt zajęty szkołą żeby jeździć z nim na wystawy. Był chyba ładny bo na początku pojechałem z nim dwa razy w klasie szczeniąt i miał pierwszą lokatę :oops: Jak coś zeskanuje to puszcze w eter. Wabił się DIEGO Niestety miał nowotwór kości i zaatakowany kręgosłup więc... ...odszedł do krainy wiecznych łowów...
Fuka Posted December 13, 2004 Posted December 13, 2004 Biedny. Ale jak Ci sie uda to poskanuj jakies fotki, no i pogrzeb w papierach - moze znajdziesz jego rodzicow i napisz koniecznie kiedy to było. Dawniej sciaganie psa z Niemiec nie było za częste, wiec chcemy sie dowiedziec więcej. Piszę chcemy , bo inni pewnie też 8)
Fuka Posted December 13, 2004 Posted December 13, 2004 Oj wieli się, wieli... Ciekawe czy mi łapek przybędzie od takiego mnożenia postów :wink: Flaire, pomocy - jak usunąć własnego posta?
Nitencja Posted December 13, 2004 Posted December 13, 2004 Fuka ! Najpierw bytrzeba spytaC minio ile ma lat ;-)
jborowy Posted December 13, 2004 Posted December 13, 2004 Fuka - welshe w łatki im się zaczęły rodzić. Taż pisałem, że Jagger miał krawatkę. A inne może całkiem jak westiki były? :D :D Jak popatrzysz na moje szczyle to każdy coś z foxa ma. Nitencja - pisała kiedyś, że to dowód na uszlachetnianie łelszy foxami. Ja zaś, po dokładnym obglądzie kennela vd Bismarckquelle, zauważyłem trochę rozciągniętych oczek w siatce ogrodzeniowej.
Fuka Posted December 13, 2004 Posted December 13, 2004 jborowy, tak naprawde to jest dosc powszechnie sie mowi, że foxami poprawiano welshe i lakelandy. Airedalom tez dolewano rożne rasy. Ciekawam tylko czy foxom tez cos dodano, wiem tylko o mieszniu szorstkich z gładkimi. A szkotom podobno poprawiano ruch i skarcano je westami....
jborowy Posted December 13, 2004 Posted December 13, 2004 Ja myslę, że te legendy wymyślali właściciele foxów. Wynikało z nich wprost, że foxy to ideały. No chyba, że lis nie zawsze grał rolę ofiary. :D
Fuka Posted December 13, 2004 Posted December 13, 2004 Jborowy - wiesz czasmi jak sie patrzy na przedstawicieli niektorych ras - to domniemanie samo przychodzi do głowy.... ale o dolewaniu foxow do at nie słyszałam. Ale moge spróbować - mam pięknego foksiego reproduktora w domu i miałby co poprawiac u mojej at :evilbat: I wreszcie miałoby sens gadanie o białych at u mnie :wink:
Fuka Posted December 13, 2004 Posted December 13, 2004 A dla Kawy Diuk byłby jeszcze lepszy i miałby wiecej do poprawiania..... Tylko kolor nie wiem jaki by wyszedł :lol: Bo z at to sprawa łatwa - czarny podpalany dominuje :P Ale z Kawa, to jest myśl - skoro Anglicy twierdzą, że ona ma w sobie już czarne sznaucery to jeszcze tylko foxa jej brakuje :wink: A cieczka tuz tuż :silly:
Fuka Posted December 13, 2004 Posted December 13, 2004 Tak sobie myślę, że teraz będę musiała robic testy DNA przy każdym miocie :B-fly: albo Diuka wysłać na Madagaskar.....
jborowy Posted December 13, 2004 Posted December 13, 2004 A z drugiej strony to jestem bardzo ciekaw jak takie "dolewanie krwi" innej rasy "technicznie" wygląda z punktu widzenia ZKwP. Pytanie kieruję zwłaszcza do sędziów i działaczy? Też zapytam na "terierach walijskich".
Fuka Posted December 13, 2004 Posted December 13, 2004 jborowy - to jest oczywiście nielegalne i to wszędzie. Jak komus się udowodni - to papapapa, stąd dodałam powyżej, że moje niewinne bajdurzenie może zaowocować koniecznościa badania DNA u każdego mojego szczeniaka...... 0X
Flaire Posted December 13, 2004 Posted December 13, 2004 Jakaś kiepska ta Galeria, w ogóle fotek ostatnio tu nie ma! A ja dostałam niedawno zdjęcia ośmiu szczeniąt po Jacku, które urodziły się w hodowli jego właścicielek (Stirling). Dla was wybrałam jedno; oto przyrodni braciszek moich szczyli:
Flaire Posted December 13, 2004 Posted December 13, 2004 Fajny!!W jakim wieku są teraz i na fotce? Minio, szczeniaki urodziły się 10-10. A kiedy fotki robione, to nie wiem. Myślę że niedawno, ale powinnam się spytać. Ja dostałam je wczoraj.
INA Posted December 14, 2004 Posted December 14, 2004 Witam Minio - dzięki za prw :wink: Wiecie co specjalnie dla Was zrobiałm wczoraj sesje zdjęciową mojego szczyla. Ale czy coś z tego wyjdze? :evilbat: za każdym razem gdy sięgałam po aparat Vigo przybiega do mnie i rzuca się na obiektyw -----jak na twardziela wypada nie lubi pozowania robienia, zdjęć i takich tam :wink: Muszę mu robić ukradkiem albo gdy jest zmęczony 8) Wczoraj po udanych "moim zdaniem :wink: " kilku fotkach---- rozrabiaka nagle podbiegł do mnie i niepostrzeżenie wyrwał mi aparat z ręki( nie spodziewałam się tego), trzymając za sznurek i wlokąc go po podłodze pognał z nim na drugi koniec domu- i zatopił go w swojej misce z wodą :o
Flaire Posted December 14, 2004 Posted December 14, 2004 Wczoraj po udanych "moim zdaniem :wink: " kilku fotkach---- rozrabiakanagle podbiegł do mnie i niepostrzeżenie wyrwał mi aparat z ręki( nie spodziewałam się tego), trzymając za sznurek i wlokąc go po podłodze pognał z nim na drugi koniec domu- i zatopił go w swojej misce z wodą :o Widocznie uważał, że zdjęcia wyszły kiepskie i chciał je zniszczyć zanim Ty wstawisz na dogomanię :wink: . Mądry szczeniak!
Aluzja Posted December 14, 2004 Posted December 14, 2004 A oto moja GIN&TONIC Aluzja -wieczne dziecko ,,,wlasnie podrywa na zdjeciu kolezanke z hodowli Poezji Ruchu.
coztego Posted December 14, 2004 Posted December 14, 2004 Ja przepraszam, ale czy tę Galerię ktoś moderuje :evilbat: Dawno nie zaglądałam do mojej ulubionej terierkowej galerii, zaglądam... a tu gadania na kilkanaście stron i jakieś jedno zdjęcie w tym wszystkim :evilbat: Stanowczo domagam się wielu, wielu terierowych zdjęć!!! Pamiętajcie, że niektórzy nie mają w domu teriera i tylko tu mogą się nimi nacieszyć :roll: INA, ja już tracę cierpliwość, Twój maluch prędzej będzie pełnoletni niż my się doczekamy jego zdjęć :x
foxydoxy Posted December 14, 2004 Posted December 14, 2004 SAMBA od Rytire Malovce się zgłoasza do Galerii Duże zdjęcie: http://foxydoxy.republika.pl/Samba/img/21_Pict0023.jpg
Recommended Posts