Kiniak Posted January 15, 2011 Posted January 15, 2011 Gdzie w W-wie moge kupić detalicznie kostki? Quote
Bonsai Posted January 25, 2011 Posted January 25, 2011 [SIZE="4"]BARFOWICZE Z WARSZAWY I OKOLIC Kto chętny na urozmaicenie diety swojego psa? Chcemy zamówić tuszki nutrii do Warszawy. Jedna tuszka to ok 3-4 kg i koszt 40-50 zł. Tuszka nutrii zawiera od 78-85% mięsa a kości 15-22%. Przybliżony skład: 65% woda ,18,5% białko ,15 % tłuszczu 1,5% popiołu. Wartość energetyczna 0,79-0,92 MJ/100g. Mięso to ma długi okres zamrażania podobnie jak wołowina. Poza tym nutrie byle czego nie zjedzą, więc odchodzi problem jak z np. kurczakiem, który jest bardzo modyfikowany sztucznościami. Musimy uzbierać 10 tuszek, ponieważ wysyłka szła by z okolic Białegostoku i mniej nie opłaca się hodowcy wysyłać. Co ciekawe, zaopatruje on warszawskie zoo w mięso z nutrii. ;) Kto chętny na mięso nutrii ??? Quote
sleepingbyday Posted January 26, 2011 Posted January 26, 2011 mam pytanie, czy ma ktoś może kontakty z jakąś rzeźnią w wawie lub okolichach? znajomy pies ma zalecenie jedzenia trzustek, a skąd tu zdobyć... Quote
Aziza Posted January 26, 2011 Posted January 26, 2011 sleepingbyday napisał(a):mam pytanie, czy ma ktoś może kontakty z jakąś rzeźnią w wawie lub okolichach? znajomy pies ma zalecenie jedzenia trzustek, a skąd tu zdobyć... Mój pies też ma ZNT. Zamiast świeżej (mrożonej) trzustki można do pokarmu dodawać preparaty produkowane z trzustki (zawierające enzymy trzustkowe). Quote
sleepingbyday Posted January 26, 2011 Posted January 26, 2011 aziza, wiem, i ona to wie, w końcu sucz jest leczona ;-).aktualnie na kreonie, ale własnie chodziło o to, żeby zamienić na trzustke i dlatego TU pytam, a nie na weterynarii ;-). Quote
Aziza Posted January 26, 2011 Posted January 26, 2011 Ja szukałam rok temu - niestety bezskutecznie, może Wam się uda. Powodzenia! Ja mogę jedynie podpowiedzieć co innego podać zamiast środków typu Kreon. Quote
anorektyczna.nerka Posted February 5, 2011 Posted February 5, 2011 Mam głupie pytanie. Jak to się zwie? O co pytać w mięsnym, kiedy chcę kupić takie cudo? I czy w ogóle to jest w pospolitym mięsnym, czy gdzieś indziej? Linki: http://i249.photobucket.com/albums/gg232/mrufczak/barf/SDC14407.jpg. I w jakiej cenie kupujecie korpusy z indyka, albo drobiowe? Przestawiam psa na barfopodobne. Quote
Aziza Posted February 5, 2011 Posted February 5, 2011 [quote name='HelloKally']Mam głupie pytanie. Jak to się zwie? O co pytać w mięsnym, kiedy chcę kupić takie cudo? I czy w ogóle to jest w pospolitym mięsnym, czy gdzieś indziej? Linki: http://i249.photobucket.com/albums/gg232/mrufczak/barf/SDC14407.jpg. To kość szynkowa. W mojej okolicy w sklepie firmowym przy masarni można je brać gratis. Quote
panbazyl Posted February 5, 2011 Posted February 5, 2011 [quote name='HelloKally'] I w jakiej cenie kupujecie korpusy z indyka, albo drobiowe? Przestawiam psa na barfopodobne. tak w okolicach 1.50 za kg. Quote
arcana81 Posted February 6, 2011 Posted February 6, 2011 U nas korpusy drobiowe kupuję w przedziale 0,89-1,99 zł/kg. Korpusy z indyka miałam dotąd po 2,99 zł/kg, niestety od nowego roku cena wzrosła do 3,99 zł/kg (lecz to i tak najtańsze co z indyka mogę dostać, a mięsa na indyczym korpusie jest zdecydowanie więcej niż na korpusie z kurczaka). A co do kości na zdjęciu, to u nas też w sklepach figurują jako kości rurkowe ;) Quote
ivonka Posted February 16, 2011 Posted February 16, 2011 Witam, prześledziłam wątek, ale mam już tylko mętlik w głowie w związku z tym pytam: Czy ktoś w okolicach Rzeszowa kupuje Primex i można się podłączyć do zamówienia? Czy Pani od Igora nadal jeździ do Jasła? Gdzie w Rzeszowie lub okolicach można kupić korpusy z indyka (nie z kurczaka)? Z góry wielkie dzięki! Quote
Sandra&ABC Posted February 27, 2011 Posted February 27, 2011 Hej Pisaliście ostatnio do Miramu? bo wysłałam maila dzisiaj ale wrócił i nie wiem czy mam dobry adres czy to po prostu tylko pełna skrzynka. Quote
panbazyl Posted February 28, 2011 Posted February 28, 2011 [email protected] ten mi ostatnio (jakieś 3 miesiące temu działał)- żaluję że nie prowadzą sprzedaży na moim terenie.... Quote
Sandra&ABC Posted February 28, 2011 Posted February 28, 2011 Dzięki :) Spróbuję dzisiaj napisać :) Quote
anorektyczna.nerka Posted March 1, 2011 Posted March 1, 2011 Jest ktoś z lublina, kto kupuje mięso z BIOSKu? Quote
jola123 Posted March 6, 2011 Posted March 6, 2011 Hej mam do was pytanie, jak wygląda zamawianie Barfu? Mieszkam w nowym targu, nie znam nikogo kto by zamawiał. Czy mogę od tak zamówić w jakiejś firmie mięso i mi przywiozą ? Quote
anorektyczna.nerka Posted March 6, 2011 Posted March 6, 2011 zapewne tak, ale chętniej przywożą powiedzmy 30kg niż 3kg generalnie to do małej wagi odbiór osobisty Quote
Balbina. Posted March 6, 2011 Posted March 6, 2011 zna ktos może jakiś fajny mięsny w Bydgoszczy gdzie byłaby cielęcina,jagnięcina,,ew. podroby wołowe?;) Quote
Plicha Posted March 8, 2011 Posted March 8, 2011 [quote name='sangoma']Witam, w soboty w okolicy 12 i 13.30 bedzie można odbierać kostki barf (Primexu) na Woli, na ul. Karolkowej, przed/po zajęciami szkoły Wesoła Łapka. Oczywiście po wczesniejszym zamówieniu - przywożę tylko zamówiony towar.[/QUOTE] Sangoma, jak u Was wygląda dostawa, dowozicie zamówienia czy trzeba samemu odbierać? Quote
ma Posted March 10, 2011 Posted March 10, 2011 gdzie w okolicach miast Zawiercie, Dabrowa Gornicza Bedzin czy Sosnowiec lub Katowice mozna cos kupic tanszego dla psow? Cos z drobiu? A barfa na slasku mozna kupic? Szukalam dystrybutora ale jakos jak sie skontaktowalam z kims na slasku to za chiny ludowe nie moglam sie dowiedziec o cene.. jakas tajemnica czy co??? Wiec moze tu mi ktos odpowie gdzie kupic barfa w okolicach moiast o ktorych napisalam? Quote
Recommended Posts