Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• 2 weeks later...
Posted

[SIZE="4"]

BARFOWICZE Z WARSZAWY I OKOLIC

Kto chętny na urozmaicenie diety swojego psa?

Chcemy zamówić tuszki nutrii do Warszawy.

Jedna tuszka to ok 3-4 kg i koszt 40-50 zł.

Tuszka nutrii zawiera od 78-85% mięsa a kości 15-22%. Przybliżony skład: 65% woda ,18,5% białko ,15 % tłuszczu 1,5% popiołu.
Wartość energetyczna 0,79-0,92 MJ/100g. Mięso to ma długi okres zamrażania podobnie jak wołowina. Poza tym nutrie byle czego nie zjedzą, więc odchodzi problem jak z np. kurczakiem, który jest bardzo modyfikowany sztucznościami.

Musimy uzbierać 10 tuszek, ponieważ wysyłka szła by z okolic Białegostoku i mniej nie opłaca się hodowcy wysyłać. Co ciekawe, zaopatruje on warszawskie zoo w mięso z nutrii. ;)

Kto chętny na mięso nutrii ???

Posted

sleepingbyday napisał(a):
mam pytanie, czy ma ktoś może kontakty z jakąś rzeźnią w wawie lub okolichach? znajomy pies ma zalecenie jedzenia trzustek, a skąd tu zdobyć...

Mój pies też ma ZNT. Zamiast świeżej (mrożonej) trzustki można do pokarmu dodawać preparaty produkowane z trzustki (zawierające enzymy trzustkowe).

Posted

Ja szukałam rok temu - niestety bezskutecznie, może Wam się uda. Powodzenia!
Ja mogę jedynie podpowiedzieć co innego podać zamiast środków typu Kreon.

• 2 weeks later...
Posted

U nas korpusy drobiowe kupuję w przedziale 0,89-1,99 zł/kg. Korpusy z indyka miałam dotąd po 2,99 zł/kg, niestety od nowego roku cena wzrosła do 3,99 zł/kg (lecz to i tak najtańsze co z indyka mogę dostać, a mięsa na indyczym korpusie jest zdecydowanie więcej niż na korpusie z kurczaka). A co do kości na zdjęciu, to u nas też w sklepach figurują jako kości rurkowe ;)

• 2 weeks later...
Posted

Witam, prześledziłam wątek, ale mam już tylko mętlik w głowie w związku z tym pytam:
Czy ktoś w okolicach Rzeszowa kupuje Primex i można się podłączyć do zamówienia?
Czy Pani od Igora nadal jeździ do Jasła?
Gdzie w Rzeszowie lub okolicach można kupić korpusy z indyka (nie z kurczaka)?
Z góry wielkie dzięki!

• 2 weeks later...
Posted

Hej mam do was pytanie, jak wygląda zamawianie Barfu? Mieszkam w nowym targu, nie znam nikogo kto by zamawiał. Czy mogę od tak zamówić w jakiejś firmie mięso i mi przywiozą ?

Posted

[quote name='sangoma']Witam, w soboty w okolicy 12 i 13.30 bedzie można odbierać kostki barf (Primexu) na Woli, na ul. Karolkowej, przed/po zajęciami szkoły Wesoła Łapka. Oczywiście po wczesniejszym zamówieniu - przywożę tylko zamówiony towar.[/QUOTE]
Sangoma, jak u Was wygląda dostawa, dowozicie zamówienia czy trzeba samemu odbierać?

Posted

gdzie w okolicach miast Zawiercie, Dabrowa Gornicza Bedzin czy Sosnowiec lub Katowice mozna cos kupic tanszego dla psow? Cos z drobiu? A barfa na slasku mozna kupic? Szukalam dystrybutora ale jakos jak sie skontaktowalam z kims na slasku to za chiny ludowe nie moglam sie dowiedziec o cene.. jakas tajemnica czy co??? Wiec moze tu mi ktos odpowie gdzie kupic barfa w okolicach moiast o ktorych napisalam?