Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

jejku allegro jest przepiękne!!!!!!!!!!!!!!a te fotki...miodzio!słuchajcie ja mam kontakt z fundacja z zagranicy,moge sie ich zapytac czy taki duzy pies mógłby znalezc u nich dom.Tydzien temu zabrali 12 pieskow i we wrzesniu będą znowu.co myślicie??czy wolimy gdzies bliżej nas go ulokowac?

• Replies 1.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Magdina']melduje sie ponownie... pieniązki przelanie.Oczywsicie chetnie sie wybiore na ewentualna wizyte przedadopcyjna ,jesli tylko ktos chętny się zgłosi!!trzymam kciuki.

Dziękuję Magdino !!! :loveu: :Rose:

[quote name='Magdina']jejku allegro jest przepiękne!!!!!!!!!!!!!!a te fotki...miodzio!słuchajcie ja mam kontakt z fundacja z zagranicy,moge sie ich zapytac czy taki duzy pies mógłby znalezc u nich dom.Tydzien temu zabrali 12 pieskow i we wrzesniu będą znowu.co myślicie??czy wolimy gdzies bliżej nas go ulokowac?

Z jednej strony wydaje się, iż lepiej pozostawić psiaka w Polsce, być bliżej niego... Ale z drugiej, wspaniały dom można znaleźć także poza terenem naszego kraju... Jeden z psiaków, którym prowadzę wątek, znalazł wspaniały dom w Niemczech, uważam, że nie mógł lepiej trafić :)

Ale może ktoś jeszcze zabierze głos w tej sprawie - proszę, napiszcie co o tym myślicie...

Posted

[quote name='MyrkurDagur']Dziękuję Magdino !!! :loveu: :Rose:

Z jednej strony wydaje się, iż lepiej pozostawić psiaka w Polsce, być bliżej niego... Ale z drugiej, wspaniały dom można znaleźć także poza terenem naszego kraju... Jeden z psiaków, którym prowadzę wątek, znalazł wspaniały dom w Niemczech, uważam, że nie mógł lepiej trafić :)

Ale może ktoś jeszcze zabierze głos w tej sprawie - proszę, napiszcie co o tym myślicie...

...myślę,że dopiero zaczęłyśmy szukać domku Rufusowi,więc nie ma co jeszcze myśleć o fundacjach zagranicznych!
Na razie dajmy trochę czasu na zaistnienie Rufusa w różnych portalach ogłoszeniowych...nie spieszmy się z zagraniczną adopcją, choć miejmy ją na uwadze.

Rufusku...:loveu:

Posted

Magdina napisał(a):
jejku allegro jest przepiękne!!!!!!!!!!!!!!a te fotki...miodzio!słuchajcie ja mam kontakt z fundacja z zagranicy,moge sie ich zapytac czy taki duzy pies mógłby znalezc u nich dom.Tydzien temu zabrali 12 pieskow i we wrzesniu będą znowu.co myślicie??czy wolimy gdzies bliżej nas go ulokowac?

Czy mozna wiedziec jaka fundacja zabrala 12 pieskow ?

Posted

Magdina napisał(a):
.................słuchajcie ja mam kontakt z fundacja z zagranicy,moge sie ich zapytac czy taki duzy pies mógłby znalezc u nich dom.Tydzien temu zabrali 12 pieskow i we wrzesniu będą znowu.co myślicie??czy wolimy gdzies bliżej nas go ulokowac?

monika083 napisał(a):
Magdina,to ta fundacja co ze schronu psiaki zabrala??

wellington napisał(a):
Czy mozna wiedziec jaka fundacja zabrala 12 pieskow ?

Czy można prosić o więcej konkretnych informacji na temat tej fundacji ?
Tu musi być wszystko przemyślane i 100% dobre dla Rufusa.
Rufus przeszedł już tyle, zasłużył na naprawdę kochający domek na zawsze. Marzy mi się dla Niego taki dogomaniacki domek... :thumbs::thumbs:

Posted

Nie chce zabrzmiec zlowieszczo ale adopcje na odleglosc budza we mnie niepewnosc. Jednak kto wie ..., jak wspomnialyscie sa i sukcesy.

Myrkurku czekam nadal na przesylke na nasz Bazarek - Niespodzianke.
Stacey obiecala wyslac paczke w ubiegly piatek takze nie wiem, co jeszcze bedzie zawierac. Wiem o dwoch produktach, o ktorych Ty rowniez wiesz ;), na reszte niestety musimy poczekac. Pech chcial i akurat w UK strajkuje poczta wiec moga byc opoznienia.
Bede informowac Cie na biezaco.

Pozdrawiam Cioteczki :loveu: i przytulam Rufusa :loveu:.

Nie wierze, ze moj pupil to taki zawadiaka.:eviltong:

Posted

Ja bym narazie nie spieszyła się z adopcją zagraniczną. Rufus tyle już przeszedł, że chciałoby się sprawdzić dom, do którego pójdzie i mieć na niego oko.

Posted

[quote name='aneta355']Rufusku dzisiaj wróciłam, dobrałam się do kompa a tu takie wieści :crazyeye:
ale może tak miało być, teraz na pewno trafi Ci się wspaniały domek :lol:

Cieszę się, że znów z nami jesteś :loveu:

[quote name='Freya73']
(...)
Myrkurku czekam nadal na przesylke na nasz Bazarek - Niespodzianke.
Stacey obiecala wyslac paczke w ubiegly piatek takze nie wiem, co jeszcze bedzie zawierac. Wiem o dwoch produktach, o ktorych Ty rowniez wiesz ;), na reszte niestety musimy poczekac. Pech chcial i akurat w UK strajkuje poczta wiec moga byc opoznienia.
Bede informowac Cie na biezaco.
(...)

Będę cierpliwie czekać :loveu: Dziękuję Ci Freya :loveu:

[quote name='dana']Czy można prosić o więcej konkretnych informacji na temat tej fundacji ?
(...)

Ja również chętnie coś więcej przeczytam - na razie z czystej ciekawości.

Melduję, że dotarły pieniążki od bros :multi: Dziękuję :loveu:

Na koniec pozwolę sobie zacytować jamora - odpowiedź na pytanie Randy ;)

[quote name='jamor']na wybieg startuje sam lub z kobitkami. ale czy one są czy ich nie ma to jemu " to loto" obiera kierunek i trenuje, biegi do konca działki, obrót i kita z powrótem, kilka razy, wtedy ma moją osobe głęboko w d.( czytaj " we dupie") trening podstawa. potem zwalnia, łapie górny wiatr, a moze gdzie kaczka bedzie leciała. Potem parter, szybka penetracja rzedów, bazant, kuropatwa, nie ma. szkoda. nie ma co zapolowac . wtedy zaczyna sie rozgladac - gdzie jamor. o jest- dobra, polece sie przywitac.Muziu miziu . potem siku , kupa.
W czasie jak rufusowi płukam posadzke, on z rozpędem wpada do boksu, myk na bude i jezorem stara sie penetrowac moje lewe ucho. tak wiec w domu przy wieczornej toalecie zostaje mi do mycia tylko prawe.
Rufus jest normanym psem, nie zaczepia innych ktore w tym czasie stoja w boksach, no może tylko czasami zatrzymuje sie przed filą ( filemonem) i nastpuje psykówka. tresci nie bede przytaczał bo cenzura nie pozwala, bo co drugie słowo jest na K.

[quote name='Freya73']
(...)
Nie wierze, ze moj pupil to taki zawadiaka.:eviltong:

A jednak :diabloti: ;)

Posted

zachary napisał(a):
Czy z literackiego opisu zachowania Rufusa nie wynika,iż ciągle powtarza on: jestem happy, jestem happy!!!!/ Rufus oczywiście!!! a nie jamor:evil_lol:

Wynika, psisko jak nic zadowolone jest.

Posted

zachary napisał(a):
Czy z literackiego opisu zachowania Rufusa nie wynika,iż ciągle powtarza on: jestem happy, jestem happy!!!!/ Rufus oczywiście!!! a nie jamor:evil_lol:

a jamor tez jest z rufusa zadowolony . Zgrzyt był miedzy nim a fila a nie midzy mną. Pies powinien miec charakter, a on go ma.

Posted

jamor napisał(a):
a jamor tez jest z rufusa zadowolony . Zgrzyt był miedzy nim a fila a nie midzy mną. Pies powinien miec charakter, a on go ma.

Oj ma , nie będzie Filo pluł mu w twarz.

Posted

Rususku :loveu: to po prostu skandal, że żaden domek jeszcze Cię nie zapragnął...a może jestem w wielkim błędzie i już niedługo ... jestem pewna, że jestem w błędzie

Posted

Magdina napisał(a):
cioteczki czy wy tez macie problem zeb wejsc na forum?ja sie mecze od tyg.Co u kochanej mordki???trzymam kciuki za dobry dom

ja miałam tez problemy przez dwa dni. Teraz juz OK. Tylko nie wiem na jak długo :cool3:
Rufus szukamy ciągle odpowiedniego domu dla ciebie :loveu: