Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Wszystko ok. Dzis sprzątanie było generalne w kojcach...wymiana kocy , itp. Lady tez dostała nowy kocyk ;)
Wchodzi juz sama ładnie do kojca .
Przy ogonie ma wielką brodawkę....koniecznie do usunięcia. Zrobi się to za jednym zamachem ze sterylką.

Posted

No pewnie ,że luzem-one takie sierotki,że nie mają szans wpaść w pęd ucieczki:evil_lol:
Lady dzis nawet sobie troche pobrykała radosnie:loveu: Ogon w górze , na buzi usmiech-fajna, bardzo sympatyczna sunia z niej. Oaza łagodności- widziałabym ją jednak bardziej w domu z ogrodem niz w bloku, psiak do towarzystwa jak najbardziej. Myslę tez ,ze byłaby wspaniałym kąpanem dla dzieci- nie jest nachalna, ale nie jest tez agresywna pod żadnym względem-cierpliwa i spokojna. W samochodzie też bardzo grzeczna- leży całą droge nawet nie piszczy.

Posted

Ale się bialuteńka zrobiła:)
I tak jak mówisz Aniu - skoro miała problem żeby wejść na I piętro do weta, to wskazany dla niej dom z ogrodem.
Czy dalej wyje?

Posted

Z tym wejściem , to raczej problem tego typu,ze ona sie bała schodów tak dużych...po 3 schodkach weszła bez problemu przed lecznicą ,ale potem juz musiałam ją wnieść.
Myślę,że gdyby mieszkanie było na I max II pietrze, to z czasem by się nauczyła wchodzić...ale wyżej bez windy , to już chyba zbyt mocne obciążenie dla tych łapinek...choc jak schudnie to powinno byc też jej lepiej.

Wczoraj była pierwsza cicha noc...oby tak dalej;)

Posted

Ania+Milva i Ulver napisał(a):
Wczoraj była pierwsza cicha noc...oby tak dalej;)

Może ona naprawdę za towarzystwem tęskniła. Wczoraj polatała z chłopakami i już zadowolona i noc przespana:evil_lol:

Posted

kochany szkrab - co do adopcji - wczoraj spotkałam się z przyjaciółkami - jedna ma malutkie dziecko , nowy dom , zaczyna nowe życie , męża itp - myśli o psu - tak żeby dopełnić - myśli o szczeniaku :cool1: - ludzie są nieuświadomieni - nie myślą o psie ze schroniska bo niektórym źle się to kojarzy - mówiła że ze względu na dziecko bałaby się brać psa ze schroniska :cool3: - a to wszystko z braku świadomości na ten temat - skoro ma piękny , bardzo zadbany dom to biorąc szczeniaka nie wie co z niego wyrośnie i jak się będzie zachowywał - trudno przecież odgadnąć jego charakter - biorąc dorosłego wiesz jaki jest - co dziwniejsze Aniu - ona mieszka niedaleko Ciebie na przeciwko kościoła a nie miała pojęcia o istnieniu hotelika - do psa nie będę jej namawiać - ta myśl dopiero w niej dojrzewa - ale po raz kolejny mówię , że w szkołach tyle niepotrzbnych rzeczy dzieci się uczą a tak mało pożytecznych jak na przykład róznica między szczeniaczkiem nie wiadomo skąd a psem z dt czy hoteliku czy nawet ze schroniska

Posted

może gdy Lady będzie zdrowiej wyglądać i nie znajdzie domu a przyjaciółka nie weźmie do tego czasu szczeniaka :cool1: to zaproponuje jej żeby obejrzała Lady - ale w tym satnie w jakim teraz jest - ona ze względu na dziecko nie zdecydowałaby się - a dlaczego ? z powodu " pewnego zacofania w wiedzy na ten temat " - ale na tę chorobę cierpi większość ludzi i to nie ich wina - no bo skąd mają wiedzieć że powinni coś wiedzieć skoro nawet nie wiedzą że coś takiego jak taka wiedza istnieje

Posted

:lol: Sara fajnie napisany ostatni post:evil_lol: Nie przejmuj się- ludzie tacy są, dziecko, dom, ogród- w ogrodzie najlepiej ładny pies aby się komponował- do tego szczeniak, nieniszczący i rasowy:diabloti:...aaa i za darmo:diabloti:
Ale oczywiście jak koleżanka przemyśli, to zapraszam;)

Lady juz załapała ,że jemy rano i wieczorem-i albo je, albo nie ma:diabloti: Chyba zgłodniała, bo dziś wsunęła michę w 3 minuty;)

Posted

Sara: Ania ma jeszcze inne psy oprocz Lady, to moze kolezanka by wziela ktoregos z nich?? ogolnie postaraj sie ja namowic, skoro blisko mieszka, zeby odwiedzila Ani hotelik w celach zapoznawczo rozpoznawczych :):) uswiadamianie nalezy stopniowac :):) za duzo wiedzy naraz can be fatal :):)

Posted

Aż serce rosnie kiedy ja widzę przepraszam że się nie pokazywałam ale mamy nastepnego wychowanka z którym miałysmy troche przejść 13-letni jamnior którego państwo juz nie chcieli przeprowadzając sie do innego miasta
wysyłam zdeklarowane 40 zł na Lady a jak coś bedzie trzeba to proszę o info
cudowna księżniczka dzięki Aniu że sie nią tak zajęłaś bo nie wyglądała najlepiej

Posted

Dobra dobra damy radę najważniejsze że i ona jest szczęśliwa i jej koleżanka ze schroniska bo dokoptowali jej inną panienkę, zakumplowały się i jest super (sprzedajna suka już zapomniała o psiapsiułce)

Posted

Lady jest na najlepszej drodze ku zdrowiu i szczęściu - a my tu zamiast ochów i achów to musiałybyśmy pomyśleć o tym że brak nam dobrej stówy co miesiąc a w ten sposób daleko nie zajedziemy - macie jakiś pomysł ? by załatać dziurę w budżecie która zbliża się wielkimi krokami ? stówa na miesiąc - diwe stówy na dwa miesiące , trzy na trzy ......... krok do hm ... trzeba by myśleć na zapas - pies jest w najlepszym miejscu na świecie ale zachwytami nie nakarmimy suni i nie wyleczymy

Posted

SARA.dierra napisał(a):
Lady jest na najlepszej drodze ku zdrowiu i szczęściu - a my tu zamiast ochów i achów to musiałybyśmy pomyśleć o tym że brak nam dobrej stówy co miesiąc a w ten sposób daleko nie zajedziemy - macie jakiś pomysł ? by załatać dziurę w budżecie która zbliża się wielkimi krokami ? stówa na miesiąc - diwe stówy na dwa miesiące , trzy na trzy ......... krok do hm ... trzeba by myśleć na zapas - pies jest w najlepszym miejscu na świecie ale zachwytami nie nakarmimy suni i nie wyleczymy

a miałam iść szczęśliwa spać,sara:mad::mad::mad:
jutro pomyslę bo dzisiaj nie dam rady,ale tak jakoś jestem dobrej myśli:lol:

Posted

pfiiiiiii - idż już spać - ja po ciemku sprzątałam podwórko - i już spałam prawie ale wstałam i włączyłam to pudło - przyleciałam posłuchać koncertu Lady - jak wyje do księżyca , ale buuu nic nie słyszę - cicho jak makiem zasiał - Lady śpi chyba - więc ciiiiii na paluszkach wychodzimy :evil_lol: