Ania+Milva i Ulver Posted August 3, 2009 Posted August 3, 2009 Może coś wyjaśnie, bo chyba nie wszystkim chce się czytac całego watku:cool1: Zaproponowałam hotel dla Lady i jej mamy w cenie jednego psa 450 zł-sunie czekały w kolejce na przyjazd -były 5. W tym samym czasie okazało się ,ze dla Lady jest dom...a Misia jest bardzo chora. Zaproponowałam aby Misia sama przyjechała do mnie poza kolejką-niestety nie zdazylismy. Na dodatek okazało sie ze Lady do domu nie idzie... Lady w tym czasie była 2 w kolejce- i miał juz przyjechac sama-czekac na swoja kolej. Znalazł sie sponsor na kojec:loveu: i tym sposobem Lady przyjechała już. Lady jest chora -kojec na razie nie jest wykończony i przystosowany jest na dzien dzisiejszy na jednego psa. Były deklaracje na 2 i ok- nie mówie,może przyjechac do niej jakis inny pies , ale nie teraz -nie wiedziałam,że Lady jest w tak złym stanie-musi sie wygoic i wyleczyć-bedzie na pewno potrzebna operacja , sterylka-bedzie jej potrzebny spokój i odizolowanie prosze więc o nie sianie paniki i nie zbaczanie z tematu odnosnie tego dlaczego przyjechała teraz sama- takie były ustalenia....Misia to odrebny temat-jako ,że to była jej mama logiczne było dla mnie,że ich rozdzielic nie mozna - choc i tak w schronie to zrobili. W związku z tym,że Lady jest sama cena za hotel wynosi po dużej znizce 350 zł. Na pewno trzeba napisac do osób deklarujacych czy ich kwoty maja byc pomniejszone o jednego psa. -------------- Wyła w nocy:mad: Rano zadowolona, wesoła- biały diabełek:loveu: Zjadła troche chrupek , polatała i teraz śpi:cool1: Quote
stonka1125 Posted August 3, 2009 Author Posted August 3, 2009 na dwa psy zdeklarowały sie dwie osoby,GochaT i baldek2,deklaracje z tego co wiem pozostają niezmienione(jezeli któraś z tych osób chce zrezygnowac z podwójnej deklaracji to proszę o info),pojechała lady bo tak miało być,misia nie żyje,to jest watek lady(więc skupmy się na niej) a nie suni która siedziała z nią w boksie,schron to schron,zazwyczaj psy siedzą w boksach z innymi psami ,nikt nie jest w stanie ich boksami wyciągac,mozna załozyć suni osobny watek i ją wyciągać,tutaj najwazniejsza jest lady,chciałabym tez dodać(dla nie czytających wątku od poczatku),watek był zakładany TYLKO dla lady ,8 czerwca ania zaproponowała,że mozna spróbowac je razem wyciągnąć,i od wtedy stał sie wątkiem dwóch dziewczynek,poza tym i tak nie ma do końca deklaracji na jednego psa to nie wiem jak miałby jechac drugi..... Quote
SARA.dierra Posted August 3, 2009 Posted August 3, 2009 jest burza - pewnie u LADY teraz też - Lady boi się burzy ? ale jest zadowolona , wesoła , i śpi hehe - zbiera siły na nocny koncert :diabloti: Quote
Ania+Milva i Ulver Posted August 3, 2009 Posted August 3, 2009 To nie jest śmieszne:mad::eviltong: Lady na burze nie reagowała.Łazi za mną cały czas, za nią drepcze Kier. Przy jedzeniu komedia- ile musze jej naopowiadac jaka to ona kochana, jaka dobra-wtedy zadowolona je:loveu: Quote
SARA.dierra Posted August 3, 2009 Posted August 3, 2009 to nie jest śmieszne tam u ciebie ale tu przed komputerem hihi :evil_lol: cholera jak ja ci zazdroszczę że ty ją masz tak blisko ...:-( a ja nie i opowiadaj jej że jest najpiękniejszą królewną na świecie tylko że przez chwilkę jeszcze jest kopciuszkiem ale już niedługo .... i że tą brudną , śmiedzącą , dziurawą kieckę zamieni na śliczną białą sukienkę bez dziur do gołej skóry ... i to Ty ją jej uszyjesz :loveu: Quote
SARA.dierra Posted August 3, 2009 Posted August 3, 2009 bazarek zakończyłam - jak tylko uzbiera się na koncie cała kwota 140 zł to wysyłam do Lady traktorem :evil_lol: - o ile znam życie ludzie czasem wpłacaja troszke więcej , więc może będzie więcej niż 140 zł - buziaki dla suni :) Quote
Szarotka Posted August 3, 2009 Posted August 3, 2009 To swietnie, ze Lady sie nie boi burzy, to chociaz jedno z glowy. Mam nadzieje, ze beda jakies zdjecia, to dobrze, ze Lady ma kolege.:lol::lol: Pozdrowienia dla Kiera :cool3::cool3::cool3: Quote
Ania+Milva i Ulver Posted August 3, 2009 Posted August 3, 2009 Oczywiście,ze foty będą- jutro coś porobię, bo dziś fatalna pogoda- ciemno i mokro. Quote
Szarotka Posted August 3, 2009 Posted August 3, 2009 Ania+Milva i Ulver napisał(a):Oczywiście,ze foty będą- jutro coś porobię, bo dziś fatalna pogoda- ciemno i mokro. Hm u mojej Mamy w Krakowie - 28 C w domu i slonce. Quote
Ania+Milva i Ulver Posted August 3, 2009 Posted August 3, 2009 :loveu: Ale buźka zestresowana- teraz juz inaczej jest-usmiechnieta:p Fotogeniczna ta nasza Lady. Quote
Torusia Posted August 3, 2009 Posted August 3, 2009 SARA.dierra napisał(a):to nie jest śmieszne tam u ciebie ale tu przed komputerem hihi :evil_lol: cholera jak ja ci zazdroszczę że ty ją masz tak blisko ...:-( a ja nie i opowiadaj jej że jest najpiękniejszą królewną na świecie tylko że przez chwilkę jeszcze jest kopciuszkiem ale już niedługo .... i że tą brudną , śmiedzącą , dziurawą kieckę zamieni na śliczną białą sukienkę bez dziur do gołej skóry ... i to Ty ją jej uszyjesz :loveu: ładnie powiedziane :lol: Quote
SARA.dierra Posted August 3, 2009 Posted August 3, 2009 [quote name='GochaT']obiecana lady w oczekiwaniu na transport heh głupia koza jestem bo łzy mi sie kręcą jak ją widzę ... Quote
Ania+Milva i Ulver Posted August 3, 2009 Posted August 3, 2009 Sara- już ci mówiłam ostatnio,że tam u Was to miejsce i dla jeszcze jednego jest:cool3: Quote
SARA.dierra Posted August 3, 2009 Posted August 3, 2009 http://www.dogomania.pl/forum/f99/kosmetyki-na-leczenie-lady-do7sierpnia-18-00-a-143385/#post12729379 czekając na wpłaty z pierwszego bazarku niech drugi już pracuje na Lady - spokojnej cichej nocy księżniczko - daj Ani sie wyspać , bo kto wam jutro gówienka posprząta ? i kto z wami będzie biegał na spacerki ? Quote
SARA.dierra Posted August 3, 2009 Posted August 3, 2009 Ania+Milva i Ulver napisał(a):Sara- już ci mówiłam ostatnio,że tam u Was to miejsce i dla jeszcze jednego jest:cool3: cholera ja to wiem ale reszta jest głucha :shake: ps. nie na temat ale Sawa pokochała kojec - sama tam idzie leżeć i spać - ale nie da sie zamknąć:eviltong:cwaniara Quote
Szarotka Posted August 3, 2009 Posted August 3, 2009 Maya tez spi w swojej klatce, ale pewnie jak bym ja chciala zamknac to by jej sie nie podobalo. Quote
stonka1125 Posted August 3, 2009 Author Posted August 3, 2009 zakochałaś się kasia,no nie???????????????już widziałam jak na nia patrzałas...miłośnie:evil_lol: Quote
GochaT Posted August 3, 2009 Posted August 3, 2009 Jak tam ostatnia nocka tęskni jeszcze czy już ok (tzn czy robi rozruby jeszcze po nocach,że sąsiedzi nie moga spać?) Quote
stonka1125 Posted August 3, 2009 Author Posted August 3, 2009 dobranoc księżniczce powiem,i niech nie wyje bo najkrótszy łańcuch w Brodnicy dostanie:diabloti: Quote
Szarotka Posted August 4, 2009 Posted August 4, 2009 stonka1125 napisał(a):dobranoc księżniczce powiem,i niech nie wyje bo najkrótszy łańcuch w Brodnicy dostanie:diabloti: Biedny piesek - strasza go ;);):multi::multi: Quote
SARA.dierra Posted August 5, 2009 Posted August 5, 2009 w związku z tym że dogo padło - to Ania pisała na gg i na podhalanach - więc skopiuję : Dogo padło A więc tak- byliśmy u weta: miała potwornie zapchane gruczoły kołoodbytowe. Stąd tez ta brzydka sierśc na tyłku i wyłysienia, poza tym brodawki to wirus...dostała antybiotyk , w piątek powtórka . Trzeba dobrze odpchlić ją. Bedziemy tez pobierac krew aby sprawdzić cz to nie problemy z tarczycą. Brodawki trzeba bedzie potem usunąć. Została wykąpana. Jeszcze 3 razy i bedzie biała łapka- nic nie da rady zrobić- jedynie w kwestii estetycznej mozna zszyc te 2 palce w jeden. Ale nic jej to w poruszaniu nie pomoże. Musi tez schudnąć!! U weta grzeczna, w samochodzie też- idealne zachowanie Zuch dziewczynka. U nas do weta wchodzi się po schodach doz wyskoich na I pietro...trzeba było kloca wnosić Dostała tez nowa obrózke, bo tamta za luźna- potem wrzuce foty. Quote
SARA.dierra Posted August 5, 2009 Posted August 5, 2009 cyt.: Jak chodzi wolno to podpiera sie ta łapinka chora, ale jak biegnie to na 3 łapkach- dlatego musi schudnąć, bo za mocno obciąża łapy. Po kąpieli :wink: Grzecznie stała- żadnych problemów. Ona nie wykazuje agresji w stresowych sytuacjach...wiadomo,ze wolałaby uciec, ale jak ją wołam to przychodzi i grzecznie stoi. U weta tak samo grzeczna była. Quote
stonka1125 Posted August 5, 2009 Author Posted August 5, 2009 no nie mogę jaka się puchata zrobiła:lol::lol::lol: Quote
Recommended Posts