dzodzo Posted June 19, 2009 Posted June 19, 2009 specyficzne umaszczenie jak pisze Karilka, kompletnie niezgodne z wzorcem dobka i ostatnio kilka takich własnie nam przybyło do adopcji:-o zgrabniutka dziewczynka -chyba młoda? Quote
sonikowa Posted June 19, 2009 Posted June 19, 2009 giselle4 napisał(a):Mozemy sprzedawac noszone kolczatki:crazyeye: Na złom, Gisellko, na złom :cool3: Quote
giselle4 Posted June 19, 2009 Author Posted June 19, 2009 ..masz pomysła zawsze grosz bedzie na karme hihihi:multi: Jest młoda i slicza i dobrze ulozona ale ajk zobaczyla kota to poszczekala na niego widac na fotce. Myslałam ze jest typowym dobermankiem? mie znam sie sorry;):shake: Quote
Karilka Posted June 19, 2009 Posted June 19, 2009 dzodzo co do zgodności ze wzorcem to bym polemizowała. Nie ma we wzorcu zaznaczenia, jak ma wyglądać dokładnie podpalanie u dobka gisselko, szczerze mówiąc, sucza bardziej charta polskiego przypomina:loveu: Quote
giselle4 Posted June 20, 2009 Author Posted June 20, 2009 ...to moze w ogloszeniach napisac chart polski anie dobermanka?:crazyeye: Quote
dzodzo Posted June 20, 2009 Posted June 20, 2009 Karilka napisał(a):dzodzo co do zgodności ze wzorcem to bym polemizowała. Nie ma we wzorcu zaznaczenia, jak ma wyglądać dokładnie podpalanie u dobka gisselko, szczerze mówiąc, sucza bardziej charta polskiego przypomina:loveu: oczywiscie ze jest! "kolor czarny lub brązowy z rdzawym,ostro odgraniczonym i czystym podpalaniem"-błędy-"popalanie za JASNE, nieostro odgraniczone, nieczytste" itd itp nie bede Ci wzorca cytowac bo znasz a hodowcy cenią jak naciemniejze podpalanie czyli czerwonawe;) ale nie o tym ten wątek,to tylko w kwestii polemiki- faktycznie koło dobermana to suczka co najwyzej przechodziła-jednak nie ma to zadnego znaczenie, pies w potrzebie to pies w potrzebie. Quote
GoskaGoska Posted June 20, 2009 Posted June 20, 2009 a dla laika takiego jak ja to tez typ doberman ;) Quote
Karilka Posted June 20, 2009 Posted June 20, 2009 dzodzo nie ma we wzorcu tego, że doberman nie może mieć maski z podpalania. Jest określony kolor podpalań i gdzie. Jak maja wyglądać to już nie bardzo:roll:. Jak dla mnie do ogłoszeń - to dobek z chartem polskim. Z dobka ma podpalanie tylko i to nawet nie takie jak powinna mieć:evil_lol: Quote
giselle4 Posted June 21, 2009 Author Posted June 21, 2009 ...Pierwszy telefon i mail w sprawie Dobisia Witam panią, Piszę do pani, żeby mieć pewność, że wyśle pani zdjęcia Dobusia na właściwy adres. Po ostatniej mojej pomyłce wolę dmuchać na zimne. Nie mogę się doczekać zdjęć Dobka i paru bardziej szczegółowych informacji na jego temat. Najwazniejsze, czy nie jest agresywny w stosunku do innych zwierzaków, gdyż często opiekuję się psem koleżanki. Poza tym w mojej klatce jest juz parę piesków. Pozdrawiam panią gorąco i przesyłam wirtualne buziaki dla Dobusia. Lidia , Lębork Napisalam info i fotki wyslałam ...zobaczymy:loveu::eviltong: Quote
_ogonek_ Posted June 22, 2009 Posted June 22, 2009 giselko co do tego DT facet się no odzywa a ja zrobilam z siebie kretynkę.... W ogóle koleś kręci bo najpierw napisał do mnie ws. benki a teraz dobek :/ Quote
majqa Posted June 22, 2009 Posted June 22, 2009 Czyli jest pierwszy odzew w związku z niuńkiem! Quote
giselle4 Posted June 23, 2009 Author Posted June 23, 2009 A&S napisał(a):giselko co do tego DT facet się no odzywa a ja zrobilam z siebie kretynkę.... W ogóle koleś kręci bo najpierw napisał do mnie ws. benki a teraz dobek :/ Ty sie nie martw i tak bez pewnosci nikt by nie dał psa w ciemno... a to moze taki poszukiwacz skarbów pełno ich...maja zabawe:shake: Quote
giselle4 Posted June 23, 2009 Author Posted June 23, 2009 majqa napisał(a):Czyli jest pierwszy odzew w związku z niuńkiem! Od 2 dni oberwanie chmury nie moge wyjsc na spacer ani z bokserką ani zrobic nowych fotek Dobisiowi a obiecałam Pani moze jutro? u nas ju są podtopienia i zaczyjaja sie lokalne powodzie ...koszmar:shake::mad: a deszcz leje:mad: Quote
Klementynkaa Posted June 26, 2009 Posted June 26, 2009 na kogo dać kontakt w sprawie suczki w ogłoszeniu na stronie Nadziei Dobermana??? Quote
giselle4 Posted July 12, 2009 Author Posted July 12, 2009 ....Uwaga:eviltong: Juz pare osob wie ale nie wszyscy...Dama zostaje w domku tymczasowym na stałe domek tymczasowy przestał istniec jest tylko stały. Państwo juz sobie nie wyobrazaja zycia bez Damy...ich dziewczynki Pamiętacie Dame? cioteczki kochane nawet nasz wet zadeklarował sie pomoc w kazdej sprawie dotyczącej Damulki kiedy usłyszal ze juz jest ich.....i dla takich chwil warto zyc:multi::evil_lol::loveu: Quote
zuzlikowa Posted July 12, 2009 Posted July 12, 2009 Nie wiedziałam,ale tym większa radość!!!:multi::multi::multi: Bardzo się cieszę i...domek rozumiem!!!!:loveu: Hej,człowieku uparty...uściski dla Ciebie!:loveu: Dobuś się powoli otworzy...im szybciej znajdzie domek,tym szybciej!:lol: Quote
giselle4 Posted July 18, 2009 Author Posted July 18, 2009 Dobis...nooo cioteczki wychodzi i nawt Elika mi tarmosi Szczekam sobie ...a co? z Amelka i Elikiem dziwne ze wychodze...troche Wam ufam Przychodzi do kraty do reki ale jeden szybszy ruch albo zobaczy aparat [moze mysli ze to kamien?] i juz do budy ucieka pozniej jeszcze wstawie fotki cioteczki fiorstenbock.... bo napadlysmy obie na psiaki hihihih;) Quote
Nadziejka Posted July 18, 2009 Posted July 18, 2009 :multi::iloveyou::modla:dzieki wam Anily jedne kochane ten psiaczek zaczal ufac juhuuuuuu:multi::multi::multi::multi: Quote
giselle4 Posted July 18, 2009 Author Posted July 18, 2009 Moja prosba jest wielka wiem ze prosze o wiele,wiem ze wszyscy pogaja jakiejs psince czy kocince Od nas zalezty czy Dama bedzie zyc a wlasciwie od naszych grosikow które bedziemy w stanie ofiarowac tej dobermance. Dama po zbiegu byla na tymczasie,wszystko było ok i Pan [rencista z mała rentą]zdecydował sie ja adoptowac bo pokochali ja zoną,modlili sie tylko aby nie chorowała bo nie dadza sobie rady. I.....STAŁO SIE DAMA MA RAKA NA LISTWIE MLECZNEJ umówolismy juz sie na operacje u naszego weta Koszt operacji na listwie i zmian na drugiej nodze to 400zł [po kosztach] gdyz wet obiecał pomoc przy niej juz po pierwszym zabiegu. Pan Kazimierz jest załamany,smutno zwiesił głowe i myslał wiem o czym...o finansach. Zaimponował mnie tym ze ani przez chwilkę nie pomyslał o oddaniu jej do schronu. Nie moglam patrzec,nie moglam nie obiecac pomocy ale sama coz ja moge? mało,naprawde mało. Pozyczyl auto i przyjechał do weta,mowil ze Dama cała droge płakała moze sie bała ze jedzie schronu albo gdzies na zatracenie...... Mamy czas do 20 sierpnia,zrobie bazarek,bede prosic moze cegiełki na allegro...nie zostawie jej samej ani tych ludzi z problemem bo to by było straszne. Blagam o złotowke ,kto moze pomóc,kto moze doradzić jak mam uzbierac pieniazki..............to jej szansa na zycie. Wstawie rachunki od weta za zabiegi,napisze co jeszcze potrzeba stane na glowie jezeli to pomoze tylko nie zostawiajcie mnie samej w potrzebie Dama bedzie zyc i jeszcze długie lata bedzie szczęśliwa............. tylko teraz potrzebuje pomocy please.............please:-( Quote
dzodzo Posted July 18, 2009 Posted July 18, 2009 ja takze wystawię bazarek w poniedzialek bo tu na wsi chodzi mi net fatalnie-przygotowalam fanty na inną dobermankę ale okazalo się ze tamta sunia jest w lepszym stanie niż początkowo wyglądalo, damy jakos rade uzbierac tą kwotę, najwazniejsze ze ma kogoś, kto o nia zadba i kocha teraz nie mozna się poddac:shake: Quote
giselle4 Posted July 18, 2009 Author Posted July 18, 2009 .....Dziekuje:-( po zabiegu tez bedzie miała opieke w schronie to nie jest mozliwe:shake: Dobrze sie stało ze Pan sie zdecydował na adopcje w domu szybciej dojdzie po operacji:-( nie wiem ...czy mało nieszczęscia mało?:shake:biedne te psiaki Quote
Klementynkaa Posted July 18, 2009 Posted July 18, 2009 bardzo smutna wiadomość :( poszukamy sposobów! Quote
katie05 Posted July 19, 2009 Posted July 19, 2009 moja sunia na DT tez miala niedawno operacje guza sutka,ja placilam w Wawie 350zl ze wszystkim,popytaj u innych wetow bo to roznie bywa,podaj prosze nr konta na pw,pozdrowienia,bedzie dobrze;) Quote
majqa Posted July 19, 2009 Posted July 19, 2009 Podnoszę prośbę o pomoc dla Damy! :-( Biedna sunia, siła złego ale ważne, że ma swój kochający dom. Czas najwyższy i na Dobiego... Quote
Recommended Posts