giselle4 Posted April 29, 2009 Posted April 29, 2009 Dlaczego ja? zawsze kiedy trafia pies do ,,mojego schroniska,,zadaje sobie to retoryczne pytanie. Pies jest sliczny, troche dobkowaty ale chyba nie calkiem? Zreszta same zobaczcie. Jest juz po kwarantannie a to znaczy ze juz nikt po niego nie przyjdzie ze został porzucony.... ze jego losem teraz musi zając się schronisko i ja. Pies jest bardzo bojący ale to juz zaobserwowałam na kwarantannie ciezko było zrobić jemu fotografie aby ogłaszac i szukac właściciela.Psiak sie kulił ,telepał i udawał ze jego nie ma. Boi sie podniesionej ręki.krzyku,smyczy czy nawet wyjścia na spacer.Za kazdym razem trzeba uzywać pętli bo Dobi[takie dostał imie]przylega do ziemi i trzeba jego ciągnąc....Prosby nie pomagaja ,miły sciszony głos tez nie....nie głaskałam bo sie boję mimo ze z jego strony brak oznak wrogosci nie wiem co zrobi ze strachu jak będe chciała wziąc jego na ręce? Dobi,dostał jedynkę poniewaz boimy sie ze nie da sobie rady na ogólnym ani z kolegami ani z dostępem do jedzenia. Nie jest to tez dobre rozwiązanie ,Dobi prawie nie wychodzi z budy,bardzo mało je i ogólnie jest bardzo apatyczny. Nie wiem naprawdę co robić,wczoraj przez prawie godzine rozmawiałam z nim aby wyszedł i zjadł nie było takiej opcji. Wstawiłam jemu miske do budy i dałam trochę smakołyków ale to tez nie wywabiło jego ani z budy ani nie rzucił się na jedzenie abym mogła zrobic jemu nowe fotki. Moje srodki finansowe sa juz w opłakanym stanie jeszcze mam zaległosci za 3 inne psiaki i nie mogę sobie pozwolic na zaciąganie nowych długów dlatego prosze o rady minimalnie finansowe. Piesek jest zdrowy,zaszczepiony i odrobaczony tylko bojazliwy a wiem jedno ze jak przestanie jesc...to koniec. Prosze napiszcie co zrobić? Dama-dobiska. DEKLARECJE POMOCY DAMIE;) bico-100zł justynavege-35zł a.piurek-30zł--------- [plus deklaracja co miesiac grosik] coronaaj-200zł Kamila i Heksa-50zł katie05-30zł dzodzo-231zl bazarek justynavege-125zł bazarek ----------------------------------- Razem-801zł Wydatki;:) Operacja-300zł klosz i pasek-28zł dojazdy-100zł zastrzyki we Wrocku-100zl Panu na paliwo-50zł obroza bo miała dlawik -31zł dałam Panu na karme odchudzajacą-130zł ------------------------------------ Razem-744zł ZOSTAŁO -57ZŁ Quote
giselle4 Posted April 30, 2009 Author Posted April 30, 2009 ...dajcie chociaz dobre rady co zrobić jak jemu pomóc:-( za pare dni jak przestanie jeść problem sam sie rozwiąze ...tylko czy to jest rozwiązanie?:placz: Quote
giselle4 Posted April 30, 2009 Author Posted April 30, 2009 ...Dziekuje Majga\zaraz napisze:oops: Quote
giselle4 Posted April 30, 2009 Author Posted April 30, 2009 ewa gonzales napisał(a)::-(:-(matko Gisus!! jaki strach w oczkach ..:shake:moze on przezyl cos strasznego u ,,ludzi,,:angryy::angryy: Giselko Dobi jest piekny bardzo ale jakiz smutek u niego ...czy on wogole nic nie je ? Ewus bardzo mało wcale nie zachowuje się jak psiaki schroniskowe ktore jedza naprawde duzo Trafił do nas jak widzisz w dobrej kondycji i dobrze zbudowany no i boimy sie ze jak zacznie chudnąc to będzie dramat bo bardzo ciężko jest nabrac ciałka ...juz to wiem po Czesce:-( Quote
Nadziejka Posted April 30, 2009 Posted April 30, 2009 :-(:-(matko Gisus!! jaki strach w oczkach ..:shake:moze on przezyl cos strasznego u ,,ludzi,,:angryy::angryy: Giselko Dobi jest piekny bardzo ale jakiz smutek u niego ...czy on wogole nic nie je ? Quote
majqa Posted April 30, 2009 Posted April 30, 2009 Czu jesteś w stanie dowiedzieć się, w jakich okolicznościach został odłowiony? Może to coś rozjaśni? Na ten moment osoba, która najczęściej bywa w schronie, a i ma na to czas + chęci, powinna jak najwięcej czasu z nim przebywać, oswajać go ze swoim widokiem, głosem, nie na siłę (w znaczeniu namolnie) ale jakby do niechcenia, rzucać mu jakieś pachnące, kuszące go przysmaki, jak najbliżej niego, a z czasem, oddalając, wymuszając chęć sięgnięcia po przysmak/ ruszenia się z miejsca. Quote
_ogonek_ Posted April 30, 2009 Posted April 30, 2009 Mogę mu ogłoszenia zrobić :loveu: . Tylko jutro. Quote
giselle4 Posted May 1, 2009 Author Posted May 1, 2009 majqa napisał(a):Czu jesteś w stanie dowiedzieć się, w jakich okolicznościach został odłowiony? Może to coś rozjaśni? Na ten moment osoba, która najczęściej bywa w schronie, a i ma na to czas + chęci, powinna jak najwięcej czasu z nim przebywać, oswajać go ze swoim widokiem, głosem, nie na siłę (w znaczeniu namolnie) ale jakby do niechcenia, rzucać mu jakieś pachnące, kuszące go przysmaki, jak najbliżej niego, a z czasem, oddalając, wymuszając chęć sięgnięcia po przysmak/ ruszenia się z miejsca. Beds próbowac z nim,,gadac,, i oswajac jego ze sobą. Bigał po wsi i Straz Miejska jego odlowiła...tyle wiemy nic wiecej nie wiem a on tez nie chce powiedziac.....:shake: Quote
_ogonek_ Posted May 1, 2009 Posted May 1, 2009 [quote name='giselle4']Beds próbowac z nim,,gadac,, i oswajac jego ze sobą. Bigał po wsi i Straz Miejska jego odlowiła...tyle wiemy nic wiecej nie wiem a on tez nie chce powiedziac.....:shake: Nie liczyłabym na to :eviltong: Dobra koopa dostałam i do ogloszeń marsz! Quote
majqa Posted May 1, 2009 Posted May 1, 2009 giselle4 napisał(a): (...) nic wiecej nie wiem a on tez nie chce powiedziac.....:shake: To Ci się udało!!! :evil_lol: :happy1: Quote
_ogonek_ Posted May 1, 2009 Posted May 1, 2009 majqa napisał(a):To Ci się udało!!! :evil_lol: :happy1: :eviltong::eviltong::eviltong::evil_lol::evil_lol::evil_lol: Quote
giselle4 Posted May 2, 2009 Author Posted May 2, 2009 majqa napisał(a):To Ci się udało!!! :evil_lol: :happy1: ..Wiem majga ze nie powie:shake:ale czesto wiemy co pies mowi czego chce....prawda? On jest bojazliwy w poniedziałek postaram sie coś zrobić i fotki zrobić....:oops: Quote
giselle4 Posted May 2, 2009 Author Posted May 2, 2009 Karilka napisał(a):Psiurku... On nie jest agresywny, prawda? nie Karilka on udaje ze jego nie ma:-( Quote
GoskaGoska Posted May 2, 2009 Posted May 2, 2009 biedny piesek jak cala reszta zreszta , oby ogloszenia znalazny mu dobry domek Quote
zuzlikowa Posted May 2, 2009 Posted May 2, 2009 Giselko...rób fotki. Ma już allegro?...jeśli nie...podrzuć o nim jakieś uwagi...spostrzeżenia...no i fotki oczywiście .Kontakt na Ciebie? Mam trochę do roboty,ale się postaram najszybciej jak dam radę!!! ...jak nazwałaś psiurka...imionko musi mieć! Quote
giselle4 Posted May 2, 2009 Author Posted May 2, 2009 [quote name='zuzlikowa']Giselko...rób fotki. Ma już allegro?...jeśli nie...podrzuć o nim jakieś uwagi...spostrzeżenia...no i fotki oczywiście .Kontakt na Ciebie? Mam trochę do roboty,ale się postaram najszybciej jak dam radę!!! ...jak nazwałaś psiurka...imionko musi mieć! zuzliku na razie innych fotek nie bedzie ...chyba ze wyjdzie w poniedziałek z budy:-( allegro ...nie jeszcze nie ma ale jest łagodny i taki potulny i bojący nie ma warczenia czy odsłaniania ząbków on tylko lezy i patrzy:-( Tak,kontakt na mnie.....dziękuje Ja juz nie wiam co z nim będzie ....a przybył nam bokser:-( Quote
_ogonek_ Posted May 2, 2009 Posted May 2, 2009 giselle4 napisał(a):zuzliku na razie innych fotek nie bedzie ...chyba ze wyjdzie w poniedziałek z budy:-( allegro ...nie jeszcze nie ma ale jest łagodny i taki potulny i bojący nie ma warczenia czy odsłaniania ząbków on tylko lezy i patrzy:-( Tak,kontakt na mnie.....dziękuje Ja juz nie wiam co z nim będzie ....a przybył nam bokser:-( Kochana co do boksera to masz PW. A może dobek będzie się nazywać Timor, co po łacińsku stracjh znaczy... Quote
giselle4 Posted May 3, 2009 Author Posted May 3, 2009 A&S napisał(a):Kochana co do boksera to masz PW. A może dobek będzie się nazywać Timor, co po łacińsku stracjh znaczy... Timor sliczne imie....kurcze idziemy po najmniejszej lini oporu jak podobny do dobka...to Dobi i tak ma juz w książeczce..... Jak benek to Lulek jak haski to Hasior Quote
_ogonek_ Posted May 3, 2009 Posted May 3, 2009 giselle4 napisał(a):Timor sliczne imie....kurcze idziemy po najmniejszej lini oporu jak podobny do dobka...to Dobi i tak ma juz w książeczce..... Jak benek to Lulek jak haski to Hasior Bez urazy, ale to takie za ... hmmm... proste imiona :oops: (odezwala sie oryginalna no nie?:evil_lol:) Quote
giselle4 Posted May 4, 2009 Author Posted May 4, 2009 A&S napisał(a):Bez urazy, ale to takie za ... hmmm... proste imiona :oops: (odezwala sie oryginalna no nie?:evil_lol:) Adus,dlatego ze są bezdomniaczkami powinny miec super oryginalne imiona chociaz.....:oops: Quote
_ogonek_ Posted May 4, 2009 Posted May 4, 2009 giselle4 napisał(a):Adus,dlatego ze są bezdomniaczkami powinny miec super oryginalne imiona chociaz.....:oops: Nio wiesz w sumie to tak :oops: :lol: Quote
_ogonek_ Posted May 4, 2009 Posted May 4, 2009 giselko suoper, ze jednak wychodzi :multi: Powolutku powolutku i bedzie :thumbs: ok Quote
Recommended Posts