Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 141
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Camara napisał(a):
spokojnie - stan małej nie jest zły
prócz wysokiej gorączki, lekkiego rozwolnienia i znacznie powiększonych węzłów podżuchwowych nie ma innych objawów
dostała caniserin i liczymy, że ta surowica została podana na czas
najbliższe dni będą decydujące...

To trzymam kciuki ,aby mała Turnia zdrowiała ! :thumbs::thumbs:

Posted

z Tusią na razie bez większych zmian - wieczorem gorączka 39,6 czyli nienajgorzej. Nieduzy wysięk ropny z oczek. Jest osłabiona, duzo śpi, ale po przebudzeniu - przytomna i nawet trochę bawi się z Niepieską.
Leczona - intensywnie wszelkimi dostępnymi środkami.

Alaa napisał(a):
Camara nie chialabym byc niegrzeczna ale to male dziwnego koloru to jest piesek?:p:loveu:

Alu, to jest Niepiesek :evil_lol: a właściwie Niepieskowa :p

Posted

Byłam dziś odwiedzić Baśkę, która przechowuje się kilkaset metrów od miejsca w którym mieszkała Turnia: PILNE. Konie do adopcji.

Psy z bacówki zostały doszczepione, cielaki wypasane są w dużej odległości od szlaku, konie jak zwykle luzem, ale nie podchodziły do ludzi.

Gdyby ktos mial pomysl na dom dla Baski to bardzo prosze o kontakt. [SIZE=2]Baśka zaczyna chodzić. W pełni samodzielnie wyjdzie na pastwisko pod koniec maja a wtedy grozi jej pokopanie albo rozjechanie na stromym terenie. Odpowiedzialny dom z płaskim pastwiskiem pilnie potrzebny.

Posted

Camara napisał(a):
tylko nie wypierdek :diabloti:
to jest Niepieska :p rasy - owczarek świętokrzyski niskopienny :evil_lol:

ojoj! ktoś się tu nabija z naszego malucha??? Asior, Alaa:mad::evil_lol:

Trzymam kciuki za śliczną Turnię...nie dość, że tak niefortunnie zaczęła życie u "bacy" to teraz jeszcze jej się paskudztwo przyplątało:-(

Camara - a oddasz ją? .....tak se pytam:diabloti:

Posted

no! ktoś wreszcie wsparł mnie w obronie honoru szlachetnej świętokrzyskiej rasy :evil_lol:

andziu, oddam - patrz na mój podpis :cool3:

Turnia - stabilnie. Osłabiona chorobą ale nie pojawiają się kolejne "etapy" nosówki. Płuca czyste, nie ma kataru, wysięk z oczu minimalny. Trzyma się dzielna dziewczyna :p

Posted

Camara napisał(a):
no! ktoś wreszcie wsparł mnie w obronie honoru szlachetnej świętokrzyskiej rasy :evil_lol:

andziu, oddam - patrz na mój podpis :cool3:

Turnia - stabilnie. Osłabiona chorobą ale nie pojawiają się kolejne "etapy" nosówki. Płuca czyste, nie ma kataru, wysięk z oczu minimalny. Trzyma się dzielna dziewczyna :p

uuuu - chyba ja sobie muszę taki podpis zrobić....to będzie mi przypominał, ze mam już w tej chwili 8 łap na utrzymaniu:cool3: i wybije mi z główki to i owo:mad:

a swiętokrzyskie są najładniejsze...a jakie teram mamy piękniste szczylki - nic tylko brać i kochać:eviltong: nawet prawie chichuachuy mamy:evil_lol:

Turnia - zdrowiej malutka!:loveu::loveu::loveu:

Posted

andzia69 napisał(a):

a swiętokrzyskie są najładniejsze...a jakie teram mamy piękniste szczylki - nic tylko brać i kochać:eviltong: nawet prawie chichuachuy mamy:evil_lol:

Wy tam w świętokrzyskiem się martwcie tą pumą co biega u was na wolności :cool3:

Posted

Asior napisał(a):
Wy tam w świętokrzyskiem się martwcie tą pumą co biega u was na wolności :cool3:

no własnie pisałam na naszym kieleckim wątku, ze pójdę w las (niczym ogar:evil_lol:) i będę szukała kotecka:eviltong: w końcu mam same psy - to jeden kotecek więcej chyba nie będzie się rzucał w oczy:diabloti: a ja koffam takie duuuze kotki:evil_lol:

Posted

Frotka napisał(a):
Dziękuję, Kiwi, ale chyba pomyliłaś wątki i chciałaś wpisać w się w Nowym Targu. :eviltong:

:splat: ale mi wstyd :lol:

Posted

Tuśka ma gorączkę... Gips zrobił się za ciasny i coś się pod nim paskudzi, trzeba go zdjąć i założyć nowy.
Dostała też drugą dawkę surowicy przeciw nosówce. Camara robi co może by mała wyzdrowiała.

Posted

mc_mother napisał(a):
Tuśka ma gorączkę... Gips zrobił się za ciasny i coś się pod nim paskudzi, trzeba go zdjąć i założyć nowy.
Dostała też drugą dawkę surowicy przeciw nosówce. Camara robi co może by mała wyzdrowiała.

Biedna mała Turnia...
Trzymam kciuki ,żeby wyzdrowiała , owieczka maleńka :thumbs::thumbs:

Posted

od 2 dni nie ma gorączki :p przestało wyciekać z oczek :p
pod gipsem było... nieciekawie :shake:
teraz ma łupki
jeżdzimy codziennie do doktora na antybiotyk i cóś tam jeszcze - ja juz przestałam ogarniać te wszystkie nazwy leków (niech se doktor pamięta ;)), smarujemy odleżyny i jest coraz lepiej :p

powiało optymizmem ;)

Posted

Mnie już skręcało z ciekawości, ale nie chcę Was dręczyć ciągłym pytaniem o to samo ;)
Bardzo dziękuję za informacje, jestem spokojniejsza. Bo już miałam wyrzuty, że to wszystko przeze mnie, że gdyby tam została to pewnie choroba by się tak nie rozwinęła i w ogóle :shake: