Alaa Posted May 6, 2009 Posted May 6, 2009 Camara nie chialabym byc niegrzeczna ale to male dziwnego koloru to jest piesek?:p:loveu: Quote
Ank@ Posted May 6, 2009 Posted May 6, 2009 proszę zajrzyjcie http://www.dogomania.pl/forum/f28/kora-czasami-przymyka-smutne-oczy-wydaje-sie-ze-marzya-dt-ds-na-cito-ona-umiera-137220/#post12251752 Quote
Dana i Muszkieterowie Posted May 6, 2009 Posted May 6, 2009 Camara napisał(a):spokojnie - stan małej nie jest zły prócz wysokiej gorączki, lekkiego rozwolnienia i znacznie powiększonych węzłów podżuchwowych nie ma innych objawów dostała caniserin i liczymy, że ta surowica została podana na czas najbliższe dni będą decydujące... To trzymam kciuki ,aby mała Turnia zdrowiała ! :thumbs::thumbs: Quote
Frotka Posted May 6, 2009 Posted May 6, 2009 Camara dopiero niedawno wróciła z Turnią od lekarza. Choroba nie przeszła na razie do następnego stadium. Quote
Camara Posted May 7, 2009 Posted May 7, 2009 z Tusią na razie bez większych zmian - wieczorem gorączka 39,6 czyli nienajgorzej. Nieduzy wysięk ropny z oczek. Jest osłabiona, duzo śpi, ale po przebudzeniu - przytomna i nawet trochę bawi się z Niepieską. Leczona - intensywnie wszelkimi dostępnymi środkami. Alaa napisał(a):Camara nie chialabym byc niegrzeczna ale to male dziwnego koloru to jest piesek?:p:loveu: Alu, to jest Niepiesek :evil_lol: a właściwie Niepieskowa :p Quote
Frotka Posted May 7, 2009 Posted May 7, 2009 Byłam dziś odwiedzić Baśkę, która przechowuje się kilkaset metrów od miejsca w którym mieszkała Turnia: PILNE. Konie do adopcji. Psy z bacówki zostały doszczepione, cielaki wypasane są w dużej odległości od szlaku, konie jak zwykle luzem, ale nie podchodziły do ludzi. Gdyby ktos mial pomysl na dom dla Baski to bardzo prosze o kontakt. [SIZE=2]Baśka zaczyna chodzić. W pełni samodzielnie wyjdzie na pastwisko pod koniec maja a wtedy grozi jej pokopanie albo rozjechanie na stromym terenie. Odpowiedzialny dom z płaskim pastwiskiem pilnie potrzebny. Quote
kiwi Posted May 9, 2009 Posted May 9, 2009 super jesli takie cos wystarczy, bo ja już nasmarowałam coś gorszego ;) wysyłam poleconym od siebie i całej rodziny:) Quote
Frotka Posted May 9, 2009 Posted May 9, 2009 Dziękuję, Kiwi, ale chyba pomyliłaś wątki i chciałaś wpisać w się w Nowym Targu. :eviltong: Quote
andzia69 Posted May 9, 2009 Posted May 9, 2009 Camara napisał(a):tylko nie wypierdek :diabloti: to jest Niepieska :p rasy - owczarek świętokrzyski niskopienny :evil_lol: ojoj! ktoś się tu nabija z naszego malucha??? Asior, Alaa:mad::evil_lol: Trzymam kciuki za śliczną Turnię...nie dość, że tak niefortunnie zaczęła życie u "bacy" to teraz jeszcze jej się paskudztwo przyplątało:-( Camara - a oddasz ją? .....tak se pytam:diabloti: Quote
Camara Posted May 9, 2009 Posted May 9, 2009 no! ktoś wreszcie wsparł mnie w obronie honoru szlachetnej świętokrzyskiej rasy :evil_lol: andziu, oddam - patrz na mój podpis :cool3: Turnia - stabilnie. Osłabiona chorobą ale nie pojawiają się kolejne "etapy" nosówki. Płuca czyste, nie ma kataru, wysięk z oczu minimalny. Trzyma się dzielna dziewczyna :p Quote
andzia69 Posted May 9, 2009 Posted May 9, 2009 Camara napisał(a):no! ktoś wreszcie wsparł mnie w obronie honoru szlachetnej świętokrzyskiej rasy :evil_lol: andziu, oddam - patrz na mój podpis :cool3: Turnia - stabilnie. Osłabiona chorobą ale nie pojawiają się kolejne "etapy" nosówki. Płuca czyste, nie ma kataru, wysięk z oczu minimalny. Trzyma się dzielna dziewczyna :p uuuu - chyba ja sobie muszę taki podpis zrobić....to będzie mi przypominał, ze mam już w tej chwili 8 łap na utrzymaniu:cool3: i wybije mi z główki to i owo:mad: a swiętokrzyskie są najładniejsze...a jakie teram mamy piękniste szczylki - nic tylko brać i kochać:eviltong: nawet prawie chichuachuy mamy:evil_lol: Turnia - zdrowiej malutka!:loveu::loveu::loveu: Quote
Asior Posted May 9, 2009 Posted May 9, 2009 andzia69 napisał(a): a swiętokrzyskie są najładniejsze...a jakie teram mamy piękniste szczylki - nic tylko brać i kochać:eviltong: nawet prawie chichuachuy mamy:evil_lol: Wy tam w świętokrzyskiem się martwcie tą pumą co biega u was na wolności :cool3: Quote
andzia69 Posted May 9, 2009 Posted May 9, 2009 Asior napisał(a):Wy tam w świętokrzyskiem się martwcie tą pumą co biega u was na wolności :cool3: no własnie pisałam na naszym kieleckim wątku, ze pójdę w las (niczym ogar:evil_lol:) i będę szukała kotecka:eviltong: w końcu mam same psy - to jeden kotecek więcej chyba nie będzie się rzucał w oczy:diabloti: a ja koffam takie duuuze kotki:evil_lol: Quote
kiwi Posted May 9, 2009 Posted May 9, 2009 Frotka napisał(a):Dziękuję, Kiwi, ale chyba pomyliłaś wątki i chciałaś wpisać w się w Nowym Targu. :eviltong: :splat: ale mi wstyd :lol: Quote
mc_mother Posted May 10, 2009 Posted May 10, 2009 Tuśka ma gorączkę... Gips zrobił się za ciasny i coś się pod nim paskudzi, trzeba go zdjąć i założyć nowy. Dostała też drugą dawkę surowicy przeciw nosówce. Camara robi co może by mała wyzdrowiała. Quote
Dana i Muszkieterowie Posted May 10, 2009 Posted May 10, 2009 mc_mother napisał(a):Tuśka ma gorączkę... Gips zrobił się za ciasny i coś się pod nim paskudzi, trzeba go zdjąć i założyć nowy. Dostała też drugą dawkę surowicy przeciw nosówce. Camara robi co może by mała wyzdrowiała. Biedna mała Turnia... Trzymam kciuki ,żeby wyzdrowiała , owieczka maleńka :thumbs::thumbs: Quote
wilczek007 Posted May 12, 2009 Posted May 12, 2009 ja też trzymam kciuki, Turniu nie po to ciotki ratowały byś chorowała!:shake: trzymam kciuki:p Quote
Camara Posted May 14, 2009 Posted May 14, 2009 od 2 dni nie ma gorączki :p przestało wyciekać z oczek :p pod gipsem było... nieciekawie :shake: teraz ma łupki jeżdzimy codziennie do doktora na antybiotyk i cóś tam jeszcze - ja juz przestałam ogarniać te wszystkie nazwy leków (niech se doktor pamięta ;)), smarujemy odleżyny i jest coraz lepiej :p powiało optymizmem ;) Quote
Kinya Posted May 14, 2009 Author Posted May 14, 2009 Mnie już skręcało z ciekawości, ale nie chcę Was dręczyć ciągłym pytaniem o to samo ;) Bardzo dziękuję za informacje, jestem spokojniejsza. Bo już miałam wyrzuty, że to wszystko przeze mnie, że gdyby tam została to pewnie choroba by się tak nie rozwinęła i w ogóle :shake: Quote
Frotka Posted May 14, 2009 Posted May 14, 2009 Camara napisał(a):pod gipsem było... nieciekawie :shake: Podoba mi się to zdanie. Quote
Recommended Posts