Kinya Posted April 29, 2009 Author Posted April 29, 2009 Ja nie pojechałam, całą akcję przeprowadziła Frotka i to Ona najwięcej może powiedzieć, ja wiem tyle co z telefonu. Problemy były, ale na szczęście sunia już odebrana :p Ale ulga :mdleje: Quote
Okamia Posted April 29, 2009 Posted April 29, 2009 świetne wieści :loveu: Czekamy na dokładne info :mad: Quote
Kinya Posted April 29, 2009 Author Posted April 29, 2009 Teraz niech sobie plują w brodę. Mogli od razu psa sprzedać nawiedzonej (czyli mnie ;)) i coś zarobić, a tak ani piesa ani dutków :diabloti: Quote
Kinya Posted April 29, 2009 Author Posted April 29, 2009 Info z ostatniej chwili: udało się odnaleźć właściciela, podpisał zrzeczenie, więc psinka ma już uregulowany status i może bez przeszkód iść do adopcji :multi: Nawet już jakiś domek się szykuje :multi: Quote
mc_mother Posted April 29, 2009 Posted April 29, 2009 Domek jest gotowy i szczęśliwy, że się udało :D I czeka na maleństwo z niecierpliwością:multi: Chodź maleństwo do mamusi :) Quote
kiwi Posted April 29, 2009 Posted April 29, 2009 Wiedziałam, ze Frotka da radę Frotka jest absolutną mistrzynią!! Gratuluję wam dziewczyny! super akcja:) Quote
Dana i Muszkieterowie Posted April 29, 2009 Posted April 29, 2009 kiwi napisał(a):Wiedziałam, ze Frotka da radę Frotka jest absolutną mistrzynią!! Gratuluję wam dziewczyny! super akcja:) Ja również gratuluję! :lol::multi: Quote
Camara Posted April 29, 2009 Posted April 29, 2009 Frotka jest THE BEST :loveu: czyli gdzie diabeł nie może tam Frotkę pośle :evil_lol: dziękuje!!!!! Kinya :kiss_2: mc_mother - Twoje maleństwo jest przesłodkie :p Quote
ElzaMilicz Posted April 29, 2009 Posted April 29, 2009 [quote name='mc_mother']Domek jest gotowy i szczęśliwy, że się udało :D I czeka na maleństwo z niecierpliwością:multi: Chod maleństwo do mamusi :) Teraz już wiesz jaka była treść listu od Dunki. ;) Ogromnie się cieszę. Gdyby tak jeszcze mogła pozostać Turnią. :p Kinya- :calus: Quote
Frotka Posted April 29, 2009 Posted April 29, 2009 Turnia kuruje się u Camary. Jest zrzeczenie. Wypadek miał miejsce 10 dni temu, kiedy owczarki razem z owcami transportowane były na hale. Przy rozładunku łapa Turni wpadła między podłogę samochodu a klapę, którą spuszcza się, żeby owce mogły zejść na ziemię. Owce zaczęły wybiegać i poturbowały Turnię. Suka ma ok. 4-5 miesięcy. Łapa jest mocno opuchnięta ale pies porusza się w miarę sprawnie (tzn. poruszał się, bo od chwili gdy zorientował się że ma być zabrany położył się na ziemi i odmówił chodzenia, więc zjechał z hali na rękach... lekki nie jest, uff ...). Camara pokaże go jutro lekarzowi. Quote
wilczek007 Posted April 29, 2009 Posted April 29, 2009 Normalnie super:multi:! moge isc spokojnie do wyrka, a głupi juhas-baca niech więcej psów nie bierze:angryy: jak ma je gdzieś Quote
mc_mother Posted April 29, 2009 Posted April 29, 2009 [quote name='ElzaMilicz']Teraz już wiesz jaka była treść listu od Dunki. ;) Ogromnie się cieszę. Gdyby tak jeszcze mogła pozostać Turnią. :p Kinya- :calus: :-)Taak, wszystko się wyjaśniło:loveu: Także i to, dlaczego w schronie, z którego chciałam adoptować białaska nie chciano go wykastrować a dziś zadzwoniono do mnie, że inna rodzina bez kastracji go bierze:cool1: Nie był mi widocznie przeznaczony- moje białasy zza TM przysłały mi siebie w jednym- maleństwo i bidulka, któremu trzeba pomóc:-) Ona jest w wieku mojej Dunki! Dlaczego chciałabyś by pozostała Turnią? Quote
ElzaMilicz Posted April 30, 2009 Posted April 30, 2009 [quote name='mc_mother'] Dlaczego chciałabyś by pozostała Turnią? Miałam w dzieciństwie cudowną Turnię, po której płaczę do dziś. Opowiem Ci o niej jak się spotkamy. Quote
ElzaMilicz Posted April 30, 2009 Posted April 30, 2009 [quote name='mc_mother']Spotkamy się?:loveu::loveu::multi: Oczywiście, zapowiem się wcześniej. ;) Też Cię kocham. "Maleńki" off: http://www.dogomania.pl/forum/f28/jesli-nie-odejdzie-skonczy-marnie-mlody-bernardyn-baca-136775/#post12217449 Quote
Kinya Posted April 30, 2009 Author Posted April 30, 2009 Niestety nasza biedna Turnia ma złamaną tę łapkę :-( I to aż dwie kości :placz: Myślę, że być może baca też się do tego przyczynił „prostując” jej na własną rękę :angryy:. Ja bym mu chętnie natarasiła… wiecie na co :angryy: Quote
nika28 Posted April 30, 2009 Posted April 30, 2009 [quote name='Kinya']Niestety nasza biedna Turnia ma złamaną tę łapkę :-( I to aż dwie kości :placz: Myślę, że być może baca też się do tego przyczynił „prostując” jej na własną rękę :angryy:. Ja bym mu chętnie natarasiła… wiecie na co :angryy: Bidulka... :-( :-( Quote
ANETTTA Posted April 30, 2009 Posted April 30, 2009 :multi::multi::multi::multi:tylko juz zdrówka... Quote
Camara Posted April 30, 2009 Posted April 30, 2009 Mała jest po zabiegu. Zdecydowaliśmy sie na tradycyjny gips bez drutowania kości. Po pierwsze zabieg jest mniej inwazyjny, po drugie gwożdziowanie na ogół hamuje tempo wzrostu kości. Turnia jest w okresie gwałtownego wzrostu i ten zabieg mógłby spowodować, że łapa byłaby sporo krótsza. Tak więc - łapa jest w gipsie na przynajmniej 3 tygodnie. Po tym kontrolne RTG i decyzja co dalej. Przy okazji została gruntownie przebadana, zrobione USG. Żadnych innych obrażeń nie stwierdzono. Wzięłam opis z obdukcji. Poza tym - czuje się dobrze. Ma dobry apetyt. Siusia i kupka wzorcowo. Quote
wilczek007 Posted April 30, 2009 Posted April 30, 2009 jeej...:iloveyou:jaka ona kochaniutka!jak mała owieczka!fajnie ze jest juz po zabiegu, widac ze bidulka łagodna taka i młodziuteńka...jak super że ja wyratowałyscie!!....:klacz:;) Quote
starlet1 Posted April 30, 2009 Posted April 30, 2009 Gratulacje!!! Dopiero teraz trafiłam na ten wątek. A sunia faktycznie wygląda jak owieczka. Jest po prostu CUDNA!!!:multi: Quote
Recommended Posts