Tola Posted December 12, 2019 Author Posted December 12, 2019 Psy - straszny widok - wciąż te same starsze mordki , latami w schronisku, bez szans na adopcję:( Znowu wróciłam ze ściśniętym sercem:( Quote
Jaaga Posted December 12, 2019 Posted December 12, 2019 2 godziny temu, Tola napisał: Jakie lalunie, obie cudne, większa pinczerkowata, adopcyjna bardzo jak dla mnie, mała taka drobinka, tylko wsadzić pod kołdrę, a nie w mokrym kojcu. Gdyby tu ktoś chciał wziać jakiegoś z psów ze schroniska, to moje znajome prawdopodobnie jadą w weekend do Lublina, pewnie zgodziłyby się wziąć psiaka, wtedy mogłabym nawet go przenocować, żeby tylko jakiś biedak mógł opuścić schronisko. Już mówiłam Toli o tym, zawsze to może jakaś szansa przy łączonym transporcie. W poniedziałek jadę do Katowic, to mogłabym i tam wziąć psa do przekazania dalej. Jak coś, to Tola mam mój nr tel. 2 Quote
Jaaga Posted December 12, 2019 Posted December 12, 2019 2 godziny temu, Tola napisał: Co za cudo. Sunia z pysiem jak pluszak, ozdobna obróżka czy chusteczka na szyję i zaraz pewnie rozdzwoniłyby się telefony. Jesli ktoś wyciągnąłby ją ze schroniska, to przed świętami jadę do Katowic i pomoge tam w reklamowaniu malenkiej na FB. na wsi mam niestety limit na internet. Tolu, czy mogę ją pokazać na grupach FB z kontaktem do Ciebie? Może komuś serce zabije do niej mocniej i uda się jej znaleźć dom. 2 godziny temu, Tola napisał: Psy - straszny widok - wciąż te same starsze mordki , latami w schronisku, bez szans na adopcję:( Znowu wróciłam ze ściśniętym sercem:( Jaki cudny. Jakiej on jest wielkości? Tych starszych mi najbardziej żal, powinny choć na resztę życia zaznać dobroci, a nie odejść niekochane. Quote
Jo37 Posted December 12, 2019 Posted December 12, 2019 Jakie śliczne maluchy. Jeżeli ktoś by się zdecydował na wzięcie psiaka to ja wezmę drugiego. Sama nie dam rady udźwignąć kosztów transportu. 3 Quote
Bogusik Posted December 12, 2019 Posted December 12, 2019 Znowu mam serce w strzępach widząc te maluszki i staruszki :( Jakie one wszystkie są biedne i znowu przed okropną zimą ,mrozami...:( Szkoda,że nie ma więcej zdjęć rudej suni i tej kudłatej.... A ten maluszek też skradł moje serce..... Quote
Jo37 Posted December 12, 2019 Posted December 12, 2019 4 godziny temu, Tola napisał: Nieduża buraska, była juz, jak zabierałam Nussi Bardzo ładna, mała sunia Ruda ma kilka zdjęć. Ta kudłata uciekła przed pracownikiem. Quote
Gabi79 Posted December 12, 2019 Posted December 12, 2019 Ja też już jestem w rozsypce, niestety w tej chwili nie mam możliwości, by pomóc Quote
Jo37 Posted December 13, 2019 Posted December 13, 2019 Dwie sunie są zarezerwowane. Strasznie szkoda pozostałych ale nie mamy możliwości aby pomóc pozostałym. Quote
Bogusik Posted December 13, 2019 Posted December 13, 2019 6 godzin temu, Jo37 napisał: Dwie sunie są zarezerwowane. Strasznie szkoda pozostałych ale nie mamy możliwości aby pomóc pozostałym. To bardzo fajnie,że dwie dostają szansę :) A jakie to sunie i gdzie będą umieszczone? Quote
Jo37 Posted December 13, 2019 Posted December 13, 2019 5 minut temu, Bogusik napisał: To bardzo fajnie,że dwie dostają szansę :) A jakie to sunie i gdzie będą umieszczone? Z dolnego zdjęcia ta malutka. Jadą do Szafirki z kilkudniowym postojem u Jaagi. Quote
uxmal Posted December 13, 2019 Posted December 13, 2019 Zapraszam na bazarek transportowy dla psiaczków LOGISTYKA NAS NIE TYKA A w nim ubieramy zarąbisty choinkę w Lesie 3 Quote
Tola Posted December 14, 2019 Author Posted December 14, 2019 Dnia 12.12.2019 o 20:07, Bogusik napisał: Znowu mam serce w strzępach widząc te maluszki i staruszki :( Jakie one wszystkie są biedne i znowu przed okropną zimą ,mrozami...:( Szkoda,że nie ma więcej zdjęć rudej suni i tej kudłatej.... A ten maluszek też skradł moje serce..... Rozumiem, ale nie mogłam zrobić więcej zdjęć; suczki są tuż po sterylizacji, nowe w boksie i jeszcze bardzo niepewne, uciekają większym zamieszaniu:(. Mam nadzieję, że problemy z chorobą Nussi uda się pokonać i będziecie mogły pomoc jakiejs kolejnej zamojskiej biedzie. Dnia 12.12.2019 o 21:53, Gabi79 napisał: Ja też już jestem w rozsypce, niestety w tej chwili nie mam możliwości, by pomóc Rozumiem Gabrysiu, przecież uratowałaś Leosia i wszyscy wiemy, jak było ciężko... 18 godzin temu, uxmal napisał: Zapraszam na bazarek transportowy dla psiaczków LOGISTYKA NAS NIE TYKA A w nim ubieramy zarąbisty choinkę w Lesie Pięknie dziękuję Martusiu, za chwilkę zamelduję się na bazarku Quote
Tola Posted December 14, 2019 Author Posted December 14, 2019 Dnia 12.12.2019 o 16:59, Jaaga napisał: Jakie lalunie, obie cudne, większa pinczerkowata, adopcyjna bardzo jak dla mnie, mała taka drobinka, tylko wsadzić pod kołdrę, a nie w mokrym kojcu. Gdyby tu ktoś chciał wziać jakiegoś z psów ze schroniska, to moje znajome prawdopodobnie jadą w weekend do Lublina, pewnie zgodziłyby się wziąć psiaka, wtedy mogłabym nawet go przenocować, żeby tylko jakiś biedak mógł opuścić schronisko. Już mówiłam Toli o tym, zawsze to może jakaś szansa przy łączonym transporcie. W poniedziałek jadę do Katowic, to mogłabym i tam wziąć psa do przekazania dalej. Jak coś, to Tola mam mój nr tel. Dzięki Jagna za pomoc w transporcie, mam nadzieję, ze jutro wszystko się powiedzie i dwa psie życia będą na święta poza schroniskiem. 19 godzin temu, Jo37 napisał: Z dolnego zdjęcia ta malutka. Jadą do Szafirki z kilkudniowym postojem u Jaagi. Dzisiaj TZ był w schronisku - suczki są już odizolowane . Jutro po południu zabieramy je ze schroniska i wieziemy do Lublina, tam przekazujemy je znajomym Jagny. U szafirki nie ma chwilowo miejsca, więc dziewczyny moment muszą poczekać, musimy wykorzystać szansę transportu; od Jagny zabierze je szafirek. Dlatego zapraszam na bazarek transportowy, bardzo proszę o pomoc w pokryciu kosztów przejazdu, to jedyna szansa dla tych suczek LOGISTYKA NAS NIE TYKA Quote
Tola Posted December 14, 2019 Author Posted December 14, 2019 Tz zrobił dzisiaj jeszcze takie zdjęcie Quote
Jo37 Posted December 14, 2019 Posted December 14, 2019 Zapraszam na wątek https://www.dogomania.com/forum/topic/351055-jak-to-jest/ Quote
Tola Posted December 14, 2019 Author Posted December 14, 2019 A ja zapraszam na kolejny Mała Amber zaprasza Quote
Tola Posted December 14, 2019 Author Posted December 14, 2019 Tymczasem zapraszam na bazarek LOGISTYKA NAS NIE TYKA , obie suczki zbierają na transport Quote
Bogusik Posted December 14, 2019 Posted December 14, 2019 2 godziny temu, Tola napisał: Tz zrobił dzisiaj jeszcze takie zdjęcie To chyba ta kudłatka,która mignęła na jednym zdjęciu.... Szkoda,że nie udało się i jej tym razem pomóc :( Jeżeli jeszcze będzie w schronisku do kolejnego jakiegoś w miarę okazjonalnego transportu i będzie o niej więcej info. to będziemy chciały jej pomóc. Quote
Tola Posted December 14, 2019 Author Posted December 14, 2019 6 minut temu, Bogusik napisał: To chyba ta kudłatka,która mignęła na jednym zdjęciu.... Szkoda,że nie udało się i jej tym razem pomóc :( Jeżeli jeszcze będzie w schronisku do kolejnego jakiegoś w miarę okazjonalnego transportu i będzie o niej więcej info. to będziemy chciały jej pomóc. Dobrze Bogusiu. Ona dzisiaj już była śmielsza, podchodziła do siatki. Po nowym roku podjadę znowu. 1 Quote
Bogusik Posted December 14, 2019 Posted December 14, 2019 14 minut temu, Tola napisał: Dobrze Bogusiu. Ona dzisiaj już była śmielsza, podchodziła do siatki. Po nowym roku podjadę znowu. Dziękuję Martuniu.Strasznie się czuję z tym,że za jednym transportem nie udało się pomóc kolejnej suni.... Quote
Jo37 Posted December 15, 2019 Posted December 15, 2019 Dzwoniła Marta - sunie przekazane w Lublinie. Jadą już do Jaaga. Niestety ta ruda sunia, która została jest bardzo chuda. Smutne, że jej nie udało się pomóc. Quote
Tola Posted December 15, 2019 Author Posted December 15, 2019 Dnia 14.12.2019 o 19:55, Bogusik napisał: Dziękuję Martuniu.Strasznie się czuję z tym,że za jednym transportem nie udało się pomóc kolejnej suni.... Bogusiu, czasami tak bywa, cieszmy się z tych uratowanych, może i dla innych zaświeci słońce. 3 godziny temu, Jo37 napisał: Dzwoniła Marta - sunie przekazane w Lublinie. Jadą już do Jaaga. Niestety ta ruda sunia, która została jest bardzo chuda. Smutne, że jej nie udało się pomóc. Dzisiaj tak na chwilkę pobiegłam do rudej chudzinki, zdjęcia słabej jakości, bo z daleka... Quote
Recommended Posts