Tyśka) Posted September 2, 2018 Posted September 2, 2018 9 godzin temu, Tola napisał: Maciupeńki piesek, przyjechał niedawno, czeka na zabieg Mam wrażenie, że ten pyszczek gdzieś już widziałam... :( ale nie przypomnę sobie gdzie. Quote
Jaaga Posted September 3, 2018 Posted September 3, 2018 20 godzin temu, Tola napisał: Ta sunia na pierwszym planie identyczna jak mój Bakster. Miałam o niego sporo telefonów, podobał się ludziom, tylko on wrednota do obcych, więc w końcu został u nas. Gdyby ktos dał jej szansę, to na pewno szybko znalazłaby dom. 1 Quote
magenka1 Posted September 3, 2018 Posted September 3, 2018 Ile biednych istnień, część z nich gdyby byli w dt szybko by znalazły dom 1 Quote
Tola Posted September 3, 2018 Author Posted September 3, 2018 12 godzin temu, uxmal napisał: ten po prawej wyglada na pozytywnego i czarnulek Nie mogę nic o nim powiedzieć, nie pytałam też pracowinika - podszedł do siatki z nadzieją... 11 godzin temu, uxmal napisał: :( To starsza sunia, chyba od zawsze w schronisku:( W ubiegłym roku przez długi czas bardzo ciężko oddychała, myślałam, ze po zimie już jej nie zobaczę. 11 godzin temu, Tyś(ka) napisał: Mam wrażenie, że ten pyszczek gdzieś już widziałam... :( ale nie przypomnę sobie gdzie. To maleństwo, stał i machał w wejściu ogonkiem, widać ze nowy, przestraszony. 27 minut temu, Jaaga napisał: Ta sunia na pierwszym planie identyczna jak mój Bakster. Miałam o niego sporo telefonów, podobał się ludziom, tylko on wrednota do obcych, więc w końcu został u nas. Gdyby ktos dał jej szansę, to na pewno szybko znalazłaby dom. To nie jest mała suczka, a o pomoc dla takich trudno:( Quote
Tola Posted September 3, 2018 Author Posted September 3, 2018 4 minuty temu, magenka1 napisał: Ile biednych istnień, część z nich gdyby byli w dt szybko by znalazły dom To tylko niewielka część zamojskich schroniskowych psów :( Quote
Jaaga Posted September 3, 2018 Posted September 3, 2018 3 minuty temu, Tola napisał: To starsza sunia, chyba od zawsze w schronisku:( W ubiegłym roku przez długi czas bardzo ciężko oddychała, myślałam, ze po zimie już jej nie zobaczę Wysłałam zdjecie i info Monice od sznaucerów. 1 Quote
Jaaga Posted September 3, 2018 Posted September 3, 2018 8 minut temu, Tola napisał: To nie jest mała suczka suka, a o pomoc dla takich trudno:( Mój Bakster też jest średniak (ok 20 kg) jak ona, a właśnie było tak duże nim zainteresowanie. Spowodowane w jego przypadku typowo wyglądem, bo na pewno nie charakterem ;) Quote
Jaaga Posted September 3, 2018 Posted September 3, 2018 20 godzin temu, Tola napisał: Psy Na FB wstawiłam go na grupie Szpice w potrzebie i udostępniłam u siebie. Pozwoliłam sobie Tolu podać do Ciebie telefon, gdyby ktos był zainteresowany adopcją. Szpicowate maja wielu miłośników, może ktos go wypatrzy. Dla mnie jest boski. Czy o nim coś wiadomo? Quote
Tola Posted September 3, 2018 Author Posted September 3, 2018 1 minutę temu, Jaaga napisał: Na FB wstawiłam go na grupie Szpice w potrzebie i udostępniłam u siebie. Pozwoliłam sobie Tolu podać do Ciebie telefon, gdyby ktos był zainteresowany adopcją. Szpicowate maja wielu miłośników, może ktos go wypatrzy. Dla mnie jest boski. Czy o nim coś wiadomo? Musiałabym zapytać pracownika, do siatki wczoraj nie podszedł Quote
Tola Posted September 3, 2018 Author Posted September 3, 2018 8 minut temu, Jaaga napisał: Mój Bakster też jest średniak (ok 20 kg) jak ona, a właśnie było tak duże nim zainteresowanie. Spowodowane w jego przypadku typowo wyglądem, bo na pewno nie charakterem ;) Ona tez podobnie waży... Quote
Jaaga Posted September 3, 2018 Posted September 3, 2018 Tolu, Monika odpisała, że nie mają miejsca, ale żebyś dała zdjecia tej sznaucerowatej suni, jesli masz, to ja wstawi na sznaucerowy FB. Może ktoś się nadnią zlituje. 1 Quote
Tola Posted September 3, 2018 Author Posted September 3, 2018 1 minutę temu, Jaaga napisał: Tolu, Monika odpisała, że nie mają miejsca, ale żebyś dała zdjecia tej sznaucerowatej suni, jesli masz, to ja wstawi na sznaucerowy FB. Może ktoś się nadnią zlituje. Ok, a do kogo wysłac zdjęcia, tutaj wstawić? Quote
Jaaga Posted September 3, 2018 Posted September 3, 2018 2 minuty temu, Tola napisał: Ok, a do kogo wysłac zdjęcia, tutaj wstawić? Tutaj, pobiorę sobie i wyślę w prywatnej wiadomości. Mogę podać Twój telefon do kontaktu? Quote
Tola Posted September 3, 2018 Author Posted September 3, 2018 25 minut temu, Jaaga napisał: Tutaj, pobiorę sobie i wyślę w prywatnej wiadomości. Mogę podać Twój telefon do kontaktu? Tak, tylko osobie, która będzie zainteresowana - zaraz zadzwonię. Tutaj zdjęcia, które znalazłam -z 2017 roku Quote
Jaaga Posted September 3, 2018 Posted September 3, 2018 Dziękuję za błyskawiczne wstawienie fotek. Wysłałam link i informacje Monice. Quote
Tola Posted September 3, 2018 Author Posted September 3, 2018 1 minutę temu, Jaaga napisał: Dziękuję za błyskawiczne wstawienie fotek. Wysłałam link i informacje Monice. To ja dziękuję:) Quote
Jaaga Posted September 4, 2018 Posted September 4, 2018 Czy jakieś pieski ze zdjeć opuszczą może schronisko? Taka tu cisza, a tyle cudnych piesków pokazanych. 1 Quote
Anula Posted September 4, 2018 Posted September 4, 2018 23 minuty temu, Jaaga napisał: Czy jakieś pieski ze zdjeć opuszczą może schronisko? Taka tu cisza, a tyle cudnych piesków pokazanych. No, na razie cisza.Przymierzam sie z Bogusik do pomocy tym razem zamojskim psiakom.W sobotę opuści sunia z Radys hotelik a więc by można było pomóc następnym.Bogusik do końca tygodnia ma gości,nie wiem czy nawet zaglądnęła na zamojski wątek.Czekam aż będzie wolna i będziemy myśleć. Te dwa czarne psiaczki sunia i piesek z dłuższa sierścią mnie zainteresowały.Sunia sznaucerowata jest raczej średnim psiaczkiem? 2 Quote
uxmal Posted September 4, 2018 Posted September 4, 2018 Jeśli znajdzie się miejsce dla sznaucerki w hoteliku to deklaruję stałą. Wiem że każdy piesek potrzebuje pomocy niezależnie od rasy ale sznaucery są mi bliskie i .... no nie mogę :((( 3 1 Quote
kamma13 Posted September 4, 2018 Posted September 4, 2018 Dnia 7.09.2017 o 19:34, Tola napisał: Czyli w sobotę nowe życie rozpoczynają: sunia - pod opiekę Gabi - jedzie do anecik :) A teraz : 3 Quote
Tola Posted September 4, 2018 Author Posted September 4, 2018 Dnia 2.09.2018 o 20:46, Jo37 napisał: Fajne te czarne kudłacze. 4 godziny temu, Jaaga napisał: Czy jakieś pieski ze zdjeć opuszczą może schronisko? Taka tu cisza, a tyle cudnych piesków pokazanych. 3 godziny temu, Anula napisał: No, na razie cisza.Przymierzam sie z Bogusik do pomocy tym razem zamojskim psiakom.W sobotę opuści sunia z Radys hotelik a więc by można było pomóc następnym.Bogusik do końca tygodnia ma gości,nie wiem czy nawet zaglądnęła na zamojski wątek.Czekam aż będzie wolna i będziemy myśleć. Te dwa czarne psiaczki sunia i piesek z dłuższa sierścią mnie zainteresowały.Sunia sznaucerowata jest raczej średnim psiaczkiem? Przez dzisiejszy dzień nazbierało się trochę spraw, postaram się po kolei o wszystkim napisać. Zacznę od psów ze schroniska, bo ich los najbardziej leży mi na sercu. Niestety tym razem nie uda się chyba zabrać do Hani ani czarnej suni, ani czarnego długowłosego pieska, bo prawdopodobnie są to psiaki wycofane. Jeździłam specjalnie do schroniska, aby zapytać o nie konkretnego pracownika no i takie otrzymałam informacje. Nie wiem na ile są to wycofane psy – czy jest to lęk spowodowany ostatnimi przejściami, wyłapywaniem, pobytem w nowym miejscu? Sunia nie podchodzi do siatki, więc trudno mi cokolwiek więcej powiedzieć. Być może po jakimś czasie jak pojadę, to zobaczę zupełnie inną suczkę – tak było z Vanilką… Bardzo mi przykro:( Sunia sznaucerowata to średniej wielkości sunia, może taka jak Ula... Quote
Tola Posted September 4, 2018 Author Posted September 4, 2018 2 godziny temu, uxmal napisał: Jeśli znajdzie się miejsce dla sznaucerki w hoteliku to deklaruję stałą. Wiem że każdy piesek potrzebuje pomocy niezależnie od rasy ale sznaucery są mi bliskie i .... no nie mogę :((( Zobaczymy, jak to się wszystko potoczy... Suczka jest bardzo długo w schronisku, być może ma problemy zdrowotne, ale dla takich starszych psiaków najtrudniej znalezc pomoc:( Quote
Tola Posted September 4, 2018 Author Posted September 4, 2018 Ale mam też dobrą wiadomość – dzisiaj szukałam pomocy dla prawdopodobnie porzuconej malutkiej suni w typie pekinki. Dzwoniłam do Murki, ale u Kasi nie ma miejsc, poprosiłam więc o pomoc Anulę no i historia tej malutkiej suni zakończy się szczęśliwie – jak tylko uda się wszystko zgrać to malutka pojedzie do szafirki pod opiekę Anuli i Bogusik, chcielibyśmy, aby było to jak najszybciej. Bardzo dziękuję! Oto malutka Quote
Recommended Posts