Tola Posted August 11, 2016 Author Posted August 11, 2016 Reszta psiaków - cała gromadka zapadła nam w serce piesek z Radys Szef Misiek Quote
Havanka Posted August 11, 2016 Posted August 11, 2016 Psiaczki bardzo sympatyczne, ale gdzieś zapodział się siódmy piesek. Baldo wygląda pięknie. Jutro zrobię mu trochę ogłoszeń. Quote
konfirm31 Posted August 11, 2016 Posted August 11, 2016 Ale ładny chłopak :). Chętnie mu wykupię pakiety ogłoszeniowe(ile?, na jakie Miasta? ) na bazarku, jak ktoś napisze dobry tekst i dobierze zdjęcia http://www.dogomania.com/forum/forum/75-bazarek/?page=2 Mogę też opłacić wyróżnienie ogłoszeń na wybranym portalu. Myślę, że im prędzej, tym lepiej :) Quote
Alaskan malamutte Posted August 11, 2016 Posted August 11, 2016 11 minut temu, Tola napisał: Reszta psiaków - cała gromadka zapadła nam w serce Oj tak!! Pieski cudne, zadbane, ale bardzo spragnione głasków...same nadstawiały łebki do głaskania, szczególnie ruda, puchata sunia, którą TZ Toli nazwał scheltie Pani Krysia ma TYLKO dwie ręce i robi co może, Quote
Alaskan malamutte Posted August 11, 2016 Posted August 11, 2016 1 minutę temu, Havanka napisał: Psiaczki bardzo sympatyczne, ale gdzieś zapodział się siódmy piesek. Siódmym pieskiem jest lękowa sunia, która obserwowała nas z pewnej odległości. Podeszła bliżej dopiero pod koniec naszej wizyty. Quote
Alaskan malamutte Posted August 11, 2016 Posted August 11, 2016 To ta sunia, zdjęcie zrobiłam podczas pierwszej wizyty. Quote
Tola Posted August 11, 2016 Author Posted August 11, 2016 5 minut temu, Alaskan malamutte napisał: Siódmym pieskiem jest lękowa sunia, która obserwowała nas z pewnej odległości. Podeszła bliżej dopiero pod koniec naszej wizyty. Sunia jest i obserwuje nas z oddali Quote
Tola Posted August 11, 2016 Author Posted August 11, 2016 9 minut temu, konfirm31 napisał: Ale ładny chłopak :). Chętnie mu wykupię pakiety ogłoszeniowe(ile?, na jakie Miasta? ) na bazarku, jak ktoś napisze dobry tekst i dobierze zdjęcia http://www.dogomania.com/forum/forum/75-bazarek/?page=2 Mogę też opłacić wyróżnienie ogłoszeń na wybranym portalu. Myślę, że im prędzej, tym lepiej :) Najlepiej chyba na Warszawę i na Lublin Quote
konfirm31 Posted August 11, 2016 Posted August 11, 2016 To czekam na tekst i wybrane zdjęcia :) Quote
Tola Posted August 11, 2016 Author Posted August 11, 2016 Zapomniałam dodać, ze Baldo toleruje koty - to tez ważna informacja. Quote
konfirm31 Posted August 12, 2016 Posted August 12, 2016 Jak gdzieś już pisałam, dostęp do konta mam teraz sporadyczny, net w telefonie, a z niego nie zrobię ogłoszeń, bo nie potrafię. Ponawiam prośbę o zrobienie ogłoszeń dla Baldo. Idę na wątek ogłoszeniowy, zamówić mu trzy pakiety, bo myślę, że warto i na Rzeszów. Jak kiyoshi mi przyślę nr konta, to opłacę w niedzielę. Quote
Havanka Posted August 12, 2016 Posted August 12, 2016 16 godzin temu, konfirm31 napisał: To czekam na tekst i wybrane zdjęcia :) Miałam zrobić Baldo swój pakiecik ogłoszeń, ale jeżeli mozna, to skorzystam z Twojej propozycji. Napisałam taki tekst: Dwuletni Baldo w typie labradora szuka rodziny na własność ! Baldo to młody piesek w typie labradora. Ma dopiero 2 lata. Jest zdrowy, wesoły i przepełniony energią. Mimo temperamentu jest bardzo pro ludzki, często tuli się i domaga głaskania. W domu zachowuje się nienagannie. Jest obecnie w wieku, w którym chętnie uczy się nowych rzeczy. Ładnie chodzi na smyczy. Nie jest agresywny nawet w stosunku do kotów. Jest już wykastrowany. Baldo mieszka obecnie w domu tymczasowym w okolicach Zamościa. Szukamy mu nowego i dobrego opiekuna na resztę życia. W razie potrzeby, pomożemy w transporcie. To naprawdę wspaniały piesek, chociaż nie ma rodowodu. Wszelkie informacje o Baldo, udzieli Marta pod podanym numerem telefonu. 609 160 440 Zrobiłam mu jedynie OLX na województwo lubelskie, więc jeżeli można prosić o ogłoszenia, to bez tego portalu. Proponuję zdjęcia: Quote
konfirm31 Posted August 12, 2016 Posted August 12, 2016 Bardzo Ci dziękuję :). Zaraz ten tekst zapodam kiyoshi. Zdjęcia te które podałaś, lub inne na podmianę - wg uznania - w kolejnych ogłoszeniach Quote
kiyoshi Posted August 12, 2016 Posted August 12, 2016 2 godziny temu, konfirm31 napisał: Bardzo Ci dziękuję :). Zaraz ten tekst zapodam kiyoshi. Zdjęcia te które podałaś, lub inne na podmianę - wg uznania - w kolejnych ogłoszeniach Już wszystko mam i zabieram sie do roboty;) Quote
Alaskan malamutte Posted August 12, 2016 Posted August 12, 2016 Zadzwonił super domek z zapytaniem o Baldo Domek już sprawdzony, ponieważ Państwo mieli pieska z fundacji, też labka. Trzymajcie mocno kciuki!!!! Quote
Havanka Posted August 12, 2016 Posted August 12, 2016 7 minut temu, Alaskan malamutte napisał: Zadzwonił super domek z zapytaniem o Baldo Domek już sprawdzony, ponieważ Państwo mieli pieska z fundacji, też labka. Trzymajcie mocno kciuki!!!! Trzymamy !!! Czy to dom z Lublina? Quote
konfirm31 Posted August 12, 2016 Posted August 12, 2016 Ale się dzieje :). Trzymam kciuki :)) Ogłoszeń od Kiyoshi nie likwiduję tak na wszelki wypadek i żeby nie zapeszyć ;). W razie czego, z któregoś domku skorzysta inna psia bieda :). Quote
Havanka Posted August 12, 2016 Posted August 12, 2016 Każdego, kto nie jest obojętny na los bezdomnej, ciężarnej suni, zapraszam na bazarek: Quote
Tola Posted August 12, 2016 Author Posted August 12, 2016 5 godzin temu, Alaskan malamutte napisał: Zadzwonił super domek z zapytaniem o Baldo Domek już sprawdzony, ponieważ Państwo mieli pieska z fundacji, też labka. Trzymajcie mocno kciuki!!!! Tak, domek zapowiada się zupełnie dobrze, ale bardzo prosze o pomoc w podjęciu decyzji, bo nie chciałabym tego robić sama, psa poznałam wczoraj... Rodzina mieszka w Złotowie - mieszkanie 3 pokojowe, nowiutkie. Państwo mieli goldena, ale odszedł w ubiegłym tyg. , miał chłoniaka. Przeraziła mnie trochę odległość, do wizyty tez nikogo nie znam z okolic Bydgoszczy, ale okazało się, ze golden był z fundacji Warta Goldena, rodzina miała wizyte przedadopcyjną 3 lata temu. TZ zadzwonił do prezes Fundacji, która potwierdziła i fakt przeprowadzonej wizyty i chorobę psa; rodzina jak najbardziej odpowiedzialna. Wizyta więc odpada, ale pozostaje problem transportu i terminu; Państwo bardzo chcieliby, aby było to jak najszybciej, bo maja jeszcze urlop i chcieliby jak najwięcej czasu spedzić z Baldo, aby sie przyzwyczaił. Wyrazili tez zgodę, aby kastracja odbyła się u nich (po aklimatyzacji psa), z dopłatą do zabiegu. Baldo wypatrzyła pani - nie przeraza ich odległość, mogą wyjechać po psa do Warszawy. Pytała o zachowanie Baldo w domu, ale to ustaliła juz Alaskan - pies nic nie niszczy domu. Jak to widzicie? Quote
Tola Posted August 12, 2016 Author Posted August 12, 2016 Na dobranoc pokażę efekty naszego dzisiejszego grzybobrania - mojego i Alaskan ;) Quote
Alaskan malamutte Posted August 12, 2016 Posted August 12, 2016 16 minut temu, Tola napisał: Na dobranoc pokażę efekty naszego dzisiejszego grzybobrania - mojego i Alaskan ;) Nic, tylko zbierać!!! Quote
elik Posted August 13, 2016 Posted August 13, 2016 Łaaaałłłł ale wspaniałe zbiory !!! Szkoda, że tak daleko mieszkam. Lubie z grzybami robić wszystko - zbierać, przygotowywać i jeść w różnych postaciach. Grzyby są the best !!! :) Quote
elik Posted August 13, 2016 Posted August 13, 2016 A domek dla labka wydaje się być odpowiednim. Quote
konfirm31 Posted August 13, 2016 Posted August 13, 2016 I ja gratuluję udanego grzybobrania i też uważam, że dom dla Baldo wygląda sensownie. Jestem za :). Quote
Recommended Posts