Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted
11 minut temu, Tola napisał:

Reszta psiaków -  cała gromadka zapadła nam w serce

Oj tak!! Pieski cudne, zadbane, ale bardzo spragnione głasków...same nadstawiały łebki do głaskania, szczególnie ruda, puchata sunia, którą TZ Toli nazwał scheltie   k,ODQwNjkzOTQsNTExOTQwOTQ=,f,09_8Z_orig.

Pani Krysia ma TYLKO dwie ręce i robi co może, 

Posted
5 minut temu, Alaskan malamutte napisał:

Siódmym pieskiem jest lękowa sunia, która obserwowała nas z pewnej odległości. Podeszła bliżej dopiero pod koniec naszej wizyty.

Sunia jest i obserwuje nas z oddali

P1220397.JPG

Posted
9 minut temu, konfirm31 napisał:

Ale ładny chłopak :).  Chętnie  mu wykupię pakiety ogłoszeniowe(ile?,  na jakie  Miasta? ) na bazarku,  jak ktoś napisze dobry tekst i dobierze zdjęcia  http://www.dogomania.com/forum/forum/75-bazarek/?page=2   Mogę  też opłacić  wyróżnienie ogłoszeń na wybranym portalu.  Myślę, że  im prędzej,  tym lepiej :) 

Najlepiej chyba na Warszawę i na Lublin

Posted

Jak gdzieś  już pisałam,  dostęp do konta mam teraz sporadyczny,  net w telefonie,  a  z niego nie zrobię ogłoszeń,  bo nie potrafię.  Ponawiam prośbę o zrobienie  ogłoszeń dla Baldo.  Idę na wątek  ogłoszeniowy,  zamówić mu trzy pakiety,  bo myślę,  że  warto i na  Rzeszów.  Jak kiyoshi mi przyślę nr konta,  to opłacę w niedzielę. 

Posted
16 godzin temu, konfirm31 napisał:

To czekam na tekst i wybrane zdjęcia :) 

Miałam zrobić Baldo swój pakiecik ogłoszeń, ale jeżeli mozna, to skorzystam z Twojej propozycji. Napisałam taki tekst:

Dwuletni Baldo w typie labradora szuka rodziny na własność !

Baldo to młody piesek w typie labradora. Ma dopiero 2 lata. Jest zdrowy, wesoły i przepełniony energią. Mimo temperamentu jest bardzo pro ludzki, często tuli się i domaga głaskania. W domu zachowuje się nienagannie. Jest obecnie w wieku, w którym chętnie uczy się nowych rzeczy. Ładnie chodzi na smyczy. Nie jest agresywny nawet w stosunku do kotów. Jest już wykastrowany.
Baldo mieszka obecnie w domu tymczasowym w okolicach Zamościa.
Szukamy mu nowego i dobrego opiekuna na resztę życia. W razie potrzeby, pomożemy w transporcie. To naprawdę wspaniały piesek, chociaż nie ma rodowodu.

Wszelkie informacje o Baldo, udzieli Marta pod podanym numerem telefonu.

609 160 440

Zrobiłam mu jedynie OLX na województwo lubelskie, więc jeżeli można prosić o ogłoszenia, to bez tego portalu.

Proponuję zdjęcia: Dwuletni Baldo w typie labradora szuka rodziny na własność ! Lublin - image 1

Dwuletni Baldo w typie labradora szuka rodziny na własność ! Lublin - image 4

Dwuletni Baldo w typie labradora szuka rodziny na własność ! Lublin - image 5

Dwuletni Baldo w typie labradora szuka rodziny na własność ! Lublin - image 6
Dwuletni Baldo w typie labradora szuka rodziny na własność ! Lublin - image 7
Posted
2 godziny temu, konfirm31 napisał:

Bardzo Ci dziękuję :). Zaraz ten tekst zapodam kiyoshi. Zdjęcia  te które  podałaś,  lub inne na podmianę - wg uznania - w kolejnych ogłoszeniach

Już wszystko mam i zabieram sie do roboty;)

Posted
7 minut temu, Alaskan malamutte napisał:

Zadzwonił super domek z zapytaniem o Baldo  k,ODQwNjkzOTQsNTExOTQwOTQ=,f,009_aO_origDomek już sprawdzony, ponieważ Państwo mieli pieska z fundacji, też labka.  Trzymajcie mocno kciuki!!!!

Trzymamy !!! Czy to dom z Lublina?

Posted

Ale się  dzieje  :).  Trzymam kciuki :)) Ogłoszeń od Kiyoshi nie likwiduję   tak na wszelki  wypadek i żeby nie zapeszyć ;). W razie czego,  z któregoś domku skorzysta inna psia bieda :). 

Posted
5 godzin temu, Alaskan malamutte napisał:

Zadzwonił super domek z zapytaniem o Baldo  k,ODQwNjkzOTQsNTExOTQwOTQ=,f,009_aO_origDomek już sprawdzony, ponieważ Państwo mieli pieska z fundacji, też labka.  Trzymajcie mocno kciuki!!!!

Tak, domek zapowiada się zupełnie dobrze, ale bardzo prosze o pomoc w podjęciu decyzji, bo nie chciałabym tego robić sama, psa poznałam wczoraj...

Rodzina mieszka w Złotowie - mieszkanie 3 pokojowe, nowiutkie. Państwo mieli goldena, ale odszedł w ubiegłym tyg. , miał chłoniaka.

Przeraziła mnie trochę odległość, do wizyty tez nikogo nie znam z okolic Bydgoszczy, ale okazało się, ze golden  był z fundacji Warta Goldena, rodzina miała wizyte przedadopcyjną 3 lata temu. 

TZ zadzwonił do prezes Fundacji, która potwierdziła i fakt przeprowadzonej wizyty i chorobę psa; rodzina jak najbardziej odpowiedzialna.

Wizyta więc odpada, ale pozostaje problem transportu i terminu; Państwo bardzo chcieliby, aby było to jak najszybciej, bo maja jeszcze urlop i chcieliby jak najwięcej czasu spedzić z Baldo, aby sie przyzwyczaił.

Wyrazili tez zgodę, aby kastracja odbyła się u nich (po aklimatyzacji psa), z dopłatą do zabiegu.

Baldo wypatrzyła pani - nie przeraza ich odległość, mogą wyjechać po psa do Warszawy.

Pytała o zachowanie Baldo w domu, ale to ustaliła juz Alaskan - pies nic nie niszczy  domu.

Jak to widzicie?

Posted

Łaaaałłłł ale wspaniałe zbiory !!! Szkoda, że tak daleko mieszkam. Lubie z grzybami robić wszystko - zbierać, przygotowywać i jeść w różnych postaciach. Grzyby są the best !!! :)

Zdjęcie: