Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted
Dnia 19.11.2023 o 06:55, Aska7 napisał:

Zrobiłam zdjęcia tylko suczek. Bardzo słabe są, bo aura nie sprzyjała i siatka zasypana śniegiem.

20231118_093855_resize_3.jpg

W najgorszym stanie jest ta czarna. Ma jak widać prawdopodobnie powikłany już kaszel kenelowy. Zielona ropa wskazuje na bakterie, pewnie paciorkowce, nos wyschnięty jak sucharek z gorączki . Taki stan przy kk występuje,kiedy infekcja z krtani schodzi na dolne drogi oddechowe. Kiedy płuca zostaną zajęte, to zacznie dusić sie z braku tlenu. Byłaby najpilniej do zabrania. 
Tolu, zapytaj może dałoby się oddzielić ją i założyć jakieś ubranko, może przecież być zrobione nawet ze starego golfa. Byle ochraniało klatkę piersiową , bo sunia nie ma podszerstka.

onka tragiczna, tylko bardziej do pielęgnacji, odrobaczenia i odkarmienia wyglada niż leczenia. Jej stan futra przypomina Zewa, kiedy przyjechał do nas.  

wydaje mi sie,ze ze zdjęciami psow w takim stanie bez problemu udałoby sie skutecznie zrobić zbiórkę na leczenie. 

Nie wiem, jak one maja tam przetrwać zimę.

• Like 2
  • Upvote 1
Posted
Dnia 19.11.2023 o 07:00, Aska7 napisał:

Trzy wymagają pilnej pomocy.

W niedobrym stanie jest onka. Ogon i zad to skorupa. Bardzo prosiła o pomoc, przylgnęła do siatki, dała się pogłaskać po pokaleczonym nosie. 

Nieduża, łaciata suczka z zapaleniem ucha. Ucho przyklejone do głowy i cały czas mocno nim trzepie. Łagodna.

Duża w typie rottka z zieloną ropą lejącą się z lewego oka. Masakra.

Dnia 19.11.2023 o 06:55, Aska7 napisał:

Zrobiłam zdjęcia tylko suczek. Bardzo słabe są, bo aura nie sprzyjała i siatka zasypana śniegiem.

20231118_093850_resize_50.jpg

20231118_093941_resize_98.jpg

Dnia 19.11.2023 o 09:13, agat21 napisał:

O matko 😢😖

Dla jednej może byłoby miejsce. Ta maleńka sunia z boksu Pesteczki mogła ewentualnie jechać, ale ona szczęśliwie znalazła dom. Jeśli ktoś zdecyduje się pomóc którejś suni - postaram się to miejsce potwierdzić. Nie dam rady teraz kolejnego psa wziąć na siebie. 😔

Jeśli uda się zebrać deklaracje (ile byłoby potrzebne Agatko?) to wzięłabym pod opiekę tę sunię, którą wybiorą deklarujący wsparcie finansowe.
A dopiero co mówiłam na wątku Wolfa, że serce chce, ale rozum mówi NIE. Oj coś z moim rozumem nie w porządku  😞  Znowu wygrało serce.

• Like 3
Posted

Bardzo proszę, ogromnie proszę o wsparcie finansowe dla jednej z tych suczek. Obie bardzo źle rokują pod względem zdrowia. Wybór będzie należał do Was, deklarujących pomoc.

Czarna podpalana.

20231118_093850_resize_50.jpg

Biała w łatki

20231118_093941_resize_98.jpg

Wiem, że koniec roku, że wydatki, że święta, ale dla tych suczek to być, albo nie być, wygrana na loterii życia. Jesteśmy rozdającymi losy na tej loterii 😞 

• Like 1
Posted
Dnia 19.11.2023 o 12:08, elik napisał:

Jeśli uda się zebrać deklaracje (ile byłoby potrzebne Agatko?) to wzięłabym pod opiekę tę sunię, którą wybiorą deklarujący wsparcie finansowe.
A dopiero co mówiłam na wątku Wolfa, że serce chce, ale rozum mówi NIE. Oj coś z moim rozumem nie w porządku  😞  Znowu wygrało serce.

Elu, w takim razie dopytam o miejsce i dam znać. Może się uda 🙂😘

• Like 1
Posted
Dnia 19.11.2023 o 12:23, agat21 napisał:

Elu, w takim razie dopytam o miejsce i dam znać. Może się uda 🙂😘

O miejsce i miesięczny koszt pobytu bardzo proszę  🙂 

Oj, żeby tylko pomoc finansowa dla suni się uzbierała...

Posted
Dnia 19.11.2023 o 13:12, Aska7 napisał:

Łaciatka jest w okolicach kolana. Na zdjęciach wygląda na większą. 

Tak, ta jasna też taka jest, obie na zdjęciach wyglądają na duże 

Posted
Dnia 19.11.2023 o 14:02, Onaa napisał:

Napisałam do Fundacji Rottka z prośbą o pomoc dla tej suni w typie rasy, czy mogę wysłać im jeszcze info i zdjęcie tej suni ?

Dziękuję bardzo Reniu♥️ Ja też do nich pisałam i wysłałam zdjęcia. 

Posted

Bardzo dziękujemy Aska7 za cudne posłanka dla naszych kotów i Nesiowatej za smyczki, obroże i szeleczki❤️🌹❤️ Nie ma mnie w Zamościu, jak wrócę to jutro  zrobię zdjęcia i pokażę tutaj 🙂

Posted
Dnia 19.11.2023 o 14:49, rozi napisał:

Boże jaka cudna ta jasna. Jak duch...

image.jpeg.a1dfe8e3009c4983db1cf35ba11ae179.jpeg

Bierz ją, skoro nie jest wielka. Na łapie już ma ranę lub bliznę, a zobacz jaka chuda; wklęśnięta za żebrami. 

Posted
Dnia 19.11.2023 o 14:53, Aska7 napisał:

Przywieźć ? 😜

Dnia 19.11.2023 o 15:09, Jaaga napisał:

Bierz ją, skoro nie jest wielka. Na łapie już ma ranę lub bliznę, a zobacz jaka chuda; wklęśnięta za żebrami. 

Dnia 19.11.2023 o 15:37, rozi napisał:

Jagna, daj spokój. Nie wpieprzę mojego psa i całego ogrodu w robaki i grzybicę i grom wie co. są priorytety.

A po wyleczeniu ? Perełka się ucieszy 😏