Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted
Dnia 6.08.2023 o 14:39, elik napisał:

Już powstał tylko nie może znaleźć zdjęć wszystkich psiaczków. Mam 2  Jo37, 1  sunnynight i jeden mój, a gdzie jest reszta zdjęć, na której stronie?

1324, post Jaagi, 3 od końca.

Posted

Wczoraj przyszła paczuszka od Nesiowata 💙💛, pięknie dziękujemy💐💐. Postaram się przygotować smyczki i obróżki dla psiej rodzinki z Ukrainy, żeby miały cos własnego na tej nowej drodze życia.

IMG-20230812-WA0018.jpg

• Like 2
Posted

Zapraszam na bazarek dla wszystkich siedmiu szczeniaczków.

Bardzo prosimy o hojność. Piesków dużo, a środków na ich utrzymanie jest niewiele   😞

L I N K

Posted

Wczoraj byliśmy w odwiedzinach w kocim Dt, zawieźliśmy nowy drapak min.  dla malutkiego Jasia🥰 Jaś coraz lepiej, jutro kolejna wizyta u dr Ewy i chyba powoli  zaczniemy szukać domu.  

IMG-20230816-WA0012.jpg

IMG_20230816_214942.jpg

IMG_20230817_110258.jpg

• Like 1
Posted

Tak, Jaś jest wyjątkowy i bardzo trudno będzie mi się z nim rozstać.😘

Dzisiaj był na wizycie kontrolnej - pięknie przybywa na wadze, waży już 1,20 kg; uszka też już czyste, zmiany na skórze zarastają:).

Kocio został więc zaszczepiony i za 10 dni p. Małgosia może go dołączyć stada.

W międzyczasie  spróbuję zrobić olx i może znajdzie się rodzina, który zechce dać Jasiowi dom na zawsze, chociaż tak bardzo trudno teraz o adopcję.

IMGP6326.jpg

IMGP6329.jpg

IMGP6333.jpg

IMGP6335.jpg

Posted

Dzisiaj wetkę odwiedziła też Tulisia, ok. 10 letnia bezdomna koteczka, dla której ponad 2 miesiące temu szukałam dt, aby można ją było zabrać z ulicy i  spróbować pomóc.

Tulisia ma już dobre wyniki badań, przybrała na wadze, nauczyła się korzystać z kuwety; jest bardzo cierpliwą, łagodną, przytulaśną kotką, ale od ponad 2 miesięcy jej całym światem jest piwnica domu, bo nie mamy niestety innego miejsca. 

W ostatnim czasie z DT od p. Małgosi udało się znaleźć dom tylko 1 koteczce Florce, ale przybył kocur w typie ragdolla no i malutki Jaś, który musi być izolowany, nie damy rady do kilkunastu dorosłych kotów przyjąć  kolejnego, a innego dt nie mamy.

Nie wiem co dalej będzie;  nie ma dnia, żeby nie było zgłoszenia o porzuconych kociakach i to całych rodzinach,  ale bez domów tymczasowych niestety nie da się pomagać. 

Do hoteliku możemy oddać jednego, dwa małe kociaki, ale niestety nie jesteśmy w stanie opłacać paromiesięcznych pobytów kocich rodzin, bo zostaniemy bez funduszy.

Może ktoś tutaj jest w stanie  pomóc Tulisi, może znacie kogoś, kto przyjąłby koteczkę do siebie, bo na znalezienie domu na stałe to raczej nie liczę.

Mam tylko takie zdjęcie z dzisiaj - w lecznicy była terierka i niemożliwe było zrobienie innych.

IMGP6343.jpg

IMGP6357.jpg

• 2 weeks later...
Posted

Ptysia vel Figa, jeden z tych 8 szczeniaków, które ostatnio mieliśmy pod opieką🥰Sunia mieszka w Katowicach, jako pierwsza znalazła dom🙂

IMG-20230819-WA0004.jpg

IMG-20230819-WA0003.jpg

IMG-20230819-WA0005.jpg

• Like 1
Posted

Dzisiaj trafiły pod naszą opiekę  dwa kocurki  z podzamojskiej wsi - Puzelek i Kminek, pojechały do Murki do hoteliku, dziękujemy za przyjęcie💕

IMG-20230828-WA0002.jpg

IMG-20230903-WA0014.jpg

IMG-20230903-WA0013.jpg

• Like 1