Poker Posted October 3, 2022 Posted October 3, 2022 Lepszego domu nie można było wymarzyć. Czy mogę zadzwonić do p. Ani? Quote
Tola Posted October 3, 2022 Author Posted October 3, 2022 Dnia 3.10.2022 o 22:52, Poker napisał: Lepszego domu nie można było wymarzyć. Czy mogę zadzwonić do p. Ani Oczywiście, p. Ania bardzo chętnie opowiada o Sisi🙂 Quote
Jaaga Posted October 4, 2022 Posted October 4, 2022 Przepraszam za prywatę, ale w zwiazku z tym, że prawie wszystkie psy u nas są z Zamościa,to wstawie informację tutaj, a szczególy już na wątkach poszczególnych psów. Wczorajsze poszukiwania karm i porównywanie ich cen zajęły mi sporo czasu i zaskoczyły naprawdę dużymi skokami. Niestety, podwyżki pradu, koszty opału dotykają nie tylko samego hotelowania, ale odbijają się i na cenach produktów. W związku z tym musieliśmy z mężem zmienić trochę zasady rozliczania i podnieść ceny, bo w zeszłym miesiącu ze względu na to, że wszystko drożeje i nasze rachunki też już były wyższe, to mieliśmy mniejszy dochód. Niestety nie jestesmy w stanie utrzymać dotychczasowych cen i zasad rozlicznia z karmą włączoną w cenę. Od jakiegoś czasu zmieniły się zasady obliczania wysokości składki ZUS i osobno musimy rozliczać zakupione karmy, zeby dwukrotnie nie płacić za nie podatku. Co miesiąc wyszukuję karmy tam, gdzie są w promocji i za najniższą cenę. Ostatnio, zeby nie podnosić cen, zakupiła karmy Bosch, bo sa w cenie Pedigree, ale nie sprawdziły się zupełnie. Teraz ich ceny też znacznie poszły w górę, więc myslę ze nie ma sensu karmienie nimi, bo to naprawdę kłopot, jesli duzy pies ma biegunke i nie zdąży wyjść z domu. Na zewnątrz zresztą sprzątenie tez nie nalezy do przyjemnych. Jeżeli opiekunki któregoś psa nie akceptują tych naszych zmian i znajdą tańsze miejsce dla swojego podopiecznego, to nie krepujcie się. Czasy sa trudne i ja wszystko ruzumiem. Quote
Nadziejka Posted October 4, 2022 Posted October 4, 2022 Sercem Dla Czarnuszki Od Jo I Grażynki 10.10 Zajrzyj Dobrodzieju Dla czarnuszki Luny kramik jeszcze trwa zapraszam zapraszam Quote
Tola Posted October 6, 2022 Author Posted October 6, 2022 Najnowsze info z domu Sisi w Krakowie: Sisi odzyskała apetyt i robi na spacerach piękne kupki Jest wesoła i coraz mnniej zestresowana. To sama slodycz, a z Funia dogadują się świetnie!! 5 1 Quote
Sara2011 Posted October 6, 2022 Posted October 6, 2022 Maksio z Zamościa przesyła pozdrowienia. Na zdjęciach razem z Axą z Radys oraz pieskiem sąsiadów :). 8 Quote
Gabi79 Posted October 6, 2022 Posted October 6, 2022 Ale szczęśliwe pieski❤️I do tego prześliczne Quote
Tola Posted October 7, 2022 Author Posted October 7, 2022 Pilnie szukam pomocy - dzisiaj w lesie w okolicach Krasnobrodu znaleziona zostala mała suczka, na sutku ma spory guz, nie na gdzie jej umieścić😓 Quote
Tola Posted October 7, 2022 Author Posted October 7, 2022 😓😓Wczoraj odszedł malutki Riko, piesek zabrany z jednej z podzamojskich wsi w 2013 roku po tym, jak jego rodzina pozostawiła go samego i wyjechała poza granice Polski. Piesek przebywał w hoteliku u Murki, potem znalazł dom w okolicach Kraśnika u starszego pana, miał wtedy 6 lat. Pan odszedł 2 lata temu, a Riko został z jego 2 córkami. Wczoraj jedna z pan zawiadomiła mnie o śmierci pieska, miał 14 lat. Żegnaj malutki[*] Quote
Tola Posted October 7, 2022 Author Posted October 7, 2022 Dnia 3.11.2021 o 21:01, Tola napisał: Na konto fundacji wpłynęło 1700 zł od córki Figuni. P. Dorocie wpadł w serce niewidomy piesek, którego tutaj pokazywałam i b. prosiła, by spróbować mu pomoc, wpłata pomogłaby opłacić ewentualną operację. Byłam w schronisku i niestety pieska nie znalazłam, pracownik też go nie pamięta:( To było tylko jedno zdjęcie, piesek był w zagródce dla szczeniaków, więc być może zgłosił się właściciel... Jak będę w schronisku przy wyjeździe oneczki, to spróbuje jeszcze raz się rozejrzeć, może inny pracownik będzie pamiętał psa. Jeśli się nie uda, to Figunia z córką zadecydowały, że cała kwota zostaje na koncie ZEA i wspomoże zamojskie psy (badania, leczenie, zabiegi) jednak większość tej kwoty pozostanie na koncie jako rezerwa na operację lub pokrycie kosztów leczenia jakiegoś nowoprzyjętego bezdomniaka. Pani Doroto, Aniu - pięknie dziękuję, to ogromna pomoc dla zamojskich psów w potrzebie Rozliczenie pieniędzy, które 28.10.2021 córka Figuni wpłaciła na konto fundacji z przeznaczeniem na pomoc zamojskim psom 1700 zł 500 zł - Michu Wątek 500 zł - Nuuka WĄTEK 500 zł - Dylan Wątek 200 zł dostały ostatnio leczone z kk zamojskie kociaki, które były tutaj pokazywane, bo faktura spora (2936 zł) , a my już byliśmy bez kasy Jeszcze raz pięknie dziękuję🌹🌹🌹🌹🌹 Quote
Jaaga Posted October 8, 2022 Posted October 8, 2022 Dnia 7.10.2022 o 18:07, Tola napisał: Pilnie szukam pomocy - dzisiaj w lesie w okolicach Krasnobrodu znaleziona zostala mała suczka, na sutku ma spory guz, nie na gdzie jej umieścić😓 Sunia wygląda jak manchester terrier. Kiedyś taką z litości wzielam ze schroniska w ciąży. Okazało się, że to rasowa, rodowodowa suczka i Pani jej dlugo szukala. Nawet takiej rasy nie znałam. Jednak historia dobrze się dla suczki skończyła. Pani od razu przyjechała, zabrała ja na zabieg. Sunia wygląda na zadbana, tylko ten guz. Guzy intensywnie rosna do 2 tyg. po cieczce. Sunia mogła mieć, bo teraz byl czas cieczek. Quote
Alaskan malamutte Posted October 8, 2022 Posted October 8, 2022 Moje zamojszczaki adopciaki🥰 Lucuś, kot nad koty❤️ 3 1 Quote
Poker Posted October 8, 2022 Posted October 8, 2022 Super koty. A z tego zdjęcia się uśmiałam. Bożydar pokazał gdzie nas ma 🙂 2 1 Quote
Jo37 Posted October 9, 2022 Posted October 9, 2022 On się po prostu chwali jaki ma piękny ogonek. 1 Quote
Tola Posted October 9, 2022 Author Posted October 9, 2022 Dnia 8.10.2022 o 08:46, Jaaga napisał: Sunia wygląda jak manchester terrier. Kiedyś taką z litości wzielam ze schroniska w ciąży. Okazało się, że to rasowa, rodowodowa suczka i Pani jej dlugo szukala. Nawet takiej rasy nie znałam. Jednak historia dobrze się dla suczki skończyła. Pani od razu przyjechała, zabrała ja na zabieg. Sunia wygląda na zadbana, tylko ten guz. Guzy intensywnie rosna do 2 tyg. po cieczce. Sunia mogła mieć, bo teraz byl czas cieczek. Z tego co wiem to sunia trafiła podobno do schroniska, pani nie miała gdzie jej przetrzymać. Quote
Tola Posted October 9, 2022 Author Posted October 9, 2022 Imponujący kociniec,niezwykle urodziwy. A ja mam najnowsze wieści od p. Ani i naszej cudnej Sisi🥰Pani Ania mówi, że to chyba było przeznaczenie, że tego dnia zaczęła oglądać ogłoszenia😁. A tak napisała dzisiaj: Byliśmy rodzinnie/ czyli my i nasze dwie córeczki/ oglądać piękną jesień w Pieninach. Sisi zachwycona, wesoła, spala jak zabita na kolanach w drodze powrotnej. Quote
kado Posted October 9, 2022 Posted October 9, 2022 Śpiący Frugunio w objęciach Karoliny ❤️ A tu dla porównania😻 Smyranko po główce lubię bardzo 😻 Na grzyby też lubię chodzić 🤣 1 1 Quote
Tola Posted October 9, 2022 Author Posted October 9, 2022 To ja dorzucę Gustawa,tego szarego kocurka, który pojechał do Warszawy, podobno straszny łobuz😜 2 Quote
Poker Posted October 9, 2022 Posted October 9, 2022 Cieszę się niesamowicie z domku Sisi. Żyje jak w raju. Uroczy Frugo zrobił się spaślakiem. Pańcia Gustawa też wygląda na łobuza. Trafił swój na swego. Quote
Recommended Posts