Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted
Dnia 2.07.2022 o 21:19, elik napisał:

Kiedy się wybierasz  🙂 

Dzisiaj albo w środę

Dnia 2.07.2022 o 22:32, wiolhelm170 napisał:

Jeszcze tydzień w domu jestem jakby trzeba było awaryjne dt dla kota.

Dziękuję za chęć pomocy, ale wszystkim tym kotom potrzebny DT na dłużej, bo one już są w takich awaryjnych miejscach na parę dni:(

Dnia 3.07.2022 o 09:46, Jaaga napisał:

Zdecydowanie to dwa różne psy. Pierwszy sznaucerkowaty, po strzyżeniu będzie gwiazdą, drugi raczej większy szorsciak w innym typie. 

Gdyby ktoś jechał w nasze strony, to mogę wziąć tego czarnego, zrudziałego kociaczka. Są już samodzielne, wiec lepiej jeden, niż nic. Tylko potrzebny test, bo już przerobiliśmy białaczkę i moje sa wszystkie testowane.

Bez testu nie wydajemy  w miejsca, gdzie są inne koty.

Poproszę o transport na FB, ale to raczej jest szansa tylko do Krakowa.

Posted
Dnia 30.06.2022 o 01:25, elik napisał:

Miejsce mógłby mieć od 15.07. a cena zależy od wagi. Do 15 kg - doba 12 zł, powyżej 15 kg - doba 15 zł.
A czy to ten sam? To Martusia nam powie  🙂 

Byłam dzisiaj w schronisku,  zarezerwowałam psiula. Jest bardzo przyjazny, pcha się do człowieka; wykastrowany, natomiast w książeczce nie ma wpisu o wieku. 

IMG-20220703-WA0079.jpg

IMG-20220703-WA0078.jpg

IMG-20220703-WA0077.jpg

IMG-20220703-WA0076.jpg

• Like 3
Posted

W schronisku masę nowych psów, w tym tygodniu  przyjechało owczarkoów, w tym jeden staruszek😢 Ze względu na upały nie odbywały się zabiegi, wszystkie kojce na kwarantannie - te nowe i te stare, są zajęte.  

Posted

Ciągle nie mogę zrozumieć po cholerę, przepraszam, ludzie biorą psy, żeby je potem bezlitośnie wyrzucać. My z mężem zawsze albo zabieraliśmy psy ze soba na urlopy albo jak nie nie można było to zostawaliśmy w domu i chodziliśmy na wielokilometrowe spacery. Nigdy nam nie przyszlo do głowy, żeby je u kogoś zostawiac a tym bardziej wyrzucać w lesie. Dlaczego ludzie stali się takimi okrutnymi barbarzyńcami bez serca i empatii. I coraz więcej się czyta o takich, którzy z przyjemnością znęcają się nad zwierzętami i wtedy życzę im tego samego w dwójnasób.,

• Upvote 1
Posted

Zagródka dla szczeniaków - w środku wczoraj przywiezione szczeniaki. Pierwsze po lewej i po prawej to małe dorosłe suczki, które już pokazywałam wcześniej. Obie na pewno miały niedawno szczeniaki.

IMG-20220703-WA0013.jpg

IMG-20220703-WA0012.jpg

IMG-20220703-WA0011.jpg

• Tola changed the title to NOWE ZDJĘCIA ZE SCHRONISKAZamojskie psiaki szukają domów i miłości
Posted
Dnia 3.07.2022 o 13:39, dwbem napisał:

Ciągle nie mogę zrozumieć po cholerę, przepraszam, ludzie biorą psy, żeby je potem bezlitośnie wyrzucać. My z mężem zawsze albo zabieraliśmy psy ze soba na urlopy albo jak nie nie można było to zostawaliśmy w domu i chodziliśmy na wielokilometrowe spacery. Nigdy nam nie przyszlo do głowy, żeby je u kogoś zostawiac a tym bardziej wyrzucać w lesie. Dlaczego ludzie stali się takimi okrutnymi barbarzyńcami bez serca i empatii. I coraz więcej się czyta o takich, którzy z przyjemnością znęcają się nad zwierzętami i wtedy życzę im tego samego w dwójnasób.,

Kiedyś nie było "obowiązku" posiadania psa, więc psy  (rasowe i nie), mieli tylko ci, którzy naprawdę chcieli je mieć. 

Teraz modnie jest mieć szicu, joreczka, mopsika, czy inną maliznę - najlepiej po taniości z pseudo, a w kojcu przed domem ONka, też z pseudo. No, bo na psie, nie jest napisane, ile za niego zapłacono. Można mieć też, za darmochę od somsiada, małego słitaśnego sceniacka dla dzieci. A nawet, zachwycając się i chwaląc swoim dobrym  serduszkiem na fb, adopciaka ze schroniska, albo nawet z Ukrainy.... 

A że piesek nie spełnia oczekiwań/nie pasuje do planów urlopowych, to można go wywalić i jak będzie wola - wziąć następnego. Bo to tylko pies.... 

• Like 1
Posted

No właśnie, to jest straszne. Czasem ja myśle jak barbarzyńca bo życzę tym wszystkim bandytom uwiązania w lesie bez wody i jedzenia, żeby dotarło do nich co robią tym biednym stworzeniom.

Posted
Dnia 3.07.2022 o 17:01, rozi napisał:

Większość zdjęć otwiera mi się godzinami, albo wcale, może to wina mojego łącza

Na telefonie od razu mam widoczne,  wiec może to rzeczywiście u Ciebie problem. Choć ich dużo,  to tez może czasem trwać dłużej. 

Posted
Dnia 3.07.2022 o 13:33, Tola napisał:

IMG-20220703-WA0045.jpg

Co za łamiące serce spojrzenie. I obok ta czarnulka zrudziała, ktorej chciałabym pomóc, ale na razie nie mam jak. Czarną wypatrzyłam już wcześniej, kiedy myślałam, że pożegnamy Barytona i Nelę. Baryton zaczął ponownie chodzić, a Nela mimo że zombie, którą muszę karmić łyżką, to też żyje.

Teraz obie będą mi siedziały w głowie.