Alaskan malamutte Posted May 11, 2022 Posted May 11, 2022 Dorcia na Warszawę Piękna, młodziutka koteczka czeka na dom. Warszawa Ochota • OLX.pl Quote
Alaskan malamutte Posted May 11, 2022 Posted May 11, 2022 Marusia na Warszawę Marusia, śliczna, młoda koteczka czeka na dom. Warszawa Ochota • OLX.pl Quote
mari23 Posted May 12, 2022 Posted May 12, 2022 po raz kolejny tu zagladam, i po raz kolejny nie jestem w stanie nic napisać, słów brakuje a łzy zasłaniaja klawiaturę Quote
Tola Posted May 12, 2022 Author Posted May 12, 2022 Dnia 11.05.2022 o 18:45, Sara2011 napisał: Tak Tolu, dowiedz się o nim coś więcej. Ok. Quote
Jaaga Posted May 15, 2022 Posted May 15, 2022 Tola dzis była w schronisku. Wieczorem będzie wstawiac zdjęcia i informacje. Prosiłam o podpytanie o jednookiego biedaka, bo to pies bez szans na adopcję ze schroniska. Raz go zauważyłam przez problem z oczkiem i nawet dla mnie dlugo byl niewidoczny. Dopiero na ostatnich zdjeciach zwróciłam ponownie uwagę na ten niepozorny, bury posążek wpatrujący się jedynym okiem w obiektyw aparatu. Dzis okazało się, że piesek jest co najmniej kilka lat w schronisku. Zapodziała się gdzieś jego książeczka zdrowia, wiec więcej informacji pracownik udzieli, jak się z nią zapozna. Założę się, że większość osób tu nigdy nie zobaczyła go na zdjęciach, mimo lat oglądania zdjęć Toli. Co dopiero liczyć na to, ze zauważy go ktoś odwiedzajacy schronisko i wybierze spośród dziesiątek młodszych, ładniejszych, bardziej przebojowych psów. Od ostatnich zdjęć nie potrafię wyrzucić go z głowy. Ten pies jest chodzącą definicją nie chcianego, nie kochanego, nie zauważanego schroniskowca. Quote
limonka80 Posted May 15, 2022 Posted May 15, 2022 Dnia 15.05.2022 o 19:38, Jaaga napisał: niepozorny, bury posążek wpatrujący się jedynym okiem w obiektyw aparatu. Od ostatnich zdjęć nie potrafię wyrzucić go z głowy. Ten pies jest chodzącą definicją nie chcianego, nie kochanego, nie zauważanego schroniskowca. Też o nim myślałam ... na pewno nikt z szukających w schronisku psa, tego biedaka na pewno nie wybierze - pospolity, bury i jeszcze bez oka ... po co komu taki pies ? Może moglibyśmy odmienić jego życie, uratować od śmierci w schronisku.... Dałabym mu na razie 50 zł deklaracji, a gdy moja Karolcia znajdzie dom, podwyższę do 100 zł, czy ktoś mógłby wesprzeć psiaka deklaracją i dać mu szansę na normalne życie ? Bardzo proszę .... Jaaga, gdyby udało się zebrać deklaracje, mógłby do Ciebie przyjechać ? Quote
Tola Posted May 15, 2022 Author Posted May 15, 2022 Dziękuję Jaaga za pomoc i wstawienie zdjęć, ja dopiero wróciłam ze wsi. W schronisku byłam rano, porobiłam trochę zdjęć, ale już widzę, ze dzisiaj nie uda mi się wstawić wszystkich, bardzo wolno przerzucają mi się na laptop. Prosiłam dzisiaj o odczytanie nr czip białemu psiakowi, o którego pytała Sara 2011, piesek jest bardzo przyjazny, podskakiwał do głaskania jak p. Wiesław wszedł do boksu. Jest od niedawna w schronisku, w książeczce ma wpisany 2016 rok urodzenia. Quote
Jaaga Posted May 15, 2022 Posted May 15, 2022 Dnia 15.05.2022 o 21:35, limonka80 napisał: Też o nim myślałam ... na pewno nikt z szukających w schronisku psa, tego biedaka na pewno nie wybierze - pospolity, bury i jeszcze bez oka ... po co komu taki pies ? Może moglibyśmy odmienić jego życie, uratować od śmierci w schronisku.... Dałabym mu na razie 50 zł deklaracji, a gdy moja Karolcia znajdzie dom, podwyższę do 100 zł, czy ktoś mógłby wesprzeć psiaka deklaracją i dać mu szansę na normalne życie ? Bardzo proszę .... Jaaga, gdyby udało się zebrać deklaracje, mógłby do Ciebie przyjechać ? Tak, móglby, bo jedzie do DS Masza i pewnie Koszałek. Po wyczesaniu filców, odkarmieniu bylby z niego fajny piesek. Do zdjęć wystarczy chusteczka czy krawacik i już staje się widoczny. Skoro czarny, duży stary Maxim bez łapy trafił na kochająca rodzinę, która wzruszyła się jego historia i kalectwem, to myślę że mały buras tez ma szanse. Przecież mialam zainteresowane osoby nawet Amely, kiedy jeszcze myśleliśmy, że jej ograniczenia z czasem miną i da rade normalnie funkcjonować. A była zrudziałą, czarną staruszka z nadwagą. 1 Quote
wiolhelm170 Posted May 15, 2022 Posted May 15, 2022 Dam 50 zł stalej na biedaka.Ja nie wiem czy z tego schroniska ktoś w ogóle adoptuje psy.Ciagle te same na zdjęciach. 2 Quote
Tola Posted May 15, 2022 Author Posted May 15, 2022 Ten biedak cały czas stoi przy siatce jak ktoś przyjedzie, macha ogonem - jeszcze ma nadzieję... Najmniejszy psiak w schronisku, na zdjęciu wygląda na sporego, ale to maluch Quote
Jaaga Posted May 15, 2022 Posted May 15, 2022 Tolu, jakiej wielkości jest burasek? Na poprzednich zdjęciach wyglądał na małego, a na dzisiejszych jakoś mi się "powiekszyl" Nie wiem, czy to kwestia perspektywy? Quote
Tola Posted May 15, 2022 Author Posted May 15, 2022 Dzisiaj na moich oczach ta biała zaatakowała tą burą sunię, trudno ja było odciągnąć:(. Bura suczka została przywieziona do schroniska z tą czarną (na dalszych zdjęciach). Tak mi się marzy, że jakby Wolfik znalazł dom bardzo chciałabym je zabrać. Są najmniejsze w boksie, ta bura ma ok.6 lat. Quote
Tola Posted May 15, 2022 Author Posted May 15, 2022 Dnia 15.05.2022 o 23:22, Jaaga napisał: Tolu, jakiej wielkości jest burasek? Na poprzednich zdjęciach wyglądał na małego, a na dzisiejszych jakoś mi się "powiekszyl" Nie wiem, czy to kwestia perspektywy? Wydaje mi się, że podobny wielkością do Tusi, może mniej masywny...On i ten biały są podobnej wielkości. Quote
Tola Posted May 15, 2022 Author Posted May 15, 2022 Dnia 11.05.2022 o 19:22, Alaskan malamutte napisał: Dorcia na Warszawę Piękna, młodziutka koteczka czeka na dom. Warszawa Ochota • OLX.pl Dnia 11.05.2022 o 21:56, Alaskan malamutte napisał: Marusia na Warszawę Marusia, śliczna, młoda koteczka czeka na dom. Warszawa Ochota • OLX.pl Bardzo dziękuję🌹🌺 Ja może jutro dorobię na Kraków, wciąż brak mi czasu😔 Quote
Tola Posted May 15, 2022 Author Posted May 15, 2022 Dnia 16.05.2022 o 00:03, Alaskan malamutte napisał: Tolu, to pies? Bardzo w typie... Tak, pies, ostatni boks. Quote
limonka80 Posted May 16, 2022 Posted May 16, 2022 Dnia 15.05.2022 o 23:02, wiolhelm170 napisał: Dam 50 zł stalej na biedaka.Ja nie wiem czy z tego schroniska ktoś w ogóle adoptuje psy.Ciagle te same na zdjęciach. Dziękuję bardzo, to chłopak ma już 100 zł. Może jeszcze ktoś się zlituje ... Quote
Tola Posted May 16, 2022 Author Posted May 16, 2022 Dnia 16.05.2022 o 08:28, Sara2011 napisał: Tolu, coś więcej wiadomo o tym piesku ? Tak, napisałam w swoim pierwszym poście wczoraj - Prosiłam dzisiaj o odczytanie nr czip białemu psiakowi, o którego pytała Sara 2011, piesek jest bardzo przyjazny, podskakiwał do głaskania jak p. Wiesław wszedł do boksu. Jest od niedawna w schronisku, w książeczce ma wpisany 2016 rok urodzenia. Quote
Recommended Posts