Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Byłam dzisiaj w schronisku rezerwować zwierzaki na wyjazd, wszystko wskazuje na to, że z Asla7 schronisko opuści 4  psy:

1. Biało - czarny piesek do szafirki (pod opiekę Anuli i Bogusik)

IMGP4271.JPG

1639324227886.jpg

1639324220726.jpg

2. Ruda przyjazna suczka do szafirki (pod opiekę wiolhelm170)

1646317155489.jpg

Posted

3. Cudna większa suczka  do p. Anety pod Wieliczkę (pod opiekę Alaskan M. i Aska7)

1646067151121.jpg

1646067134820.jpg

1646067124083.jpg

4. Mała, czarna przestraszona suczka do szafirki (pod opiekę Toli)

1646317132550.jpg

1646317094653.jpg

1646317101659.jpg

• Like 2
Posted

Po raz  pierwszy byłam dzisiaj świadkiem, jak na wybieg ogólny wpuszczane były te suczki po sterylce.

Miałam zabrać zupełnie innego pieska, już nastawiłam się na szorstkiego maluszka, ale jak zobaczyłam przerażenie tej czarnej maluszki, nie mogłam tam jej  zostawić.

Jest najmniejsza, wszystkie suki doskakiwały do niej, wąchały, potrącały, a ona miotała się przestraszona.

Posted
Dnia 3.03.2022 o 19:07, Jaaga napisał:

Tolu, twoja mala przypomina mi Oreo. Jest cudna. 

Znowu czarna, chyba jestem na takie zaprogramowana ...

• Like 1
Posted

Jest jeszcze jest miejsce u Szafirki  albo Anecik na jakiegoś malucha, niezbyt zaawansowanego wiekiem. Mogę wziąć pod opiekę. No i czy Aśka da radę wpakować do samochodu?

Posted
Dnia 3.03.2022 o 19:21, Poker napisał:

Jest jeszcze jest miejsce u Szafirki  albo Anecik na jakiegoś malucha, niezbyt zaawansowanego wiekiem. Mogę wziąć pod opiekę. No i czy Aśka da radę wpakować do samochodu?

U szafirki chyba nie ma, Alaskan pytała...

Posted
Dnia 3.03.2022 o 19:22, Tola napisał:

I tutaj psy

1646317188249.jpg

Rudy przez lata sie trzymał. Byl ogromny, dorodny i imponujący. Teraz marnieje w oczach 😔 Żal mi go bardzo, ale musiałabym chyba dostać jakiś spadek czy zacząć w coś grac i wygrać, żeby było mnie stać na pomoc tym schroniskowym weteranom.

Posted
Dnia 3.03.2022 o 19:37, Aska7 napisał:

Ten duży rudy mnie ściska w dołku : (

O, Ciebie też. Obserwuję go od początku, bo to moj ulubiony typ psa. 

Posted

Szafirka może przyjąć tylko trzy psiaki...

Dlatego z Aska7 wzięłyśmy większa suczkę. Wstępnie zarezerwowałam miejsce u anecik. Jednak pani u której był Winter zgodziła się przyjąć suczkę!! 

Także zwalniam miejsce u anecik.

Posted
Dnia 3.03.2022 o 19:47, Alaskan malamutte napisał:

Szafirka może przyjąć tylko trzy psiaki...

Dlatego z Aska7 wzięłyśmy większa suczkę. Wstępnie zarezerwowałam miejsce u anecik. Jednak pani u której był Winter zgodziła się przyjąć suczkę!! 

Także zwalniam miejsce u anecik.

A, to juz poprawiam, że pod opiekę Twoją i Aska7

• Like 1
Posted

A ja jestem w rozsypce bo nikt nie chce pomóc "bratu " Andżeli 😞 Nie mogę patrzeć na biedaka za tymi kratami 😭

Zajmę się finansami tylko potrzeba miejsca i osoby , która weźmie za niego  odpowiedzialność. Błagam 😥

• Like 1
Posted

Może ta pani Aneta, gdzie jedzie Cudna,  przyjmie zamojszczaka?

Posted
Dnia 3.03.2022 o 20:49, Sowa napisał:

Da się policzyć, ile już psów, zabieranych z tego schroniska, najpierw do DT czy hoteliku, znalazło stały dom?

Tak, mam to wszystko zliczone z ostatnich lat. 

Posted
Dnia 3.03.2022 o 19:56, mdk8 napisał:

A ja jestem w rozsypce bo nikt nie chce pomóc "bratu " Andżeli 😞 Nie mogę patrzeć na biedaka za tymi kratami 😭

Zajmę się finansami tylko potrzeba miejsca i osoby , która weźmie za niego  odpowiedzialność. Błagam 😥

To jest chyba największy problem - odpowiedzialność. Bo chętnych do pomocy trochę jest. Też proponowałam pomoc. Mamy jednak z Ellig 4 nie adopcyjne psiaki pod opieką. Nie wezmę kolejnego nie adopcyjnego na siebie.