Tola Posted July 13, 2021 Author Posted July 13, 2021 6 minut temu, Nadziejka napisał: Sciskam ogromnie za Felunia i radosci wszelka z kotunkowego cudku Kochanej Cudnej Cioci Nesiowatej Felunia jutro zabieramy z lecznicy... Quote
Tola Posted July 15, 2021 Author Posted July 15, 2021 I ponownie po nocy przychodzi dzień Tym razem muszę podzielić się z Wami kolejną wspaniałą wiadomością - Felek ma dom stały u znajomej mojego TZa Szukaliśmy DT, gdzie można byłoby go umieścić po zabraniu z lecznicy, a okazało się, że to będzie DS:) Luiza przez długi czas bardzo wspierała działania ZEA, cała rodzina jest zwierzakolubna, w domu jest pies i 2 koty. Feluś zamieszkał w domu z ogrodem:). 11 Quote
Tola Posted July 15, 2021 Author Posted July 15, 2021 Faktura za pobyt Felka w lecznicy - 210 zł pies Feluś.pdf Quote
Nadziejka Posted July 15, 2021 Posted July 15, 2021 Dnia 15.07.2021 o 22:00, Tola napisał: I ponownie po nocy przychodzi dzień:) Tym razem muszę podzielić się z Wami kolejną wspaniałą wiadomością - Felek ma dom stały u znajomej mojego TZa . Szukaliśmy DT, gdzie można byłoby go umieścić po zabraniu z lecznicy, a okazało się, że to będzie DS:) Luiza przez długi czas bardzo wspierała działania ZEA, cała rodzina jest zwierzakolubna, w domu jest pies i 2 koty. Feluś zamieszkał w domu z ogrodem:). Quote
Tola Posted July 15, 2021 Author Posted July 15, 2021 Dom dla Felusia to ogromna niespodzianka i radość; ten czas jest dla nas bardzo trudny, bo konto coraz bardziej puste, zabezpieczone są tylko pieniądze ze zbiórek, a do wpłat z 1 % jeszcze miesiąc:(. A ostatnio mamy same spore rachunki - operacja koteczki, leczenie i badania kotki u Jaaga, badania Gutka. Opłaty za operację i pobyt kotki w Izbicy to już będą "na zeszyt". 1 Quote
Poker Posted July 15, 2021 Posted July 15, 2021 Wspaniała wiadomość o Felku. Należy mu się choćby za ten wieczny uśmiech na pysiu. 1 Quote
elik Posted July 16, 2021 Posted July 16, 2021 11 godzin temu, Tola napisał: I ponownie po nocy przychodzi dzień Tym razem muszę podzielić się z Wami kolejną wspaniałą wiadomością - Felek ma dom stały u znajomej mojego TZa Szukaliśmy DT, gdzie można byłoby go umieścić po zabraniu z lecznicy, a okazało się, że to będzie DS:) Luiza przez długi czas bardzo wspierała działania ZEA, cała rodzina jest zwierzakolubna, w domu jest pies i 2 koty. Feluś zamieszkał w domu z ogrodem:). Ale się chłopakowi poszczęściło - zwierzakolubna rodzina, dom z ogrodem, czego chcieć więcej od życia. Żeby jeszcze tylko zdrówko było ok, to już nic więcej do szczęścia nie potrzeba 🙂 EDIT A co stwierdzono w lecznicy odnośnie zdrowia Felusia i czy jest już opis badań Gutka? 1 Quote
Tola Posted July 16, 2021 Author Posted July 16, 2021 1 godzinę temu, elik napisał: Ale się chłopakowi poszczęściło - zwierzakolubna rodzina, dom z ogrodem, czego chcieć więcej od życia. Żeby jeszcze tylko zdrówko było ok, to już nic więcej do szczęścia nie potrzeba 🙂 EDIT A co stwierdzono w lecznicy odnośnie zdrowia Felusia i czy jest już opis badań Gutka? U Felka było podejrzenie babeszjozy, bo bardzo spokojny i wyniki krwi jakieś niepewne, dostał profilaktycznie lek. Ale po paru dniach okazało się, że wszystko jest ok, badanie krwi też. Ale z powodu tych podejrzeń nie został zaszczepiony, Luiza ma zgłosić się za tydzień. Okazało się też że ta spokojność Felka to cecha jego charakteru, a nie objaw choroby. Felek jest bardzo spokojny i bardzo przytulaśny, no taki psi Skarbek😊. U Gutka na razie wyszła nadczynność tarczycy; czekamy na resztę wyników i na opinię dr Olender. Wszystko tutaj przekażę. Quote
Tola Posted July 16, 2021 Author Posted July 16, 2021 Przedstawiam Kawę, koteczkę o której już tu pisałam - znaleziona parę tyg. temu w czasie burzy, ciężarna. Kawa ma ok. 1,5 roku; okazała się bardzo przyjazną kotką, lubi kontakt z ludźmi, lubi się przytulać. Jest już po zabiegu, szwy zdjęte, test FIV/FeLV ujemny zaszczepiona, wetka dzisiaj dzwoniła, że można ją zabierać, ale nie mam gdzie. Kocie adopcje stoją, o małą czarną Negri u Murki nie miałam ani jednego zapytania, a to dorosła kotka:( Kawa Quote
Tola Posted July 16, 2021 Author Posted July 16, 2021 TZ rozmawiał dzisiaj z mężem Luizy - Felek spał z nimi w łóżku, nie dał się przenieść;) 5 Quote
Ellig Posted July 17, 2021 Posted July 17, 2021 Och, cudownie , ze Felek ma dom, taki dom. Powodzenia psiaku. Quote
Aska7 Posted July 17, 2021 Posted July 17, 2021 9 godzin temu, Tola napisał: TZ rozmawiał dzisiaj z mężem Luizy - Felek spał z nimi w łóżku, nie dał się przenieść;) A po co przenosić : ) 2 Quote
elik Posted July 17, 2021 Posted July 17, 2021 7 godzin temu, Aska7 napisał: A po co przenosić : ) No właśnie 🙂 Quote
Tola Posted July 18, 2021 Author Posted July 18, 2021 Dnia 17.07.2021 o 09:34, Aska7 napisał: A po co przenosić : ) Dnia 17.07.2021 o 17:03, elik napisał: No właśnie 🙂 Niektórzy tak mają - na początku próbują;) 1 Quote
Tola Posted July 18, 2021 Author Posted July 18, 2021 Pamiętacie Krzuwusia z zamojskiego schroniska? Dostałam od Ewy zdjęcie z DS 3 Quote
elik Posted July 18, 2021 Posted July 18, 2021 1 godzinę temu, Tola napisał: Pamiętacie Krzuwusia z zamojskiego schroniska? Dostałam od Ewy zdjęcie z DS Ale piękna para Pat i Patachon 🙂 A to się fajnie Krzywusiowi trafiło! Quote
Nadziejka Posted July 18, 2021 Posted July 18, 2021 39 minut temu, Tola napisał: Pamiętacie Krzuwusia z zamojskiego schroniska? Dostałam od Ewy zdjęcie z DS 36 minut temu, Tola napisał: A tutaj jeszcze w schronisku Quote
Isiak Posted July 19, 2021 Posted July 19, 2021 13 godzin temu, Tola napisał: Pamiętacie Krzuwusia z zamojskiego schroniska? Dostałam od Ewy zdjęcie z DS Ale fajnie :) Powodzenia, Krzywusiu :) A jaki fajny domek dla owadów :) Quote
mari23 Posted July 19, 2021 Posted July 19, 2021 Dnia 17.07.2021 o 00:16, Tola napisał: TZ rozmawiał dzisiaj z mężem Luizy - Felek spał z nimi w łóżku, nie dał się przenieść;) słusznie!!!! ależ cudowna wiadomość, aż łzy się z radości kręcą... oby jak najwięcej takich wieści na tym wątku było! Quote
Recommended Posts