Tola Posted July 5, 2021 Author Posted July 5, 2021 Z dobrych informacji jest ta o malutkiej Poziomce - dzisiaj odezwał się domek Omlecika, adoptowanego z fundacji dwa lata temu. Wypatrzyli Poziomkę na OLX b- b i rozmawiają o powiększeniu kociej rodziny... Też proszę o kciuki. A to Omlecik dzisiaj 2 Quote
Ellig Posted July 5, 2021 Posted July 5, 2021 11 minut temu, Tola napisał: Jutro malutka kocia, znaleziona w lesie z odgryzioną łapką, będzie miała operację, proszę o kciuki, bardzo się denerwuję:(. Ona jest taka cichutka, spokojna, a tyle przeszła:(. Koszt operacji to 400zł - 550 zł, w zależności od tego, jak dużo trzeba będzie amputować:(. Tutaj łapka 😞 Bidulka kochana, musi być już tylko lepiej. Quote
Tola Posted July 6, 2021 Author Posted July 6, 2021 9 godzin temu, Ellig napisał: Powodzenia koteczko. Właśnie skończyła się dwugodzinna operacja, koteczka przeżyła. 2 Quote
Aldrumka Posted July 6, 2021 Posted July 6, 2021 27 minut temu, Tola napisał: Właśnie skończyła się dwugodzinna operacja, koteczka przeżyła. Całe szczęście, oby szybko doszła do siebie i nauczyła się skakać na 3 łapkach 1 Quote
Jaaga Posted July 6, 2021 Posted July 6, 2021 Dnia 4.07.2021 o 20:05, Tola napisał: Bardzo proszę opiekunki zamojskich psów, które mają na forum swoje wątki o umieszczenie na 1 stronie pomocy, jaką dany pies otrzymał od fundacji ZEA. Teraz jest czas sprawozdań, zmieniły się trochę wymagania i byłoby mi łatwiej, jak takie informacje są na 1 stronie. Pomoc dotyczy najczęściej zakupu karmy, pokrycia kosztów szczepień, leczenia, dopłaty do hotelowania. Nie pilnowałam tego, bo sądziłam, że takie informacje znajdę tam, gdzie wymieniana jest pomoc dla psa, bo to przecież pomoc;) Nie jestem w stanie przerzucać teraz wszystkich wątków i szukać takich informacji:( Teraz na przykład poszukuję psów, które były hotelowane u anecik i otrzymały pomoc w formie dopłaty do hotelowania?? Ja piernikam, chyba musiałabym zatrudnić księgową na dogo 😉 Tolu, nie ogarnę. Mam bardzo trudny czas, a raczej totalny brak czasu. Mam w rozliczeniach na wątkach rozpiski, musisz mi pomóc. Jesli zbierałam na konto ZEA na konkretne psy i od was szły faktury, to zakładam że to wszystko ma być? Czy tylko te rzeczy, jakie były opłacane z Waszego ogólnego konta? Quote
Ellig Posted July 6, 2021 Posted July 6, 2021 2 godziny temu, Tola napisał: Właśnie skończyła się dwugodzinna operacja, koteczka przeżyła. zdrowiej Malutka ❤️ Quote
Tola Posted July 6, 2021 Author Posted July 6, 2021 2 godziny temu, Jaaga napisał: Ja piernikam, chyba musiałabym zatrudnić księgową na dogo 😉 Tolu, nie ogarnę. Mam bardzo trudny czas, a raczej totalny brak czasu. Mam w rozliczeniach na wątkach rozpiski, musisz mi pomóc. Jesli zbierałam na konto ZEA na konkretne psy i od was szły faktury, to zakładam że to wszystko ma być? Czy tylko te rzeczy, jakie były opłacane z Waszego ogólnego konta? Jagna, spokojnie, to nie chodzi o psy u Ciebie, bo większość z nich była pod opieką fundacji, ja je umieszczałam, więc mam o tym wiedzę i pamiętam, a na te inne były robione zbiórki na Ratujemy Zwierzaki i info o pomocy jest na 1 stronach, bo przecież zawsze to rozliczasz. Podobnie jest u elik, Anuli i Bogusik, dostałam też info od dziewczyn, które brały po jednym psie, że info o pomocy jest na 1 stronie wątku. Jeżeli informacja o pomocy ZEA jest na 1 stronie, to nie ma problemu, bo ja pamiętam wszystkie zamojskie psy, dotrę na wszystkie wątki. Prosiłam o wpisy na wątkach, na których tego nie ma, bo dla mnie to problem przekopywać się teraz przez wiele stron i szukać wpisu o rodzaju pomocy, bo to tylko o to chodzi. Quote
Aska7 Posted July 6, 2021 Posted July 6, 2021 Jak wrócę do Polski to pouzupełniam Suvi i Frania Quote
b-b Posted July 6, 2021 Posted July 6, 2021 Oby wszystko się ładnie i szybko zagoiło! No to trzymam kciuki za Poziomkę :)) 1 Quote
Ellig Posted July 7, 2021 Posted July 7, 2021 Zagladam, zeby sprawdzić jak czuje się Koteczka po amputacji. Quote
Tola Posted July 7, 2021 Author Posted July 7, 2021 12 godzin temu, Murka napisał: Negri ze starszym kolegą:) Kotka cudna, z ogłoszeń niestety cisza. Quote
Tola Posted July 7, 2021 Author Posted July 7, 2021 Koteczka czuje się bardzo dobrze. Amputowana została łapka w stawie barkowym, usunięto chrząstkę stawową. Wet cieszy się, ze pomimo dużego zanieczyszczenia rany nic złego się nie zadziało. Koszt całej operacji i opieki to 520 zł, będę zmuszona zrobić zbiórkę, bo to najgorszy dla nas czas, jeśli chodzi o finanse. Tutaj koteczka jeszcze przed operacją. Opis wizyty i zabiegu kotka bez łapki.pdf 2 Quote
Tola Posted July 7, 2021 Author Posted July 7, 2021 Jakby mało było problemów, to dzisiaj trafił do nas mały, 6 kg piesek, który od 2 tyg. siedział przy sklepie na jednej z wsi. TZ zawiózł go dzisiaj do lecznicy w Krasnymstawie (tam, gdzie była Fiszka), bo nie mamy go gdzie umieścić. Pierwsze informacje od weta niepokoją, bo jest podejrzenie babeszjozy:(. Maluch ma ok roku, jest bardzo przyjazny, łagodny. Tutaj podróż z moim TZ do lecznicy Quote
Ellig Posted July 7, 2021 Posted July 7, 2021 Koteczka taka kruszynka malutka, super , ze dobrze się czuje i ma apetyt.❤️ Szkoda tego psiaka, mam nadzieję, ze wyzdrowieje. Moze jednak ktos da mu jak nie dom to DT.🤜 1 1 Quote
Poker Posted July 7, 2021 Posted July 7, 2021 2 godziny temu, konfirm31 napisał: Śliczny maluch. Widać, że źle się czuje 😞 Zdecydowanie, Zrezygnowany. Oby dało mu się pomóc. Koteczka trójłapka śliczna. 1 Quote
Tola Posted July 7, 2021 Author Posted July 7, 2021 Koteczka po operacji:9 Łapka amputowana dosyć wysoko, do oszczędzono łopatkę, bo na początku wet obawiał się o martwicę:( 1 Quote
Tola Posted July 7, 2021 Author Posted July 7, 2021 Dzisiaj na wizycie u dr Olender był tez Gutek, miał robione badania. Koszt wizyty to 400 zł, jakiś straszny ten tydzień mamy i pod względem finansowym. Czekamy na wyniki. Quote
Tola Posted July 7, 2021 Author Posted July 7, 2021 Dnia 6.07.2021 o 21:11, Aska7 napisał: Jak wrócę do Polski to pouzupełniam Suvi i Frania Suvi dostała część spadku po TYci, a Franek część po Fenixie, wszystko jest na 1 stronie, ale to nie z konta ZEA. Quote
elik Posted July 7, 2021 Posted July 7, 2021 1 godzinę temu, Tola napisał: Koteczka po operacji:9 Łapka amputowana dosyć wysoko, do oszczędzono łopatkę, bo na początku wet obawiał się o martwicę:( Uroczy dzieciak. Dopiero zaczyna życie, a tyle już złego zaznała bidulka 😞 1 Quote
Recommended Posts