Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted
2 godziny temu, agat21 napisał:

Przytulak będzie miał zaraz swój wątek :) Sytuacja wygląda tak, że znajoma, która nie jest na dogo, podczytuje tylko czasem, przejęła się jego losem bardzo. Prosiła, żeby założyć mu wątek, że będzie też go wspierać. U mnie krucho z czasem ostatnio, ale Alaskan zgodziła się założyć i poprowadzić mu wątek!  Asiu, bardzo bardzo dziękuję! ❤ Sytuacja wygląda tak, że psina ma miejsce u Anecik (kochana kobieta!:) Teraz tylko kwestia, czy we wtorek p. Maciek go zabierze. Czekam na wieści od Toli. 

764 Best Copic ciao images | Etykietki do prezentów świątecznych ...

Z calej duszy dziekuje

• Tola changed the title to Zamojskie psiaki szukają domów i miłości
Posted

Tu też poginęły wpisy Toli.

Widziałm zdjęcia bo tyle w czasie awarii mogłam tylko zrobić.

Wielkie dzięki Tolu Tobie i Twojemu TZ za to co robicie dla tych wszystkich zwierząt w waszej "okolicy"

• Like 3
Posted

Uzupełniam - Sowa zdzwoniła z informacją, o ucieczce jakiś zamojskich psów z transportu do Krakowa; nie wiem, o to za psy, nie wiem od kogo...

https://www.facebook.com/DogAlert24/

Dzisiejszy dzień sponsoruje literka Z - nawiały lękusy z Zamościa oraz Zawiercia, które trafiły do Krakowa. Od wczoraj śledzimy temat trzech psów z czego dwa wypięły się z karabinka. Niestety wydawanie lękowego psa na przypadkowym sprzęcie jest powszechnym problemem. Trzymajcie kciuki za wszystkie trzy.

Posted
4 godziny temu, b-b napisał:

Tu też poginęły wpisy Toli.

Widziałm zdjęcia bo tyle w czasie awarii mogłam tylko zrobić.

Wielkie dzięki Tolu Tobie i Twojemu TZ za to co robicie dla tych wszystkich zwierząt w waszej "okolicy"

Dziękuję bardzo za tak ciepłe słowa:)

Ja też dziękuję wszystkim tutaj za ogromne  wsparcie,  jakie na na forum otrzymują zamojskie psy!

Posted

Dziekujemy Tolu

Dziekujemy Wszytcy Za Wiele Serca Niezlomnosci

Za Zycie

Ktore Ratujecie Razem Z Meżem 

Niechaj Los Bedzie Wam Tylko Dobrascia Plynacy

Róże w ozdobnym pudełku

• Like 1
Posted

11 godzin temu, Tyśka) napisał:

Prześliczna ta rudaska.

Tolu, a o Szpuleczkę nadal nikt nie pyta? :( Stale odświeżam ogloszenie, a Bakusiowa je wyróżnia z nadzieją, że ktoś kiciulę wypatrzy.

O Szpuleczkę mam zapytania, ale p. Justyna zasugerowała, żeby teraz szukać Szpulce domu w dwupaku z mamcią  Esterką. Pisałam to jakiś czas temu tutaj na zamojskim, wrzuciłam ich wspólne zdjęcia, na pewno Ci umknęły. Jeśli możesz, to zmień OLX. Spróbuję znalezć ten post i go wstawić jeszcze raz. 

6 godzin temu, Poker napisał:

cuuudna Stefanka, do schrupania

Tak, wyjątkowa koteczka - spokojna, przytulaśna, delikatna:)

Posted

Teraz u p. Justyny jest to kocie rodzeństwo, Bajka i Benio, które tak prosiło o wpuszczenie.

Testy już zrobione, teraz szczepienie i zabiegi, ale już trzeba szukać domu lub domów.

Jakby kto chciał pomóc w ogłaszaniu, to będę bardzo wdzięczna.

To te kociaki, czarny znalazł DS w Zamościu:)

SAVE_20210106_163304.jpg

Bajeczka - ok. 6 mies. kuwetkuje; cichutka, spokojna, nieśmiała, ma niespotykane ubarwienie  uterka:)

IMG-20210121-WA0002.jpg

IMG-20210123-WA0005.jpg

IMG-20210125-WA0020.jpg

SAVE_20210120_130444.jpg

• Like 1
Posted
Dnia 30.12.2020 o 21:32, Tola napisał:

Bardzo dziękuję. A czy mogłabyś do ogłoszenia dodać zdjęcia Esterki?

Po konsultacji z DT będziemy jednak szukać wspólnego domu dla mamci i córci.

Obie koteczki bardzo się otworzyły, potrafią nawet przychodzić po mizianie,  ale początki, zwłaszcza u Esterki,  były trudne.  Adopcja w dwupaku na pewno ułatwi dziewczynom aklimatyzację i zaakceptowanie zmiany.

Esterka jest młodziutka, ma ok. 1.5 roku, Szpulka w tej chwili ma 7 mies.; obie koteczki są  zdrowe, wysterylizowane, testy ujemne.

Esterka

IMG-20201025-WA0008.jpg

IMG-20201028-WA0028.jpg

IMG-20201204-WA0016.jpg

received_682265859132115.jpg

received_1037859573307462.jpg

Tyśka, to ten post, str.1007

Posted

Dostałam ostatnio sporo zdjęć zamojszczaków z nowych domów, większość z nich nie miała swoich wątków i była pokazywana tylko tutaj, zwłaszcza koty.

Pokażę niektóre z nich w DSach, razem pocieszmy się z ich szczęścia:)

Chałwa, która zamieszkała w Krakowie; zabraliśmy ją ze wsi Żurawnica, z jeszcze jedną dorosłą kotką i 6 kociętami, dwa  nie przeżyły. Na nowe domy czekały w lecznicy w Izbicy.

IMG-20210129-WA0004.jpg

IMG-20210129-WA0009.jpg

IMG-20210129-WA0012.jpg

IMG-20210129-WA0010.jpg

• Like 1
Posted

Lola- szczeniak, który wraz z matką Luną  był u nas w kojcu. Obie dziewczyny znalazły domy w Warszawie.

Lola jeszcze u nas, jak szukałam jej domu

IMGP6143.JPG

I Lola obecnie, pan przysłał dzisiaj zdjęcia:)

SAVE_20210130_104752.jpg

SAVE_20210130_104756.jpg

• Like 4
Posted

Fantastyczne zdjęcia z dzieciaczkami. Widać, że maluszek wie, jak należy bawić się z pieskiej. Na pewno nie włoży mu paluszka do oka, czy ucha. Fantastyczne wychowanie. Będą z nich wielkie zwierzoluby  :)

• Like 1
Posted
12 minut temu, elik napisał:

Fantastyczne zdjęcia z dzieciaczkami. Widać, że maluszek wie, jak należy bawić się z pieskiej. Na pewno nie włoży mu paluszka do oka, czy ucha. Fantastyczne wychowanie. Będą z nich wielkie zwierzoluby  :)

Na pewno Elu tak będzie. Dex trafił do nich jako 3 mies. szczeniak , był wspaniale prowadzony, zaliczył psie przedszkole, szkolenie. Dzieci też bardzo mądrze wychowywane, empatyczne;  córcia brała udział w akcji Daj włos  - oddała włosy na  dla dzieci po chorobach nowotworowych, dostałam nawet zdjęcia z takiego salonu.

Dex trafił tam w 2014 roku i pani Kamila regularnie cały czas podsyła zdjęcia, informacje, filmy.

Posted
10 minut temu, Tola napisał:

Na pewno Elu tak będzie. Dex trafił do nich jako 3 mies. szczeniak , był wspaniale prowadzony, zaliczył psie przedszkole, szkolenie. Dzieci też bardzo mądrze wychowywane, empatyczne;  córcia brała udział w akcji Daj włos  - oddała włosy na  dla dzieci po chorobach nowotworowych, dostałam nawet zdjęcia z takiego salonu.

Dex trafił tam w 2014 roku i pani Kamila regularnie cały czas podsyła zdjęcia, informacje, filmy.

Wspaniała adopcja  :)  Oby jak najwięcej takich ludzi chętnych do adopcji  :)

Posted
1 minutę temu, elik napisał:

Wspaniała adopcja  :)  Oby jak najwięcej takich ludzi chętnych do adopcji  :)

O tak! Zdjęcia Dexa dostaję co parę dni, dlatego chociaż raz na parę miesięcy pokazuję parę z nich tutaj;)

• Like 1